There are no ads, please add some


Klaassen heeft waardering voor beslissing Ziyech: ‘Hakim is geen wegloper’

Hakim Ziyech begon afgelopen donderdag op de bank tijdens het Europa League-duel tegen FC Kopenhagen en zijn plaats werd ingenomen door Donny van de Beek. Na afloop liet aanvoerder Davy Klaassen weten dat Ziyech zelf had aangegeven om niet te willen starten, en daar heeft Klaassen respect voor.

‘Hakim heeft zelf aangegeven dat hij vermoeid was en ik kan het alleen maar waarderen als je dat zelf kunt aangeven. De laatste weken zie ik Hakim vooral hard werken maar zijn kwaliteit komt er nog niet echt uit. Ik vind het een heel eerlijke uitspraak van hem en Hakim is zeker geen wegloper. Hij heeft vanuit het team gedacht en dat is erg knap. Hij loopt bij ons twee keer in de week twaalf kilometer, terwijl hij bij FC Twente één keer acht kilometer liep. Dat is wel wat anders’.

Bron: Goal.com


Gerelateerde posts

46 reacties

  1. De seijs

   Zeker een hele goede beslissing. Dit zijn de echte toppers die dit durven aangeven. Klasse Ziyech. En ook Davy onze aanvoerder die het opneemt vorm zijn medespeler. (anders krijg je toch weer gezeik als het niet goed naar buiten wordt gebracht )

   1. De Ajacied

    @G-Force & De Seijs,
    Dat zijn mooie woorden die jullie geven, echt top👍🏻
    Deden maar meerdere spelers dit. dan trapt Traore niet alle ballen vast terug uit
    ❌❌❌

 1. ajaxpers

  Alle respect voor Ziyech. Het is pb die hem niet op de juiste manier benut. Iedereen ziet dat in NL behalve hij.

   1. Remco425

    Verwacht daar maar geen antwoord op, want PB benut hem op de juiste manier. Maar goed, hij moet iets hebben om op ‘m te zeiken, onderbouwd of niet. Meestal niet.

  1. BobbyHaarms

   Zucht…als PB jou een dekbed met FDB erop zou schenken en ook de Europa League zou winnen met Ajax is het zeker nog steeds een grote klootzak Ajaxpers?

   1. BobbyHaarms

    Haha ja en ook zo lekker duidelijk..je hoeft het zeker niet altijd eens te zijn met zaken maar in dit geval kan PB op geen enkele manier goed bij hem doen. Je zou bijna denken dat het de vrouw van FDB zelf is die dit neerzet omdat haar kerel dagelijks thuis rondhangt, maar dan is het wel een héél zuur wijf 😁

 2. Mooi

  Hij is toch prof ,hij is hoger gaan voetballen dus de lat legt hoger .ik vindt dat niet goed maar dat is mij mening

  1. De seijs

   Hij kan zijn eigen nog niet goed aanpassen. (conditioneel ) maar hoop dat hij dat wel gaat redden.

   1. HURBIE

    Hij moet bij AJAX heel wat meer meters maken als bij Twente ,alles bij elkaar een zwak gestel
    Werk voor de voedingsdeskundige

  2. Remco425

   Ben ik gedeeltelijk eens. Ik vind dat alle Ajax spelers iedere wedstrijd 90 minuten lang moet kunnen knallen. Conditie is te trainen. Ik snap wel dat Ajax voor Ziyech een stap hoger is. Om dat aan te kunnen heeft hij tijd nodig. Dit mag volgend seizoen niet meer voorkomen. Ik vind het wel goed dat hij het aan geeft, team belang boven eigen belang. Een ander voorbeeld, uit een andere cultuur met een andere opleiding, Sanchez heeft niet eens een zomerstop gehad en knalt nog steeds door. En die verdedigd zo’n beetje de hele eigen helft dus kan ook niet zeggen dat hij minder arbeid verricht.

 3. Charka53

  Goed van Ziyech , als het niet lukt omdat je vermoeid bent en dat is mij de laatste tijd wel opgevallen hij draaide als een krant kan je beter een fitte speler laten spelen.

 4. -buitenkantje rechts-

  Gevolg van de tactiek.. backs moeyen de opbouw verzorgen.. aanvallers moeten verdedigen.. middenveld onderbezet en moet teveel werk verrichten..
  Je maakt op deze manier van de stylist Ziyech een loper en een werker..

