There are no ads, please add some


Bosz: ‘Ziyech start zondag in de basis tegen FC Twente’

Hakim Ziyech staat zondag gewoon in de basis als Ajax de thuiswedstrijd speelt tegen FC Twente, zo heeft Peter Bosz laten weten. Ziyech begon donderdagavond op eigen verzoek op de bank tijdens de Europa League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen.

‘Zondag keert hij terug, Hakim gaat spelen’, is de reactie van Bosz. Ajax keerde donderdagnacht om 01.00 uur terug in Amsterdam waarop vanmorgen om 12:00 uur de uitlooptraining op het programma stond. Dat Ajax zondag om 16:45 uur tegen FC Twente speelt komt Bosz overigens wel goed uit. ‘We hebben een zware wedstrijd van donderdag in de benen, zijn gisteravond teruggevlogen en de jongens lagen laat in bed. Dan is het wel prettig om zondag laat te spelen’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

83 reacties

 1. Widi

  Dan is mijn opmerking dat Appie zondag mooi in de basis kon beginnen meteen achterhaald……

  1. FrankiC

   Appie tegen Kopenhagen zou ik trouwens graag zien. (Samen met Ziyech en Schöne.)

   1. vak411

    Ik ook, maar fysiek had hij weinig in te brengen🤕. Misschien tussen benen doorlopen…

 2. FrankiC

  Ja, natuurlijk. Zoals verwacht, zeker tegen Twente. Zijn vervanger gisteren had het zwaar.

  1. Litmanen

   Ja vreemd, vdBeek wordt als een groot talent gezien, maar ik zie het niet. Hij heeft in elk geval nu nog niet 20% van het gogme van Klaassen.
   Ik zie tegen die Denen liever Frenkie de Jong. Zit wat steviger in zijn vel en speelt sober. En daardoor maakt hij minder fouten. Bovendien, verdedigend zeker sterker dan vdBeek.
   Nouri is echt te licht om in te zetten tegen Kopenhagen. Die heeft bij kopduels een keukentrapje en een honkbalknuppel nodig….

     1. Litmanen

      Ja Indojood en spits en jarenlang trainer van jeugdelftallen op een zeer redelijk niveau.
      Komt er dan nu een bijdrage van jou met enig niveau en inhoud?

 3. dioajax

  denk dat Bosz hem gisteren niet had gebruikt omdat hij wilde hem uitrusten voor twente en voor thuis duel met kopenhagen want hij was een beetje uit vorm mischien van moeizaamheid…leuk om te horen dat hij zal beginnen….

 4. Charka53

  Als Ziyech in goede doen is en FC Twente helemaal uit zijn hoofd zet gaat hij er mede voor zorgen dat we drie punten pakken.

 5. Mooi

  Zo hoort het ook,als hij in vorm is en de juiste plek krijgt is hij een kanjer ja toch.

 6. JohnDoe77

  Volgens mij wilde Ziyech ook rust om tegen zijn oude ploeg te vlammen! Laat maar zien!

 7. FrankiC

  Van de Beek IS een groot talent, maar had gisteren een slechte dag. Nouri kan echt zijn mannetje wel staan en wordt niet ingebracht voor de kopdoelpunten. Ik vind eerder De Jong nog té jongensachtig, maar die komt er wel. Heerlijke spelverdelen.

 8. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Als ik de afgelopen dagen al die reacties lees over speelwijze, wat wel en wat niet moet ben ik eigenlijk heel erg benieuwd waarom mensen supporter zijn van Ajax. Wat verwacht men nu echt van Ajax. Als ik commentaren lees dan is in mijn ogen het merendeel fan van Ajax “omdat” het Ajax is. “Omdat” pa supporter van Ajax is/was. Wie wil nu gewoon eens beschrijven waarom ze nu echt supporter zijn.

  1. Widi

   Je leest al maanden de meeste van mijn posts. Ik neem aan dat je geen verdere toelichting nodig hebt.

