FC Kopenhagen houdt Ajax op 2-1; Klaassen mist return

Een werkelijke rampzalige start trof Ajax in de wedstrijd tegen FC Kopenhagen want al binnen 1 minuut stonden we al achter. Rasmus Falk schoot, na een assist van William Kvist Jörgensen, de bal in de lange hoek. Ajax leek aangeslagen want het aantal foute passes was fors en de Denen kregen hierdoor flinke kansen. Het doorbreken van de defensie bleek een taaie klus maar in de de 32ste minuut gaf Davy Klaassen een mooie assist op Kasper Dolberg die fraai, en ietsjes buitenspel, binnenschoot.  FC Kopenhagen dacht daarna op voorsprong te komen maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af.

In de tweede helft had Ajax de thuisploeg aardig onder controle. Het eerste kwartier werd er goed gecombineerd maar het waren toch de Denen die in de 59ste minuut de 2-1 binnenkopten. Hierdoor kregen de Denen meer moed om naar voren te spelen en werd de druk op het doel van Ajax steeds groter. In de 77ste minuut besloot Peter Bosz om Donny van de Beek en Bertrand Traoré rust te geven en voor hen kwamen Hakim Ziyech en David Neres in het veld. Ziyech maakte echter geen gelukkige start door vroegtijdig balverlies waardoor de Kopenhagen weer een flinke kans kreeg maar de doelpoging werd door Lasse Schöne geblokkeerd. Aan de andere zijde van het veld kreeg Davy Klaasen na een prachtige loopactie een prima kans maar deze werd door de Deense doelman gekeerd. Twee minuten voor het officiële einde kon Davy Klaassen  vanaf de achterlijn de bal voorbrengen en Kasper Dolberg mooi binnenkoppen maar de arbitrage keurde het doelpunt om onduidelijke reden af. Davy ging verhaal halen en werd daarvoor beloond met geel waardoor hij het volgende treffen moet missen.

FC Kopenhagen-Ajax 2-1 (1-1)
1. Rasmus Falk 1-0
32. Kasper Dolberg 1-1
60. Andreas Cornelius 2-1

Gele kaarten: Jorgensen (FC Kopenhagen), Nick Viergever, Kenny Tete, Lasse Schone, Davy Klaassen

Opstelling FC Kopenhagen: Olsen, Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson, Falk, Kvist, Matic, Toutouh, Santander (/63 Pavlovic), Cornelius

Opstelling Ajax: Andre Onana, Daley Sinkgraven, Nick Viergever, Matthijs de Ligt, Kenny Tete, Davy Klaassen, Lasse Schone, Donny van de Beek(/77 Hakim Ziyech), Amin Younes, Kasper Dolberg, Bertrand Traore(/77 David Neres)

Related posts

91 Comments

  1. Bigboss

    Iedereen keurt hem goed behalve deze weer. Geeft goede hoop voor. VOlgende week. Jammer dat die eerste zo snel valt maar ja we kunnen niet alles hebben maar ik hoop volgende week wel

    1. KBouter

      Inderdaad ik geloof ook dat we dit goed gaan maken.

      Prima tweede helft van Ajax, die 2de goal kwam op een totaal verkeerd en onverwacht moment. Ajax zat toen goed in de wedstrijd!

    2. vak411

      Uitgoal.. zo belangrijk.. ajax speeelde bij vlagen prima
      Zonder 3 basisspelers. Ajax steeds volwassener, onder de Boer verloren we bijv van steau… nu in de poule niet verloren en dikke, dikke kansen voor kwart finale, hoe lang is dat geleden? De ligt, 17 jaar en gewoon meedoen alsof hij al 100 wedstrijden speelde voor Ajax. Pb heeft tijd nodig, geef hem die!! In de Arena zonder een aantal zeikers hier het zeker afmaken! Zelfs scheids weer tegen, goal dolberg sloeg neegens op, zijn man bukt.. wat moet ie dan? Klaasen mag als aanvoeder protesteren.. krijgt geel.. belachelijk.. Ajax heeft kwaliteit zat maar tijd nodig.. komt goed! Trots op ajax..

