Video: Johan Cruijff voor altijd in ons hart

Vandaag een jaar geleden kwam het trieste bericht dat Johan Cruijff was overleden. Ajax TV maakte ter nagedachtenis aan de legendarische nummer veertien een prachtige video. Uit het oog, maar niet uit het hart.

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Related posts

78 Comments

      1. Charka53

        Wij niet De seijs nu nog de beheerders van de Arena nog over de streep trekken.

        1. De seijs

          Alles draait om geld Charka, of je het er nou mee eens bent of niet. Het was de beste voetballer die Nederland voort bracht. Dus voor de regering een mooi taak om iets te doen voor Cruijff. Is in mijn ogen mooier dan de arena naar Cruijff te vernoemen. Hij verdiend veel meer.

      1. HURBIE

        Jammer dat er met zijn voetbal visie zo word om gegaan in de Arena
        Als hij dit had geweten van tevoren dan had hij die revolutie nooit op zijn nek gehaald en in uitvoering gebracht

        1. AB remember Johan

          Hij heeft al die geintjes in zijn leven al vaker meegemaakt. Bij Ajax en ook bij Barcelona. Hij was altijd een rechtvaardige vechter.

  1. Wembley71

    Zou mooi zijn als vandaag de gemeente en stadion Arena de naamsverandering wereldkundig zouden maken, het is nu 13.30 dus het kan nog!! Maar het zal wel weer niet, wishful thinking , het pluche zit lekker en wij voelen ons weer ontzettend belangrijk! O ja of zo’n dooddoener; het moet commercieel ook haalbaar zijn……..Waarschijnlijk denkt men: even bukken en het waait wel weer over m.a.w over tien jaar heet ding nog steeds de A’dam Arena…….

    1. Cheffie

      Ze willen sponsers. Dus word zo iets als Wiskas arena. Maar vanaf vandaag noem ik het het Johan Cruijff Stadion.

  2. Forever nr14

    Brief aan Jordi
    (Jan Dijkgraaf)

    Beste Jordi,

    Ik weet nog precies waar ik was en wat ik deed toen op de radio werd gemeld dat jouw vader was overleden. Zo iconisch was (en is) hij.

    Het is vandaag precies een jaar geleden.

    Dat betekent dat drie partijen al een vol jaar aan het vergaderen zijn over de vraag of en zo ja op welke manier de naam van de Amsterdam ArenA als eerbetoon aan jouw vader moet worden veranderd in de Johan Cruijff Arena (of het Johan Cruijff Stadion).

    Die drie partijen zijn Ajax, de gemeente Amsterdam en de Amsterdam ArenA N.V.

    De reden waarom er nog altijd geen beslissing is genomen: geld. Commerciële bedrijven verbinden graag hun naam aan voetbalstadions en andere grote evenementengebouwen. Volgens sportmarketeer Bob van Oosterhout is de naam van de Amsterdam Arena zo’n drie tot vijf miljoen euro per jaar waard. En de familie Cruijff zit – terecht – niet te wachten op de ‘Volvo Johan Cruijff ArenA’. Of op het ‘ABNAMRO Johan Cruijff Stadion’.

    Het is best pijnlijk dat de discussie over zo’n Amsterdams eerbetoon aan je vader over geld gaat. En dat er niet al maanden geleden een klap op is gegeven, zodat op een bijzondere datum als vandaag de nieuwe naam van dat stadion kon worden onthuld. Zonder sponsornaam uiteraard.

    Als ik jou was, zou ik die geldwolven bij Ajax, de gemeente Amsterdam en de Amsterdam ArenA N.V. namens de familie melden dat ze lekker kunnen doodvallen met die betonbak.

    Ze hebben hun kans gehad.

    Groet,

    JanD

  3. Slingertje.

    SIMPLY THE BEST !!!

    Wat ben ik blij dat ik hem vanaf zijn debuut heb zien spelen.

  4. Iceman

    Ja Johan Cruijff was meer dan alleen een voetballer. Hij zette zich ook in voor de gehandicapte kinderen en sport voor gehandicapten. Goed het ging wel via zijn JC Foundetion maar hij was er altijd ook bij en dat geeft iemand met een beperking een extra kik zo van in eens jonhan voor je neus staat en hij deed ook gewoon mee met de activiteiten dat was super gaaf altijd Johan I Never Forgett You. Bedankt voor alles Ajacied For Ever.

