Spaan laat geen spaan heel van Traoré: ‘Zijn haar even waarde- en futloos als zijn spel’

Zo langzamerhand neemt de kritiek op Bertrand Traoré behoorlijk toe. De huurling van Chelsea kan niet echt imponeren bij Ajax maar mag toch elke week rekenen op een basisplaats. Henk Spaan is dan ook niet te spreken over de situatie bij Ajax en uit in zijn column in het Parool forse kritiek op Traoré en Peter Bosz 

‘Het was afgelopen zondag zo gruwelijk slecht dat ik Ajax echt ga overlaten aan Peter Bosz en zijn huurling Traoré, die vooral is geïnteresseerd in hoe zijn haar zit. Nou het is even waarde-en futloos als zijn spel. Dan vinden ze het vreemd dat de supporters Traoré  uitfluiten en ligt het plots aan de leeftijd dat Ajax zo wisselvallig presteert. Voor de grap heb ik de gemiddelde leeftijd van Monaco opgezocht. Met Falcao en Glik erbij is het 24,4 jaar, zonder die twee dertigers: 23,3 jaar. Na de uitschakeling van Manchester City wonnen de Franse jongeren uit met 3-0 van Caen. Duidelijk beter geprepareerd dan Ajax. Vandaar dat ik het hier liever heb over Joris van Overeem, die een fantastisch doelpunt maakte en een even fabuleuze assist gaf. Geen type Traoré, wel veel te lang bankzitter bij AZ. Trainers!!

Bron: Het Parool

Related posts

48 Comments

    1. marcussboss

      haha precies dat! en alsof hij beter zou spelen wanneer hij een bobkapsel heeft ofzo?? als ik traore was zou ik maar kaal gaan, want dan speelt hij vast de panne van het dak? dat hij het niet goed doet dat ziet iedereen( behalve Bosz) maar om zijn kapsel daar bij te betrekken is natuurlijk onzin

          1. f-side64

            dat is het ook je zag het afg. zondag kluivert kwam er in en meteen meer gevaar op rechts.

      1. Teuntje

        Het is een column, hè dan mag de auteur zaken wat vet aanzetten?.
        Ik ben het overigens helemaal met Spaan eens. Bosz verliest elke week dat hij Traoré laat starten (en idioot lang laat staan) meer aan geloofwaardigheid!

      1. Litmanen

        Ajacied, ik ben er principieel tegen een ajaxspeler op de tribune te wensen, maar voor Traore maak ik een uitzondering.
        Bosz heeft geen excuus meer.

  1. f-side64

    zal best maar hij heeft 100 zoniet 1000 % gelijk wat betreft traore en bosz beide horen hun salaris niet te verdienen bij ajax

  2. Mooi

    Ja zondag was wel blamerend slecht ongelofelijk dat de trainer nog zo lang deze speler laat staan .

  3. dickst14

    In het begin dacht ik dat Ajax erop vooruit zou gaan onder Bosz. Maar niets is minder waar. Tegenwoordig erger ik mij bij het kijken naar mijn geliefde club. Bosz wordt steeds ongeloofwaardiger, hij zegt 20 gelijkwaardige spelers te hebben. En ik begrijp dat je iemand na een slechte wedstrijd niet gelijk moet vervangen, maar na 30 slechte wedstrijden kun je het niet maken t.o.v. je wisselspelers. Traore, Younes, Veltman presteren gewoon slecht en blijven gewoon staan. Ik weet zeker dat er momenteel een hoop onrecht en onvrede in de selectie leeft. Het is nog niet in de publiciteit, maar naar mijn gevoel kan dit niet lang meer duren.

    1. RobbyZ

      Ik erger mij ook als ik hem op tv zie lullen of ik zie hem zitten op die bank en ik dacht ook met die pb gaat het weer goed komen maar het word alleen maar slechter en slechter en pb ongeloofwaardiger. Mooi ook wat Tete zei gister dat hij blij was dat blind het wel in hem ziet,en dan dat lachje erbij. ?

