There are no ads, please add some


‘Arsenal ziet in Overmars nieuwe technisch directeur’

Marc Overmars, momenteel directeur spelerszaken van Ajax, is in beeld bij Arsenal om daar de functie van technisch directeur te gaan vervullen. De club uit Londen gaat komende zomer mogelijk het roer omgooien en wil als eerste een technisch directeur gaan aanstellen. De laatste 21 jaar heeft Arsène Wenger, die ook de manager is, het laatste woord over het spelersbeleid. De Fransman ligt momenteel zwaar onder vuur vanwege slechte prestaties en diens contract loopt komende zomer af. Of Overmars, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2020, wat voelt voor een overstap is onbekend. 

Bron: Daily Mail


Gerelateerde posts

76 reacties

  1. Charka53

   Nu wel , eerst de grond in trappen en nu willen we hem niet kwijt , hoe bedoel je wispelturig

   1. KBouter

    Chakra..je moet een aantal van mijn vorige posten maar eens lezen hoe ik over hem denk de laatste seizoen, a twee seizoenen, voordat jij iemand als een domme dwaze de grond in probeert te trappen!

    Dwaas

    1. Charka53

     Het was niet persoonlijk bedoeld KBouter maar in het algemeen​ ik had per ongeluk en waarschijnlijk door de macht der gewoonte op beantwoorden getikt dus vat het niet persoonlijk op.

  2. Indojood

   Zo goed heeft ie niet gedaan. We hebben al jaren een onevenwichtige selectie. Niet alleen zijn schuld naar van het hele TH.

     1. Indojood

      Zie hem graag terugkeren, RobbyZ. Op deze site zitten een zooitje engnekken die het achter hun ellebogen hebben. Allemaal hun bek vol over Cruijff, hun held maar weigeren op te komen voor zijn plan en de mensen die hij vertrouwt en doodleuk de mensen die Cruijff hebben laten vallen bewieroken.

   1. KBouter

    Dat kan, maar als ik kijk puur naar de financiële kant heeft Ajax niets te klagen.

    Daarbij als je ziet het aan en verkoop beleid de laatste jaren mogen we ook niet klagen, spelers worden niét méér voor een habbekrats verkocht. Waren spelers zoals Milik, Ghazi, Bazoer, konden we ook nooit potentiële topspeler kopen.
    Overmars heeft dit seizoen al voor ruim 80 miljoen verkocht, en heeft voor 30 miljoen weer gekocht, en wat gaan Sanches..Neres…Ziyech in de toekomst opbrengen?

    Buiten dat om, hebben ook vele jeugdspeler nog contracten, dus het ziet er goed uit.

    1. Indojood

     Ik kijk niet naar geld maar naar beleid. Teveel middelmaat binnengehaald de laatste jaren. Zimling, Sanogo, Westermann, Sinkgraven. We verkopen El Ghazi en halen een jong talent voor minimaal 12M terwijl Justin al zich aandiende. Plan Cruijff (alleen directe versterkingen kopen als aanvulling) wordt al jaren niet consequent uitgevoerd.

     1. Indojood

      Hier wordt vaak geroepen dat Ziyech bewust laat is gekocht vanwege het minimaliseren van de transfersom maar Overmars zei doodleuk dat ze Ziyech niet gingen halen omdat ie jeugdspelers in de weg zou lopen. Even later zegt Sar dat ze wat misten en daarom Ziyech is gekocht. Bosz zegt dat hij niet om Ziyech heeft gevraagd.

      Ik ben blij met Ziyech, ik heb al in januari 2016 voor hem gepleit want hij is een directe versterking maar zo’n topper haal je eerder om de voorbereiding goed te starten.

      De besluitvorming lijkt nergens naar. Ze kramen vooral onzin uit bij het TH.

     2. KBouter

      Misschien zei Overmars wel dat hij de jeugdspeler in de weg zouden zitten om de prijs nog meer te drukken. Ziyech had al aangegeven alleen in Nederland en voor Ajax te willen spelen, dus Twente kreeg het zweet al in hun bilnaad als Ajax niet toehapt.

