There are no ads, please add some


Dolberg hersteld van liesblessure en lijkt klaar voor wedstrijd tegen Schalke’04

Trainer Peter Bosz kan aanstaande donderdag weer beschikken over Kasper Dolberg die volledig lijkt hersteld van zijn liesblessure. Dolberg zal vandaag weer volledig meetrainen met de groep en lijkt dus klaar voor het duel in de kwartfinale van de Europa League tegen Schalke’04. Dolberg heeft door de blessure de drie competitiewedstrijden tegen feyenoord, AZ en NEC moeten missen.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

85 reacties

  1. HURBIE

   Geweldig dat hij weer genezen is maar Bosz zal wel voor TaugΓ© kiezen omdat Dolberg wedstrijd ritme mist

   1. Charka53

    Dat mag HURBIE en zolang het goed gaat kan Dolberg sterker worden en zoniet hebben we een goede invaller.

    1. -buitenkantje rechts-

     Klopt Charka.. Als ik Bosz was startte ik ook met TraorΓ© in de spits. Dolberg is net hersteld van een blessure en Schalke is een loodzware wedstrijd. Je kan hem desnoods laten invallen.

     1. Emilio4Ajax

      Niet te vergeten volgt PSV daarna weer… Extra rust na een blessure altijd goed…Kluivert-Traore-Neres…πŸ˜‰

     2. Litmanen

      Je kunt ook met Dolberg starten en Traore op rechts. Na een uur Kluivert op rechts en Traore in de spits.
      Lijkt me voor een verdediging niet lekker, een compleet andere voorhoede, want dat is het effect.

     3. KBouter

      Traore op rechts is echt geen optie meer, ook niet als je hem daarna in de spits zet.

      Kost je een extra wissel. Of je start met Traore in de spits, of met Dolberg, en dan staat Traore er gewoon naast. Lijkt mij tenminste!

  2. vak411

   Ik ben niet ontevreden met kleine blessueres en schorsingen. Donderdag kan Schone rust pakken, klaasen en veldman hadden op die manier al rust. Het programma is druk. Jongens komen er weer uitgerust bij. Voordeel van een brede selectie. Dat gaat de kakkerlakken opbreken.

 1. marcussboss

  mooi! nou mag Dolberg ze erin knallen! hopelijk kiest hij wel weer voor kluivert nu hij traore weer op de vleugel kan zetten.πŸ™„

 2. Geroldkohlen

  ik vind het goed nieuws dat dolberg weer fit is. ik zou ook gewoon voor de voorhoede neres- dolberg -Kluivert kiezen. al doet traore het goed de laatste 3 wedstrijden maar, ik denk dat het rendement bij dolberg hoger zal liggen met Kluivert en neres op de vleugels.

  1. dickst14

   Is een mooie voorhoede Gerold. In ieder geval de voorhoede voor volgend seizoen hoop ik.

  1. De seijs

   Nee ritchy dat zal het nooit worden. Dan wordt het systeem niet meer uitvoerbaar. Die gasten lopen elkaar dan in de weg.

 3. nick-afca95

  Ik vind dat Neres sowieso moet spelen. En het liefst kluivert ook. Dolberg is een goeie spits met veel potentie maar Traore heeft het in de spits ook goed gedaan. En zn rendement is behoorlijk omhoog gegaan toen hij als spits ging spelen. Om Dolberg te beschermen zou ik hem een helft laten spelen en dan de tweede helft met Traore. Of juist andersom.

  1. Bakkie

   Eens, maar eerder andersom ja… Traore heeft nu ritme, dus die laten starten. Tweede helft (of na 60 min.) Dolberg inbrengen!

  2. Litmanen

   Niu Nick, een beetje overdreven na drie goede wedstrijden. Dolberg heeft terecht de spitspositie veroverd dit seizoen. Traore heeft heel veel echt slechte wedstrijden gespeeld.
   Afgelopen weken heeft hij het fantastisch gedaan, maar voor mij is Dolberg de absolute no.1, zeker omdat Traore over een week of vier voorgoed afscheid neemt van Ajax.

