There are no ads, please add some


Cornelius: ‘Gebruik maken van ruimte achter Ajax-verdedigers’

FC Kopenhagen aanvaller Andreus Cornelius denkt dat zijn club een goede kans maakt om zich ten kostte van Ajax te kwalificeren voor de kwartfinales van de Europa League. Volgens hem moet Kopenhagen gebruik kunnen maken van de ruimte die Ajax achterin weggeeft. ‘Ajax speelt achterin een-tegen-een en steeds vooruit. Daardoor komt er ruimte achter de verdedigers. Daar moeten we gebruik van zien te maken. Dat deden we in eigen huis goed. Hoe meer zij moeten komen, hoe meer ruimte er ontstaat’; aldus Cornelius op de officiële website van Kopenhagen.

‘We hebben ook geleerd dat het niet per se een probleem is als zij de bal hebben. Het wordt niet altijd gevaarlijk. Als we ons goed opstellen en de ruimtes klein maken is het moeilijk voor ze om kansen te creëren.’ Daarbij verwacht Cornelius dat uit spelhervattingen als vrije trappen en corners gevaar moet kunnen komen. ‘Als we aan de bal nog iets beter kunnen zijn dan in de thuiswedstrijd en we aan onze verdedigende taken houden, zijn we moeilijk te verslaan.’

 


Gerelateerde posts

81 reacties

 1. KBouter

  Daar zijn we ook zo bang voor…met Veltman rechtsback waar Traore weer eens de bal verliest.

  Met Tete daar zit ik ff iets fijner op de stoel.

  1. KBouter

   Die gasten zijn ook niet gek…die lachten afgelopen zondag de gaten in hun onderbroek met het aanschouwen van Veltman als back!

   Daar zien ze mogelijkheden.

  2. dickst14

   Toch vreemd dat zeg maar 99% vd ajax supporters liever Tete ziet en dat is natuurlijk niet voor niets.

   1. Widi

    Ik ben benieuwd of al die supporters ook zien hoeveel gele kaarten Tete relatief krijgt. Hij krijgt er echt teveel. Als hij meer zou spelen, zou hij regelmatig geschorst zijn en met de handrem erop moeten spelen of preventief gewisseld worden. Zeefuik heeft hetzelfde probleem bij Jong Ajax/onder19

    1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

     Denk het niet. Komt gewoon omdat hij (te) weinig in de basis staat. Dan wil een speler altijd net even meer en soms dus teveel doen.

     1. Widi

      Dat zou een oorzaak kunnen zijn. Maar het is een feit dat hij teveel kaarten pakt.

     1. Widi

      Ik sluit dat niet uit. Maar hij krijgt ze vaak vroeg in de wedstrijd. Dan speel je toch anders. Nu komen jij en anderen met mogelijke oorzaken. Maar het probleem had nog niemand gesignaleerd. Terwijl er wel velen zijn die Tete in de basis willen. Ik ben daar niet perse tegen. Maar ik maak dus wel deze kanttekening. Wellicht neemt de trainer dit ook mee in zijn beslissingen.

     2. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Toen hij gewoon in de basis stond pakte hij olgens mij weinig kaarten. Zijn slidings en tackles zijn normaal gesproken spatzuiver op de bal. Maar ja, je moet wel vertrouwen van je trainer krijgen.

     3. Widi

      Dat klopt. Maar dat was voor zijn blessure. Toen speelde hij echt veel beter. En toen speelde Ajax onder FdB ook veel voorzichtiger, waardoor het makkelijker verdedigen was. Van mij mag Tete spelen. Maar als hij dat doet zoals de laatste tijd, gaan we ook Veltman nog vaak zien omdat Tete geschorst is.

     4. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Als vervanger van Tete bij blessure en schorsing is Veltman prima 😂 daarna weer banken.

     5. KBouter

      Onder de Boer viel dat overigens wel mee, nu heeft hij dat stempel mede door die domme overtredingen waar hij tijdens de EL met rood eraf moest.

      Daarbij…voetballen als verdediger zoals Ajax hoort te doen houd wel risico’s in dat je af en toe aan de noodrem miet trekken, als het centrum ff “weg” is.