  5. Iamsterdam2015

    En dan te bedenken dat in Barcalona morgen een standbeeld/naams verandering op komt is en dat Jordy daarbij is uitgenodigd!!! En wat doet Ajax/Amsterdam/Nederland????!!!! Die pakken een kopje koffie, kijken ff omhoog?? en gaan er ergens komend jaar een beslissing nemen….. SCHANDE EEN HEEL JAAR VERDER!!!!!

    1. BobbyHaarms

      Ik schaam me op dit soort momenten ook daadwerkelijk dat ik Ajacied ben. En er is echt geen land ter wereld waar zo oneerbiedig met hun grootheden wordt omgegaan. De naam Ajax krijgt pas echt iets magisch als de naam Cruijff hieraan is verbonden, de mogelijkheden zijn ook legio, maar zoals gewoonlijk draait het niet om Johan maar om allerlei randzaken die geen zak met Johan te maken hebben. Ze moeten de ogen uit hun kop schamen dat ze überhaupt aan Ajax of die Arena verbonden zijn.

      Johan Cruijff Stadion, Johan Cruijff Boulevard, Johan Cruijff Airport….nee stel je voor zeg, laten we eerst afwachten wat ze in Spanje allemaal gaan doen?! En dan te bedenken dat Cruijff van origine geen Spanjaard maar een Nederlander was…en wat wordt deze held toch onwijs gemist, elke dag weer! ?

      1. AB remember Johan

        Als je zijn biografie leest zie je met hoeveel afgunst hij te maken heeft gehad in zijn leven. Nu hij er niet meer is gaan de aasgieren er gewoon mee door.

        1. AB remember Johan

          Lees zijn boek inmiddels voor de vierde keer. Je blijft er uit leren. Staan wijze levenslessen in.

  6. De seijs

    Ajax zou er goed aan doen, om iets met sportcomplex de Toekomst en Cruijff samen te laten voegen of zoiets. Dat is van ajax, en Cruijff had daar echt iets mee. Hij is er immers opgegroeid. Met de arena had hij niks. Dat zou ajax dus wel kunnen doen. Hier op het forum zijn er een paar die zeggen dat de arena een beton bak is. Nou dan moet die bak zeker niet de naam Cruijff dragen. Ik zeg , ajax doe wat met Cruijff en de toekomst. Daar mee eer je je beste voetballer ooit het meest.

    1. Widi

      Hij is helemaal niet opgegroeid met de Toekomst. Toen Johan opgroeide, was dat een weiland.

      1. De seijs

        Zoals ik al eerder zei jij begrijpt het niet . Geeft niet, het mag hier allemaal op het forum. En jou mening mag jij geven. Is niet erg knul.

      2. AB remember Johan

        Ik wilde er gisteren niets van zeggen. Was een dag van stilte. Vingers jeukten wel. Maar de Seijs is allesweter he.

        1. De seijs

          ??alles jeukt bij jou???misschien eens zeep gebruiken??zal wel door je melkert baan komen???

      3. Indojood

        Lekker laten gaan, Widi. In het topic van Redan krijgt hij van iedereen er van langs voor zijn domme gelul maar het enige wat hij wil is jouw reactie.

  7. Forever nr14

    Wat wij hier roepen en hopen, er gaat niets gebeuren! Die diknekken denken van “waait wel weer over” dus we hoeven niets te doen!! En weer ontzettend teleurgesteld in het huidige zogenaamde Ajax, het zal verder niemand boeien, maar als er niet snel een naam vernoemd van onze grootste icoon ooit! Ben ik helemaal klaar met dit Ajax, en diep en diep geraakt in m’n Ajax hart! “Het hart van Johan”!

    ?

    1. BobbyHaarms

      Sluit ik mij bij aan. Ajax is allang Ajax niet meer en dat begon al voor het verloochenen van ons mooie logo. Het draait al jaren niet meer om het voetbal maar om het geld en de echte clubmensen sterven langzaam maar zeker uit. Een Sjaak Swart is iemand die we moeten koesteren, zo’n beetje de laatste die dag en nacht met zijn cluppie bezig is zonder als eerste aan dat klotegeld te denken zoals vele anderen helaas wel doen..