 4. Indojood

  Dolberg heeft opvallend weinig krediet. TraorΓ© doet het twee wedstrijden aardig tegen relatief makkelijke tegenstanders en deze huurling moet maar meteen blijven staan ten koste van een eigen jonge speler die al het hele seizoen op een hoog niveau acteert. Als Dolberg fit is, hoort ie in de basis.

  1. KBouter

   Juist Indo…passanten mogen nooit de voorkeur krijgen voor eigen jeugd.

   Moet wel zeggen in deze fase van de competitie heb je iedereen hard nodig, en Dolberg zonder wedstrijd ritme zal waarschijnlijk het niveau hebben van rond de winterstop, toen raakte hij geen knikker.

   Werken aan doelsaldo is van belang, we staan 11 doelpunten achteren krijgen oa Go Ahead nog. Traore doet het goed op dit moment, maar als Dolberg zijn eigen niveau heeft, is er geen discussie mogelijk!

  2. afcadeluxe

   goh,ik lijk wel een ja-knikker,weer met je eens,dolberg was weer in goede doen voor zijn blessure,dus laat hem maar weer in de spits beginnen

  3. -buitenkantje rechts-

   Niet eens Indo.. het is niet zo dat Dolberg het hele seizoen op hoog niveau acteert. Hij heeft helw goede, maar ook hele slechte wedstrijden gespeeld.. helemaal niet erg.. hij is nog erg jong!
   Bovendien komt hij nu net terug van een vervelende (lies) blessure. En dan direct vol laten spelen in een loodzware wedstrijd tegen Schalke?? Lijkt me zeer onverstandig en voor zo’n jonge speler zelfs gevaarlijk! Niet doen dus!
   Desnoods laten invallen..
   Rustig aan

   1. Indojood

    Oh, nog niet zo lang geleden was het geen Ajax spits omdat er niet 25-30 per jaar inlegt.

    Natuurlijk moeten we voorzichtig zijn maar als ie fit is kan ie spelen want hij is onze eerste spits.

  4. nick-afca95

   Traore deed het eerst kut omdat hij op een positie stond waar hij niks te zoeken heeft. Dat noem ik eerder een blunder van Bosz. Dolberg is en blijft gewoon de eerste spits maar ik vind dat je voorzichtig moet zijn met een liesblesure. Als hij te snel weer teveel meedoet ben je hem straks een paar maanden kwijt, dat wil niemand. En Traore in de spits doet het helemaal niet slecht, hij moet wel echt gaan werken aan afronden.

   1. Indojood

    Voorzichtig moet je altijd zijn maar je moet ook niet bang zijn om hem op te stellen als ie fit is.

    1. Emilio4Ajax

     Voorzichtig zijn met Dolberg is belangrijk nu…ook met het oog op de kompetitie en volgend seizoen… Als ik me niet vergis was ook Dolberg eerder bij de jeugd vaak geblesseerd! Dan is het juist extra belangrijk om na een blessure extra voorzichtig te zijn. Hij is goud waard. Wat is eigenlijk belangrijker, het winnen van de EL of kampioen worden…?

  5. Remco425

   Heeft niet zo veel met krediet te maken, maar meer met het terugkomen van z’n blessure zoals de meesten ook aangeven. Rustig starten, niets overhaasten. Het zal niet de 1e keer zijn dat een speler te vroeg na een blessure weer begint. Nu 30 minuten, dan is hij helemaal fit om 90 minuten tegen psv te knallen.

 5. Jimmy1971

  Gewoon mooi dat er keuze is !
  Ook PB wil dit gewoon winnen , en zal de spelers opstellen waarmee hij denkt dat het lukt !
  Hij ziet de jongens alle trainingen en heeft al hun meetgegevens , daardoor begrijpen wij niet altijd zijn keuzes !

 6. JohnDoe77

  Dat kan het zijn Jimmy, maar naast alle “meetbare” gegevens is hij een mens met zijn voorkeuren en die zijn niet altijd geliik aan die van de fans!