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Van een paar is het helder. Daat zijn er echt maar een paar trouwens. Van het merendeel is het bij mij in ieder geval niet helder.

    1. Iamsterdam2015

     Ik begrijp je hoor In memory of johans en Piet en kan mij grotendeels ook vinden in je commentaar. Maar is/ zijn het geen meningen van mensen hier!??! Dat jij of ik het niet met sommigen eens zijn wil nog niet zeggen dat wij wel weten hoe het moet….. toch? ik ben hier ook wel eens uitgemaakt voor ” meeloper, naprater en ja zelfs voor kakkerlak” raar…. als je alleen maar je eigen mening op een normale manier geeft.

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Ik hoor zoveel verschilende meningen over hoe Ajax zou moeten zijn. Voor mij staat Ajax voor: mooi, aanvallend, branie, sprankelend, spectaculair voetbal. Techniek en logische tactiek als hoofdzaak. Hier lees ik veel: we hebben gewonnen ; we zijn door naar d volgende ronde. Dan denk ik, waarom ben je voor Ajax? Natuurlijk heeft iedereen een eigen mening maar je moet toch een echte reden hebben om Ajax supporter te zijn? Niet alleen omdat je een hekel hebt aan Feijenoord op PSV om wat voor reden dan ook. Volgens mij kunnen velen hier ook supporter zijn van Inter Milan of Porto. Resultaat voetbal.

     2. FrankiC

      Iedereen houdt toch van mooi voetbal? En we hebbennde spelers toch voor mooi voetbal? Maar het moet een middel zijn, geen doel. Het doel is een ronde verder te komen!

     3. EugAjax

      Eens FrankiC. Een icoon van ons zei altijd “Je hebt zowel kwaliteit als resultaat nodig. Resultaat zonder kwaliteit is saai, kwaliteit zonder resultaat is onzinnig”. Samengevat we willen beide maar als dat er niet in zit heb ik het liever saai dan dat we onzinnig bezig zijn!

     4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Ik weet niet over welk icoon je het hebt maar niet over Johan. In ieder geval hiet over Johan na zijn Amerikaanse periode. Het publiek wil als eerste vermaakt worden, doe je het vermaak goed komen de resultaten vanzelf. Jij, Eug, bent een Jehova, rukt zaken uit het verband. Maar goed, hopeloze discussie met jou. Ik heb er tenslotte geen verstand van en ik ben geen Ajacied volgens jou. Dus …… daar istie weer, ga jij maar weer naar de boerderij, naar je speciale slaapplaats. Oh ja, kijk uit, maak wel gebruik van het zebrapad, dat is veiliger. Praat ajb nooit meer over Johan, jij verkracht al zijn woorden.

     5. EugAjax

      Kan jij misschien meteen de naam van Johan uit je nick halen. Mij belachelijk maken en bedreigen is tot daar aan toe, lekker makkelijk anoniem ook een echte held actie, maar Johan hier belachelijk maken is helemaal van de zotte. Dit is een van Cruijff levensmottos!!! Probeer google eens en lees dan aandachtig zijn 10 meest fameuze uitspraken erop na, hey verrek staat die zin er nu echt tussen????? Verrek er gaat een wereld open voor de grootste supporter van Cruijff we noemen hem AB. Hoe noem jij het ook alweer begrijpend lezen dat kan ik als consultant altijd zo goed………..

     6. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Cruijff heeft een aantal van zijn zienswijze aangepast n.a.v. Zijn Amerikaanse avontuur. Nogmaals, je moet geen Jehova spelen met klakkeloos uitspraken pakken. Jij maakt jezelf compleet belachelijk. Daarnaast ben ik niet zo anoniem hoor: Scheveningen, binnenhaven, penthouse. Zijn er maar drie van. Jij bent mister anoniempje. Dus begrijpend lezen???

     7. EugAjax

      Ja hoor AB welterusten, geloof wat jezelf typt herhaal dat vaak genoeg en je begint er zelf in te geloven.

