There are no ads, please add some


Ranglijst: Ajax op zes punten achterstand, resterend programma

Na de zeperd op Woudestein tegen Excelsior (1-1) is de achterstand van Ajax op feyenoord opgelopen naar zes punten. Feyenoord kan bovendien rekenen op een doelsaldo van +12. Over twee weken zal Ajax de Klassieker winnend af moeten sluiten om de titelkansen nog enigszins levend te houden. Tegelijkertijd zal Ajax rekening moeten houden met achtervolger psv in de strijd om de tweede plaats en daarmee een plaats in de voorronde van de Champions League. De voorsprong van Ajax op de Eindhovenaren bedraagt nog slechts twee punten en een doelsaldo van +5.

Resterend programma Ajax:
Zo 02/04/2017 14:30 Ajax – feyenoord
Wo 05/04/2017 20:45 Ajax – AZ
Za 08/04/2017 19:45 NEC – Ajax
Zo 16/04/2017 16:45 Ajax – SC Heerenveen
Zo 23/04/2017 16:45 psv – Ajax
Zo 07/05/2017 14:30 Ajax – Go Ahead Eagles
Zo 14/05/2017 14:30 Willem II – Ajax

Resterend programma feyenoord:
Zo 02/04/2017 14:30 Ajax – feyenoord
Wo 05/04/2017 20:45 feyenoord – Go Ahead Eagles
Zo 09/04/2017 14:30 PEC Zwolle – feyenoord
Zo 16/04/2017 14:30 feyenoord – FC Utrecht
Zo 23/04/2017 14:30 Vitesse – feyenoord
Zo 07/05/2017 14:30 Excelsior – feyenoord
Zo 14/05/2017 14:30 feyenoord – Heracles Almelo

Resterend programma psv:
Za 01/04/2017 19:45 Sparta Rotterdam – psv
Do 06/04/2017 20:45 FC Twente – psv
Zo 09/04/2017 16:45 psv – Willem II
Za 15/04/2017 19:45 ADO Den Haag – psv
Zo 23/04/2017 16:45 psv – Ajax
Zo 07/05/2017 14:30 FC Groningen – psv
Zo 14/05/2017 14:30 psv – PEC Zwolle


Gerelateerde posts

47 reacties

  1. dickst14

   In het begin had ik vertrouwen in Bosz, maar na Traore Younes Veltman 30 wedstrijden te hebben zien aanploeteren niet meer.

   1. HURBIE

    Door de wisselvalligheid van Bosz met zijn spelers keuze Word dit seizoen een fiasco DAG BOSZ WELKOM JONK

     1. KBouter

      We lachen er wel om, maar is toch triest dat ineens vanuit alle hoeken na een mindere wedstrijd (donderdag liepen ze de polonaise) ineens steun gaan betuigen aan Jonk.

      Het afgelopen 2 jaar hoor je ze niet, maar ineens om de 👍 scoren ze.

     2. KBouter

      We weten allemaal wat Jonk zijn intentie was bij Ajax en dat zijn kwaliteiten juist daar liggen wat jij zegt, dus niet als trainer.

     3. -buitenkantje rechts-

      Misschien dat je zelf ook een analyse kan geven van de wedstrijd en met eventuele oorzaken en oplossingen komen KB..
      Lees van jou alleen cimmentaar op commentaar.

     4. KBouter

      BR…dat ik vandaag zo reageerde op jou, moet je met een korrel zout nemen..dat doet nix af van hoe ik over jou denk hier. (en dat is meer dan positief)

      Waarschijnlijk heb je sommige posten gedaan in de emotionele bui na het punt verlies en dat is te begrijpen. Ikzelf heb er niets van gezien, ik was bij een Derby aanwezig, maar ik lees ineens allemaal onzinnige posten ( overigens niet van jou) dat Bosz móet opzouten en Jonk móet komen.

      Daar hoef ik geen oplossing voor te geven, want dat neem ik genees serieus.

      Verder gewoon doorgaan met je goede analyses BR..ik lees het graag.