 7. JustinW

  ik zou zeggen begin met TraorΓ© en gooi Dolberg er in de tweede helft in! de ben je zeker

 8. Gekke AB. Never forget Jopie. For ever Jonk

  Als er van Dolberg wordt gezegd dat hij fit is dan is hij wedstrijdfit. Qua techniek steekt Dolberg ook boven Traore in goede doen uit. Er is momenteel maar één persoon die op de bank zou moeten plaatsnemen en dat is Younes. Misschien dat die jongen op de training de ene wereldactie na de andere heeft maar volgens mij gaat het er uiteindelijk om wat hij in het veld laat zien en dat is bar weinig. Hij staat met regelmaat op de verkeerde positie, staat regelmatig gewoon stil terwijl Ajax de bal heeft, is voorspelbaar in zijn acties en kan bijna nooit in de diepte worden aangespeeld. Kortom het raadsel van Bosz.

  1. AB fvjcfe

   Het is trouwens beter om met Dolberg te starten. Als het goed is is Ajax dan scherp en snel. Dat voorkomt fouten en forceren. Dus minder kans problemen. Als hij in de tweede helft invalt en het tempo ligt laag dan krijg je sneller foutieve passes waardoor een speler moet forceren om te corrigeren. Dat maakt het risico op problemen mbt blessure groter. Het is op zich dan ook vreemd dat spelers die terugkomen van een blessure altijd in het veld komen met het laagste tempo en de meeste onzorgvuldige passes.

  2. Widi

   Als dat mag van de UEFA moeten we dat doen, alleen younes op de bank. Dan spelen we 17 tegen 11πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

  3. Remco425

   In het artikel viel me vooral het woordje ‘lijkt’ op, hij lijkt fit. dat is wel een verschil. Daarnaast is er ook nog zoiets als wedstrijdritme. Ik ben het dus niet met je eens wat Dolberg betreft. Wat Younes betreft daarentegen wel πŸ˜‰

 9. De seijs

  Pffff die snapt het ook niet. Zal weer aan zijn zoveelste naam liggen. Burn-out ab!!

  1. Widi

   Hij snapt het echt wel. Jij bent degene die het niet snapt. Je snapt voetbal niet. Je snapt Ajax niet. Je snapt Amsterdam niet. Je bent gewoon een onderontwikkelde boer uit Assendelft. Alleen maar uit op rottigheid en strijd. Borderliner.

   1. De seijs

    Net zo min dat ik uit Assendelft kom, heb jij verstand van het spelletje voetbal. Kijk dat jij veel op de toekomst komt ja dat kan ik wel begrijpen. Maar steek er ook eens wat vanop! Jij praat hier Cruyff na, keizer na. En nog wat voetbal mensen die een boek hebben geschreven. Daar haal jij je kennis vandaan. Maar als jij hier gaat reageren dan konen jou worden hier te staan en dat is vaak lachwekkend. Met andere woorden hou je mond over hoe het gespeeld moet worden. En je mag natuurlijk wel je mening geven. Want dat zijn bij jou 2 verschillende dingen! En als jij gevoetbald zou hebben dan moet jou naam zeker PIETERTJE zijn.πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Verdere uitleg is overbodig.

    1. Widi

     Zie Assendelft dan maar als een metafoor voor achtergebleven gebied (red neck territory). Als je zou snappen wat ik schrijf, zou je weten dat ik niemand napraat. Ik lees geen sportboeken. Jij hebt geen mening. Jij roept wat je denkt dat duimpjes of reacties oplevert. Had graag tegen jou gevoetbald in mijn beste tijd. Desnoods had ik dan je domme bek dicht geschopt. En nou oprotten schlemiel.

     1. De seijs

      Hee widipietertje ben ik weer. En jouw beste tijd??? whahahaha dan kwam je nog niet in de buurt van mijn voetbal tas. Man zoals jij over voetbal praat dan ben jij niet verder dan 3e klasse onderbond gekomen. Hou jij het maar bij dreigen en liegen en bedriegen. Voetbal praten laat je maar aan de echte kenners over. Nou dag widipietertje πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

     2. Peter en zijn Rockets

      Heej poedel! Ik ken zelf geen poot voetballe maar ik wil jouw wel ff zien. Dus adres of gewoon je smoel houwe. LAfaart

     3. De seijs

      Whahaha burn-out ab de rasist. Jij kan helemaal niks.😝 (dat rijmt ook nog)πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

     4. Peter en zijn Rockets

      Allemaal gelul. Zeg gewoon waar. En rot anders op met je kleuterpraatjes. Iedereen kan zien dat je niet durft. Wil je dat? Nee toch? Dus; waar? Kom op. Poedel.