        1. vak411

          Ik ook niet eug.. zie vanaaf, jou en widi en dio die realistisch zijn maar dat mis is ik zooooo erg bij een aantal mensen..

        2. De Ajacied

          Wij treffen het de laatste weken wel met die scheidsrechters, wat zijn er een hoop clonen van Naaihuis, echt trieste gast die Portugees
          Maar ik zie Ajax volgende ronde halen hoor
          Think positive
          ❌❌❌

      1. Litmanen

        eens 411!
        Eindelijk ophouden met dat gezeik over wat er allemaal anders moet.
        Vond alleen vdBeek zwak. Maar wel logisch dat hij speelde.

          1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Vaste kern waar Eug en Litmanen gelijk worden gesteld aan o.a. widi? Geinig zeg.

          2. vak411

            Ja memory ik denk niet in rangen zoals jij.. ookal ben ik het niet altijd met mensen die veel reageren eens voor mij zijn ze niet minder..

      2. Ajaxslied

        Waarom praat er niemand over de onterechte goal van Dolberg omdat hij buitenspel stond. Oh nee dat was natuurlijk in het voordeel van Ajax dan praat er niemand over stelletje roze brillen kijkers. Bah zeg wat heb ik er een hekel aan als mensen onrealistisch zijn.

  2. Geckoo

    Veel te veel ballen kwamen via Traoré, die wederom te kort kwam. Younes had ook weer zijn dag niet, dus de aanvoer was om te janken.
    In de return starten met Nouri, Kluivert en Cerny.. Hopelijk wordt het dan allemaal wat leuker om naar te kijken..

    1. Charka53

      Dat kan wel in de competitie maar niet tegen Kopenhagen deze zijn iets te fysiek , maar er zijn kansen thuis , jammer dat Davy er niet bij is.

          1. vak411

            Eerdte helft prima idd. Maar hij blijft naar binnen komen. Ga eens buitenom. Dan kan dolberg ook meer. Younes steeds beter laatste tijd

    2. Sarretje8

      traore werkte wel hard deed teveel mee in verdedigen is niet nodig, younes missch leren dat we links inhalen en niet naar binnen over de vluchtstrook. vd beek moet meer man worden, maar die is nog jong en komt wel goed. de ligt wat en man zeg #baas#

  3. -buitenkantje rechts-

    Prima tweede helft.. zoo jammer van de tweede tegengoal. Sinkgraven kinderlijk simpel uitgespeeld.. de Ligt timed volledig verkeerd. Amateuristisch.. helaaass
    Traoré prima tweede helft.. Snap niet dat Bosz niet Younes wisselde. Dolberg nuttig en hard werkend.. Klaassen ook weer goed.. Dat hij een kaart pakt is echt jammer.. trouwens belachelijke beslissing scheids. Al met al goede uitgangspositie die nog beter had kunnen zijn. Hoopvol wat betreft het spel..

  4. Iceman

    Ja maar we missen dan wel klaassen de man die nu de doelpunten maakt. Dat wordt wat volgende week. Ik hou me hard vast.

  5. dioajax

    Ik zag een hele goeie ajax ook in deze europa wedstrijd…wel fouten maar tog hebben we wel met 2-1 verloren dus een grote hoop om door te gaan…wel een 100% doelpunt afgekuurt van die klote scheidsrechter…Ben het zat met die “respect” uefa…ik Wil de credit geven aan onze jongens die goed speelde tegen mannen…ook een dikke credit aan onze mee gerijzde supporters…goed gedaan jongens heb genoten en nu alleen afmaken in amsterdam…Ben positive dat we door gaan…respect aan onze jochies want met zon jonge team zijn we nog steeds in europa…en titel…

    1. vak411

      Top analyse.. ik en jij?! Zijn er bij in de arena.. zonder dat GEZEIK van een aantal TELETEKST supporters hier.. (maar wel de grootste bek..