      Johan is al bijna vergeten door sommige heren, om over Piet Keizer maar te zwijgen…schande om zo om te gaan met de mensen die je club op de wereldkaart hebben gezet!

      1. Indojood

        Daarom heb ik gisteren in stilte herinnerd. Sorry maar ik word kotsmisselijk van al die zgn. Ajacieden die nu bij onze club rondlopen en krokodillentranen huilen maar niets hebben gedaan om het plan Cruijff te doen laten slagen. Op de meest laffe manier (arbeidsconflict!) hebben ze de grootste pleitbezorger eruit gegooid. Johan is met pijn in zijn hart gestorven vanwege de breuk met Ajax. Daar is Ajax verantwoordelijk voor!

        1. BobbyHaarms

          Niets meer aan toe te voegen. Alleen die gedachte al hoe ze Johan te kakken hebben gezet (verdomme hét uithangbord van je club!!!) doet me gewoon heel veel pijn. Zonder Johan en zijn gedachtegoed zal Ajax echt nooit meer de club worden die het ooit geweest is.

  8. AB remember Johan

    Ik overweeg serieus om na zo’n 50 jaar geen seizoenskaart meer te nemen. Ik zal supporter blijven van mijn club maar ik voel er weinig voor geld te storten naar een stel mensen die zo met een legendarisch persoon omgaan en op schandelijke wijze het “wezen” Ajax om zeep helpen. De afgelopen periode is het meerder malen duidelijk geworden waardoor het met Jonk (en daardoor met de visie van Johan) is fout gelopen. Zelfs hier op het forum blijven de beschuldigende vingers wijzen naar Jonk. Te triest voor woorden. Ajax vond een, oneigenlijke, stok om mee te slaan en deed dit met graagte en volle overtuiging. Als ik dan zie hoe er op dit moment met de talentvolle jeugd wordt omgegaan richting/bij het eerste elftal, dan vrees ik een exodus deze zomer van spelers die ik graag nog twee tot drie jaar in het eerste had gezien. Om dan nog vrolijk een paar honderd euro uit te geven en naar het stadion te gaan (met de nodige extra kosten) ……… daar ga ik dus even heel hard over nadenken.

    1. BobbyHaarms

      Dat is dus ook een reden dat ik mijn seizoenskaart heb opgegeven AB. Ik kan op elk gewenst moment heengaan, maar ik vertik het om geld te blijven pompen in dat hele commerciële gedrocht, genaamd Arena. Van het oude en gezellige Ajax is allang niks meer over: Het logo is al dik 20 jaar niet om aan te gluren, het shirt wordt jaar in jaar uit verkracht, het gros wat in het stadion zit zijn bekakte dagjesmensen die de naam van 3 basisspelers met moeite kunnen opnoemen, van een nieuw honk voor de supporters kunnen we alleen nog maar dromen, en er zitten al jaren mensen op het pluche die niks, maar dan ook niks met Ajax hebben als je de factor geld wegstreept. En de mensen met een écht Ajaxhart die de lijn Cruijff wilden voortzetten zijn vertrokken of zijn overleden. Van zo’n Ajax gaat mijn hart allang niet meer sneller kloppen, ook al zal ik tot mijn dood Ajacied blijven..

  9. KBouter

    Nu de sentimenten weer iets gezakt zijn wil ik er nog wel ff iets aan toevoegen. Ikzelf ben een groot en zeer groot fan van Johan Cruijff, Ajax , en natuurlijk de werkwijze en de kunde van Jonk om zich terecht vast te blijven houden aan de visie van Cruijff. Dat hadden zijn maatjes (kleedkamer maatjes) onderling beter moeten doen.

    Wat betreft het Johan Cruijff stadions denk ik daar iets anders over…daar kan namelijk Ajax ook weinig aan doen. Ik weet bijna zeker, wanneer we nog in de Meer hadden gevoetbald, of Ajax had niét in de Arena gespeeld maar in een ander EIGEN stadion, de naam Johan Cruijff vorig jaar er al was geweest.