     8. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Waarheid herhalen is niet vreemd en logisch. Onzin herhalen is ziekelijk. Beterschap Eug.

     9. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Altijd dat laatste woord he Eug. Ik doe een keertje even mee. Alles waar jij in je commentaar Johan erbij haalt is een wanhoops poging om je gelijk te halen. Een ding is zeker, op geen enkele school heb jij goed opgelet, je haalt dingen door elaar en trekt met regelmaat de verkeerd conclusies. Af en toe zit je aardig in dcrivhting maar dan blijkt dat je eigenlijk een ander gewoon zit na te praten. Wel leuk yrouwens dat je geen reactie geeft op het onderwerp anoniem. Maar laten we het maar weer eens eindigen met: the stage is yours. Jij wilt altijd het laatste woord. Doe maar weer voor vandaag, voor dit onderwerp. Slaap je tenminste weer lekker.

  2. Litmanen

   Nou, kijk AB, een echte supporter zegt niet dat hij tijdens een loeispannende Europacupwedstrijd van Ajax zegt dat hij maar half heeft gekeken omdat het hem niet boeide….

   En laat me raden, dat was jij!

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Oh was het loei spannend. Was me niet opgevallen. Goh, ben ik geen echte suppirter. Litmanen heft zijn oordeel geveld. Nou moet ik vast in de hoek staan. Maar goed ik heb zelf voorafgaande aan de wedstrijd al gezegd dat ik geen wedstrijd gevoel had. Kijk, ik zeg gewoon eerlijk wat ik denk en vind. Ik loop niet achter de massa aan. Kunnen erg weinig mensen tegen. Maar ik ben de beroerdste niet hoor.

    1. Litmanen

     Die tweede ring? Ik wil je wel helpen hoor, geen probleem.

     Een echte supporter is voor elke wedstrijd van zijn cluppie nerveus. Maar AB niet, die moet eerst een wedstrijdgevoel hebben.
     Nou AB, ter informatie: het was een echte wedstrijd. Maar ja, jij zat vanuit je penthouse natuurlijk golfjes te tellen. Of was zeezicht te duur?

     1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Zeezicht

 9. -buitenkantje rechts-

  Off topic:
  Neres speelt nu bij Jong Ajax.. Vreemd, merkwaardig.. Nederlands duurste aankoop ooit uit het buitenland speelt nu in de Jupiler League. Waar zijn we in godsnaam mee bezig??!

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Had de scout die Neres heft gespot niet heel erge ruzie gehad met Ajax? Het is maar een gedachte.

  2. EugAjax

   Misschien nog wel zorgwekkender dat Jong Ajax weer niet weet te imponeren tegen een gerenommeerde tegenstander……zoals vaker mezelf afgevraagd is die lichting wel zo goed als velen denken….Oss uit etc is leuk maar het gaat op zijn minst om dit soort wedstrijden….maar BR ik ben het eens Neres hoort niet in Jong Ajax.

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Eug wat is dit voor complete onzin. Het hele doel van Jonk Ajax is om ervaring in een hoge competitie op te doen. Te spelen tegen tegenstanders met spelers die veelal al jaren spelen. Dat Jonk Ajax zo hoog staat is boven verwachting. Dat dat gaat met goede en mindere wedstrijden is inherent aan de leeftijd van de meeste spelers. Het is ook nooit een echt ingespeeld elftal waar hooguit 3 aanpassingen zijn om de paar wedstrijden. Jij wil dat ze wekelijks top prsteren en kampioen worden geloof ik. Het is ervaring opdoen tegen ook vaak fysiek sterkere spelers. Zorgwekkend, man laat me niet lachen en dan zeg jij van anderen dat ze het niet snappen. Jij zegt een cursus/opleiding what ever van Johan te hebben gevolgd. Jij bent gewoon een schande daarvoor. Zal wel weer te pittig commentaar zijn voor je maar jouw “cum laude” is een humoristische actie geweest van het instituut. “Cum laude” in domheid en tegndraads aan alles waar Johan voor staat. Dat blijkt ook al uit het feit dat jij achter de huidige tactiek van Ajax staat. Anti Ajax zou ik eigenlijk moeten zeggen. Ik zal je commentaar hierop met dezelfde interesse volgen als de wedstrijd van gisteren.