        1. -buitenkantje rechts-

          Vrij opportunistisch niet? Vind de hosanna nogal overdreven..

          1. EugAjax

            BR er is geen hosanna bij iig mij niet. Ik maak een analyse van de wedstrijd en dan probeer ik die te ‘imagineren’ in de Arena. Dan kan en mag het niet anders zijn dan dat Ajax doorkomt. Als we uitgeschakeld worden door een ploeg die ik niet sterker vind dan Celta en Legia bijv dan ga ik me idd zorgen maken. En kunnen we concluderen dat Ajax niet gegroeid is in Europa. Opportunistisch? Ja mss wel maar dat zijn supporters. Mss dat jij Ajax slechter vond dan Kopenhagen dan kan ik me de voorzichtigheid voorstelllen. Maar ik vond Ajax dramatisch beginnen (weer) maar was daarna bovenliggende partij en dat komt in Arena tot uitdrukking in score

  6. KBouter

    Viergever zat niet echt lekker in de wedstrijd, dat komt vaak voor na een blessure, en als dat lang gaat duren voordat hij zijn vorm weer heeft, gaat gewoon de Ligt centraal spelen!

      1. Sarretje8

        ja echt een baas, foutje moet kunnen, hij is nog jong maar ajax heeft er weer een sterke verdediger bij

        1. Litmanen

          Ik blijf zeggen dat Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven hebben bewezen een uitstekende verdediging te vormen waar ook heel veel voetbal in zit.

          Gisteren speelde Tete verdedigend meer dan uitstekend. Hij werd gedwongen vooruit te voetballen en dan zie je dat hij daar het talent niet voor heeft. Daar kan die jongen niets aan doen, maar zijn diepteasses en voorzetten kwamen nooit aan.
          Links was goed te zien dat Sinkgraven mede moet kunnen steunen op zijn middenvelder voor hem. VdBeek liet hem ( zie eerste doelpunt) regelmatig in de steek. Maar voetbalkend was Sinkgraven veel gevaarlijker dan zijn collega aan de andere kant.

          Dus, laat die verdediging intact. De invallers hebben we nog genoeg nodig.

      1. RobbyZ

        ??br Een onneembare vesting maar die blinde zet die kleurenblinde toch rechtsback.

  7. david1984

    jammer genoeg maar het resultaat komt goed volgende week donderdag e en alleen hopen dat er is een beetje normale ’s scheidsrechter komt blazen waar je ook komt het is overal even dramatisch zo als die lui fluiten en het ergste is dat ze er ook nog geld voor krijgen

  8. Indojood

    Onnodig verlies maar de tweede helft biedt perspectief. Dolberg deed alles goed met de weinige ballen die hij kreeg. Volgende week vanaf 429 de longen uit mijn lijf schreeuwen.

    1. vak411

      Indojood.. helemaal eens.. genoeg kansen volgende week.. ik schreeuw vanaf zuid 425 terug..

      1. Indojood

        Ja, BR. Wij moeten gewoon klassiek aanvalsspel spelen met buitenspelers die buitenom gaan en aansluitende middenvelders, dan komt een spits tot leven.

      2. Sarretje8

        is wel zo maar de verdedigers van kopenhagen waren wel erg groot vergeleken met dolberg, en dubbel gedekt continue. hoge ballen red je het niet tegen hun. met huntelaar had je hoge balle kunnen geven, dolberg mag wat meer de vrije ruimte opzoeken

        1. BobbyHaarms

          Ik ga wel ff zwaaien Indo! Heb ietswat half lang haar en zie eruit als een dorpsgek ?