     5. De seijs

      Whahaha burn-out ab de rasist. Kom maar langs jij weet toch altijd alles.πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ met veel plezier. mietje πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

     6. Peter en zijn Rockets

      Niks AB kneus. Ik vraag jou waar. Die AB mag van mij ook komen. Mag hij kijken. Durf je wel tegen een ouwe man? Wees een vent en zeg waar. En als je dat niet doet, ben je een lafaard. Je hebt alleen een grote bek omdat ik niet bij je kan. πŸ‘ŠπŸΏ

     7. De seijs

      Burn-out ab de rasist. Weer bla bla bla daar doe ik niet meer aan mee. Je weet waar. En anders ga je je moeder maar pesten rasist.

     8. De seijs

      Burn-out ab de rasist laatste keer dat ik jou reageer kom gezellig met je moeder langs, dan kan ze je handje vast houden. En je traantjes drogen. Ongelooflijk 60 jaar en je zelf zo voor lul zetten hier.πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

     9. AB fvjcfe

      Beste de Seijs. Ik weet niet waar je het over hebt. Ik ben van rond 17.30 uur tot nu niet online geweest. Als ik niet online ben kan ik mijzelf ook niet voor lul zetten. Ik heb begrepen dat anderen jou graag willen ontmoeten. Ik heb er geen enkele behoefte aan. Tip aan de mensen die jou wel willen ontmoeten: wordt redactielid en je ziet het Ip adres van de Seijs. Dat is vooral in dorpen vrij nauwkeurig qua lokatie.

     1. Litmanen

      Jezus man, jij bent echt geestelijk niet in orde met je zeven nicknames hier. Valt me nog mee dat je geen discussies met je zelf voert.
      Echt man, zoek hulp.

     2. AB fvjcfe

      ???? Gewoon alleen AB met een variatie. Alles waar geen AB staat ben ik niet. Volgens mij niet heel erg moeilijk om te begrijpen toch? Misschien wat hulp bij nodig?

 10. AB fvjcfe

  Vandaag gehoord dat het en ordinaire geldkwestie is vwm naamsgeving Johan Cruijff stadion. Heeft met het ek 2020 te maken waarvoor de Arena flink verbouwd moet worden. Kosten van naamsgeving zijn 25 miljoen euro. De beste voetballer van de wereld is dus de dupe van simpel financieel gekloot. Noem dan een plein bij het Olympisch stadion of schiphol of wat dan ook naar hem en laat die Arena gewoon definitief vallen. Nu is er helemaal niets en dat is gewoon een schande.

   1. AB fvjcfe

    Lees dus niet alles blijkt πŸ˜‚ hoorde het op de radio van iemand die met het EK 2020 te maken heeft. Had het bedrag nog niet eerder gehoord. Kan Ajax zelf trouwens best wel ophoesten. Als ze een 19 jarige voor 12-15 miljoen kopen dan mag je best 25 miljoen uitgeven voor je beste speler aller tijden. Het Johan Cruijff dtadion doet het overigens commercieel veel beter dan “de Arena”. Mensen willen alleen al vanwege de naam liever naar het JC stadion voor een seminar dat naar de Arena. Die 25 miljoen verdien je echt wel terug. Een biermerk gaat meer betalen als ze in het JC stadion bier mogen verkopen. Is voor hun ook marketing. Dus Ajax moet gewoon een deal maken met de eigenaar van het stadion.

    1. Remco425

     25M lijkt me veel, maar goed zou kunnen. Het JC Stadion zit natuurlijk ook middenin de vervanging van alle stoeltjes wat het nodige kost. Maar wat je zegt, de naam Johan Cruijff verdiend zijn geld wel terug. Daarbij mag inderdaad zowel Ajax als Amsterdam ook een flink deel van de kosten op zich nemen. Met z’n 3en moet het lukken, toch?

