Gemeente praat met Ajax en Arena over naamswijziging

Na het overlijden van Johan Cruijff werd er voor het eerst geopperd om de naam van de Amsterdam Arena te vernoemen naar de legendarische nummer veertien. Aanstaande vrijdag is het precies een jaar geleden dat Cruijff overleed en van een naamswijziging is het vooralsnog niet gekomen. Achter de schermen wordt er echter wel over gepraat, zo wordt duidelijk uit de woorden van de Amsterdamse wethouder Eric van den Burg.

Van den Burg zou inmiddels gesprekken voeren met Ajax en de Arena en als het aan het stadsbestuur van Amsterdam ligt dan gaat het stadion de naam van Johan Cruijff dragen. ‘We hebben afgesproken niks over de gesprekken naar buiten te brengen, zolang die gesprekken lopen, dat verstoort het proces. We spreken elkaar de laatste tijd wel vaker. Onze hoop en inzet is dat de Arena het Johan Cruijff-stadion gaat heten’, zo citeert Het Parool Van den Burg. Afgelopen week liet Jordi Cruijff zijn ongenoegen al blijken dat het nog steeds niet tot een naamswijziging is gekomen. (zie eerder bericht).

Bron: Het Parool

 

Related posts

50 Comments

  1. KBouter

    Hehe…dat werd tijd, en nu niet gaan dwarsliggen…gewoon het Johan Cruijff Stadion !!

    1. Toppertje

      Ajax en de gemeente hebben samen een ruime meerderheid van de aandelen. Zou niet moeilijk moeten zijn. Hoop dat ze het vrijdag bekend maken.

      1. nick-afca95

        Als ze maar niet ook de naam van een sponsor er aan verbinden. Dat zou zonde zijn. Hoorde een tijdje terug zo’n gerucht, geen idee meer waar en ik heb ook geen idee of dat klopt.

        1. De seijs

          Of het nou arena, tempel, of stadion wordt. Als Johan Cruijff er maar voor staat.

          1. AB remember Johan

            Dat maakt een hoop verschil. Alleen stadion is juiste benaming. Overigens zie ik jou niet de Johan Cruijff Tempel binnengaan, dan moet je je nl aanpassen aan de gewoonten van een tempel. Jij en aanpassen ……….. geen match.

          2. AB remember Johan

            Maar, je staat ook weer lekker bovenaan he met je reactie. Vergeet je duimpje niet.

    2. Cheffie

      Vanaf vrijdag bestaat er voor mij geen Amsterdam arena meer en komt er alleen nog maar het Johan Cruijff stadion uit mijn mond.

  2. ritchy

    Hij verdient het dat de Amsterdam Arena wordt veranderd in de Johan Cruyff stadion

      1. RickyAmsterdam

        (Het stadion mag blij zijn dat ze zijn naam mogen dragen en niet andersom!)

  3. -buitenkantje rechts-

    Vanaf nu afspreken.. De Arena exit!!
    Wij hebben het voortaan gewoon over Johan Cruijff Stadion..

    1. Charka53

      Klinkt ook veel beter bekend en Johan Cruijff staat voor voetbal en dat is ook wat Ajax moet laten zien .

  4. De seijs

    Achter de schermen zijn ze al heel lang bezig. Het had beter geweest als het stadion alleen van ajax was geweest. Dan was de naamsverandering er al geweest!

    1. AB remember Johan

      Inside information? Niet zo belangrijk doen de seijs, ben je niet. Je weet niets, hooguit berichten van facebook.

  5. AB remember Johan

    Dat je de gesprekken intern houdt prima maar het wordt er ongeloofwaardig als je de familie Cruijff er ook buiten laat. Andders was er niet zo’n reactie van Jordi gekomen. Kortom, ze zijn weer eens wakker geschud. Laten we wel wezen, zo complex is het onderwerp toch niet.

      1. AB remember Johan

        Who cares. Wereldwijd zegt het Johan Cruijff stadion veel meer dan de Amsterdam Arena. Commercieel dus al veel beter.

