There are no ads, please add some


Nijhuis erkent fout en zoekt waardeloos excuus: ‘Er waren helemaal niet veel protesten’

Scheidsrechter Bas Nijhuis baalde zondag dat hij bij de openingstreffer van FC Groningen tegen Ajax (1-1) niet had gefloten voor een overtreding van doelpuntenmaker Bryan Linssen. “Als ik alles gezien had, dan had ik die goal afgekeurd”, erkende Nijhuis voor de camera van FOX Sports. “Ik kan wel iedere week pleiten voor een videoscheidsrechter, maar dat heeft ook geen nut. Dus worden scheidsrechters iedere week voor de camera gehaald. Het is soms echt moeilijk om iets goed te zien. Onana leek de bal zo maar te verspelen. Daar had het alle schijn van. Maar hij krijgt een tikje op zijn been. Dat zag ik niet.”

De arbiter zag pas in een herhaling dat Bryan Linssen voor zijn doelpunt doelman André Onana raakte. “Maar kennelijk was het voor iedereen moeilijk te zien, want zelfs de keeper van Ajax protesteerde niet. Er waren helemaal niet veel protesten”, zo probeert Nijhuis een excuus te vinden, alsof de altijd eigenzinnige scheidsrechter dan zijn beslissing zou hebben terug gedraaid.

Dat Ajax nauwelijks protesteerde was trouwens logisch en ligt eveneens volledig aan deze scheidsrechter zelf. Hij staat er namelijk om bekend geen tegenspraak te dulden en direct geel te geven bij commentaar op zijn leiding. Zo kwam Amin Younes in de beginfase van de wedstrijd nog goed weg toen hij protesteerde maar kreeg diezelfde Younes na het laatste fluitsignaal alsnog een gele kaart voor….juist; protesteren! Gek hè, dat spelers dat dan maar niet meer doen!

Onana zelf was na afloop mild voor Nijhuis. “De scheidsrechter kan niet alles zien. Natuurlijk was het een overtreding. Maar het is mijn fout. Ik had die bal eerder moeten wegtrappen.”


Gerelateerde posts

72 reacties

  1. FrankiC

   Opmerking van Nijhuis slaat nergens op terwijl hij normaalsgesproken verstandig overkomt. Dit riekt zelfs naar uitlokking, als iemand weer eens protesteert en dan geel krijgt.

   1. RickyAmsterdam

    Ben ik met je eens. Al is de titel nogal misleidend. Dit was namelijk niet een excuus, maar een verklaring om aan te geven hoe moeilijk het was om de overtreding te zien. Alleen inderdaad erg fout van hem om over te weinig protest te beginnen. Baal echt dat we het nu alsnog niet in eigen hand hebben 🙁

  2. Cruiffie14

   Was de fout van Onana. Goede keeper maar dit mag hem NOOIT overkomen wat er ook gebeurd.

  3. De Ajacied

   Idd ja een grote drol is die Naaihuis, knvb kom eens in actie, o nee jullie willen dat die Kakkies kampioen worden😢😢😢
   ❌❌❌

  4. JohnDoe77

   Het gaat hier niet om protesteren! Dat is te gemakkelijk om dan maar te veronderstellen dat Nijhuis hem geel zou hebben gegeven. Ik zat ook voor de tv en als je die actie live ziet, lijkt het erop alsof hem de bal afgepakt wordt en loopt hij -zonder ook maar iets te willen duidelijk maken van een mogelijke overtreding- beschamend weg! Dat is oerdom! Hij had zeker kunnen aangeven dat hij aangetikt werd, wie weet twijfelt de scheids dan toch. Nu dacht hij niets gezien te hebben en Onanan wandelt op dat moment met zijn kin op de borst naar het netje. Gewoon dom, net zo dom als de hele acie waardoor hij zichzelf in de problemen bracht!

 1. KBouter

  Juist, dat het een overtreding was, waren de meesten hier wel overeen. Dan nog blijft het lastig voor de scheits om dit te zien. Wat hij wel had moeten zien is dat getrek aan de arm van Younes een paar keer in de 16 van de tegenstander, maar daar durft hij niet voor te fluiten.

  Ik snap best dat hij geen scheidsrechter is die overal voor fluit en tempo in de wedstrijd wil houden…..maar een overtreding is een overtreding!!