    1. EugAjax

     Man man man wat een tornado weer. Er staan 5-6 spelers elke week in die geacht worden ook zo in Ajax 1 te kunnen spelen. Die spelers geven zelden thuis in Jong Ajax als ze tegen goede club moeten. Neem Nouri als voorbeeld. Hij is al 19, blinkt uit tegen Oss en dat soort ploegen maar tegen ploegen als VVV, Volendam, MVV, Graafschap, Cambuur etc stast hij er niet. Geld ook voor Cerny. Daar maak ik me zorgen om. Nouri staat symbool voor wat jij altijd Jonk Ajax noemt maar deze jongen is ver verwijderd van eerste elftal. Laten we echt hopen dat ik inderdaad totaal geen kijk erop hebt. Dat betekent dat ik ooit nog echt ga genieten van dit soort jongens. Voorlopig is het terugkerend probleem. O ja Bosz is door Cruijff aangeraden vanwege zijn voetbalfilosofie, Guardiola ook (dat is de man waar jouw vriend Jonk geen aandacht aan zijn visie wilde geven). Bosz staat juist bekend om zijn iets te naieve aanvallende stijl. Op dit moment komt het er minder uit hoewel gister in tweede helft de kentering lijkt te komen. Ik houd van aanvallend tot zeer aanvallend voetbal en ik hou me vast aan mensen die er iets meer verstand van hebben als jij. Te weten Bosz en zijn technische staf. Maar goed zoals eerder gemeld sinds wissel van Kluivert ben je heksenjacht begonnen.

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      De enige heksenjacht die er is is op jou misschien. Jij verwart commentaar en ander zienswijze dan in Bosz heeft op sommige zaken als een heksenjacht. Dat is jouw Jehova’s geloof. Jij legt bewust woordn anders uit. Ik zie dat, een enkele andere hier ook. De meesten slikken jouw commentaar voor zoete koek. Wees er blij mee, geil erop, doe er mee wat je wilt maar ik trap er niet in. Het is zo simpel wat je doet en dus zo dom. Mensen gaan nog steeds serieus op jouw commentaar in, ik vind tegen beter weten. Nogmaals, mocht Ajax uitgeschakeld worden door Kopenhagen dan heeft dat in ieder geval een heel erg groot voordeel wat mij betreft. Is toch wel een behoorlijk doek voor het bloeden hoor. Of je moet toch struikelen op de boerderij vlakbij dds gierput …… mag ook.

    2. Litmanen

     Wat is dat voor stom gelul steeds over Jonk Ajax.
     Jonk heeft nog nooit een elftal zelfstandig leiding gegeven.
     Donder eens op met je tweederangs hulptrainer die huilend naar Barcelona belde toen hij zijn zin niet kreeg.
     Als je een Ajax hart hebt dan ga je samen met je collega’s elke uitdaging aan. wzawzdb! Dan loop je dus niet van tafel!!

    3. Litmanen

     Jonk Ajax bestaat niet! Ik zie het nergens staan, in geen enkele competitie.

   2. Litmanen

    Eens Eug. Al die omhooggeschreven talenten maken het nog niet waar.
    Behalve Onana, Dolberg en Sanchez.
    hoeveel van die drie heeft Jonk gebracht????????
    O, geeneen?
    Vreemd, volgens AB is dat toch onze man van de jeugd die doorgebroken is.
    De rest valt ( buiten de Jong en Kluivert en de Ligt steeds door de mand.
    Maar de laatste drie hebben bij benadering nog geen basis plaatsen.

  3. FrankiC

   Wie heeft die wedstrijd gezien hoe speelde Neres? (Werd in de 63e minuut gewisseld en zal er zondag wel bij zijn.)