    Ajax is maar voor 13% eigenaar van de Arena en kan daar niet over beslissen. Er zijn privé investeerders, cq aandeelhouders die ook om moeten en vaak hebben die gasten liever grote sponsoren die de naam Arena gebruiken.

    Ik heb het al eerder gezegd, jaren geleden al…Ajax was beter afgeweest als ze een eigen stadion hadden gehad, waar puur voetbal gespeeld werd en geen stadion had die de naamsbekendheid heeft van grote evenementen.

    Nogmaals…ik hoop zsm op het Johan Cruijff stadion, maar dat het allemaal zo lang duurt kan nóóit alleen maar door Ajax komen. Je hebt nu met meerdere factoren te maken helaas.

    1. AB remember Johan

      Er zijn vele andere mogelijkheden om wel iets te kunnen doen KBouter. Neem Barcelona. Vandaag wordt duidelijk of het een standbeeld of herdenkingsmuuur wordt. Waarom heeft een kunstenaar nog een opdracht gekregen voor een standbeeld. Het hoeft niet of of te zijn, het kan ook en en. Dan kunnen ze nog lekker een jaartje kibbelen over de naam van het stadion maar dan is er al wel iets gebeurd. Nu is er ………. niets en ik vrees over een jaar nog steeds ……. niets en daarna wordt het ……. niets. Men moet het zoeken in de mogelijkheden die er zijn en zich niet verschuilen achter eventuele onmogelijkheden.

      1. KBouter

        AB.. je hebt 100% gelijk wat betreft Johan te eren en te herdenken dmv een standbeeld ofzo. Dat had er al moeten zijn, of over gesproken worden. Maar dit gast over een naamswijziging van het stadion…die al niet eens van Ajax is.

      2. Indojood

        Een nieuw te bouwen jeugdstadion in Barcelona zal zijn naam gaan dragen. Verder komt er een standbeeld voor en aan de gemeente is gevraagd de straat voor het stadion ook naar hem te vernoemen. Kijk, daar pakken ze het wel goed aan. Ik heb vorig jaar al geopperd om de Toekomst te hernoemen naar Johan Cruijff Academie. Sukkeltjes seijs heeft dat blijkbaar ergens onthouden (ongelooflijk) en probeert er nu goede sier mee te maken.

        1. De seijs

          Jij indo pleit al heel lang dat die betonbak en sfeerloos zoals jij het noemt om de arena naar Cruijff te vernoemen. Ongelooflijk! Daar zal hij blij van zijn geworden ???

          1. Widi

            Van jou was hij wel blij geworden. Ik vind hem altijd heel leuk doen tegen mensen met down syndroom. Heb je hem op zo’n open dag ontmoet op dat bruggetje?

          2. De seijs

            De ware aard komt dan toch bij jou boven drijven. Spotten met het down syndroom! Want een lieverdje vind je mij niet . Dat is wel zo duidelijk. Ik zet jou keer op keer op je nummer. Met je alles beter weter. En ja uit jou reacties steekt dat jou. Kan jij niet verdragen. Dan is het huilie huilie met jou. En dan komen de steken onderwater. Maar je zal een of meerdere kinderen hebben met het DOWN SYNDROOM . Dat ik jou niet leg prima hoeft ook niet. Iedereen mag hier wat zetten, en daar hoef je het niet mee eens te zijn. Ik zij altijd al dat jij ab was en bent. Lees zijn teksten maar eens terug, en je zal zien dat ik je toch zeker door heb! Als het er op aankomt ben jij echt een achterbakse hufter. WIDI!!!!!

          3. De seijs

            Nou widi je bent altijd erg snel hier met je commentaar. Waar blijf je nou? ?? Pijnlijk weer dat ik je met de feiten om je oren sla. Met hier op het forum mensen belachelijk te maken met het down syndroom! !!!!!! Dus toch geen kerel! !!!

          4. De seijs

            Widi ik wacht en dan niet met je andere naam komen en ?geven zoooo kinderachtig jullie zijn een is bekend.

          5. De seijs

            ik wacht op je reactie widi. Leg dat maar eens uit. Aan de mensen met een down syndroom! !!

          6. De seijs

            Wacht op antwoord widi. leg het maar uit wat jij vind over mensen met een down syndroom! Erg triest ben jij om dit erbij tehalen!

