Ajax wint met 4-1 van AZ

Ajax heeft woensdagavond met 4-1 gewonnen van AZ. De ploeg van Peter Bosz begon zeer goed aan de wedstrijd en na een kwartier stond de 1-0 al op het scorebord. AZ kwam in de tweede helft echter op gelijke hoogte en even leken de Ajacieden van slag. Na een omhaal van Sanchez (2-1), een benutte penalty van Schone en een doelpunt van Younes liepen de Ajacieden toch nog uit naar een ruime overwinning.

De toeschouwers in de Arena gingen er na de winst van afgelopen zondag eens even goed voor zitten en opnieuw was Ajax in de eerste minuten heer en meester wat uiteindelijk resulteerde in een 1-0 voorsprong. Bertrand Traoré tikte de bal van dichtbij binnen na een voorzet van Justin Kluivert. Na ruin negentien minuten had Traoré de 2-0 op zijn schoen maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Krul. Vier minuten voor de rust deed ook Kluivert van zich spreken en passeerde hij vanaf de middellijn drie tegenstanders om vervolgens Krul zijn inzet te zien keren.

Na de thee kwam er een heel ander AZ uit de kleedkamer en Ajax leek zich even geen raad met de bezoekers uit Alkmaar. Het resulteerde tevens in de gelijkmaker en het was Weghorst die Onana wist te kloppen met een kopbal. Lang genieten konden de bezoekers niet want het was Davidson Sanchez die de Arena weer deed juichen. De Colombiaan scoorde met een heerlijke omhaal de 2-1. Nadat scheidsrechter Higler daarna een overtreding op Traoré bestrafte met een penalty was het over met het verweer van AZ. Lasse Schone had maling aan de reputatie van Tim Krul als penaltykiller en schoot de 3-1 tegen de touwen. In de absolute slotfase kreeg AZ nog wel een kans om wat terug te doen, maar Jahanbakhsh kwam niet verder dan de paal. Later maakte Younes er uiteindelijk nog 4-1 van.

Ajax – AZ 4-1 (1-0)

’16 Traore 1-0
’55 Weghorst 1-1
’71 Sanchez 2-1
’82 Schone 3-1 (pen)
’88 Younes 4-1

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers; 51.959
Gele kaarten: Haps, Van Overeem (AZ)

Opstelling Ajax: Andre Onana; Kenny Tete, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Davy Klaassen, (/46 Donny van de Beek), Lasse Schöne, Hakim Ziyech, (/74 Abdelhak Nouri), Amin Younes, Bertrand Traoré, Justin Kluivert (/79 David Neres)

Opstelling AZ: Krul, Johansson, Van Eijden, Luckassen, Haps, Seuntjens, Jahanbakhsh, Wuytens, Van Overeem (/79 Garcia), Weghorst, Dos Santos

Related posts

38 Comments

    1. marcussboss

      zolang wij blijven winnen houden we een kans! wat een baas die sanchez trouwens!! ik hoop zo erg dat we kampioen worden!! ze moeten voortborduren op de laatste resultaten en drive en dan gaat het goedkomen!!

    2. vak411

      Die gaan echt nog wel punten verspelen.. gewoon volle bak de druk dr op houden.. sfeer was top.. eerste half
      Uur ook.. toch kknap, slecht spelen en 4-1 winnen.. ajax kan ook knokken!

      1. Litmanen

        Ik vond het niet slecht. AZ heeft een uitstekend elftal en Ajax liet bij vlagen prachtig voetbal zien.
        Traore is als scorende spits af en toe niet te houden. Een doelpunt en een pingel, niet slecht. Kluivert een genot.

      1. Charka53

        Ja KBouter 4punten dat zou prachtig zijn maar ik denk toch ook dat wij bij pisvee ook punten gaan verspelen dus de kans op de schaal is mijlenver weg.

        1. KBouter

          Als Ajax speelt zoals tegen Feyenooit, en eerste helft tegen Az…dan heeft psv geen schijn van kans. Moeten ze géén tweede helft gaan spelen zoals tegen Az, want dan vrees ik weer het ergste.

          1. Charka53

            Als als als , jammer dat we er niet van uit kunnen gaan dat ze met die instelling het veld inkomen want elke wedstrijd is het weer een verrassing hoe ze spelen.

  1. dickst14

    mijn voorspelling was goed. had alleen een iets makkelijkere wedstijd in gedachten. alles winnen moeten we en dan maar hopen.

  2. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

    Net thuis. Eerste conclusie: eerste twintig minuten heel leuk en soms hoogstaand voetbal gezien. Daarna zakte het in op een wereld rush van Kluivert na. Tweede helft ……… sorry hoor maar dramatisch. Wat verschrikkelijk slecht. Younes totaal Ajax en zelfs ere divisie onwaardig, ongelooflijk dat hij de wedstrijd heeft uit mogen spelen. Sinkgraven is inderdaad geen linksback. Gelukkig drie punten maar wel een gelukkige drie punten.