 10. Ajax belg

  moeten we met zen alle niet de vraag stellen waarom ZIYECH zijn niveau van Twente niet haald bij Ajax. Als ik de beelden van vorig jaar bij Twente bekijk daar was hij elke wedstrijd dominant . Nu…. ? Wie geeft mij daar de juiste uitleg over?????

 11. Thomas

  Ziyech speelde bij Twente veel aanvallender en hij loopt bij Ajax als centrale middenvelder in tegenstelling met wat hij bij twente speelde. Daar speelde hij of aanvallende middenvelder of rechter of linker vleugelaanvaller die af en toe op het middenveld komt helpen maar vooral aanvallend klaar staat. Maar ik vind persoonlijk Ziyech met de wedstrijd steeds beter voetballen.

 12. JohnDoe77

  IMPJEP(AB), waarom staat Ger van Mourik niet in je naam? Verder; mag iedereen gewoon een eigen reden hebben om Ajax supporter te zijn? Gaat het er weer om of wij allemaal zo oud zijn als jij dat je Johan en Piet nog hebt zien komen bij Ajax zien groeien? Is dat maatgevend dat je Ajax supporter mag zijn? Een altaartje voor Johan in de bijkeuken? Jij bent de enige echte Ajax fan op dit forum, alleen leef je nog in 30/40 jaar geleden! Natuurlijk wil iedereen zijn/haar club zien winnen met mooi aanvallend voetbal, maar misschien valt het je op dat het de laatste dik 20 jaar nog maar een handje vol clubs zijn die dat kunnen. Macht van het geld, rest is romantiek. Ook de visie van Cruyff in de laatste jaren bij Ajax; de hoop was inzetten op jeugd en dan super hard duimen dat je die bij elkaar kunt houden en dan eens in de CL zou kunnen overwinteren. Maar alles wat net wat beter is als gemiddeld in Nederland wordt veelal in de jeugd al weggekocht, dus realistisch is die droom niet. Wel het mooiste dat Ajax ons in deze moderne tijd nog kan bieden; een paar westrijden van een mooi talent in wording voor ze vertrekken voor hun kans in het buitenland (Dolberg, Sanchez, etc.). Verder; je bent hier op een Ajax forum. Iedereen die hier tijd aan besteed zal door de bank genomen wel iets voelen voor “jouw” clubje dus laat iedereen gewoon in hun waarde en ga niet sneu op zoek naar “waarom mensen supporter zijn”. Geniet er gewoon samen van, je moet wel erg arrogant zijn en een plaat voor je kop hebben om te denken dat mensen aan jou uitleg verontschuldigd zijn! Daarbij; je ontlokt altijd zinloze discussies die off-topic zijn. Ga lekker naar de kroeg en spreek daar een paar supporters aan of ze je even willen uitleggen of ze wel terecht Ajaxied zijn. Een tip als je dat aanpakt zoals je dat hier doet (met het ego dat jij de enige bent die Ajaxied mag zijn); op tijd bukken!

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Goh wat een bijdrage JohnDoe. Lees mijn start nog eens goed. Ik stelde een vraag. Ik was benieuwd naar redenen. Ik gaf aan waarom ik fan ben. Ik vroeg me af wat de redenen zijn van anderen. Neregens zeg ik dat iemand andrs geen Ajacied is. Overal staat een vraagteken in mijn stukje. Opvallend vind ik, ook weer weer mijn mening, dat er vrijwel geen antwoord komt. Dat vind ik wel tekenend r ook weer ….. mijn mening. Verder hoef ik voor niemand te bukken hoor, maak je geen zorgen.

   1. JohnDoe77

    Vraag is prima, alleen is het bij jou niet uit interesse maar om te kijken wie in jouw ogen terechr Ajaxied is en wie niet. Waarom zeg je er anders met aanhalingstekens achter “omdat” pa supporter is of “omdat” het Ajax is en vervolgens vragen waarom ze nu “echt” supporter zijn. Misshien is dat het ook wel echt; “omdat” pa fan was of “omdat” Ajax toevallig met een A begint en dat de eerste club was waar je jezelf in ging verdiepen; so what?!

