Jong Ajax verliest met 3-2 van De Graafschap, basisdebuut Neres

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 3-2 verloren op bezoek bij De Graafschap. De Ajacieden namen nog wel een 1-2 voorsprong maar uiteindelijk trok De Graafschap via Van den Hurk aan het langste eind. De speler wist uiteindelijk drie keer te scoren voor de ploeg uit Doetinchem.

David Neres maakte zijn basisdebuut en vormde de aanval met Vaclav Cerny en Mateo Cassierra. Na de snelle 1-0 van De Graafschap was het Vaclav Cerny die de 1-1 scoorde. Cerny legde met een fraai schijnschot zijn tegenstanders in de luren, creëerde genoeg ruimte voor zijn linkervoet en zorgde met een lage schuiver voor de snelle 1-1. Nog voor rust werd het zelfs 1-2 door een doelpunt van Frenkie de Jong. Na de thee kwam De Graafschap al snel op 2-2 en een puntendeling leek aanstaande op De Vijverberg. Het was echter opnieuw Van den Hurk die doelman Alblas het nakijken gaf en met zijn derde treffer op de avond bezorgde hij De Graafschap ook de drie punten.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Dankerlui, Lartey-Sanniez, Bergsma, Savastano; Mazraoui, Nouri, De Jong; Neres (63. Bay), Cassierra, Cerny.

Bron: Ajax.nl

Related posts

49 Comments

    1. De Ajacied

      Nee en zeker niet met een voorhoede van
      20 miljoen ??
      Beetje triest wel hoor
      ❌❌❌

  1. Widi

    Sjaak heeft gewoon gelijk. Het is een kutclub. En het is te hopen dat ze nog minimaal 25 jaar in de eerste divisie moeten blijven.

  2. EugAjax

    Mensen er is een tijd van komen en van gaan. Ik heb het jaar op deze forum leuk gevonden. Met de meesten heerlijk over voetbal kunnen praten. En juichmomenten en teleurstellingen samen beleefd. Ik wil een extra compliment maken aan de redactie van deze app. Ze geven ons en vanaf nu jullie een uitlaatklep als Ajax ter sprake komt in media en als Ajax op veld acteert. Soms des Ajax soms wat minder. Ik wens iedereen een goede toekomst. Zoals ik al zei er is een tijd van komen en van gaan en helaas voor mij is de tijd van gaan aangebroken. Ciao ! En laat ik afsluiten met mijn beste bijdrage “Hup Ajax en Onana…….”

    1. -buitenkantje rechts-

      Jammer Eug..
      Heb het je al vaker gezegd. Niet altijd met je eens, maar een welkom geluid op dit forum. Zou je vragen om er nog eens een nachtje over te slapen. ?

    2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Had graag een keer een biertje met je gedronken.

      1. EugAjax

        Reden is niet zo belangrijk. Die hou ik liever prive. Ik kan wel zeggen forum was een mooie afleiding voor me. Ga je goed man

    3. FrankiC

      Eug wat doe je nu? Ik ben ook wel eens ‘voorgoed’ vertrokken en dat heeft een halfjaar geduurd…
      Je kunt toch afbouwen met korte bijdragen? ’n Soort Eugjes.

      En anders: het ga je goed Eug.

      1. EugAjax

        Thanks Indojood, zekers leuke en soms felle discussies. Voor jou hetzelfde. Ga je goed man.

    4. De seijs

      Hee EugAjax wat krijgen we nou? Ze zeggen ook wel eens de sterkste blijven over. Maar dat schijnt dus niet te kloppen. Het ga je goed makker. En ik hoop toch op, TOT ZIENS.?

      1. EugAjax

        Hee De Seijs, ja we worden allemaal beetje ouder her en der en dus ook wat zwakker. Ik ga even voor andere prioriteiten. Ik zal nooit je eerste welkom berichtje aan mij op dit forum vergeten. Top man! En wie weet TOT ZIENS makker. ?

        1. De seijs

          Oké ik denk dat ik je snap. Het ga je goed , en nogmaals jij hoort bij de sterkste. Bedankt kanjer??

    5. Remco425

      Jammer Eug, maar je zal je redenen er voor hebben. Het ga je goed en bedankt voor de leuke discussies!

  3. -buitenkantje rechts-

    Neres maakt zijn basisdebuut..
    In de Jupilerleague ja! Onvoorstelbaar, ongeloofwaardig en belachelijk..