  1. Litmanen

   Eens! Zal morgenavond wel weer een compliment krijgen van Derksen.
   Dat gaat elke week zo namelijk.

    1. JohnDoe77

     Dat denk ik ook, ook in de laatste minuut had hij nog een penalty moeten geven!

  2. Remco425

   Vooral dat omver maaien van Sanchez binnen de 16. Daar had je geen videoscheids of gerhaling voor nodig. En dat een kleine 3 minuten na die onterechte 1-0. Hij liet trouwens 7 verdedigende overtredingen binnen de 16 doorgaan. Maar 1 aanvallende overtreding, licht vasthouden door Sinkgraven, floot hij wel tegen. Als hij het al doet om mannelijk voetbal toe te staan, moet hij niet alleen verdedigers helpen. Want dan maak je het voetbal pas écht kapot.

   1. Litmanen

    Eens Remco, je zag Sinkgraven ook verbijsterd kijken naar Nijhuis maar hield gelukkig op tijd zijn mond dicht.
    Alleen Nijhuis beslist wanneer er mannelijk gevoetbald mag worden, maar de aanvallende partij is altijd de lul bij hem, want verdedigers mogen alles en aanvallers niets.

    Wat jeook van de vorm van Ajax gisteren wilt zeggen, we zijn gisteren weer bestolen door Nijhuis en dat zal doorgaan, want iedereen, inclusief de directeur van de KNVB wil dat Feijenoord kampioen wordt.

    1. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

     😂😂😂 Calimero in topvorm 😂😂😂

    2. PCK

     Probeer dit maar eens hard te maken!! Maar ik ben het helemaal met je eens. Voor wie hier aan twijfelt? Wie kan zich het kampioenschap van twente nog herineren? Toevallig dat de toenmalig directeur vd knvb het zo leuk zou vinden als twente kampioen zou worden, nog toevalliger was het dat hij supporter was van die club. En oh ja…. toen mocht deze rat (nijhuis) twente nog fluiten, en ook toen werden wij al benadeeld door deze fluitkabouter. Hij en hij alleen zorgt ervoor dat wij geen kampioen worden. (Ook na 24 uur nog pislink op die kneus)

 2. f-side64

  ik had niet anders verwacht van deze kwal verleden week hielp hij dat clubje uit rotterdam ook al is wel duidelijk welke club de voorkeur heeft van deze banket bakker.

  1. HURBIE

   Heel wat dat hij zegt het niet gezien te hebben maar daar schiet AJAX niets mee op

   1. Charka53

    Het was ook niet goed te zien maar op de herhaling op tv is pas goed te zien dus dat kan je hem niet kwalijk nemen maar dat hij verschillende overtredingen negeert is een slechte zaak , hard spelen moet kunnen maar een overtreding blijft een overtreding.

    1. HURBIE

     Elke wedstrijd staat toch op band
     Kunnen dan dit soort overtredingen en andere dingen terugzien en dan binnen een kwartier na de wedstrijd de definitieve uitslag geven

     1. Charka53

      Nee HURBIE dat slaat nergens op , iedereen zit al aan het bier en dan komt de scheids met de mededeling jullie hebben verloren of gewonnen ,dit is voorbij als bij elke wedstrijd een video scheids is.

     2. HURBIE

      Biertje heel goed idee op de overwinning of omdat ze verloren hebben
      Dus dat idéé van mij werkt niet moeten we langer wachten tot we gaan dry

     3. RickyAmsterdam

      Haha grappenmaker. Dan is het hele spelbeeld uiteraard al veranderd.

    2. Remco425

     Klopt Charka. En verdedigende overtredingen liet hij wel toe, maar lichte aanvallende overtredingen niet. Zo helpt hij dus de verdedigende ploegen en het voetbal naar de kloten.

  2. FrankiC

   Hou toch eens op met die achterlijke complottheoriën. Hij heeft gewoon grote fouten gemaakt. Oplossing: videoscheids.

 3. -buitenkantje rechts-

  De laatste zin is het belangrijkst van Onana..”Maar het is mijn fout. Ik had die bal eerder moeten wegtrappen.”
  Je mag met het belang van deze wedstrijd nooit deze risico’s lopen..