      Wat Sar lult interesseert me niets, aan en verkoop beleid gast via Overmars.

     3. KBouter

      Waren die spelers allemaal niet transfervrij…en ja die drie zijn verkeerd beoordeeld inderdaad.

      Maar transfer vrije Poulsen ging wel goed soms moet je geluk hebben.

      Sinkgraven schaal ik absoluut niet in als miskoop, ook op de bank moet je kwaliteit hebben en daar kun en mag je gewoon weg niet alleen jeugdspeler neerzetten. Verder willen de supporters van elke club van alles en iedereen kopen, maar ik heb het te doen met die gasten, waar de RvC over elke euro een vergadering over heeft.

      Bij Psv enof Feyenooit doen ze dit dacht niet beter en kijken met een jaloerse blik richting Amsterdam!

     4. Indojood

      KBouter, heb je het weer over geld met transfervrije statussen. Wat heb je aan al die goedkope nietsnutten? Je moet kwaliteit halen als je die niet meteen voorhanden hebt. Zo is het ooit afgesproken. Wij hebben nagelaten de concurrentie op een straatlengte achterstand te zetten. Iedereen was in letterlijk in slaap gesukkeld door de titels onder FdB. Wanneer komt de tijd dat we gewoon vrijwel de hele competitie bovenaan staan? Nu worden we misschien kampioen omdat de concurrentie last van stress krijgt, net zoals toen onder FdB met zijn inhaalraces. Men had gewoon naar Johan moeten luisteren. Ik heb jou vaak over plan Cruijff etc. zien schrijven hier maar daar blijft bitter weinig van over met je polonaise lopen over Overmars. Als je de mazzel hebt dat een gek 33M neerlegt voor Milik dan kan je daar mooi mee kokketeren

     5. KBouter

      Indo…trust me, ben 100% Cruijff, maar het is niet zó dat iedereen die vind dat Overmars goede dingen ziet doen, anti-Cruijff is, dat word ff ter plekke in een emotionele bui gevonden?

     6. KBouter

      Plan Cruijff ben ik mee eens, maar als je bankrekening zo hoog is zoals Ajax heeft, mag je best een potentiële topspeler kopen voor 12 mio, daarbij misschien worden Kluivert en Neres wel de vaste links- rechtsbuitenspelers voor het volgend seizoen?

     7. HURBIE

      Heeft AJAX er financieel toch weer bovenop geholpen met zijn inkoop en verkoop beleid dus doet het naar behoren goed dus lekker proberen te behouden voor de club

     8. AB fvjcfe

      Waarom de gok nemen met 12 miljoen als je zelf mogelijk de kwaliteit al in huis hebt. Ajax jaagt haar eigen talenten met een rot vaart de deur uit op deze manier. Neres zal vast leuk kunnen ballen maar ik heb het “grote” talent nog niet gezien. Als je naar Dolberg kijkt dan zie je het talent alleen al aan zijn bal aanname en wegdraaien. Dat heeft hij zelfs zonder vorm. Dat soort zaken heb ik nij Neres nog niet gezien dus ik vrees dat hij een “gewone” voetballer is waar we er zelf ook al van hebben rondlopen.

     9. HURBIE

      Hij heeft er ook nog weinig ingestaan dus dan is het logisch dat je dat nog niet veel heb gezien

 1. Reservewissel

  Als hij gaat, verwacht ik wel dat hij ons pareltje Westermann voor een flink bedrag overneemt.

 2. AB fvjcfe

  Tijd voor een echt frisse wind binnen Ajax. Van mij mag het trio naar Arsenal en ja ik weet wel een paar namen die ik graag zie komen.

 3. nick-afca95

  Ik hoop niet dat hij gaat. Overmars word vaak belachelijk gemaakt met dat hij weinig geld uitgeeft maar hij doet het echt hee erg goed. Ajax maakt structureel winst, er worden alleen spelers gekocht die van waarde zijn of van waarde gaan zijn in de toekomst en er staat een aardig team op het veld (alleen de verdediging mag wat sterker vind ik).