        2. BobbyHaarms

          Dat dorpsgek uiteraard met een knipoog. Prettig gestoord…dat dan weer wel haha

  9. ajaxpers

    Er is een trainer die
    1- met Ajax europees kampioen werd
    2- bij Barcelona gespeeld heeft
    3- assistent van de bondscoach was
    4- in 5 seizoenen ons 4 keer kampioen heeft gemaakt.
    5- spelers beter maakte.
    6- altijd de rust bewaarde in onrustige tijden
    7- charisma had
    8- met een veel mindere selectie het moest doen dan nu,
    En hij zit thuis terwijl dit met zijn club gebeurt en het ergste is dat sommige supporters van zijn club achter een 010 traine staan.
    Weg met deze trainer aub.

    1. dioajax

      1)kan nog
      2)nog niet met barca gespeeld dus we weten niet
      3)pb nog niet want hij is een trainer en de boer begon als assistent
      4)respect voor de 4 kampioen…dit jaar worden we ook onder Bosz
      5)pb veel beter spel en goeie spelers gebracht
      6)pb Bosz ook
      7)charisma ook pb
      8)was zijn optie om geen spelers te kopen want we hadden de beste 11 van veel jaren
      10)en hij zit this omdat hij alleen een goeie trainer is voor nederlandse velden want hij gig naar italie in het land van het verdedigendde voetbal en niet zijn rol goed heeft gedaan en weggestuurd…en weg met jouw met jouw negativity in deze forum…

          1. BobbyHaarms

            Ik scharrel nog steeds rond hier tijger, alleen soms een dag erg druk en dan sla ik wel eens wat topics over ?

          2. dioajax

            nice man hoop dat alles goed met je gaat…schreeuw ook voor mij zondag en donderdag want ik kan niet daar zijn maar ik zal een chaos doen hier hahahaha….

    2. afcabran

      Heb jij nou echt zoveel tegen bosz omdat hij ooit bij 010 zat?? En ja, de Boer heeft het zeker goed gedaan met een mindere selectie. Maarja helaas liep het de laatste 2 seizoenen minder. Zonde.

    3. vak411

      Ajaxpers.. wat een onzin.. ajaxpers is een kakkerlak.. alleen maar stoken hier, iedere wedstrijd.. je bent een kakkerlak

    4. Widi

      Ajaxpers heeft het over Frank de Boer. Frank had dit seizoen onze trainer nog kunnen zijn. Maar Frank heeft zelf gekozen om Ajax te verlaten. En Ajax heeft daar mee ingestemd. Frank zou dus dit seizoen sowieso net onze trainer zijn geweest. Er moest dus een andere komen. Er is gekozen voor een trainer die goede contacten had met Johan en Jordi Cruyff. Een trainer die ons bij vlagen leuk voetbal heeft laten zien. De laatste tijd weer wat minder. Wie geeft ajaxpers de goede medicijnen? Deze man lijdt ondragelijk. En hij is erg irritant.

  10. Sarretje8

    netjes gedaan ,jammer klaassen geel, niet terecht. neres en ziyech te laat ingebracht, verders op zich aardig gespeeld.

  11. RobbyZ

    Ik zie het thuis wel wat worden,jammer dat klaassen er niet bij is,die motor zal je missen maar als je een goed ingespeelde ploeg neerzet dan speel je ze zoek. Veltman er weer bij volgende week dat maakt mij wel wat angstig maar misschien heeft pb ook gezien (niet dat dat uitmaakt bij pb) dat Tete gewoon klasse is als back. Voorin wat meer ballen van de zijkant en Dolberg maakt ze wel,maar ja,zucht! Kluivertje er ook bij thuis dus die kan op links invallen 2de helft,of eens basis maar dat zal nooit gebeuren of younes moet ziek thuis zitten,start eens helemaal anders met Kluivert links en Neres rechts en werkt dat niet dan wisselen na rust en begin daar bv eens mee tegen twente zondag,doe eens gek bosz!!

  12. jurgen1981

    Ajaxpers, Johan Cruijff heeft ook bij 010 gevoetbald. hem heb je toch ook in je hart opgeslagen of niet

  13. ajaxpers

    Dat is maar 1 van de minpunten van pb. Hij blijft een waardeloze trainer en ooit zullen de spelers naar buiten treden met deze info maar dan is het te laat want hij maakt veel spelers kapot. Hij zal niks bereiken omdat je met een lelijke eend ook geen formule 1 kunt rijden.