  1. Indojood

   Waarom zijn het toch steeds weer dezelfden die het begrijpen? Helemaal eens, BR, maar dat wist je al want je reageerde op mijn reactie na de wedstrijd tegen Groningen waar ik precies hetzelfde zei. 👍

   1. dickst14

    Ik vond Tete gisteren ijzersterk spelen. Door dit soort spelers hou je op het middenveld wat energie over. Helaas staat hij zondag weer reserve en helaas spelen we zondag ook weer met naar binnetrekkende buitenspelers.

  2. FrankiC

   Waarom denk je dat Romario nooit mee hoefde te verdedigen? Niet omdat hij een beetje moe was, maar omdat ze zijn rendement bij het benutten van kansen hoog eilde houden. Dan heb je wel werkers als Linskens of Van den Doelen nodig. Het is het één of het ander. Wij willen geen Linskens of Arnold Scholten (meer) in ons team, maar louter stylisten (die eigenlijk te hard moeten werken).

   1. Indojood

    Ja man, met de lampen vergelijken. Wij zijn Ajax.

    Op ons middenveld is er een controleur (Schöne), een creatieveling (Ziyech) en een aanjager (Klaassen). Bovenal moet het middenveld de opbouw op zich nemen, gevoed vanuit het centrum en ondersteund door de flanken. Dat is ons voetbal. Nu gebeurt dat niet omdat Bosz Veltman en Sinkgraven laat opbouwen. Hierdoor zijn er minder afspeelmogelijkheden en bovendien is dit makkelijker te verdedigen (maar één kant). Het middenveld wordt vaak overgeslagen en gaat louter verdedigende taken uitvoeren. Waardoor een speler als Ziyech niet op zijn kwaliteit benut wordt.

    1. FrankiC

     Geen zorgen Indojood, ik ben het helemaal eens met jou. Ik roep ook al enige tijd dat we inschuivende en meevoetballende CV’s nodig hebben. Ik denk dat De Ligt dat gaat leren. Schöne staat op de positie van de controleur maar hij is minder controleur / creatiever dan Poulsen.

    2. FrankiC

     Romario is natuurlijk het beste voorbeeld van een speler waarvoor de rest een stapje extra moest doen, sorry, lampje of niet…

   1. Indojood

    Klinkt leuk, Remco425 maar dat niveau hebben onze spelers niet.

    Totaalvoetbal vergt een bepaald niveau en dat heeft dus weer met opleiding te maken. Met het vertrek van Jonk moeten we vrezen of dit nog wel de aandacht heeft. De laatste jaren hebben alleen Barça en Bayern een soort van totaalvoetbal gespeeld, niet geheel toevallig o.l.v. Guardiola, Johan’s trouwste leerling. Maar dan heb je absolute topspelers nodig, die hadden wij vroeger, nu niet meer.

    Ten aanzien van Ziyech en het eerste als geheel maakt Peter Bosz een basisfout. Hij laat backs opbouwen, Sinkgraven en Veltman lopen naar voren, Sanchez en Viergever gaan automatisch bijsluiten naar resp. rechts en links. Gevolg is dat Schöne zich te ver laat zakken en komen Ziyech en Klaassen met zijn tweeën te staan. Van opbouwen is geen sprake want de backs hebben de bal. Bij balverlies sta je meteen onder druk want je backs zijn er niet om hun verdedigende taken uit te voeren.

    Ik ben negatief verrast door deze keuze van Bosz. Ziyech moet veel te veel verdedigend werk opknappen en hij heeft niet de stamina van Klaassen. Wanneer de backs zich bezig houden met verdedigen en af en toe opkomen dan krijgt het middenveld meer balbezit en dan zijn de drie heren op hun best.

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Het is in principe heel eenvoudig. Geen hogere wiskunde. Kan een speler de bal zowel naar links, naar rechts of met een pass naar voren kwijt of is hij enorm beperkt in zijn keuze. Heeft de juiste speler de bal waardoor zijn kwaliteiten het beste tot uiting komen. Een heel mooi voorbeeld van Johan hoe eenvoudig je moet blijven denken is de ingooi. Hij stelt dat een goede speler de ingooi moet nemen. Waarom, omdat de speler die ingpout heel vaak de bal terug krijgt. Dan moet je er dus wel wat mee kunnen doen. Het hele spel is eigenlijk een spel van eenvoudig maar vooral logisch nadenken. V.w.b. De opleiding ……. ik denk dat we mometeel voorlopig weer met onze laatste lichting goed voetballers uit onze eigen opgeleide jeugd te maken hebben. Er wordt sowieso veel teveel buitenlandse jeugd gehaald. Je ziet Ajax steeds verder afdwalen van het Ajax waarvan en waarvoor ik supporter ben. Ik word dan ook eigenlijk doodzoek en ook kwaad van de superlatieven die sommige mensen hier gebruiken voor de huidige situatie.