  6. JohnDoe77

    Teveel gepraat en te weinig actie! Dit had in één vergadering geregeld moeten zijn!

  7. Iceman

    Oke en nu niet verder zeuren en morren maar gewoon de naam veranderen in JOHAN CRUIJFF STADION en Snel een beetje want Ajax is Johan Cruijff en anders om ook Dus.

  8. Iamsterdam2015

    Het wordt nu zo langzamerhand wel tijd!! Al begrijp ik dst het om commerciële redenen niet 1 2 3 geregeld is. Ieder handdoekje koffiekopje, servet, bestek, raam, vloer, gordijn of wat dan ook moet vervangen worden voor JC. …..maar ja da’s logisch??

  9. Forever nr14

    Nu pas?? werd tijd as vrijdag is het alweer 1 jaar geleden, typisch Nederlands “praten,praten” gewoon doen zeg! Dit heeft dit fenomeen gewoon verdiend!

  10. AB remember Johan

    Als ik zo naar die foto kijk krijg ik toch weer twijfels of Johan het zelf wel zou willen die naamsverandering. Hij kijkt naar het stadion met een gezicht van: wat een baggerbak is dit ?

    1. KBouter

      Haha…zoiets dacht ik ook al, zijn naam verbonden aan iets wat niet alleen maar puur naar voetbal ruikt.

  11. Indojood

    Ben toch bang dat het Johan Cruijff Arena gaat worden omdat er van die op geld beluste aasgieren achter zitten. Met Arena in de naam is het eigenlijk een belediging voor Jopie.

  12. RobbyZ

    Je hebt dus oude en nieuwe arena’s volgens wikipedia. Mij maakt het geen klote uit wat ze er van maken,als Johan zijn naam er maar op staat!

    Wikipedia:
    Een arena is een afgesloten gebied, doorgaans ovaal- of cirkelvormig, ontworpen om theater-, muziek- of sportevenementen te laten zien. De bezoekers zitten rond de arena, op een tribune die altijd hoger gelegen is dan het gebied waar het spektakel plaatsvindt.

    Soms wordt de term arena gebruikt als synoniem voor een groot stadion, zoals bij de Amsterdam ArenA. Ook wordt het gebruikt als metafoor, zoals in de politieke arena.

    Het woord arena is Latijn voor zand. In de historische arena’s in de tijd van het Romeinse Rijk was zand ook wat er in een arena werd gebruikt.

    In een Romeinse arena werden gladiatorengevechten gehouden, gevechten met dieren en executie van gevangenen. Een bekende Romeinse arena is het Colosseum in Rome. Arena’s werden ook gebouwd in het oude Griekenland en andere landen uit de oudheid rond de Middellandse Zee.

    1. AB remember Johan

      Who cares zolang het maar stadion wordt en geen Arena. Volgens wikipedia heb je ook meerdere JC’s en er is er maar een belangrijk ??

  13. RobbyZ

    Een arena is een groot stadion en dat is het,we zien het wel. Roda JC,Jeans Center en wij hebben HJC Hendrik Johannes Cruijff. ?

    1. AB remember Johan

      Je hebt het Olympisch stadion en, heel belangrijk, stadion de Meer dus het Johan Cruijff stadion. Ik blijf het toch zeggen hoor ?

      1. RobbyZ

        Ja ik vind het ook goed hoor maar het Johan Cruijff Stadion is wel héél veel groter dan stadion De Meer of het Olympisch stadion en dan noemen ze het een Arena. ? In een Arena vochten vroeger de dappere strijders! ?

          1. RobbyZ

            Nou hopen dan dat het stadion gaat worden dan komt dat mooie voetbal misschien ook wel.

  14. AB remember Johan

    In Barcelona komt een standbeeld of herdenkingsmuur. Zaterdag wordt duidelijk wat het gaat worden.

  15. AB remember Johan

    Tenaamstelling stadion: Het Johan Cruijff stadion geeft je vleugels ?

Comments are closed.