     6. Widi

      Zonder Tete krijgen we ook heel weinig doelpunten tegen en ook weinig gele kaarten. Dus die redenering gaat niet op vind ik. Iedereen heeft hier een eigen mening. Veel meningen zijn gebaseerd op sentiment/voorkeur/afkeer. Een enkele mening ook op feiten.

     7. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Tete zorgt uiteindelijk voor het juiste voetbal. Tete laat de opbouw meer over aan de CV. Dat is wel de bedoeling. Daarbij komt hij wel op maar nadat hij de bal heeft afgegeven. Men verwacht opbouwende kwaliteiten van hem en dat is simpelweg kul. Eerst verdedigen en dan opkomen langs de zijkant waar nodig. Maar opkomen om te bal te ontvangen niet om de bal te brengen en daardoor de middenvelders overbodig maken. Dus ….. Tete niet gebaseerd op sentiment op afkeer maar gewoon op feiten 😉

     8. Widi

      Het wordt een hele lange discussie. Ik heb mijn mening gegeven. Iedereen kan die negeren, verwerpen of aanvaarden. 🍹

     9. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Als je een discussie in de kroeg ook zo afkapt hoop ik wel dat je de rekening betaald. Gevoel is anders dubbel katterig 🤔

     10. Widi

      Ik ben niet in de kroeg om te discussieren. Dat vind ik eerlijk gezegd stomvervelend. Hier is het soms wel leuk.

     11. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Was een metafoor.

     12. KBouter

      Meningen…daar leeft een forum op voort, dus prima gedaan Widi.

      Wat ook een mening is ( kan ook persoonlijke voorkeur zijn) ..zoals we Veltman nu al het hele seizoen zien schutteren en ploegen, word het eens tijd voor een concurrent. En dan praat ik niet over Westermann!

 2. Charka53

  Inderdaad daar liggen de kansen laten we hopen dat Bosz de beste verdedigers opstel geen Veltman geen Sinkgraven en geen Traore en geen Younes het voordeel van de twijfel die wil nog wel eens langs buiten.

 3. Indojood

  Was te verwachten, zij met de kont in hun eigen zestien, wij moeten het voetballend oplossen. Nu begrijpt iedereen met een beetje verstand van voetbal dat Younes en Traoré hen in de kaart spelen. Je moet juist hun verdedigers uit het centrum proberen te krijgen. Dat lukt alleen maar door heel breed en diep te gaan spelen. Dat moet je altijd doen.

  1. KBouter

   Eens…wanneer je door het centrum gaat loop je je dood en zullen ze er snel uitkomen.

   Het mes is al geslepen bij hun!

  2. RobbyZ

   Vertel jij dat die eigenwijze bosz maar! Als hij voorin niks veranderd dan denk ik dat je het kan schudden,en dan veltman nog,ik las dat hij de rol van klaassen moet overnemen en dezelfde instelling als hem moet hebben! 🤣 Ik zie liever tete,maar ja! 🤔

   1. Indojood

    Ik blijf gewoon schrijven en roepen hoe ik erover denk, ongeacht of PB of de club er iets mee doet.

    1. RobbyZ

     Ja dat doen we toch allemaal,lekker blijven doen toch! Maar zal er bij Ajax niemand zijn die bosz er op aanspreekt? Iedereen ziet het behalve bosz! ☹️

     1. Indojood

      Omdat er bij Ajax steeds minder Cruijff DNA aanwezig is. Maar voor mij is het uitdragen van Cruijff’s ideeën een haast religieuze ervaring. Ga ermee door tot aan mijn dood. 😉

  3. dickst14

   Wat ik niet begrijp is dat we bij ajax 50 jaar een systeem spelen met een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links en zo ook nog steeds in de jeugd. Bosz wijkt daar van af dus, maar wat me het meeste zorgen baart is dat jong ajax afgelopen maandag ook met Neres op rechts en Kluivert op links speelde. Ik zie dat dus liever andersom en dat ze dan is een keer switchen is ok, maar standaard een rechtspoot op rechts en links vise versa.