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Is allemaal wat te moeilijk voor je he de Seijs 😂

     2. Widi

      Ik denk dat Kieft vandaag in de Telegraaf ook een punt heeft. Twee hele goede oudere spelers (beter dan Schöne en Viergever) zouden onze talenten grote stappen kunnen laten maken.

     3. -buitenkantje rechts-

      Heeft zeker een punt.. ander punt nogmaals is de vraag die je je moet stellen.. Waarom scoren onze aanvallers zo weinig? Niet des Ajax. Mijns inziens exact wat Indojood hierboven aangeeft..
      Een andere verklaring eyeopener heb ik hier nog niet gehoord.

 5. Dagrump

  Inderdaad erg goed als je jezelf wegcijfert voor het team belang !! Klasse ! Begrijpelijk !!

 6. JohnDoe77

  Hakim is nu al prima voor Ajax en wordt natuurlijk alleen maar sterker! Klasse Hakim, laat je niet gek maken!

 7. Ajaxslied

  Ik vind dit heel vreemd.
  Waarom ziet niemand van de medische en technischestaf dit??

 8. Widi

  Jammer dat Appie vanavond met Jonk Ajax mee is naar Doetinchem. Hij zou mooi in de basis kunnen zondag in plaats van Ziyech.

  1. EugAjax

   Widi ik ben benieuwd, oprecht, naar jouw mening waarom Nouri niet gewoon gister al in de basis stond? Dat had ik verwacht als ik van te voren had geweten dat Ziyech niet kon meedoen. Dus dat verraste me eigenlijk.
   Wel klasse van Ziyech dat hij aangaf niet 100% te zijn en ik denk dat BR daar een heel goed punt mee heeft. Je hoort Bosz vaak trots zeggen dat Ziyech nu twee keer in de week 12km ca aflegt en bij Twente 8km. Nu heb ik vaak gelezen van Cruijff dat hij dat juist een slecht teken vind ipv een goed teken.

   1. Widi

    Ziyech stond er natuurlijk ook een beetje niet in omdat Kopenhagen allemaal reuzen heeft die alleen maar hard lopen en veel duels aangaan. Dan is Donny een iets betere vervanger dan Appie.

 9. Sarretje8

  fijn dat ziyech dat zegt, denkt hij niet alleen aan zichzelf, goede mentaliteit dus. nu de conditie nog omhoog. en dan gaan we nog meer genieten van hem, en hopen dat hij snel op dolberg is ingespeeld met die lekkere lijpe dieptepasjes van hem

 10. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

  Conditie kan je ook op andere wijze opdoen dan telkens 12 km lopen. Dat is toch een aardig geestdodende bezigheid voor een voetballer lijkt me zo. De start van het seizoen leek eel belovend qua spel wn ideeen. Uiteindelijk leek het positiever vanwege het gemis aan aanvallend spel de laatste jaren. Ik zie nu wederom goede spelers verzuipen in een, in mijn ogen, verkeerde tactiek. Als bijvoorbeeld Nouri hetzelfde moet doen straks als Ziyech heb je niets aan hem. Het verschil in spelopvatting en uitvoering tussen Ajax 1 en Jonk Ajax te groot. Daar gaat het al helemaal fout. Dat maakt ook dat ik me momenteel niet echt druk kan maken om een wedstrijd. Het is het gewoon niet. Spelers mogen compleet uit vorm gewoon blijven staan. Spelers raken onder Bosz ook hun creativiteit kwijt merk ik. Zo jammer. Ik heb nog steeds de overtuiging dat er voldoende kwaliteit is binnen Ajax maar dat het gewoon verkeerd gebruikt wordt. Ligt dat aan Bosz? Ja, hij is hoofd verantwoordelijk maar het ligt zeker ook aan de mensen direct om hem heen. Ze bepalen als team hoe het elftal moet spelen tenslotte. Oh ja, was weer tijd voor nick verandering 😉

Reageren is niet mogelijk.