There are no ads, please add some


Gametalk FC Kopenhagen – Ajax: Volg de wedstrijd via ons Twitter account en/of praat mee en win!

Ajax speelt vanavond om 19:00 uur de uitwedstrijd in de achtste finales van de Europa League tegen FC Kopenhagen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens geven wij weer een mooie tekening weg van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.Gerelateerde posts

51 reacties

  1. De Ajacied

   @Dickst14
   Dat hoop ik met je mee, als er in Kopenhagen maar gescoord word door ajax
   Succes mannen
   ❌❌❌

 1. FrankiC

  Ik hoop in ieder geval op een uitdoelpunt. (En ik ben blij met de keuze voor De Ligt.)

 2. -buitenkantje rechts-

  Gewoon vol ervoor gaan.. speel het Ajaxspel zonder compromis.. 7 sec regel.. op de helft van de tegenstander.. buitenom gaande vleugelaanvallers.. Inkomende middenvelders.. Overklassen en oprollen..
  Ga je dan onderuit, heb ik er alle vrede mee.

  1. RobbyZ

   Lees net de waarschijnlijke,en pb kennende,de defintieve opstelling,en geen verassing links en rechtsvoor natuurlijk 😡 Dolberg krijgt wéér geen bal en de wissels natuurlijk ergens rond de 75e/80e minuut 😡 Als dit zo doorgaat word het toch tijd voor protest? Het kan zoveel mooier en beter!!

 3. Tommy827

  Alleen nog hopen dat hij Neres opstelt slechter dan wat Traore laatste weken laat zien kan bijna niet

 4. JohnDoe77

  Ik denk dat Younes, Traore en Veltman allemaal geblesseerd moeten zijn wil PB een keer beginnen met Tete, Neres en Kluivert. 😲 Mijn voorspelling met in de basis Traore/Younes: 1-0 en met Kluivert/Neres 1-1. En dan thuis afmaken in een volle ArenA!

  1. Widi

   Is Veltman geschorst ook goed? Ik krijg al ruim een dag het idee dat jij dat niet weet. Tete speelt gewoon, want Veltman is geschorst.

  2. Widi

   En Kluivert heeft gisteren 90 minuten gespeeld in Madrid. Die is er dus niet bij. Zit jij onder een steen?

   1. JohnDoe77

    Widi, wat een agressie! Zie de add-on en lees het eerste bericht nog eens goed…. er staat dat ik denk dat hij ze pas buiten de basis houdt als ze niet kunnen voetballen. Ik noemde een blessure maar schorsing is ook prima… Ik bedoelde het punt te maken dat wij nooit onder PB van Traore, Younes, etc afkomen.

    En; het is niet “zit jij onder een steen” maar “heb jij onder een steen geleefd”… neanderthaler!

    1. Widi

     Jij bent er op uit om Bosz af te maken waar je kunt. Terwijl je niet begrijpt waarom hij doet wat hij doet. Je mist daar het inzicht voor. De add on heb ik later gezien en er ook meteen op gereageerd. Van enige agressie is overigens geen sprake. Wel van verontwaardiging en verbazing over structureel gebrek aan inzicht in combinatie met het produceren van populistische teksten. Het irriteert me gewoon dat jij niet alle relevante informatie betrekt of kunt betrekken in je reacties. Fijne wedstrijd!

  3. FrankiC

   Widi is gewoon van het ‘confronteren’ en op de man spelen. In de regel goed, dus met feiten, onderbouwd. De toon (die toch de muziek maakt) mag wat fijner, maar agressief vind ik het niet. De posten met klinklare onzin, waaronder jouw posten zeker niet vallen JohnDoe77, wordt teruggedrogen en dat is prettig. Laat het van je afglijden…

 5. Geroldkohlen

  gewoon vol erop en gas geven! en het thuis afmaken! hoop dat neres sneller gebracht word, want ik verwacht dat younes en traore weer zullen starten pfff!

 6. JohnDoe77

  Add-on; ik weet dat Kluivert niet bij de selectie zit, maar daarin had PB ook een abdere keuze kunnen maken!

 7. EugAjax

  Succes mannen maak ons weer trots op jullie. We zijn toe aan nieuw Europees succes. Op naar de kwartfinale ik heb vertrouwen in jullie!