  1. AB fvjcfe

   Het gaat er niet om of en hoeveel hij uitgeeft. Het gaat er om waarvoor het geld wordt uitgegeven.

   1. SPHAFCA

    Troep op Sanchez na, zonder Neres nog mee te tellen, we zullen zien hoe dat afloopt. Ik heb iig goede hoop.

    1. SPHAFCA

     En Ziyech natuurlijk maar die werd hem door zn strot geduwd, die wou hij echt niet halen

  1. KBouter

   Bergkamp is een ander verhaal, ik vind nog steeds dat Bergkamp “de Stille” geen tot weinig toegevoegde waarde heeft bij Ajax.

   Dat baseer ik op de jaren dat hij zwijgend op de bank als assistent zat…en de manier waarop hij als iemand die elke dag op het veld staat en stond met Jonk…hoe dit zo geëscaleerd had kunnen worden!

   1. Kmeertens

    Ik denk dat jij je een beetje heel erg vergist. Bergkamp is zeer belangrijk voor Ajax. Ik kom regelmatig op De toekomst en Dennis is eem cultuurbewaarder

    1. AB fvjcfe

     Dat laatste dus net niet, in ieder geval niet de cultuur die ik graag zie binnen Ajax en die Johan wel voor elkaar heeft gekregen bij Barcelona en volgens welke cultuur/visie Bayern Munchen ook werkt. Van die cultuur/visie is Ajax afgestapt waardoor Jonk moest vertrekken. Bergkamp is daar debet aan. Mensen wijzen makkelijk naar Jonk met “eigen schuld” maar ook Bergkamp stond niet achter Jonk en niet achter de ideeen van Johan.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      De cultuur bij Bayern en Barca is toch wel even anders dan bij Ajax. Als ik de eerdere discussie weer zie over aankopen en dat die de eigen jeugd in de weg zit, dan zie je het verschil. Bij Barca en Bayern is het namelijk precies andersom; die kopen spelers en laten heel sporadisch een eigen talent spelen, zolang die de gekochte speler maar niet in de weg loopt. De spelopvatting is overigens wel vergelijkbaar; de uitvoering helaas nog niet helemaal (al is het dit seizoen een stuk beter)

 4. dioajax

  ik Ben 50-50 over overmars…wil dat hij blijft alleen omdat hij goed doet in financieel maar over transfers niet te veel geeft om team te versterken…ik denk dat hij bij ajax blijft…t is niet aan ons…maar het ligt aan het geld…geld praat dus als hij gaat gaat hij voor geld alleen…

 5. JohnDoe77

  On topic; Marc heeft er al wat jaartjes opzitten bij Ajax en kan mij best voorstellen dat er in Londen een mooie uitdaging ligt. Die gun ik hem dan ook, maar zou wel jammer zijn als met hem ook Bergkamp gaat. Daarvan hoor je toch dat veel voetballers 1 op 1 behoorlijk wat van hem leren!

 6. woody79

  of je het nu wilt of niet. we zijn een financieel supergezonde club met marc op de bank

 7. Widi

  Hebben we een goed alternatief? Volgens mij niet. Dus waarom dan blij zijn als hij weg gaat. Hij krijgt het steeds beter in de vingers. En hopen dat hij weg gaat omdat Jonk dan terug komt is niet meer dan wishfull thinking. Ten eerste is Jonk net iets nieuws begonnen. Ten tweede is Jonk geen “penningmeester”. Verder begrijp ik, met alle respect, ook niet waarom men zo vurig hoopt oo Jordi. Hij heeft dezelfde achternaam als Johan. Is zijn zoon. Maar hij is niet Johan. Wat heeft hij bewezen en waar? Ik respecteer hem als oud ajacied, als voetballer en als zoon van Johan. Maar ik geloof niet dat hij Ajax zomaar naar de Europese top zal leiden. Kijk gewoon naar wie overal werkt bij clubs in de functie van Overmars. En denk dan goed of wij echt een ander willen.