      1. Litmanen

        Ja, dat was slim….
        Volgende week weer op de bank.
        Daarom zei ik vorige week dat Blind zich met de opstelling van Ajax bemoeit.
        En dat dat altijd ten koste van de speler is.
        Tete had zijn mondje dicht moeten houden. Hij snapt blijkaar niet dat Bosz die beelden ook ziet. Erg onvolwassen.

        1. Bakkie

          Is toch mooi, beetje druk uitoefenen op je trainer, beetje Amsterdamse bluf. Als Bosz een echte vent is, kan ie daar tegen. Maar je hebt waarschijnlijk gelijk, hij zal wel weer gaan kiezen voor het braafste (en iets minder goeie) jongetje van de klas

          1. AB remember Johan

            Waarom mag een speler niet gewoon zeggen wat hij denkt. Dat lachje geeft d kwinkslag aan. Heir op het forum hebben mensen hun mond vol over veijheid van meningsuiting en een speler moet verrvolens op zijn woorden letten. Het is toch prachtig dat die jongen, terecht, weer een uitnodiging krijgt. De Ligt heeft er veel minder moeite voor hoeven doen hoor. Als Bosz hem weer op de bank zet is het in ieder geval duidelijk dat we Tete kwijt zijn na dit seizoen.

  4. Forever nr14

    Dickst14…. geen woord aan toente voegen. Als dit niet word gezien door Bosz en consorten, snap ik er niets meer van? En slaat ons aller Ajax weer een belachelijk figuur

    1. dickst14

      Hallo indojood, mijn reactie is niet tegen Traore. Hij kan er ook niets aan doen, aannemende dat hij zijn best doet. Voor mij is het de trainer die steeds ongeloofwaardiger wordt.

      1. Indojood

        Ik reageer niet op jou maar op wat Spaan zegt. Daar gaat dit artikel toch over.

        1. dickst14

          Het artikel wel ja. Maar dacht na bovenstaande reacties dat je daar ook wat van meegekregen had. ok esta bien

  5. ajacied1982

    die bosz is een ding wel standvast.elke week die veltman trager younes het hele seizoen al drama maar gewoon laten staan.duidelijk geen ajacied.

  6. ajaxpers

    Wat ik vanaf dag 1 had voorspeld en continu heb aangegeven begint nu uit alle kanten ook door te komen. Ik hoop zsm hier te lezen dat Ajax een nieuwe trainer heeft aangesteld. Geloof me, de spelers zijn hem al lang zat en zien ook zijn onvermogen. Alternatieven: FDB, Jonk, Van Gaal, Bert van Marwijk (desnoods) of Ron Jans.

    1. Indojood

      Dat heb jij niet want je argument was steevast het 010-verleden van PB. En nu kom je nota bene met Bert van Marwijk.

        1. AB remember Johan

          En met van Gaal die ten eerste is gestopt en ten allereerste voor altijd met zijn fikken van Ajax af moet blijven. Jonk is geen hoofdtrainer, Ron Jans is een goede trainer voor de sub-top en FDB mag alle finctiea binnen Ajax vervullen behalve hoofdtrainer. Bert van Marwijk is reeds helder aangegeven. Kortom Ajaxpers, nieuwe namen ajb.

    2. KBouter

      Hahahahaha…vMarwijk met dat verdedigende voetbal in 2010…alhoewel wel een finale maar totaal geen Ajax voetbal.

      Hij komt met v Marwijk hahahsha…wat een gek

      1. Litmanen

        Ik stel voor Johan Derksen en vdGijp. Gewoon voor twee weken, zodat ze daarna nooit meer iemand kunnen afzeiken.
        Ik kijk de laatste weken niet meer, het is de Nijhuis/Feijenoord show geworden.

        1. AB remember Johan

          Hoe weet je dat Litmanen? Die show is van de laatste weken en jij kijkt de laatste weken al niet meer ??

  7. Charka53

    Ja Spaan heeft helemaal gelijk die Traore is echt Ajax onwaardig en dat over zijn haar , ik vraag mij soms ook wel eens af of ze het belangrijker vinden of haar of dat een tattoo wel goed staat.