   1. RobbyZ

    Kluivert is natuurlijk op links ook goed maar ze hebben Neres toch gekocht voor rechts dus dan zet bosz hem natuurlijk rechts. 🤔 Ik vraag mij ook al een tijdje af waarom ze Neres hebben gekocht voor rechts terwijl hij net als Traore links is. 🤔 Iemand zei hier laatst (weet niet meer wie) dat het moderne voetbal in europa tegenwoordig zo word gespeeld (linkspoot op rechts en vice versa) maar niet bij Ajax!!! De opleiding heeft zo dus ook geen nut maar dat moeten ze bosz nog steeds vertellen,onbegrijpelijk ook dat bij Ajax intern niemand dat tegen hem vertelt.

    1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

     Er was sprake van een prachtige jeugdopleiding maar al het geleerde wordt er in het eerste uit geramd lijkt het wel. A1 en Jonk Ajax spelen een stuk vaker leuk en ook nog eens winnend voetbal. Het eerste van Ajax speelt merendeel (voor) winnend voetbal. Zit toch wel een verschil tussen. Maar ja, veel supporters geven tegenwoordig veruit de voorkeur aan winnend en toch overwegend saai voetbal met hier en daar een uitschieter.

     1. RobbyZ

      Er is nog steeds een perfecte jeugdopleiding en daarom moet er een trainer voor de groep die weet hoe het moet in het eerste en in het begin dacht ik dat het wel goed zou komen maar het word allemaal een beetje ongeloofwaardig. Winnend en overwegend saai voetbal is niet waar ik +- 45 jaar geleden verliefd op werd en meerdere met mij.

     2. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Perfecte van die jeugdopleiding is al zienderogen minder gezien de vele aankopen van buitenaf die Ajax doet.

     3. RobbyZ

      En daar klopt iets niet,de laatste jaren alleen maar miskopen! Elk jaar zijn bijna alle jeugdteams kampioen dus er gaat toch wel “wat” goed!

     4. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Kampioen van Nederland maakt je nog niet sterk.

     5. RobbyZ

      Als ze dat beleid nou eens goed voortzetten dan komt er nog zoveel talent aan waarvoor niks gekocht hoeft te worden,maar ze doen alleen maar miskopen en echte top talenten worden door geld op hun 16e opgehaald en komen in het buitenland niet meer verder omdat je op je 16e nog héél veel moet leren,en dat doe je bij Ajax,het is niet voor niks de club met de beste jeugdopleiding van europa,van alle europese spelers die nu rondlopen op de velden,heeft Ajax er verreweg het meeste opgeleid. Er gaat gewoon al jaren iets niet goed!

 4. MokumAFCA

  Niks te klagen over Younes. Hij speelt prima en is de enige van Ajax die gevaar sticht vanaf de flank. Traore is een ander verhaal, laat Neres het maar eens proberen –> kan niet veel slechter als Traore afgelopen wedstrijd tegem Twente. Ik hen vertrouwen in onze boys!!

 5. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

  Als die gasten nu standaard achter onze verdediging gaan staan wachten is er weinig aan de hand.

 6. Dagrump

  We moeten gewoon ballen tonen en zorgen dat we vanaf de eertste seconden scherp en alert en 110% focus hebben. En zorgen dat we met zijn allen voor en met elkaar werken. ( door het vuur gaan voor elkaar ) ❗❗

 7. -buitenkantje rechts-

  Met onze opkomense backs en vleugelaanvallers die voorspelbaar balverlies leiden is dat natuurlijk het zwakke punt. Hebben ze goed gezien! Voor deze wedstrijd hebben we snelheid nodig.. Dus Tete en Riedewald op de vleugels.. Sanchez en Viergever/de Ligt in het centrum.. voorin hebben we voetballend vermogen nodig. Dus Nouri voor Younes en Justin voor Traoré.. Samen met Dolberg voorin heb ik er dan alle vertrouwen in.
  Balsnelheid.. positiespel en bewegende, diepgaande mensen zonder bal worden belangrijk.

  1. dickst14

   Ja we moeten maar verder dromen. Nouri zit niet eens bij de selectie. Tete natuurlijk weer reserve en we starten zoals altijd met onze geweldige vleugels.