  3. -buitenkantje rechts-

    Een fantastisch eerste half uur gezien waarin we met 4-0 voor hadden moeten staan.. Het hele punt is dat we ons zelf niet belonen voor het goede spel.. Traoré dit x wel scorend, maar had ook deze wedstrijd er 2 meer moeten maken.
    Jammer dat Kluivert niet van links kwam en dat Younes opgesteld stond.. Ondanks zijn goal een slechte wedstrijd en boor mij persoonljk 90 min ergernis! Wasrom niet dezelfde goed functionerende aanval gebruikt? Kluivert.. Traoré..Neres
    Waarom vervolgens je beste spelers wisselen als je met samengeknepen billen 2-1 voor staat?
    Verder heerlijke goal Sanchez.. lekker brutaal afgedwongen..
    Strafschop Schöne en schuiver Younes uiteindelijk 4-1 In de tweede helft wel het gevoel dat het muntje ook zomaar de verkeerde kant op kon vallen.
    Nu hopen dat 010 nog punten laat liggen.. Op doelsaldo gaat het niet lukken..

  4. Indojood

    Net weer thuis. Sfeer was wel teneergeslagen na de 1-1. Het besef dat dit wel eens einde seizoen had kunnen zijn, was voelbaar. Onevenwichtige wedstrijd. Sanchez overduidelijk de beste, die rush van Justin had een goal verdiend.

    Wellicht een tip voor Ajax, in de rust een paar paaldanseressen i.p.v. een nep Touzani die zijn handjes gebruikt met balletje hooghouden.

    1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Die nepper was nog slechter dan Younes ???

      1. Indojood

        Wat was ie weer bedroevend. Sinkgraven ook, is geen verdediger en voor het middenveld komt ie te kort.

          1. De seijs

            Misschien moet je eens gaan kijken in de arena. ipv naar de radio te luisteren en naar teletekst te kijken. Dan weet je waar je over praat!

          2. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

            Benieuwd tegen wie je het hebt. Zowel Indojood als ik zaten in de Arena zoals elke thuiswedstrijd. Jij volgens mij niet.

          3. De seijs

            Als jij geen melding kreeg dan val jij af. Simpel of had je dat nog niet door???

          4. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

            Ik werk niet met meldingen jongen, die staan uit bij mij. Maar goed, was jij in de Arena dan?

          5. De seijs

            Ja ik was er weer eens. En ik moet bekennen wat jij over de wedstrijd vertelt en de desbetreffende spelers vind ik ook. Daarom ook mijn reactie naar die gene.

          6. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

            Oke

          7. Widi

            Al zou hij in het stadion wonen, dan nog zou hij er niets van snappen. Inzicht heb je of heb je niet. Het is eigenlijk een wonder dat deze Assendelfter niet voor 010 heeft gekozen. Was een perfecte match geweest……

          8. Widi

            Waarschijnlijk is hij gewoon een kakkerlak die hier onrust probeert te zaaien.

          9. Litmanen

            Widi, nu doe je hetzelfde wat je een ander verwijt. Hou het dan zelf ook bij het voetbal.
            Overigens, Sanchez maakte een wereldgoal, maar zonder zijn blunder was het geen 1-1 geworden…..

            Over Traore en Younes worden hier de meest verschrikkelijke dingen geroepen. Samen gisteren goed voor drie goals……
            Dus wat is wijsheid?

          10. Widi

            Ik bedreig niemand. Ik heb het niet over geweld gebruiken. Mijn enige wapen is mijn toetsenbord. En dat gebruik ik soms om mensen die het echt niet snappen aan te wijzen. Hoe zinloos dat ook is.

  5. Forever nr14

    He he BR heb je eindelijk het licht gezien, en dat Bosz er gewoon geen ene reet van snapt, waarom waarom? Niet Kluivert op Links en Neres, zoals afgelopen zondag? Waarom is dat toch?en dan die wissel?? Is toch echt onbegrijpelijk, ik zei het al voor het begin van het seizoen, Ajax onwaardige trainer!

  6. Toppertje

    Onbegrijpelijk dat vooral Younes nog een kans krijgt. Ook Sinkgraven kan beter vervangen worden door Riedewald. Ben wel een beetje klaar met die betweterige Bosz.

  7. JohnDoe77

    Klopt Seis, alleen na de 1-1 was het even rommelig, eerste helft was weer top! En Sinkgrave zat een aantal keer er goed bij, wie gister tegenvielen waren Younes (voorspelbaar), Traore (teveel missers maar wel hard werkend) en Tete (helaas niet zijn kans gegrepen voor mijn gevoel).

    1. Litmanen

      Eens, maar Younes en Traore zorgen voor drie doelpunten. Bij een 4-1 eindstand redelijk belangrijk.
      Dus slecht spelen maar behoorlijk beslissend zijn kan dus samen gaan.

      1. Litmanen

        Over Tete is Bosz duidelijk, voetballend en tactisch zwak en wint geen enkel kopduel. Als hij al aanvallend komt dan is het zo zwak dat het rendement 0 is.

        1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

          Goh, stokpaardje? Zo’n tekst en je visie op de wedtrijd zegt mijn genoeg. Wij zien voetbal totaal anders.

  8. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

    Goals zijn weer belangrijker dan vertoonde spel in de tweede helft. Ieder mag er het zijne van vinden maar voor mij is dat een verkeerde kijk op het Ajax voetbal. Goals zijn leuk en nodig om te winnen maar in de basis gaat het om mooi en aantkkelijk spel waarvoor iemand zijn vrije tijd aan wil besteden als supporter. Voor mij heel vreemd om iemand de hand boven het hoofd te houden vanwege een doelpunt terwijl die speler 90 minuten lang zwaar onder presteert en vaak gewoon niet wil deelnemen aan het spel.

Comments are closed.