There are no ads, please add some


Selectie voor duel met Kopenhagen, Viergever weer van de partij

Trainer Peter Bosz heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het Europa League-duel tegen FC Kopenhagen. Nick Viergever is fit verklaard en reist dus gewoon mee met de selectie. Joël Veltman en Davinson Sánchez ontbreken in de selectie. Beide spelers zijn geschorst. Ook Justin Kluivert ontbreekt in de selectie. Hij speelt woensdag mee met Ajax o19 in de UEFA Youth League wedstrijd tegen Real Madrid.

Selectie:

Andre Onana
Diederik Boer
Norbert Alblas
Kenny Tete
Daley Sinkgraven
Heiko Westermann
Nick Viergever
Matthijs de Ligt
Jairo Riedewald
Davy Klaassen
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Hakim Ziyech
Donny van de Beek
Abdelhak Nouri
David Neres
Bertrand Traoré
Amin Younes
Meteo Cassierra
Kasper Dolberg

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

59 reacties

 1. Tommy827

  Onana: Tete, de Ligt, Viergever, Sinkgraven: Schöne, Ziyech, Klaassen: Neres, Dolberg, Younes

   1. -buitenkantje rechts-

    Vrees van niet Robby.. Ook Neres en de Ligt zie ik nog niet in de basis starten.

    1. Tommy827

     Ik denk dat de ligt beter rechts centraal kan staan dan een riedewald of veltman

   1. Bakkie

    Top opstelling inderdaad. Maar we weten allemaal dat Traore weer in de basis staat…….

 2. Jimmy1971

  Goed dat Viergever er weer bij is , hoop dat hij op dit forum ook voortaan weer het krediet krijgt wat hij verdient , Viergever is geen mooie voetballer maar zal nooit verzaken !!
  En die spelers hebben we te weinig in onze selectie ..

 3. -buitenkantje rechts-

  Viergever kunnen we goed gebruiken nu Sanchez geschorst is..
  Veltman is een stuk makkelijker te vervangen..😜

 4. -buitenkantje rechts-

  Verwachte opstelling:

  Younes. Dolberg. Traoré
  Ziyech. Schöne. Klaassen
  Sinky. Riedewald Viergever. Tete
  Onana

  Geen verrassingen dus.

  1. RobbyZ

   Weer 90 minuten geen bal voor Dolberg van de zijkanten! ☹️ Wissels in de 75e/80e minuut denk! 🤔

  1. Tommy827

   Mocht 1 keeper gebleseerd raakt voor de wedstrijd heb je er nog 2 over dat gaat altijd zo

   1. -buitenkantje rechts-

    Lang niet alle podities hebben een driedubbele bezetting.. Met de keeper kennelijk wel. Juist de positie waarbij er zelden blessures optreden.
    Zou liever een extra aanvaller of verdediger meenemen.

 5. RobbyZ

  16:00 uur ziggo sport Real o19 vs Ajax o19. Sterk team heeft Real maar WZAWZDB!! 🤞🏻 Hopen op winst in de YL en morgen in de EL. 🙏🏽

 6. EugAjax

  Onana
  Tete. De Ligt. Viergever. Sinkgraven
  Klaassen. Schone. Ziyech
  Traore. Dolberg. Younes.
  Uitslag 1-2

  1. Widi

   Eug, ze hebben daar een half jaar geen goal tegen gehad. En wij maken er meteen 2? Help het je hopen.

 7. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Ik denk dat in ieder geval Ners en de Ligt in de basis staan. Verder geen bijzondere wijzigingen (helaas).

 8. Dagrump

  Gelukkig dat Viergever er weer bij is. Die hebben we hard nodig donderdag ! Dat is goed nieuws !!

 9. mr lays

  Ik denk dat je beter met de ligt en riedewald in het centrum kan spelen en voergever als linksback., verder neres ipv traore…

 10. Dagrump

  Snap niet dat Neres nog geen echte kans heeft gekregen ! Ook al spreekt ie de taal nog niet voetballen moet ie wel kunnen en zal nu toch wel door hebben hoe Ajax speelt!! Dus Peter Bosz laat Neres gewoon invallen in de rust !!

  1. Widi

   Ik vind het logisch. De uitleg van Bosz is logisch. En wat Neres zelf zegt, draagt er ook aan bij. Ajax speelt louter belangrijke wedstrijden. Neres moet erg wennen aan het tempo en het systeem. Het risico is gewoon te groot.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik niet. Nederlands duurste buitenlandse aankoop ooit en die zou niet direct inzetbaar zijn?
    Ajaxsysteem is niks bijzonders.. deze jongen hoef je echt niet te leren voetballen. Neem tenminste aan dat de scouting goed werk heeft gedaan.

    1. Widi

     Die redenering is te simpel. Ik weet dat jij in staat bent om het te begrijpen. Zeker als je het los ziet van je ergernis ten aanzien van de huidige vleugelspelers. Best mogelijk dat je het gewoon niet wilt begrijpen nu.

     1. -buitenkantje rechts-

      Vooral over die arbeid bij balbezit tegenstander vetschillen we van mening. Dit samen met de spelers die de opbouw moeten verzorgen en rol van vleugelaanvallers.