  1. Remco425

   Klopt. Het uitkappen kan, doet hij vaker. Maar dan moet de bal weg. Dat duurde veel te lang. Maar buiten dat moment had Sanchez een overduidelijke penalty moeten krijgen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Een scheids kan je soms mee hebben en soms tegen.. Je moet daar niet de oorzaak zoeken van het niet winnen van de wedstrijd. Kijk naar de instelling waarmee gespeeld werd. De fouten die gemaakt zijn en falende spelers op bepaalde posities.. Kijk ook naar de wissels, gebrek aan scorend vermogen in de voorhoede.. Wéér een middenvelder die scoort. Kijk naar hoe wij opbouwen.. Het middenveld dat veel te veel onder druk staat..
    Dáár moet je mijns inziens naar kijken. Het roepen naar de scheids vind ik een zwaktebod.

 4. FrankiC

  Die man maakt een stuk of 3 essentiële fouten en komt dan met een excuus dat beneden alle peil is. Ajax is dus zwaar bestolen; anders win je zo’n pot met 0-3. Hoogste tijd voor de video referee.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik kijk naar het spel FrankiC.. zwaar onder de maat.. ongeïnspireerd. Dit is gern Ajaxspel.. Mijn vertrouwen voor dit seizoen ben ik kwijt geraakt.

     1. -buitenkantje rechts-

      Wat zou de echte Limanen denken als hij jouw commentaren leest onder zijn naam?…

   1. FrankiC

    Tja, als we er ook al niet van jongens als Ziyech aan kunnen, dan wordt het een moeilijk verhaal. Ik word ook niet goed van al die overtredingen die Dolberg en Veltman maken. Beiden zwaar onder het vereiste niveau.

    Van de andere kant BR. Alles is nog open. Geen reden om het vertrouwen op te zeggen. Kop op.

     1. Remco425

      We zijn een punt méér ingelopen dan ik vanochtend op durfde te hopen 😉

 5. Indojood

  Je moet dit soort potjes gewoon zelf binnenhalen met de kwaliteit die we hebben. Zo elimineer je de fouten van het arbitrale trio. Wat een zwaktebod om daarover te gaan huilen.

 6. woody79

  gelukkig heeft onana een goed zelfbeeld. nonchalance. maar heel ajax was weer ondermaats. op naar kopenhagen wat indruk heeft gemaakt. billetjes weer samen geknepen

 7. Dagrump

  Sorry dat ik het zeg ik zag het meteen de eerste keer dat het een overtreding was had ik geen 3 herhalingen voor nodig !! Dus Nijhuis…..!! Slap excuus!! Weet niet wat voor een zicht Nijhuis had!! Maar wel een hele dure leerfout voor Onana !! Toch eigenlijk kan ik het Onana niet kwalijk nemen als Nijhuis beter had opgelet was er niks aan de hand geweest. Of als die van groningen geen slimme overtreding had gemaakt !! Maar ja das achteraf gelul !

 8. Emilio4Ajax

  Beide Nijhuis en Onana in de fout kan Ajax het kampioenschap kosten, maar nog 9 wedstrijden te gaan = 27 punten en nog genoeg voor Feijenoord om punten te verliezen. Ajax moet dan wel gaan spelen met de honger om het kampioenschap te halen.
  2 Dingen wil ik daar aan toevoegen: 1- Waarom niet met buitenlandse scheidrechters in de Nederlandse competitie en vise versa…? En 2- Waarom niet een verandering van de competitie doorvoeren waar we geen gelijke spelen toestaan? 1 punt voor een gelijkspel binnen de 90 minuten + evt. extra tijd, daarna doorspelen met een golden goal voor een extra punt…! 😉

 9. Emilio4Ajax

  Heb nog meer ideeen om het spelletje te verbeteren… Toestaan van doorwisselen, dwz dat een speler die gewisseld is er weer in gewisseld mag worden… De lijn van de 16 meter doortrekken naar de zijlijnenin de vorm van een stippellijn. Voor de stippellijn is buitenspel toegestaan daar na niet meer…

 10. De seijs

  Als er op Onana geen overtreding werd begaan, had hij de bal gewoon weg kunnen schieten. Aan de andere kant hoop ik dat Onana hier iets van geleerd heeft. Dat gekloot elke keer van hem gaat vaak goed maar zondag dus niet. En als hij de beste keeper wil worden stopt hij met dit soort acties.

