There are no ads, please add some


Jordi Cruijff baalt over uitblijven naamswijziging Amsterdam Arena

Kort nadat Johan Cruijff vorig jaar overleed kwamen er al snel geruchten dat de Amsterdam Arena zou worden omgedoopt tot Johan Cruijff Stadion, maar voorlopig zit er nog geen schot in de zaak en daar is Jordi Cruijff teleurgesteld over, zo laat hij weten in een interview met NRC.

‘Na mijn vaders dood vond men het belangrijk dat het stadion naar hem werd vernoemd, maar de gesprekken tussen Ajax, de Arena en de gemeente Amsterdam lopen al máánden. Voorlopig zijn het ‘losse praatjes’ en laten we hopen dat het achteraf geen gebakken lucht blijkt te zijn’. Jordi laat in het interview doorschemeren dat elders in de wereld wel initiatieven worden ontplooid. Waar hij precies op doelt, wil hij niet zeggen. Eind vorig jaar leek men een akkoord te hebben bereikt maar daarbij was het enige obstakel nog dat de familie liever niet ziet dat in de toekomst het stadion naast de naam van Johan Cruijff óók die van een grote sponsor draagt. De aandeelhouders van de Arena verschilden daarover van mening.

Bron: NRC


Gerelateerde posts

47 reacties

 1. KBouter

  Dat vroeg ik me laatst ook al af, ze waren toch akkoord, waarom duurt het allemaal zo lang.

  1. Charka53

   Typisch Nederlands alleen maar lullen en zakken vullen er kan nooit eens wat uit het hart geregeld worden ze moeten zich schamen die bureaucraten .

  2. paulvos

   die aandeelhouders denken natuurlijk alleen maar aan de poen, het wordt nu eens ’n keer tijd ja, en wel snel, idioten.

  1. Toppertje

   Ajax kan zelf toch ook meer doen dan alleen de naam van het stadion? Een standbeeld op de toekomst had er al kunnen staan.

   1. Indojood

    Vind ik ook, Toppertje. Het is allemaal zeer afstandelijk. Ben benieuwd wat Ajax gaat doen deze vrijdag.

    1. Toppertje

     En de gemeente Amsterdam? Helemaal niets terwijl De reclame die Cruijff voor Amsterdam opgeleverd heeft onbetaalbaar is.

     1. Indojood

      Ik wilde de Gemeente Amsterdam ook noemen, die is waarschijnlijk tevreden met dat bruggetje in Watergraafsmeer. Schandalig is het!

     2. Moosie

      Spelen we binnenkort niet thuis tegen een clubje uit rotterderdam ofzo 14de minuut effe orde op zaken stellen geouwehoer

     3. HURBIE

      Typisch Nederlands uit het oog uit het hart
      Maar onze vaste kern vergeet hem nooit meer

 2. KBouter

  Grote sponsoren willen graag ook naamsbekendheid via de Arena en dat ziet de familie niet zitten.

  1. Widi

   Dat wordt steeds gezegd. En wellicht wordt daarop gehoopt. Maar we hebben toch nog nooit een sponsor gehad voor het stadion?

   1. KBouter

    Bedoel meer de Gemeente Amsterdam..of Mojo die jaarlijks haar grote concerten verkocht hebben aan de Arena ect.

    Ajax is 13% eigenaar, de gemeente Amsterdam 48% de rest van de aandelen zitten in privé investeerders. Er bestaat best een kans dat die privé investeerders een andere naam willen van een grote sponsor, Twente speelt bv niet meer in het stadion zoals naam Doelman, maar krijgt zwaar betaald door Grolsch. Grolsch Veste dus.

    Die mogelijkheden kunnen zich voordoen dus zal daar overeenstemming over moeten komen.

 3. Indojood

  Het had zo mooi kunnen zijn om dit a.s. vrijdag 24 maart geregeld te hebben. Ben sowieso benieuwd hoeveel aandacht er aan besteed gaan worden.

 4. KBouter

  Als er maar geen idioten zijn die ineens een idee krijgen dat ze het stadion het “Johan Cruijff Arena” willen gaan noemen!!

  Je zult ze de kost moeten geven, hoeveel voor idioten zoiets kunnen verzinnen.

 5. -buitenkantje rechts-

  Je ziet toch, zoals hier door sommigen ook wordt aangegeven, dat het gedachtegoed van JC langzaam naar de achtergrond verdwijnt.😕
  Cruijff wordt straks een herinnering aan mooie jaren.. Erg om dit te moeten vaststellen.

  1. KBouter

   Daarom is het belangrijk dat ze ermee opschieten , voordat ze denken….laat allemaal ook maar zitten!!

   1. -buitenkantje rechts-

    Precies! Urgentie is er niet meer.. dus laat maar.
    Kijk ook naar de lauwe reacties op dit forum..

 6. Ajaxslied

  Bouwen we toch lekker een nieuw stadion fuck die aandeelhouders van de arena.

   1. Ajaxslied

    Klopt maar ik mag toch hopen dat zij niet de aandeelhouders zijn die een sponsor in de naam willen verwerken. Ik moet er niet aan denken Johan Ziggo stadion bijv.