  1. AB fvjcfe

   Jordi heeft zich in Israel aardig bewezen. Met het juiste team kan er veel. Met dit team mis ik gewoon mijn Ajax en dat vind ik doodzonde. Ik vrees dat we binnen zo’n 3 jaar weer terug op nul staan met heel weinig doorstroom van eigen jeugd en een vnl vreemdelingen legioen als eerste elftal. Verder zie ik Jordi en Wim in staat om het gedachtengoed waarvan ik van mening ben waar Ajax voor moet staan, ten uitvoer kunnen brengen. Johan is er niet meer maar dat wil niet zeggen dat we dan alles maar gaan vergeten, dan hebben we juist de mensen nodig die het werk en de visie van Johan kunnen voortzetten.

   1. Widi

    Ik vraag: WAT heeft Jordi bewezen? Jouw antwoord: hij heeft zich aardig bewezen. Ik vroeg niet naar een stelling. Ik vroeg naar relevante resultaten. Ik denk dat weinigen resultaten in Israël en op Cyprus relevant zullen vinden. Ik zie heus en respecteer jouw enorme passie voor Johan, Jonk en Jordi. Maar passie is iets anders dan tastbaar bewijs.

 8. EugAjax

  Dit zou voor Ajax zeer slecht uitkomen. Met de discussie plan Cruijff of niet zouden we al klaar moeten zijn. TH en dus ook Overmars voeren Ajax beleid. Ik lees over Jordi en Jonk. Nou heeft Jordi ZELF aangegeven dat hij anders tegen voetbal aankijkt op sommige belangrijke dingen dan zijn vader vroeger. Vooral door zijn verleden bij Alaves. De vraag is dus of Jordi wel bij Ajax zou passen, ik denk van niet. Kmeertens heeft gelijk Bergkamp is de cultuurbewaker van Ajax en nee hij treed niet veel op voorgrond naar buiten toe, hoeft ook niet. Als hij dat maat binnen de organisatie doet. En dat doet hij!!! Overmars is natuurlijk koning verkoop. Maar in de laatste jaren is hij ook aan de koopkant een fenomeen aan het worden. Dit zou dus wel hele slechte timing zijn en uiteenvallen van het huidige TH. die moeten zo lang mogelijk bij elkaar blijven. Even denken
  eerste elftal: kwartfinale EL (waar Jonk zich laatst belachelijk maakte met opmerking “met mij en Johan had Ajax al wel aan Europese top gestaan…..”) en 1 punt van koploper Feyenoord. Met steeds beter wordend spel en ook weer steeds meer ingepaste jeugd die eraan komt. Is idd even paar maanden verkeerde kant opgegaan.
  jong ajax: tweede en zeer attractief spel. Jonge jongens worden steeds beter en duurt nog maar kort of aantal van deze jongens zijn nog regelmatiger of met meer regelmaal te bewonderen in eerste
  A1: zeer knap seizoen met goed voetbal en zeer veel talenten
  vrouwen: kampioenschap kan niet meer ontgaan
  ik zeg men levert vakwerk. Ik ben wel eens met kritiek dat we afgelopen jaar iets teveel willen kopen. Echter de spelers die komen zijn stuk voor stuk toppers of toppers inwording. Sanchez, Ziyech, Neres, Maar ook Sinky, Younes, en van gehuurde Traore genieten we ook steeds meer. Dolberg ook een mooitje. De redenen van deze aankopen ben ik eens daar zat veel inconsistentheid in, vooral in communicatie naar buiten. Maar goed ik zie veel als transferspel. Daar moeten supporters maar doorheen kunnen prikken.
  Kortom dit beleidsteam (op voetbalgebied) moet nog vele en vele jaren bij ons aller Ajax blijven !!!!!