 11. f-side64

  en vooral die traore en ziyech eens uit de basis laten want die waren zwaar onder de maat zet kluivert of neres in de basis en voor ziyech vd beek of nouri.

 12. -buitenkantje rechts-

  Trouwens erg tendentieus stukje van de redactie.. Ik vind dat een redelijke objectiviteit best mag.. Laat de stemmingmakerij en meningen maar over aan forumleden.

 13. JohnDoe77

  Die Neres wordt enorm voor lul gezet door PB! Je hebt twee faalende vleugels (Younes/Traore waarbij Younes de tweede helft wel iets opknapte), een Cassiera op de bank die er tot nu toe ook niets van bakte en dan heb je niemand. En Neres komt tot 15min in drie wedstrijden? Als hij zo goed is dat je er 13mln voor betaald en de speler zelf is in vorm en klaar voor wedstrijden, hoe slecht is hij dan dat je alleen Traore de laatst 10 minuten wisselt voor…. Cassiera!!

 14. Iceman

  Bas Nijhuis is gewoon een grote LUL hij Fluit zijn eigen wedstrijden en hij bestraft wat hij wil bestraffen en wat niet want als je iemand tackelt of ten van brengt in het 16 meter gebiedt is dat lijkt mij 200% een pingel en wij hadden er 2 moeten hebben. Neemt niet weg dat wij gewoon hadden moeten winnen en klaar….

  1. Litmanen

   Drie penalties. Twee keer voor Younes en een keer voor Sanchez. Bovendien een vrije trap op de rand van de zestien voor die verwurgingsactie tegen Dolberg.

 15. afcadeluxe

  hij zag niks maar waarom lopen die gasten met die vlag langs de lijn???die zaten bij die gladde kwal zeker op de blindenschool…

 16. Jimmy1971

  Alle krediet van vorige week in 1 week weer verspeeld omdat hij (Nijhuis) als een filmster de afgelopen week werdt behandeld , en hij in zij eigen sprookje ging geloven ..
  Desondanks heeft ons Team van zichzelf verloren met die matte instelling , dit is precies waarom spelers als Viergever ( welke bijna niemand een Ajax speler vind ) , zo belangrijk zijn !!

 17. vak411

  Naaihuis is een gruwelijke kakkerlak.. dus hoe meer protesten hoe meer kans dat je je zin krijgt? Vandaar dus dat hij altijd fluit in het voordeel van dat schuimbekkende zootje op zuid. Maar goed , ik roep het al weken Onana is een groot talent maar bij iedere terugspeelbal hou ik mn hart vast.. dom van hem dit

 18. Johan

  Om misselijk van te worden, die Nijhuis. Als de KNVB alle schijn wil tegengaan 🙂 moeten ze deze scheids niet meer op ons aller ajax zetten. Het is zo langzamerhand geen toeval meer. Mijn zoon van 10 zag 3 100% strafschoppen!!! Maar die is natuurlijk niet onpartijdig 👍👍

 19. JohnDoe77

  Widi, ik bedoelde niet in deze wedstrijd; sinds hij bij Ajax is! Kan mij geen geweldige Cassiera wedstrijd herinneren! En Younes en Traore spelen alleen voor zichzelf; 0 ballen op Dolberg!

 20. JohnDoe77

  Al dat gezeur over die scheids voelt een beetje als supporters van een provincie clubje! Wij zijn Ajax en hadden dik moeten winnen van Groningen. Maar het was slap en we zijn door de trainer vleugellam! Zet die Kluivert en Neres in het veld voor Traore en Younes, dan heb je kans dat Dolberg ook nog eens een bal krijgt en gaan we vanzelf winnen. Nijhuis is niet de schuld van puntverlies!

  1. f-side64

   dus het waren geen overtredingen op onana younes dolberg en sanchez terwijl ze bij voetbal inside met zijn 4 het wel fouten vonden van nijhuis en zelf hij moest schuld bekennen dus john doe laat aub je ogen checken bij 1 opticien.

   1. JohnDoe77

    En; ik zei nergens dat het gedn overtredingen zijn, wel dat wij gewoon moeten winnen… lezen is een vak! Vraag die ene opticien ff voor een +brilletje!

 21. a.p.

  het was niet alleen geval onana ook Younes had een strafschop moeten krijgen

Reageren is niet mogelijk.