  14. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Ben heel eerlijk, de wedstrijd heeft mij totaal niet kunnen boeien. Heb veel ander dingen tussendoor gedaan. Geen flauw idee wie er wel of niet goed was. Voor mij had de wedstrijd totaal geen spanning. So be it.

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Zeg maar zo: je hebt ook wel eens een mindere neuk partij. Vanavond was de wedstrijd het niet voor me. Vreemd he, gewoon eerlijk zijn.

          1. Litmanen

            Wil er nog iemand met jou neuken?
            Hoe heet híj.
            ( je moet het nu niet te makkelijk gaan maken)

          2. -buitenkantje rechts-

            Limanentje toch.. niet praten over dingen die jij al jaren niet meer doet..

  15. Forever nr14

    Litmanen, man man zet die bril s af zeg! Kijk nou eens zonder bril naar het spel, en bepaalde spelers zoals Treurore bv en de laatste tijd Zyech, Klaassen, Sinkgraven “zijn die al beter geworden?? Die Treurore is een kindje van Boszje en Sinkgraven ook “omdat hij m linksback heeft gemaakt” wat maakt Boszje zo goed dan?? Waar is het sprankelende en 5sec regel gebleven? Als jij een “echt” Ajax hart hebt, wil/kun je geen vertrouwen hebben in dit trainertje

    1. dioajax

      je hebt ook het naam van Cruijf op je profiel…waarom?Cruijf heeft hem aan ajax geforsteld om trainer en ook met Bosz gepraat…denk je dat onze number 14 onze Echte ajacied fout had?denk het even na…en als jij zo N ajax hart heb dan steun spelers en trainer….Wat maakt Bosz zo goed?dat we ongeslagen zijn in Europa alleen vandaag verloren maar we hebben een Hele grote kans om doortegaan met een Hele jonge team en nog steeds mee doen in titel…volgens mij heb je geen verstand van voetbal….je bent de zelfde als Ajaxpers. ..mischien moet pers trainer worden van ajax1 en jij zijn assist en ik denk dat we alles gaan winnen…

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Dioajax, ik denk dat het Cruijff ook was tegengevallen vwb het spek wat er op dit moment op de mat gelegd wordt. Ik denk dat hij ookngeen voorstander geweest zou zijn aan het onverkort vasthoudn aan spelers in de basis die niet functioneren hoewel ik tegelijkertijd cnk dat hij mogelijk dezelfd spelers zoubgebruiken maar in een andere tactiek. Geen tactiek waarin het middenveld verzuipt. Dat we ongeslagen waren in Europaas leuk maar ik had liever meer sprankelend voetbal gezien met dan maar een verliespartij op zijn tijd. Ik zie toch liever 6-1, 5-3, 4-2, 2-3 enz. Punten halen staat niet gelijk aan het feit dat het voetbal oke is. Gisteren kon mij het voetbal totaal niet boeien, dat egeft ook wat aan.

  16. JohnDoe77

    Jammer, maar geeft een mooie kans in de return en goede hoop voor de titel!

  17. Jimmy1971

    Gewoon goede 2de helft met gebrek aan geluk !
    Helaas WEER te slap begonnen !
    2de goal ten onrechte afgekeurd , 1ste goal ten onrechte goedgekeurd.
    Moet gewoon lukken tegen deze houthakkers , enige grote smet is het gemis van Klaassen in de return ..
    Hij is toch de grote aanjager van dit team !!

  18. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Ik vond het echt wel een overtreding van Dolberg. Hij gebruikte zijn tegenstander als steunpilaar.

  19. afcadeluxe

    ik zie voor de return nog wel kansen,kopenhagen mist ook 1speler,en achterin hebben we sanchez weer erbij,ziyech op klaassen zn positie en dat moet toch lukken,oh ja en we spelen niet op een knollenveld….

Comments are closed.