There are no ads, please add some


Feyenoord-fans lijken tevergeefs te hopen op matswerk FC Utrecht en Vitesse

Alles wat feyenoord is heeft het zweet inmiddels aardig in de bilnaad staan want het bijna zeker lijkende kampioenschap, waar de fans al zovele jaren naar hunkeren, hangt steeds meer aan een zijden draadje. De rotterdamse aanhang klampt zich intussen vast aan kleine dingetjes, zo meldt het Algemeen Dagblad. FC Utrecht, de tegenstander van zondag, ‘dat zal rivaal Ajax toch geen landskampioen willen maken’? Of Vitesse, ‘dat zal straks, een week voor de bekerfinale, tegen feyenoord toch wel minder gas geven dan normaal’?

Wat betreft dat laatste denkt Ron Jans dat Vitesse gewoon zal doen wat de club moet doen: proberen te winnen in eigen huis van feyenoord: “Wij gaven de wedstrijden voor de bekerfinales ook gewoon vol gas hoor. Dat zal Vitesse niet anders doen”, aldus de trainer van PEC Zwolle.

Ook de hoop op FC Utrecht lijkt vergeefs, De aversie van Utrecht richting Ajax is onder veel mensen groot, maar het veiligstellen van de vierde plaats is belangrijker, aldus Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging van Utrecht. “Ik merk toch vooral dat de supporters zondag in De Kuip willen winnen om de vierde plaats vast te houden”, aldus Den Hartog in het Algemeen Dagblad. “Bovendien willen ze een revanche voor de verloren bekerfinale van vorig jaar. We moeten gewoon voor ons zelf gaan en geen rekening houden met belangen van andere clubs. Laat Ajax en feyenoord het onderling maar uitvechten.”

Daarnaast spelen er ook financiële belangen mee. “Een vierde plek scheelt ruim anderhalf miljoen euro aan televisiegelden. Dat geld kunnen we goed gebruiken. Daarnaast is er een kansje dat we met een vierde plaats rechtstreeks Europees voetbal halen. Maar dan moet Ajax dit jaar wel de Europa League winnen”, aldus Ten Hartog.


Gerelateerde posts

51 reacties

  1. De seijs

   In Rotteniks hebben ze de scheids altijd al mee , en de jongens met de vlag en de 4e man ook. Moeten de clubs Feyenooit ook al laten winnen? Wat een zielig zooitje daar. Inderdaad helemaal niets daar in dat riool!!

   1. De seijs

    Het enige wat ze daar kunnen krijgen is de bruine rotterdammer☻☻☻☻☻☻

   2. Charka53

    Dat van het abitrale kwartet ben ik met je eens De seijs ik zag gisteren ook weer dingen die geel waardig zijn gewoon niet op gereageerd dus laten we maar hopen dat Utrecht en Vitesse hun werk goed doen en wij geen steekje laten vallen

    1. De seijs

     Ja en 5 min blesure tijd?? hadden er hooguit 3 mogen zijn. Het is hier geen calimero gedrag maar het is zeker wel vreemd.

     1. Remco425

      En werden er uiteindelijk nog 6 ook. Viel mij ook op dat dit jaar de wedstrijden met 5+ minuten blessuretijd allemaal bij feyenoord waren wanneer ze niet voor stonden.

    2. Litmanen

     Mee eens Charka, geen afgunst, maar er werden overtredingen gemaakt waar in elk geval geel bij hoort. Dan kun je wel zeggen, wat maakt het uit, maar Feijenoord is dit seizoen al ongelooflijk gematst bij schorsingen. En juist in deze fase worden ze weer gematst omdat er geen kaart getrokken wordt.
     Vilhena schijnt op scherp te staan. Met de blessures die ze al hebben en een gisteren terechte gele kaart komt dat middenveld vreselijk in de problemen.
     De KNVB heeft via woordvoerders al eerder laten weten het “erg leuk” te vinden als Feijenoord kampioen wordt.
     Dus als 010 het niet wordt zijn al die “ondersteuningen” voor niets geweest. En de tattoos ook 😉

     1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Zucht …..

  2. f-side64

   lachen hoor zo dichtbij en toch veels te ver voor 010 zuid en dan heb je nog die kneusjes die al een tatto hebben laten zetten met f’noord kampioen er is geen mooier leed dan leedvermaak en ze ook nog in punten worden ingehaald door pisvee eindstand na 34 games 1 ajax 2 040 3 r’dam zuid.

 1. dickst14

  Het wordt een zeer intetessante wedstrijd. Utrecht is in een bloedvorm en Feyenooit niet. Puntverlies is heel goed mogelijk ook al is het in de kuip. Forza Ajax

 2. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

  Als Feijenoord punten laat liggen tegen Utrecht en/of Vitesse dan zijn ze sportief. Wint Feijenoord beide potjes dan zijn de tegenstanders tegen Ajax en hebben ze bewust verloren. Dit zullen de twee reacties zijn die, afhankelijk van de uitslag, de boventoon zullen voeren. Het feit dat het “gewoon” twee competitie wedstrijden zijn zal niet meespelen.

 3. -buitenkantje rechts-

  Ik zag het voor het eerst na de wedstrijd tegen PEC. Angst in de ogen…
  “Zou het nu toch fout gaan?”zag je ze denken.
  Het verwachtingspatroon is nu zooo hoog opgelopen en daarmee de stress en de druk op de spelers..
  Waar ik na Heerenveen nog dacht dat Fey kampioen zou worden, geef ik ons nu een goede kans.. Overtuigend blijven winnen, dan pakken we ze!!
  Ik ruik bloed…

  1. frenkynairo

   beetje jammer br, ik ben er altijd in blijven geloven. had alleen wel verwacht dat 010 weer eerder in zou storten net als vorig seizoen. Maar ik denk dat het op deze manier juist meer pijn doet bij hun.