    1. Remco425

      Voorstelbaar, geloofwaardig en logisch. Hij is voor 4,5 jaar gehaald, niet een half jaar. Hij is jong, komt uit een andere cultuur en heeft een nieuwe omgeving. Nieuwe spelers om hem heen. Normaal is daar een voorbereiding voor. Die heeft hij niet. Prima besluit dus.

      1. -buitenkantje rechts-

        Oneens.. waar ik moeite mee heb is dat Ajax doet alsof het een voetrbal speelt waarvoor je academische graad voor moet hebben gehaald.. Totale onzin.. Deze Neres is de duurste Nederlandse aankoop OOIT uit het buitenland. Is gehaald als directe versterking.. Kwam hier om zijn eigen woorden te gebruiken om met Ajax kampioen te worden en CL te spelen.. Ik zie vleugelspelers wekelijks tenenkrommend falen en Neres moet het doen met 2 invalbeurtjes en een basisplek bij Jong Ajax in de Jupiler League.
        Is hij niet zo goed als we hopen? Dan heeft de scouting gefaald.. Een andere verklaring kan ik niet vinden..

        1. Remco425

          Is niet waar al speelt Ajax wel anders voetbal dan 99% van alle clubs. Het zal heus niet gaan om het voetballende gedeelte of zn kwaliteiten. Deze route was nl al vantevoren uitgestippeld. Het erom dat hij in een totaal andere omgeving terecht is gekomen heel ver van huis. Dat is voor een jonge jongen een heel ingrijpende verandering. Een volwassene heeft al een paar weken aanpassingstijd nodig bij een nieuwe werkgever. En dat in eigen land zonder miljoenen ogen op je gericht. En van jou moet een jonge jongen uit een ver land, met andere taal en andere cultuur dat wel direct kunnen? Alleen vanwege het prijskaartje? Denk je nou echt dat hij een robot wordt naarmate het prijskaartje hoger wordt? Wil je nog een paar jaar van die jongen genieten of wil je hem meteen kapotmaken? Zo te lezen het laatste…

          1. Remco425

            Dat Sanchez het wel kan wil niet zeggen dat dat voor iedere speler geldt. Iedereen is verschillend. Nogmaals, het zijn mensen, geen robots.

          2. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

            Ook hier is de bal gewoon rond, speel je met het hele elftal dezelfd kant op en is het aantal speelminuten ook gelijk. Hij aard het snelst al hij zo snel mogelijk gewoon mee kan draaien. Nu moest hij verplicht naar de achterhoek. Lekker dan. ? ze waren er naar zeggen al een jaar mee bezig, had hij tussendoor ook ff hierheen kunnen komen. Kortom. Niet zeuren en inzetten. Geeft die jongen de beste afleiding.

  4. Ajax belg

    waar zijn we mee bezig .TOP aankoop van 12a 15 milj. doet mee bij jong Ajax . in het 1ste krijgt men geen goede bal voor doel . arm Ajax !!!!! Moem mij 1 club waar top aankoop bijde jeugd moet mee doen. Dit kan enkel bij PB

      1. Charka53

        En dat is wel een realistisch bericht hoor Remco we moeten even geduld hebben met Neres.

  5. Jimmy1971

    Zonde , zou zo tof zijn als ze het kampioenschap in de Jupiler leage pakte ..

  6. JohnDoe77

    Prima voor Neres, hij heeft nu alle wedstrijden op het bankje gezeten en 20 speelminuten weten te verzamelen. Ik wist niet dat het niveau van de competitie in Brazilië en jong Brazilië NOG lager is als die van Nederland… laten we dus blij zijn dat hij minuten maakt, PB vindt hem op dit moment slechter als Younes/Traore en dat zegt veel… ?

    1. Remco425

      Heeft niks met het niveau van voetballen te maken. Zie een bericht van mij hierboven.

      1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

        Zie mijn vraag daaronder. ?

  7. JohnDoe77

    Eug, klinkt wel allemaal dramatisch! Zoveel tijd kost een berichtje plaatsen toch niet als je het zo leuk gevonden hebt? Maar goed, jouw keuze! We kennen elkaar niet, maar dan toch hoop ik dat het je persoonlijk goed gaat en er geen nare reden achter schuilt dat je geen tijd meer hebt voor af en toe een kort berichtje hier! Salut!

  8. Heerdeajax

    Is geen kutclub zulke duurbetaalde profs moeten hier gewoon winnen daar kan de graaschap niets aan doen

    1. Widi

      Ik voelde gisteren weer helemaal wat ik vorig seizoen na de laatste wedstrijd voelde. Vandaar mijn reactie.

Comments are closed.