          7. De seijs

            wacht nog steeds op je verklaring. Dat je mensen hier beschadigd met het down syndroom widi. Wees een vent en geen trutje. Ongelooflijk triest ben jij. Je moet eens met Johnny de Mol gaan praten!

          8. De seijs

            Zo nagemaakte ik zie dat je weer stiekem mij op een ander topic belachelijk zit te maken. Maar rechtstreeks durf je niet meer! Widi !!!!! nou Lech dan nu maar eens uit aan iedereen dat jij vind dat mensen met een down syndroom belachelijk gemaakt kunnen worden. Triest dat is het juiste woord. Hier op het forum zitten mensen die kinderen hebben met het down syndroom! Leg het maar aan hun uit. Lafbek!!! Kijk dat wij verschillen van mening vind ik geen probleem. En dat we wel eens over de scheef gaan prima. Maar ga niet verkondigen hier dat jij zo rooms bent!! Want uiteindelijk ben jij (jou soort) de ergste. Vind het heel triest dat ik dit allemaal op het forum moet zetten. Maar mensen beschadigen zoals jij doet is heel min WIDI. Erger en lager kan gewoon niet. Hufter

  10. Forever nr14

    Trots!! Nederland moet zich diep schamen! Vind je het gek dat die zich daar in Barcelona meer thuis voelde dan hier…Respect??

  11. Forever nr14

    Diep en diep teleurgesteld, en schaam me er enorm voor dat ik ajacied ben!
    Echt een grove schande, dat we voordat Barcelona iets ging doen, niets doen of gedaan hebben!
    Schaamte diepe diepe schaamte, het zou mooi zijn dat “wij” echte Ajacieden een statement zouden maken, door een initiatief te nemen, zodat ze daar eens wakker worden.
    Maar helaas zal het wel weer overwaaien.
    Al 42 jaar fanatiek Ajacied, maar nu is het klaar, zo diep dat er niets niks gedaan word ter nagedachtenis van dit Fenomeen.
    Ajax het ga je, jullie zijn niet de schuldige, maar die zogenaamde vuile nep gasten, die er alleen maar zitten voor macht!
    Seizoen kaart lever ik in vanaf vandaag, mijn dochter heb ik ook verteld even niet meer haar Ajax shirtje nr(14) te dragen, want daar schaam ik me voor.
    Ik zal altijd ajacied blijven.
    Maar dit zit me erg dwars

    Succes mede Ajacieden, en hopenlijk dat ooit Ajax weer het Ajax word wat Johan en Wim voor ogen hadden.

    ?

    1. AB remember Johan

      Een tip: juist wel het shirt met nr. 14 blijven dragen. Dat op zich is al een statement. Verder 100% eens met je teleurstelling. Een nieuwe revolutie is noodzakelijk binnen Ajax om zaken ten goede te laten keren. Ik vrees echter dat dat niet binen 5 jaar gaat gebeuren. Huidige mensen zitten veel te lekker op hun plek. Het zal straks vanaf de grond weer moeten worden opgebouwd. Ik hoop het te mogen meemaken.

    2. BobbyHaarms

      Ik begrijp je frustratie voor de volle 100% Forever nr14, en ik denk vele supporters die alle grote successen bewust hebben meegemaakt idem. Het onbeschrijvelijke Ajaxgevoel van weleer heeft allang plaatsgemaakt voor schaamte met een walgelijk commercieel/financieel sausje.

  12. Indojood

    Idd, Forever nr14, Ajax heeft helemaal niets (!) gedaan om de herinnering aan Jopie levend te houden. Ik schaam me hier ook voor.

  13. AB remember Johan

    Zowel hier als op AS niets over het intitiatief van Barcelona. Was voor de fora toch ook een mooi moment voor een statement maar ze (b)lijken zelf anti Cruijff. Bleek ook uit het niet willen plaatsen van de oproep van Indojood en Widi m.b.t. Applaus in de 14e minuut.

    1. AB remember Johan

      Correctie. Op AS staat het wel maar niet onder “hoofdnieuws” maar onder het sub-deel “Voetbalnieuws”.

  14. De seijs

    Widi maakt mensen met het down syndroom belachelijk hier op het forum. Triest erger kan niet!!

Comments are closed.