   1. -buitenkantje rechts-

    Weet t Frenky.. zou ik als supporter ook moeten zeggen. Na de wedstrijd van 010 tegen Heerenveen had ik echt het gevoel dat ik een kampioensploeg had gezien.. De verbetenheid en tomeloze inzet waarmee ze Heerenveen in de 2e helft wegbliezen was indrukwekkend..
    Nu zie ik barsten verschijnen.. angst.. de muur begint af te brokkelen.

    1. frenkynairo

     snap wat je bedoelt br. hoe Ajax bij Groningen en excelsior het niet om konden draaien deden hun dat tegen Heerenveen wel. heeft idd ook met hun werklust te maken. Maar onze ploeg heeft echt veel meer kwaliteiten. zoals je zag in de klassieker thuis. als we ook nog eens vol gaan afjagen zoals de laatste tijd beter lukt kan geen ploeg ons stoppen.

     1. Bakkie

      Je ziet dat als een Jorgensen wegvalt dat er eigenlijk maar heel weinig overblijft. Spelers als Kuyt, Kramer, Nelom en wie was dat jeugdspelertje die tegen Ajax op het middenveld stond.. Nieuwkoop ofzo? Het zou heel knap zijn als je daar kampioen mee wordt.

    2. Remco425

     Had ik ook br! Ach, zelfs al worden ze evengoed kampioen, de zenuwen die ik nu bij al die feyenoorders zie is al goud waard hahaha.

  2. Widi

   Je moet er als Rdammer toch niet aan denken dat het nu toch weer misgaat…….😂😂😂😂😂😂😂

   1. Indojood

    Als je een echte Rotterdammer bent (dus niet van Zuid) dan denk je er wellicht graag aan.

    1. Widi

     Geloof me Indojood, ze hebben ook aanhangers ten Noorden van de Willemsbrug hoor. Zat.

     1. Indojood

      Ja, maar ook genoeg die een hekel hebben aan dat geteisem ten zuiden van de Erasmusbrug.

    2. Litmanen

     Die kop van Kuyt bij het laatste fluitsignaal zondag was om in te lijsten. Woede, angst en verbijstering.
     Ik zal er niet echt een traan om laten als 010 die schaal pakt, maar als ze hem niet pakken heb je daar een stuk of twintig psychiaters nodig.

     1. f-side64

      ik denk dat heel rotterdam en de feyenoord fans dan rijp zijn voor het pieter v. centrum

  3. KBouter

   Klopt BR..op mijn werk hebben de 010 aanhangers de bilnaad al verschrikkelijk rauw van het kapot lopen.

   Zijn er al wat bij die het opgegeven hebben en schelden nu op hun eigen jongens dat het klootzakken zijn.

   Hoe betrekkelijk, vorige week na Go Ahead lulden ze van CL waardig voetbal, en nu smeren ze hum bilnaad in met babyzalf.

 4. SPHAFCA

  Spelen gewoon gelijk tegen Utrecht en verliezen van Vitesse 😂 Wij thuis tegen GAE kampioen

 5. frenkynairo

  vind ook dat alle team die nu tegen 010 spelen een snelle spits naast botteghin moeten zetten.

   1. dickst14

    Ajax wordt steeds beter en volgend jaar zijn we nog sterker. Dit is voorlopig de laatste kans voor Fyenooit om een keer kampioen te worden.

   2. f-side64

    jaren zeg liever eeuwen ach ja ze kunnen het altijd proberen op welke spel computer dan ook.

     1. f-side64

      tja dan is er geen hoop voor ze en kunnen ze beter stoppen met betaald voetbal wellicht hebben ze meer suc6 als brei clubje !

 6. Jimmy1971

  Gunde het al weken lang Feyenooit eigenlijk wel ,
  omdat we kansloos stonden ..
  Maar nu ligt het weer helemaal open , en hoop ik op een geweldig seizoens-slot voor ons Ajax , en zeker ook voor PB !!

 7. Widi

  Ik zag op AS dat Aad de Mos ook weer op onze trein gesprongen is. Wat is die man lenig voor een zestiger.

 8. LeroyT

  010 verliezen en ajax gelijk tegen pisvee. Staan ze gelijk in stand en dan in de wedstrijd tegen de eagles winnen met 12-0. Dat zou ze pas pijn doen.

 9. LeroyT

  Mooiste scenario ooit. 010 verliest van Vitesse. Ajax speelt gelijk tegen Pisvee. En dan winnen wij van de eagles met 12-0. Zouden ze dan ziek zijn daar in rotjeknor.

 10. LeroyT

  Oh sorry zie dat ik hem dubbel gepost heb. Het internet deed weer eens wat raar.

 11. JohnDoe77

  Utrecht wil gewoon winnen hoor! Dat gedoe met dat hun anti-patie tegen Ajax zo groot is dat ze de Kakkies zouden willen laten winnen geloof ik gewoon niet. Je wilt toch je eigen wedstrijd winnen?!

 12. JohnDoe77

  Mooiste scenario is Kakkies verliezen nog tegen Utrecht en Vitesse, Ajax en Pisvee winnen alles waarbij Pisvee helaas wint in Eindhoven. Ajax 1, Pisvee 2 en Kakkies 3! Anders gaan ze die tweede plek weer vieren op de Coolsingel!

 13. Gekke AB. Never forget Jopie. For ever Jonk

  Laat Ajax nu gewoon zelf de wedstrijden eerst maar eens winnen dan zien we vanzelf wel wat Feijenoord doet. Voorlopig staan we gewoon 1 punt achteren dat levert geen fuck op.

Reageren is niet mogelijk.