    1. Widi

     Je mag natuurlijk hopen wat je wilt. Maar ik wees je er alleen op dat je eigenlijk ook “fuck ajax” schreef.

     1. Ajaxslied

      Begin van het seizoen roda en Willem 2. Toen stond er zelfs een jongen van 14 naast me te huilen op de tribune.

     2. Widi

      Best lang geleden. Maar inderdaad slechte prestaties waar we nu nog last van houden. Eerlijk gezegd vind ik het niet heel gezond dat een jongen van 14 huilt om puntverlies in het begin van het seizoen. Die heeft misschien nog nooit echte tegenslag gehad. Maar dat is mijn mening.

     3. Ajaxslied

      Ik ken hem voor de rest niet. Weet alleen dat hij samen met ze vader en een vriend daarvan heel fanatiek zijn. Is wel grappig om te zien hoe ze tekeer gaan op rij 1.

 7. dickst14

  Ik zou wel eens willen weten wie dit tegenhoudt. Dit persoon of deze personen zouden nooit meer op een voetbalveld mogen komen. Schandalig, verbannen naar Turkije deze judassen.

 8. AB remember Johan

  Als je hier een tijdje geleden schreef dat Ajax en de gemeente laks waren hierin kreeg je al snel het commentaar: de fam. wil eerst rust hebben. In Barcelona werden al snel initiatieven ontplooid met toestemming van de fam. Nu lezen we ook van Jordi zelf dat Ajax en de gemeente gewoon laks zijn. In een stadion van 50.000 man zijn er misschien 100 die het een goed idee vinden om standaard in de 14e minuut te applaudissren. Het gedachtengoed van Johan vedwijnt steeds meer uit zicht terwijl zijn ideeen nog steeds voor de volle 100% van deze tijd zijn. In de jeugd zie je hier en daar het idee nog terug. In Ajax 1 is er inmiddels, na een veelbelovende start, ook niet echt heel veel meer van over. Die ene leuke uitschieter tegen Kopenhagen moet eerst maar eens gemeengoed worden. Ik denk dat er vrijdag wel aandacht aan Johan wordt besteed al is het alleen al om het feit dat er nu al om gevraagd wordt. Ajax, neem een besluit over de naam vanhet stadion. Doe het of zeg gewoon eerlijk dat het niet gaat gebeuren. Schuif het niet op de lange, uitstel, baan.

 9. Jimmy1971

  Schandalig dat er overal in de wereld initiatieven zijn of genomen worden en dat zijn Ajax er maar niet in slaagt ..
  De beursconstructie is funest voor een voetbalclub ..
  Ajax moet van Ajacieden zijn niet van ‘pakken’ die het interessant vinden om erbij te horen !

   1. Jimmy1971

    Doordat we beursgenoteerd zijn , zijn niet alle beslissingen die genomen worden in het belang van het voetbal , en lopen er mensen rond die er anders niet zouden rondlopen.
    Dit zijn over het algemeen geen voetbal mensen ..

    1. Widi

     Deels heb je wel gelijk, al lopen zulke mensen bij de andere clubs ook rond. Ik denk zelf dat wanneer Sar en Overmars zich hard maken voor deze zaak, de RVC dat niet zal (durven) tegenhouden.

 10. Slingertje.

  De familie heeft dus eigenlijk allang toestemming gegeven voor de naamsverandering.
  Fuck de beleidsbepalers en noem het voortaan de Johan Cruijff Arena.

 11. RobbyZ

  En wat denken ze van JOHAN CRUYFF CLASSICS STADION/ARENA,zit er gelijk een sponsor in de naam!

 12. Erwin1995

  Ajax zou eigenlijk een stadion moeten bouwen en dat stadion moeten vernoemen naar De Meester. De Arena is geen voetbalstadion, maar een plek waar ook kan worden gevoetbald.

 13. Iceman

  Schandalig dat het nog niet rond is een echte Ajacied die zo veel betekend heeft voor niet alleen Ajax maar het hele Nederlandse voetbal. Maar zo gaan we met iconen van onze club om tegewoordig. Schande dit echt.

 14. AB remember Johan

  Hij zou nog steeds veel moeten betekenen voor Ajax ondanks dat hij er niet meer is. Dat is ook heel goed mogelijk als men binnen Ajax de wil hiervoor zou hebben.

 15. Forever nr14

  Ronduit schandalig dat dit zo lang moet duren, een te meer het bewijs dat Ajax niet meer Ajax is, maar een bedrijf!
  Het droom senario zou dus as vrijdag kunnen zijn, maar zal wel weer niks mee gedaan worden, uit het oog uit het hart, ze moeten zich schamen, om de naam Ajax nog uit te mogen spreken!

 16. Forever nr14

  Johan heeft altijd al gelijk gehad over die zogenaamde beleidsbepalers! Ze moesten Ich diep en diep schamen, opzouten met dat volk, die zich zogenaamde ajacieden noemen, bah stelletje rot bureaucraten

 17. JohnDoe77

  Hele slechte zaak dit. Nu begint het zo lang te duren dat het bijna niet meer nodig is. Anders voelt het niet als een minimaal terecht serbetokn maar een sneue actie… te zonde!

Reageren is niet mogelijk.