     5. stylo1984

      Dat noemen we nou “succes supporters” word er ook schijtziek van, dat voor een wedstrijd al word gezegd we gaan dit ff winnen met 3,4,5-0😡

  2. Indojood

   Ik ben wellicht de grootste fan van Jonk op dit forum maar dit gaat nooit gebeuren:

   – Zolang die verraders van Johan er nog zitten, gaat hij niet terugkeren. Sterker, ik zou het hem afraden.
   – Als Jonk zou terugkeren dan graag weer als Hoofd Jeugdopleiding.

   Jonk is vitaal voor het juist uitvoeren van het plan Cruijff. Daar past een passantenfunctie als trainer niet goed bij.

   1. dickst14

    Al was het maar voor 2 of 3 jaar. Daarna kijken we dan weer verder met de korte termijn visie de ons aller ajax
    .Triest allemaal . nog steeds geen stadion dat naar Johan genoemd is. vd Sar / Overmars schaam je dood. jullie kunnen WEL wat doen.

    1. KBouter

     Dickie…allemaal leuk en aardig wat je post, maar Sar en Overmars kunnen er juist geen éne flikker aan doen.

     Het gaat niet wat Ajax graag wil…maar wat de eigenaren (aandeelhouders) van de arena wil!

    2. Indojood

     Ik denk dat Jonk helemaal geen trainersfunctie ambieert. Johan heeft aan hem gevraagd om zijn visie uit te werken en als trouwe vriend zal hij deze wens vervullen. Heel erg spijtig voor ons dat men nu naar China en de VS gaat terwijl dat bij ons toegepast has moeten worden. Dat kan je het TH/directie en RvC wel aanrekenen.

 1. AJAX 2001

  Waarom al die haat na vandaag? Na donderdag werd Ajax nog de hemel in geprezen, heb vertrouwen in je club en je trainer!❌❌❌

  1. dickst14

   Geen haat. Dit zeg ik al 4 a 5 maanden. Bosz had ik in het begin vertrouwen in maar wordt met de week ongeloofwaardiger. Elke normale trainer stelt zijn beste spelers op en als ze dan niet functioneren vervang je ze. Je geeft ze de kans en vertrouwen. 5 wedstrijden ok. 10 pffff 15 eigenlijk niet 20 we proberen het opnieuw. 25 tja 30 ja we zijn nu toch al bijna klaar dus. Dus Traore Younes Veltman Viergever en in mindere mate Sinkgraven………………….mooi seizoen gedraaid. Ik ben tevreden over jullie . getekent P.Bosz

   1. AJAX 2001

    Ik ben blij dat u geen haat levert!
    Met uw mening ben ik het eens.
    Maar wij zien niet wat er achter de schermen gebeurt,
    Younes leek na afgelopen zondag en donderdag zijn draai weer gevonden te hebben, maar viel vandaag door de mand en in de spits hadden we geen optie dus dan maar traore, alles beter dan Cassierra! als hij een bal aanneemt lijkt het eerder op een pass zo niet balvast is hij!
    Ik had vandaag hetzelfde gedaan.

    1. dickst14

     Traore stond vandaag op zijn favorite positie en was weer verschrikkelijk slecht. Allemaal trouwens, maar ga dan verder met jeugd of ajax spelers en niet met een huurling die al 8 maanden niets toevoegd

   2. De seijs

    Had even tijd dus heb ik hier het een en ander gelezen. Ik kan me wel vinden in jou verhaal dickst14 alleen wat viergever betreft denk ik daar anders over. Samen met Sanchez vind ik die 2 juist heel solide in de verdediging. Maar voor de rest 👍👍prima verwoord.

    1. AB remember Johan

     We dachten al, waar is de Seijs, zou hij het druk hebben? We zijn onze lieve heer dankbaar dat je die tijd aan het forum hebt willen besteden. Tandjes wat een eerste zin wat een pedant kereltje ben je zeg.

     1. De seijs

      Hee daar hebben we de zwartkijker weer. De “iets” met de vele Namen. ☻☻☻☻

 2. Dagrump

  Denk dat bijna niemand zijn niveau heeft gehaald vandaag!! Wat een wanvertoning !! Als we nog kampioen willen worden dan moeten ze vanaf nu elke wedstrijd boven zich uit gaan stijgen zoals tegen kobenhagen !! En fey 3 wedstijden verliezen. maar zie het somber in dat kampioen worden.