    1. Litmanen

     Eens JohnDoe, hij zuigt, beledigt en is de “enige echte” Ajacied. Komt nooit met complimenten of een oositieve bijdrage. Zelfs zijn zuigvriendje Indojood komt nog wel met inhoudelijke bijdragen.

     Hij staat smorgens op, opent de app en denkt: wie gaan we vandaag eens onder het mom van ” ik ben de reincarnatie van Johan en Jonk en Pietje” zijn dag verzieken.

     Zijn zielige creatieve naam Jonk Ajax slaat ook al nergens op. Aandachttrekkerij.

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Litmanen, als het daar om gaat, prima. Ik steek met liefde energie in het verzieken van jouw dag hoor. Enne …. Jonk Ajax is niet mijn uit inding, die eer wil is teveel. Ik vind het echter wel een hele leuke. Jij hebt echt wat met namen he. Daar maak je je echt deuk om. Geinig.

     2. Widi

      Jonk Ajax heb ik bedacht. Kwam in me op tijdens de duscussie over invloed van Wim Jonk op ontwikkeling talenten. Was niet mijn bedoeling om daarmee aandacht te trekken. Excuses.

     3. Indojood

      Zuigvriendje? Haha. Ik ken AB helemaal niet. Je neemt het allemaal veel te serieus.

 13. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Goh, dat jij beter weet wat ik bedoel dan ik zelf. Apart. Heb je dat vaker? Is een vraag he.

 14. RobbyZ

  Iedereen praat er over maar pb ziet het niet! 😡
  Telegraaf vandaag:

  Jaap de Groot

  Ooit produceerde het Nederlandse voetbal buitenspelers aan de lopende band. En op alle niveaus. Coen Moulijn, Sjaak Swart, Piet Keizer, Rob Rensenbrink, Pierre Vermeulen, Ron Jans, Bryan Roy, Marc Overmars, Glenn Helder, René van de Kerkhof, John Rep, John van ’t Schip, Gerard van der Lem en ga zo maar door. Klassieke vleugelspitsen van wie de linksbenige op links stond en de rechtsbenige op rechts.

  Later introduceerde vooral Johan Cruijff als coach bij Barcelona de zogenaamde bezetting van de positie. Dat hoefde niet per se de buitenspeler zelf te zijn, zolang zijn plek maar bezet was. Deze ontwikkeling kwam tot wasdom in het seizoen 1992/’93, toen Barcelona er niet in slaagde om Romario de Souza Faria van PSV los te weken. Dat lukte pas een jaar later.

  Cruijff loste het vacuüm in de spits op door Michael Laudrup in de punt van de aanval te zetten. Samen met Txiki Begiristain en Hristo Stoichkov vormde hij een multifunctionele driemansvoorhoede. Alle drie waren ze in staat om op ieder gewenst moment op één van de drie posities voorin te staan. Laudrup startte de wedstrijd standaard in de spits, daarna zette hij een actie vanaf de linkerbuitenkant in, om even later weer als ’rechtsbuiten’ in balbezit te komen.

  Waar iemand stond maakte niet uit, zolang de drie posities maar bezet waren. Een variant die veel defensies tot wanhoop zou drijven, want iedere verdediger kreeg steeds met een andere tegenstander te maken.

  Dit is ook het antwoord op de discussie of buitenspelers nog van deze tijd zijn. Een bezetting van de vleugels is en blijft cruciaal om als team het positiespel goed uit te voeren. Helemaal als er dominant moet worden gespeeld. Dat kan met een klassieke buitenspeler gebeuren, maar ook door een aanvaller met een actie (Marc Overmars bij Ajax) of iemand die dienend functioneert (Stanley Brard in het Feyenoord met Cruijff).