  1. AB fvjcfe

   Ik mis één ding hierboven. De tekst: is mijn mening. Je bent weer ouderwets arrogant en waarom zo’n sneer naar Jonk. Wie maakt zich nu eigenlijk belachelijk. Je stukjes zouden, naar mijn mening, meer waarde hebben als je zaken open laat voor discussie. Maar goed, dat is mijn mening. Welkom terug.

  2. Widi

   Toch even een nuancering Eug. Ik heb nergens gelezen dat Jink heeft gezegd dat Ajax met hem al aan de Europese top had gestaan. Bron? De plaats op de ranglijst van jong Ajax is niet belangrijk, zo lang er niet gedegradeerd wordt. A1 heeft niet zeer veel talenten. Wel een goed seizoen met goede resultaten. Maar qua talent kwalitatief en kwantitatief minder dan de vorige lichting. Wat geen schande is. Als er 1 het eerste bereikt zou dat mooi zijn. Vrouwen staan toch wat buiten het beleid. En dat kampioenschap is echt nog niet binnen.

   1. EugAjax

    Widi hij heeft laatst een interview in de media gegeven en daar staat het letterlijk in. Ik noem het alleen belachelijk omdat Ajax nu bij de beste acht van Europa staat. Zonder Jonk kunnen we dus ook aan de Europese top aanschurken. Dus ik zei het niet bijv omdat plan Cruijff niet zou deugen. Ik blijf van mening dat grote gedeeltes uit dat plan weldegelijk nog uitgevoerd worden en andere dingen niet. Persoonlijk vind ik die verandeingen juist goed maar daar is al veel over gerept door mij. Cruijff is helaas niet meer en Ajax moet door en ja dat doen we zonder Jonk. En mbt gedachtegoed Cruijff. Ajax is Cruijff en Cruijff is Ajax. Dus verbondenheid is er altijd. Bron ik dacht dat ik het in Helden had gelezen maar weet niet heel zeker meer. Ik ben en blijf mega fan van Ajax en al zijn iconen en dus ook Cruijff. Jonk beschouw ik persoonlijk niet als een Ajax icoon maar dat terzijde. En nee niet iedereen die Cruijff in zijn leven alles toevertrouwde hoef ik te steunen toch? Dat deed ik ook niet met die varkensfokker die hem uiteindelijk heeft bedonderd. Slechts een voorbeeld en geen link naar Jonk mbt bedonderen.

    1. Widi

     De media is erg ruim begrip. Ik mis weinig. Dus waar heb je dat gelezen. Kan me niet voorstellen dat Jonk zich zo stellig heeft uitgedrukt. EL is geen Europese top. Ook niet als we die winnen. Europese top zijn we als Bayern, Real en Barca zich serieus zorgen maken als ze tegen ons moeten spelen. Ik begrijp jou verder wel. Heb je vaak genoeg uitgelegd.

     1. EugAjax

      Helden magazine dacht ik Widi. En Manchester United staat ook bij beste 8 EL. ik geef toe Ajax moet uiteindelijk naar CL triomf toe en ook dat gaat gebeuren onder deze leiding. Het is wel een stip aan de horizon kan dus nog wel even duren maar dat is logisch 😄

     2. Widi

      Ik zoek het op thanks. Ik vind jou heel optimistisch hoor. Daar kan Dio nog een puntje aan zuigen. Er is hier en daar gewoon teveel geld in de echte top. Man U vind ik absoluut geen topelftal. Niet leuk om naar te kijken. En geen partij voor pakweg Bayern.

 9. Jimmy1971

  Overmars heeft iig in NL , Ajax weer financieel aan de top gezet !!
  Ook qua spelers wordt de laatste tijd beter ( meer ) geinvesteerd !
  Ik denk dat Overmars zichzelf dus nig steeds doorontwikkeld , en zou in NL niet weten wie dit beter gaat doen ..

    1. Widi

     Lijkt me niet. Wil hij niet en kan hij niet. Hij kent zijn beperkingen. Overmars trouwens ook. Overmars kan goed onderhandelen. Maar praatjes houden en tv optredens veel minder. Dat zal in het Engels nog veel lastiger zijn. Daarom zie ik hem ook niet naar het buitenland gaan, behoudens vakantie of scouting. En voor het geld hoeft Overmars het ook niet te doen. Het is ook meer weer een bericht in een Britse krant. En het houdt ons al de hele dag bezig.