  1. RobbyZ

   Zo positief ben ik ook met die 2 op de vleugels. ☹️ Vele hier denken aan winst maar zo postief ben ik niet want het voetbal met die 2 voorin is een drama en Kopenhagen is andere koek.

  2. EugAjax

   Bert ik snap het wel je wilt volgende week in Arena net zo een prachtige inhaalrace zien als Barca gister. Elk nadeel heeft zijn voordeel, mocht je gelijk krijgen dan kan Ajax niks anders doen dan vol op aanval spelen. Alle remmen moeten dan los! En eens er zit veel rem op spel op ogenblik helaas.

 8. Jimmy1971

  Hoop op een 1-1 en dan thuis afmaken ! Als ik de intervieuws goed interpreteer komt er wel een verrassing in de basis vanavond ..

  1. RobbyZ

   Hopen dat die verassing het vleugellamme eruit haalt! 🤔 1-1 kan ik mee leven.

 9. RobbyZ

  Wat voor inzicht moet je hebben dan met die 2 prutsers links en rechts op de vleugels? Alle mensen met echt voetbalverstand roepen ook al maanden dat ze niet begrijpen waarom pb die 2 niet wisselt. En waarom wisselt hij steeds zo laat en dan nog kut ook? De enige wissel waardoor er bv op links mooi en goed voetbal werd gespeelt was tegen pec toen die dwerg eruit ging en kluivert erin kwam. En zo kan bv Nouri ook op die plek en loopt er ook bv een Cerny die het ook goed deed voor zijn blessure. Niemand (en ook bij Ajax op de toekomst,echte Ajacieden) begrijpt die pb niet met zijn opstelling,keer op keer op keer op keer datzelfde gekut en een spits die geen aanvoer krijgt. Laat die 2 eens wisselen van plek een aantal x in de wedstrijd wat in de jeugd wel vaak gebeurt,dan kan je zien of dat beter gaat maar ook dat doet die pb niet. Ik zie hem vaak thuis bij jong en onder 19 staan kijken maar ik geloof niet dat hij oplet hoe daar met de vleugels word gespeelt. Gister ook veel voetbal gezien en wat mooi om die vleugels naar de achterlijn te zien gaan,iets wat we al zo lang missen bij het eerste van Ajax en vooral Dolberg! Ik geloof dat we allemaal inzicht genoeg hebben na maanden dat drama voetbal voorin en wetend wat er op de bank zit! Veel mensen hier begrijpen pb niet,hij wil aanvallend voetbal en dat is prima natuurlijk maar laat je aanvallers dan hun werk doen en niet dat blinde ego gedoe wat meestal nergens toe leidt. Nu mogen we,bijna aan het eind van het seizoen,pb afmaken om wat hij laat zien! Het had nu een geoliede machine moeten zijn maar het is nu steeds een vastloper!

  1. RobbyZ

   Reactie op widi tbv JD77 over inzicht en populistische teksten en het afmaken van pb.

  2. FrankiC

   Ik ben nog fan van Younes en Sinkgraven! Wie doet er mee?

   Traoré (waarvoor we twee betere hebben) en Veltman (waarvoor we geen betere hebben) zakken zo langszamerhand door de ondergrens.

 10. Widi

  Je kunt niet spreken voor “iedereen op de Toekomst” Daar loop ik ook rond. Daar zijn genoeg andere meningen. Cerny heeft een diepe vormcrisis. Nouri zou ik graag ook zien. Verder zullen we het niet eens worden. Deze twee vleugelspelers zijn totaal ongeschikt om van plaats te wisselen. Ook dan zullen ze naar binnen trekken. En nog minder rendement hebben. Het is kennelijk niet uit te leggen. Ik vind overigens ook dat er te weinig en te laat gewisseld wordt. Fijne wedstrijd vanavond.

  1. RobbyZ

   Jij spreekt ouders zeker? Ik spreek oud voetballers en trainers van de jeugd en jeugdspelers,niemand die ik spreek is positief over het spel van het eerste! Meest gehoorde is dat de vleugels niet werken maar pb is doof en blind! Cerny is net terug en is hij echt terug dan 10x beter als Younes. Younes heeft de video van Piet Keizer gezien na zijn dood en hij probeert het sindsdien wel maar als die 2 (samen met pb) wat video’s gaan kijken dan kan je ze toch vertellen (erin trappen) dat ze naar de achterlijn moeten en die bal voor gooien,dat snappen ze ook bij JOo8 dus zij moeten ook van plek kunnen wisselen!