  Smaken genoeg, toch valt de huidige invulling binnen de Eredivisie niet mee. Zo is iemand als Kasper Dolberg bij Ajax niet te benijden. Tegen FC Kopenhagen kreeg de spits precies één bruikbare voorzet en toen was het ook meteen raak. Het probleem zat ’m vooral aan de buitenkanten, met twee aanvallers van wie de linksbenige op rechts en de rechtsbenige op links stond. Niet één keer werd er van positie gewisseld, waardoor zowel Amin Younes als Bertrand Traoré vrijwel altijd een actie binnendoor maakte en daarmee Dolberg inkapselden.

  Inmiddels druipt de voorspelbaarheid van de acties af. De vraag is waarom Younes en Traoré nooit een keer van positie wisselen. Niet alleen om de tegenstander te dwingen om te schakelen, maar ook om een keer de achterlijn te halen en via wegdraaiende voorzetten de kracht van Dolberg beter te benutten.

  Dat kan in de beslissende fase van het seizoen zomaar een paar belangrijke treffers schelen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Behalve dan dat ook nig van de vleugelspelers verwacht wordt dat ze hun back het hele veld over volgen en daardoor niet in positie staan en kracht missen voor hun aanvallende acties.

  1. Litmanen

   Ik neem Jaap de Groot niet serieus en eigenlijk doet niemand dat in voetballand sinds hij eerst als ghostwriter voor Johan en nu voor Jordi zijn brood verdient.

   Als je het stukje goed leest, dan zegt hij dat je de wedstrijd met twee spelers aan de buitenkant begint, op papier en in de praktijk.
   Kan het dan ook anders? Dus een opstelling maken met niemand aan de buitenkant? Ben benieuwd hoe dat er uitziet. Een stuk of zes/zeven spelers in de as?

   Daarom, volkomen onzinverhaal.
   En nog een tip voor de oplettende lezer: Overmars kwam vaker binnendoor met zijn goede voet dan Younes.

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Echt Litmanen, wat zet jij je hier gigantisch voor lul. Wederom. Ongelooflijk. In welk voetballand leef jij! Niet in het echte. En dan zijn er nog mensen die jouw commentaar af en toe serieus nemen. Hilarisch en triest tegelijk. Met één ding heb je gelijk en wel met je tekst ” volkomen onzin verhaal” prachtige samenvatting van jou eigen bijdrage.

    1. RobbyZ

     Alleen over v gaal had hij gelijk dat die niet meer de trainer moet worden verder komt er alleen maar onzin uit! 🤤

 15. Indojood

  Volgens Roy kunnen Ziyech en Klaassen namen op het middenveld:

  ‘Ajax wordt kampioen, mits op het middenveld Frenkie de Jong, Donny van de Beek of Abdelhak Nouri erbij komt’, vertelt hij tegenover NUsport. ‘Dat betekent dat je speelt met Davy Klaassen of Ziyech. Je kunt nooit van je leven bij Ajax met én Klaassen én Ziyech spelen. Dat is onmogelijk, dan kill je je drie aanvallers. De basisregel van de middenvelders is om de bal van de verdedigers naar de aanvallers te verplaatsen. Dan worden Dolberg, Younes en Kluivert ook veel gevaarlijker.’

  Kan me er wel in vinden….

  1. witbrood

   We zijn nu een paar dagen verder en gisteren speelde ajax zonder klaasen maar met donny erbij. En het ging uitatekend wat bewijst dat dit stukje de waarheid is, dus ajax moet met donny of nouri of frenki, maar zonder klaasen.

 16. JohnDoe77

  Indo; dat is in ieder geval een poging waard! Nu hebben we vrijwel niets aan onze vleugels terwijl die juist zo belangrijk zijn. Zolang PB in die linie niets wil aanpassen, zou dit een optie kunnen zijn!

 17. JohnDoe77

  Toch blijft mijn voorkeur;

  Onana
  Tete/Saches/De Ligt/Riedewald
  Schöne/Klaassen/Ziyech
  Kluivert/Dolberg/Neres

  Laten we dat eens proberen, eventueel met het wisselen van de vleugels.

Reageren is niet mogelijk.