     1. -buitenkantje rechts-

      Het zijn kranten idd.. ander scenario is dat Arsenal voor “de dubbel” gaat. Na Wenger Bergkamp als trainer en Overmars als technisch directeur.
      Bergkamp heeft al eerder aangegeven open te staan voor een buitenlands avontuur.
      Maar is puur speculatie..

     2. Widi

      Bergkamp is geen hoofdtrainer. Geloof er dus niet in. En hij is ook geen cultuurbewaker bij Arsenal. Hier horen we niets meer over.

 10. AB fvjcfe

  Vandaar dat ik al elders schreef: nog even en we kunnen over HET Ajax zeggen RIP. Alles waar Johan voor stond en waarvan zijn diepe wens was dat Jonk dit bij Ajax voort kon zetten wordt in rap tempo afgebroken terwijl het pas in de steigers stond. Heel kwalijk zijn de beschuldigingen aan het adres van Jonk. Dit wordt puur gebruikt om eigen onkundecte maskeren. Ik vrees dat nog voor het begin van het nieuwe seizoen het gedachtengoed en visie van Cruijff overal is verdwenen binnen Ajax. Iets groots bij het stadion wat een blijvende herinnering zal zijn aan Johan zal er niet komen. Teveel mensen binnen Ajax willen niet dagelijks geconfronteerd worden met of herinnerd worden aan hem. Ik vrees dat binnenkort een mooi Ajax tijdperk definitief afgesloten zal zijn. Dan ben ik straks supporter van een club vanwege haar historie.

  1. AB fvjcfe

   Ajax kan nog altijd een van de laatste wensen van Johan vervullen. Jonk aanstellen als hoofdtrainer. Johan heeft in zijn laatste dagen heel veel informatie gedeeld met Wim die betrekking hebben op het functioneren als hoofdtrainer. Als Johan dat in Wim zag, dan moet daar toch wel iets van logica in zitten. Maar ja, als Johan dat een goed idee vond zal het dus niet gebeuren.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Je begint op een fundamentalist te lijken. Als de grote leider iets zegt, of misschien wat je graag wil dat ie dat gezegd heeft, dan dat maar blindelings te volgen. Jonk heeft bewezen incapabel te zijn; hou toch eens op met hem op een voetstuk te zetten en blind te zijn voor anere ontwikkelingen. Ook Barca en Bayern hebben hun eigen weg gevolgd geinspireerd door Johan. Ajax doet dat nu ook. Zie maar eens hoeveel jeugd er aan komt. Maar die moet dan wel goed genoeg zijn om Europa te veroveren en dat is helaas vaak niet zo.

 11. Forever nr14

  AB fvjcfe, helemaal met je eens, niets aan toe te voegen en diep en diep triest!!! Om je diep te schamen.

 12. Emilio4Ajax

  Vetrekt Overmars gaat Bergkamp met hm mee denk ik…Dr zijn twee clubs waar het Bergkamphart sneller van gaat kloppen,…Ajax en Arsenal,…lijkt me dus wel logisch dat die zijn maatje achterna gaat…

 13. Emilio4Ajax

  Geeft ook weer ruimte voor nieuw bloed,…Jordy Cruijfff en Wim Jonk…🍻😎

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Hou toch eens op! Het enige wat Jordi gemeen heeft met Johan is zijn achternaam en Jonk is een zelfbenoemde apostel die al aangetoond heeft niet capabel te zijn voor de genoemde functie. Jordi heeft ook al een aantal keer aangegeven anders over voetbal te denken dan zijn vader.

   1. AB fvjcfe

    Gelukkig heb jij meer verstand van ……….. tsja waarvan eigenlijk. In ieder geval niet van het voetbal van Ajax. Ik vrees van weinig.

Reageren is niet mogelijk.