   1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

    Riedewald ook niet bij selectie volgens mij.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ooh.. had nog niet naar de selectie gekeken.. Nouri niet bij de selectie.. dan heeft het voetbal verloren.. Ook Riedewald krijgt van Bosz zoals ik al eerder schreef een duw richting uitgang van de Arena..
    Las ook op de NOS app.. ” Bosz kan niks met onbegrip over niet spelen Neres”

    1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

     Bij de start had ik alle vertrouwen in Bosz. Leek ook echt de goede kant op te gaan. Nu op driekwart van het seizoen zeg ik dat de gesprekken die hij heeft gehad met Johan nu niet echt vruchten aan het afwerpen is. Ook hij brengt creativiteit van spelers om zeep en laat spelers straks vertrekken die we liever zien blijven. Kortom ……. vertrouwen in hem is flink gedaald.

 8. JohnDoe77

  Zij hebben niets te halen in Amsterdam, maak ze dat duidelijk gedurende de 90 minuten!!

 9. Remco425

  Ach weet je, dit denkt iedere tegenstander van Ajax. Maar bijna niemand wint in Amsterdam.

 10. RobbyZ

  Bosz zegt dat het voetballend moet gaan gebeuren,nou als hij het morgen verkloot met dat anti Ajax voetbal van hem dan mag hij van mij ze biezen pakken,1 seizoen is dan genoeg geweest! Hij laat ze wel aanvallender voetballen,meer als fdb maar ik mis iets!

  1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

   Groen links van 4 naar 16 👍👍

   1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

    Maar ja PVV 19 teveel

     1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Dat wel maar daarom mag ik het er wel 19 teveel vinden. Toch?

   2. Indojood

    Ook mooi. Ben vooral blij dat die blondgeverfde Indo niet zo groot is geworden. Geen hysterische boze mensen zoals in de VS en het VK.

    1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

     Af en toe blijken er toch nog genoeg verstandige mensen in dit landje te wonen 😉

     1. -buitenkantje rechts-

      Zal een coalitie moeten komen van 4 partijen.. Betekent VVD.. CDA.. D66.. Groen Links..
      De tegenstellingen tussen die partijen zijn zo groot dat een regeerakkoord ver weg is. Fragmentatie van partijen en kiezers maken dit land onbestuurbaar. Een zakenkabinet dat per onderwerp een meerderheid moet zien te krijgen? Verleden wijst uit dat dit onwerkbaar. Gevolg zal zijn compromisbekeid waarin niemand zich kan vinden.

      Tot zover: Den Haag vandaag..😛

     2. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Aantal deelnemende partijen beperken tot max. 10. Meer dan zat. Deelname aan verkiezingen op basis van steun betuigingen met controle op dubbelingen. Is niet echt moeilijk om uit te voeren. Al dat splinter gedoe is funest voor een land.

     3. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Had trouwens wel een korte biografie van de lijsttrekkers van de mogelijk 6 grootste partijen verwacht van je BR.

     4. Widi

      Dat lijkt op wat Erdogan wil die wil alleen nog 9 partijen minder. Geen goed idee dus. Een kiesdrempel is wel een goed idee. Maar dat zou in dit geval geen schokkende wijzigingen hebben gebracht.

     5. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Mijn commentaar vergelijken met Erdogan vind ik wat minder kies. Pilsje teveel op misschien?

     6. Widi

      Je kunt in NL gelukkig geen beperkingen opleggen aan het aantal deelnemers. Dat past bij landen met een ander regime. Erdogan is iemand die dat wil. Jij stelde het ook voor. Daar houdt verder de vergelijking op voor mij. Ik drink nooit bier. Dat vind ik erg vies. En op woensdag drink ik de regel uberhaupt geen alcohol. Zelfs niet als de PVV niet de grootste partij is geworden. Slaap lekker.

     7. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Nogmaals, elke vergelijking van mijn mening met die van Erdogan vind ik niet kies. Heel eerlijk gezegd: als iemand dat recht in mijn gezicht zegt haal ik uit. Versplintering zoals in Nederland nu komt de democratie niet ten goede. Je mag er anders over denken maar bepaalde vergelijkingen doe je simpelweg niet.

     8. Widi

      Ik hoop dat Eug weer terug komt. Ik wil zijn rol niet overnemen. En ik wil al helemaal niet het onderwerp zijn van bedreigingen. Hou ik niet van. Echt niet.

     9. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Heeft niets met bedreigingen te maken. Maar prima joh.

 11. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

  Spannende CL. Wordt het Monaco of alsnog City

   1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

    Hoop dat Monaco het gaat redden.

Reageren is niet mogelijk.