  8. Widi

    Spaan is zo vaak op de Toekomst dat wel duidelijk is wat hij beoogt: een trainer die vooral spelers uit de eigen jeugd van Ajax opstelt. Klinkt ideaal,ook voor mij. Ik hoor alleen niemand een realistische naam noemen van die trainer.

  9. Iamsterdam2015

    Hij laat in ieder geval geen ” Spaan” van hem heel!!!
    Traoré……tja. Hopeloos maar pfen we er maar aan geloven dat bosz hem NOOIT uit de basis haalt. Nog 7 wedstrijden en zijn we weer van hem af, hup terug naar de bank ( waar hij thuis hoort) bij Chelsea

    1. afcadeluxe

      zelfs in engeland snappen ze niet wat traore in london moet,die speelt nooit basis,heb zondag via bbc gekeken,nou ze waren niet mild voor bertje,maar ach,ik zeg het al wekenlang,hij voldoet niet aan eisen van ajax,alleen leuke techniek is niet alles,en a propos kapsel,heeft cassiera zelfde kapper als die tobias sana???model marmotje bestaat nog….

  10. Jimmy1971

    Tuurlijk brengt Traore niet wat hij (volgens mij) moet en kan brengen , en ja , Bosz heeft veels teveel geduld met hem.
    Maar wat dit Team echt mist , is een etterbakje op het middenveld zoals een Vilhena (verbetenheid ) of een Guardado (gemeenheid , schopte tegen een veel beter Ajax , 2 spelers eraf , en het leverde ze 1 punt op ).
    Wij hebben daar 2 mooie voetballers en een scorende loper , goede spelers maar zonder breker geen balans !!

    1. Iamsterdam2015

      Precies jimmy1971. Dat soort spelers mist ajax. Dirk kuyt is echt een etter in het veld maar god wat zou ik blij zijn met zo den speler. Nee mensen ik ben geen kakkerlak hahaha wees niet bang maar je begrijpt met wel.

  11. -buitenkantje rechts-

    In medialand echoën ze elkaar ook maar na.. Nu de titel vergeven lijkt worden de messen geslepen.. aan stoelpoten gezaagd en lekker flink meegehuild met de wolven in het Bos(z)..

    1. AB remember Johan

      Als jij het zegt zal het ongetwijfeld zo zijn. Jij bent de persoon met de meeste en beste inside informatie. Je hebt het nog altijd bij het rechte eind gehad. Dank hiervoor.

  12. KBouter

    FdB ontsloegen we toch ook niet na twee dramatische jaren?

    Ajax is Europees al jaren niet zover geweest.

    Misschien is het ook wel erg moeilijk om het voetbal er weer in te krijgen na jaren van negatief voetbal. Bosz krijgt van mij nog wel meer tijd.

    Zal schandalig zijn om na 1 jaar alweer de trainer te ontslaan.

    1. AB remember Johan

      Zolang hij voogend seizoen niet is een keurslijf zit van speler(s) die hij op moet stellen en meer variatie brengt in spel en opstelling mag hij het nog een seizoen proberen. Kortom in zijn geheel dichter naar de visie van Johan. Wil cq kan hij dat niet ……… dan gewoon kappen aan het einde van het seizoen. Het is een vroege evaluatie maar volgens mij komt het daar wel op neer. V.w.b Frank ….. die bracht kampioenschappen en geld in het laatje. Dan ontsla je een trainer ook al is het spel verre van leuk. Tenminste …… de huidige directie doet dat in ieder geval niet.

  13. Dagrump

    Kluivert gewoon komende wedstrijden laten beginnen. Traore gaat toch wegaan het einde van het seizoen. Dus Bosz !! En ook Neres meer brengen !!

  14. JohnDoe77

    Het is onbegrijpelijk dat de hele wereld valt over Traoré en zijn ontbrekende meerwaarde voor Ajax, maar dat PB hem op blijft stellen. Ik heb werkelijk niemand kunnen betrappen op positieve woorden voor Traoré, alleen dat hij geen rechtsbuiten is maar spits of schaduwspits. Als spits hebben we hem zondag ook niet zien vlammen, dus waarom speelt hij altijd? Dat moet het contract met Chelsea zijn of die PB ziet dingen die wij niet zien!

Comments are closed.