  1. afcamike

   Of flink gaan scoren dan hoeven ze maar 2x te verliezen.. maarja ik zie het ook somber in helaas..

 3. Charka53

  Helaas wel en die worden niet meer goed gemaakt we hebben nog minimaal twee EL wedstrijden die blijkbaar zo zwaar zijn dat de wedstrijd er na niet kunnen opbrengen wat nodig is om te winnen dan hebben we feijenix en pisvee nog dus plaats drie wordt het hoogst haalbare.

 4. ajaxpers

  Bosz had door de selectie in zijn breedte te benutten de energielevel en gretigheid van de spelers op peil kunnen houden maar door achterlijke keuzes en FOUTE posities heeft hij niks meer heel gelaten.

 5. Geroldkohlen

  dit word een lastige klus ik wil graag vertrouwen houden. Maar die kakkerlakken hebben na dat ze tegen ons spelen ,een te makkelijk programma!

  1. dickst14

   Vandaag hebben we het helemaal verziekt, in iets mindere mate maar toch hetzelfde zoals de Graafschap uit. ongelofelijk dat we niet op zijn minst 2 keer in de week de bezieling op kunnen brengen. Als we dat doen zoals tegen Kopenhagen dan waren we al kampioen. SLAPPELINGEN.

   1. Geroldkohlen

    klopt dickst! ik ben ook nog steeds pissed off! geven het kampioenschap gewoon weg!

 6. -buitenkantje rechts-

  Zolang het rekenkundig nog kan moet je hoop blijven houden en blijven supporten..
  Leek alleen of de spelers de hoop opgegeven hadden. Het was inspiratieloos.. vreselijk veel fouten.. futloos voetbal.

   1. -buitenkantje rechts-

    We hebben tegen Groningen en vandaag tegen Excelsior het kampioenschap door slecht voetbal,en wat ik erger vind, gebrek aan mentaliteit, weggegeven.
    Hoe kan dit??

   2. -buitenkantje rechts-

    Ben er ook ziek van Gerold.. Heb thuis de tv uitgedaan. Wil ook niks van commentaren van analisten of interviews met obligate door mediatraining gestroomlijnde antwoorden horen..
    😒😞😡

    1. Geroldkohlen

     dat was ook mijn idee BR !ik wil ook de hele week geen voetbal programma interviews op tv zien!

 7. Geenemotie

  Feijenoord is slim. Vilena, die al lang geschorst had moeten zijn omdat hij met zijn ellenbogen heeft gewerkt is belangrijk in Friesland. Wij zijn sukkels en slap. Pfffff

  1. -buitenkantje rechts-

   Los van Villena stond daar een ploeg die ervoor ging! Pijnlijk om ons daarna te zien.

  1. bs

   Kampioenschap was binnen handbereik met de wedstrijd van over 14 dgn voor boeg. Maar in Groningen en Rotterdam werd er te slecht, onzorgvuldig en misschien wel onderschattend gevoetbald. Onnodig en pijnlijk voor ons allemaal. Maar ja, het is niet anders. Gewoon maar door voetballen en winnen en zien of de andere ook nog fouten gaan maken…. er zit niet veel anders op.

 8. Bert62

  Wordt een moeilijke opgave. Zolang Bosz zich vasthoud aan zijn vaste basiself ben ik bang dat we er dit seizoen weer naast pakken

 9. Gero77

  In de eredivisie is alles mogelijk……. fijenooit die van sparta verliest….. dus zeggen dat het over is……. Ons Ajax die van de fuckin graafschap niet eens kan winnen in DE beslissende wedstrijd van het seizoen…… komaan….. de bak is rond we moeten als Ajax zijnde goddomme vechter voor elke grasspriet of kunstgras vezel die er is! Niks meer niks minder!!! Inzet! En niet janken over vermoeidheid en de slechte keuzes van een trainer… Als je er al staat dan tot het gaatje…

 10. Jimmy1971

  Gewoon het verschil in verbetenheid tussen Feyenooit en Ajax , hun willen gewoon echt kampioen worden , onze spelers niet ..

Reageren is niet mogelijk.