     2. -buitenkantje rechts-

      Hij doet goede dingen in de ogen van de trainer.. wat betekent dat hij zijn back volgt tot aan Onana.. Ten eerste vind ik dat niet de taak van een vleugelspits fie daardoor kracht en positie mist bij zijn aanvallende acties.. ten tweede zie ik Younes dit niet doen.. Ook hij voldoet kennelijk volgens de trainer.
      Hoe kan het dat onze aanvallers zo weinig scoren Widi? Ben benieuwd naar jouw visie hierop.

     3. Widi

      Dat is inderdaad wat hij doet. En Neres is ook rechtbuiten. Die zal en kan dat nog niet doen. Terwijl de rest van het elftal daar wel aan gewend is. Dus dat kan niet. Younes doet het minder. Dat kan omdat Klaassen aan zijn kant staat en niet Ziyech. Mijn visie? Het liefst zie ik Ajax alleen maar aanvallen en per seizoen meer dan 100 competitiegoals maken. Maar dat zit er op dit moment niet in. Meeverdedigen hoort erbij. Cristiano Ronaldo doet het ook. Finidi deed het 20 jaar geleden al. Wij hebben nu Bosz als trainer. Hij doet het al sinds oktober zo. Je kunt dat niet plotseling veranderen. Geen tijd voor. Ik hoop dat er van de zomer wel tijd is. En dat PB iets wil veranderen.

     4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Eens met BR. Traore gaat te ver mee naar achter. Ik zie daar ook liever Neres starten donderdag. Als rechtsbuiten moet je storen tot op het middenveld, niet verder. Daar moet je je tegenstander al te pakken hebben.

  1. Widi

   Het gaat niet om slechter of beter. Tegenwoordig bestuderen ploegen elkaar goed. Zoeken naar zwakke plekken bij de tegenstander. Opstelling en arbeid bij balbezit van de tegenstander zijn erg belangrijk. In dat laatste kan Neres nog niet goed genoeg ingespeeld zijn. Dat is dus een risico, zeker tegen een ploeg als Kopenhagen. Met Neres komt het zeker goed. Hij zal morgen ook wel invallen. Maar voor de basis is dit geen wedstrijd.

   1. KBouter

    En zeker niet net een Veltman achter zich, dan moet daar ook een beer van een verdediger staan!

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Mag Boilesen niet bij ons mee doen? 😂 Is volgens diverse mensen hier ook iemand met veel verstand van het spelletje want hij heeft op niveau gespeeld tenslotte.

     2. KBouter

      Haha…moest ff denken…maar ik las het ja, wij snappen er geen kloten van!😁

 11. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Bosz zegt tegnstrijdige dingen in pers conferentie:
  1) hij hoopt niet dat het een verdedigende wedstrijd wordt van twee teams
  2) als Ajax speelt wordt het nooit een verdedigende wedstrijd.
  ????????

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Het is toch Ajax die donderdag speelt?

   1. EugAjax

    AB sinds wanneer ben je heksenjacht op Bosz begonnen? Ik weet nog toen ik begon te twijfelen of hijj het op de rit zou krijgen aan begin tweede helft seizoen begon je weer eens te blaten tegen me, maar na de snelle wissel Kluivert ben je heksenjacht begonnen.
    Als je zo een bijdrage schrijft zet dan de hele context neer en niet twee zinnen uit een hele persconferentie halen en hem dan belachelijk maken…..Bosz is een trainer die zeer aanvallend denkt, komt er alleen na winterstop niet goed uit. Vooralsnog.

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Eug, hou gewoon je bek en verzuip in de giertank. Ik geef gewoon een rare tegenstrijdigheid aan in een uitlating van Bosz. Kom ik aan een vriend, heb je een gesprek van de week? Nog even en ik ga hopen dat Ajax tegen Kopenhagen wordt uitgeschakeld (wat ik overigens wel denk dat gaat gebeuren) ben ik van jou domme gelul af. Op deze manier krijg je mij niet stil hoor.

 12. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  6-1 mijn week kan niet meer stuk. Dat is voetbal, dat is spektakel daarvoor ga je naar het stadion. Het hoeft niet perse goed te zijn maar wel attractief, inzet, spanning en een belachelijk score verloop. Heerlijk dat voetbal. Barcelona bedankt.

  1. EugAjax

   Hey we zijn het eens, overigens Paris speelde ook aardig. Was een hele mooie wedstrijd. Echt genieten. Spektakel als nooit tevoren!

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Sorry Eug, het was geen mooi voetbal, het inzet en passie en spanning waarvan ik heb genoten. Het was mooi om te zien dat Barca dit ook kan met als doel, doorgaan en publiek vermaken. Het waren dit keer geen sprankelende acties maar de inzet en het geloof maakte dat allemaal goed. PSG werd afgestraft voor een laffe instelling. Zij begonnen op een manier van: kom maar, wij staan lekker met 4-0 voor. Prachtige deksel op hun neus.

    1. EugAjax

     Eens ik heb het ook over mooie wedstrijd niet over mooi spel zat van alles in. Avond om nooit te vergeten voor Barca en zijn fans.

 13. Emilio4Ajax

  Geweldig…de Ligt in de basis morgen, rechts in het centrum…benieuwd wie dr naast staat, Viergever, Riedewald of toch Westermann…

Reageren is niet mogelijk.