  2. Ajaxslied

   Leg ons eens uit dan met welk inzicht jij ernaar kijk? Sinkgraven word tegen betere tegenstanders weg gespeeld. veltman gaat elke wedstrijd in de fout en de reden waarom hij opgesteld worden namelijk veel aanvallender als Tete zie ik helemaal niks van terug. Younes heeft als buitenspeler 1 goal gemaakt in de competitie en nauwelijks assists. Traore precies hetzelfde nauwelijks rendement en totaal geen teamspelers. En dan Ziyech was in het begin goed maar heeft in zijn hoofd zitten dat hij in zijn 1tje de kar moet trekken en zoekt daarbij teveel eigen succes. Tot mijn spijt ga ik het ook over Schone hebben het is een goede voetballer alleen ongeschikt voor het moderne middenveld hij werd tegen legia aan alle kanten voorbij gelopen en niet voor het eerst tegen grote clubs. Tot slot PB hij is aangetrokken om aanvallend mooi voetbal te spelen het is nu maart en er staat nog steeds geen team dat voor elkaar door het vuur gaat en mooi voetbal speelt er zit zelfs geen enkele vooruitgang in. Er zijn zelfs minder goals gemaakt als vorig seizoen en ja kan je zeggen veel meer pogingen maar dat zijn vooral mislukte afstandschoten waarvan Ziyech er al 80 van heeft. Dus Widi vertel met welk inzicht jij dit elftal recht lult.

   1. Widi

    Je hebt dit de afgelopen maanden kunnen lezen in mijn inhoudelijke opmerkingen. Ze staan er nog……

     1. Ajaxslied

      Ohja weet je wat dan nog het ergste is dat je zegt dat het niet uit te leggen valt zo kan ik alles wel rechtvaardigen. Westermann is de beste CV ik kan alleen niet uitleggen waarom hahahaha

   2. RobbyZ

    Ja wat je zegt over veltman,die is de laatste tijd kleurenblind maar pb laat hem lekker staan en daardoor krijg ik pijn in mijn reetspieren als die bal zijn richting op gaat. De rest heeft even zijn mindere momenten en dat komt wel weer goed. Pb is gewoon een grote eigenwijs die denkt dat het wel een x goed komt maar daar zitten wij niet op te wachten! Ik denk dat widi familie is van pb net zoals traore en younes!

 11. JohnDoe77

  Widi; je hebt jezelf onsterfelijk belachelijk gemaakt! Achternaam toevallig Bosz? Je klinkt namelijk ook alsof je het uitgevonden hebt en probeert iedereen aan te vallen die concludeert dat “ons” Ajax vleugelspel totaal niet uit de voeten komt met deze bezetting op de vleugels. Fijne wedstrijd en groetjes aan Peter!

 12. JohnDoe77

  Overigens Widi; als iedereen terecht stelt dat er iets niet klopt in een elftal, maakt dat die constatering niet direct “polulistisch”. Je moet alleen stront in je ogen hebben om dat niet te zien!

 13. RobbyZ

  Wat mij ook wel opviel in wedstrijden als er voorin en op het middenveld spelers in kwamen van jong/o19 dat die elkaar prima wisten te vinden (ook Dolberg) maar dat het spelletje misliep bij een basisspeler en dat zag je onder fbd ook wel eens en dan denk ik als dat gebeurt dat de opleiding en het eerste niet op elkaar zijn afgestemd en dat er dus een trainer voor de groep moet die net zo denkt en werkt als op de toekomst! Dat automatisme mis ik bij het eerste en dat zal vanavond wéér te zien zijn vrees ik. Hoop op 1 punt of meer maar dat is hoop en dat heb ik al een tijdje!

 14. fjonkman

  Geen Ziyech?? Waar is dat voor? Extra zekerheid op het middenveld met v/d Beek???

 15. Ajax1958

  I.i.g blij dat Veltman niet meespeelt, die was aan alle kanten gek gemaakt.

Reageren is niet mogelijk.