  1. De seijs

   Jezus burn-out ab de rasist. Oud nieuws vertelde ik verleden week al. Ja dat ga je krijgen als je zoveel namen gebruikt. Niet zo slim weer burn-out ab de rasist. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    1. De seijs

     Ja zou beter zijn. Maar hij krijgt dus een koekje van eigen deeg! Met het hier verkondigen dat ik een rasist zou zijn. Maar hij is diegene die mensen vernederd. En mensen in een hokje plaatst. Burn-out ab de rasist. Maar als hij niet op mij reageert met zijn tig namen dan zal ik hem met rust laten. Dan zal ik dus niet met hem gaan spelen. Litmanen tot kijk.

 11. Iamsterdam2015

  Mooi nieuws. Invallen en tegen Heerenveen ook om dan tegen pisvee te vlammen!!!!

 12. Janneman16

  toch zou ik voor a.s. donderdag kiezen om traore in de basis te laten starten. na een uur de wissel. kunnen we zondag weer volledig over hem beschikken.

 13. Widi

  Zoveel supporters, zoveel meningen. Ik vind het een lastige beslissing. Ook al omdat ik niet weet hoe fit Dolberg echt is. Ik laat het dus lekker aan de trainer over.

  1. KBouter

   Klopt…en het hele scenario kan zomaar ineens 5 minuten vΓ³Γ³r de wedstrijd tijdens de warming-up heel anders zijn.

 14. Jari_94-95

  Dolberg nog niet brengen.. nu Traore in vorm is, lekker laten staan. Tuurlijk is Dolberg een topper maar als je die laat invallen tegen Heerenveen en dan super fit opstelt tegen de lampen ga je daar gewoon vol winnen!

 15. EugAjax

  Mbt stadion gaan hier net even de verkeerde verhalen. Bijna goed. Niet de naamswijziging kost 25 mln maar de verbouw tot EK stadion. Dit was in kannen en kruiken met meerdere sponsors of bijna in kannen en kruiken. Sinds Johan zijn overlijden willen we allemaal incl Ajax, Amsterdam etc de naam Johan Cruijff aan stadion. De familie wil echter geen sponsor naam erbij en dat is zeeeeer te begrijpen. Echter de verbouw kosten waren gedekt als de grootste sponsor van verbouw met naam op stadion mag. Nu word de vraag opgeworpen op dit forum of Ajax dit niet moet betalen? Ik zou niet weten waarom als ik eerlijk ben. Dit is gewoon een patstelling die niemand verwacht had en zeker niet gehoopt (te vroeg overlijden van ons grootste icoon).
  Ik denk neem even de tijd om dit beetje recht te zetten. Er is dus een nuance verschil in mijn optiek
  Was OFF TOPIC πŸ˜‚πŸ˜‚

  1. Remco425

   Die sponsor mag wel met z’n naam op het stadion, als het maar niet in de naam van het stadion zit.

  2. AB fvjcfe

   Dus de naam van Johan erop kost 25 miljoen omdat de naam van de grootste sponsor er dan niet opkomt en die grote sponsor geen 25 miljoen aftikt. Ik dacht, ik zet dit toch even recht.

   1. EugAjax

    AB we weten jij bent niet van de nuance. Niet de naam Johan op stadion kost 25mln, maar dus evt wegvallen van de sponsor die 25mln in de verbouwing zou bijdrage. Als dat EK verhaal niet had gespeeld had naam Johan en al aan stadion gekoppeld geweest en had het zeker geen 25mln gekost.

    1. AB fvjcfe

     Als …… maar er wel een EK en er is wel een sponsor die zijn naam er op wil en daar 25 miljoen voor over heeft. Maar ach …… jij wil gewoon je gelijk hebben. Mag hoor, wees er blij mee.

 16. EugAjax

  Remco 425 ja hopelijk komen ze tot dit soort creatieve oplossingen. 25 april zou Johan 70 worden wat mij betreft een zeer mooi moment om iniatieven aan te kondigen. Het word tijd als ik eerlijk ben.

 17. Bert62

  Ik zou Dolly nog even op de bank laten en met Traore beginnen. Neres en Kluivert ipv Younes.

Reageren is niet mogelijk.