There are no ads, please add some


Ajax profiteert tegen Groningen niet van misstap feyenoord: 1-1

Ajax heeft maar gedeeltelijk geprofiteerd van de nederlaag van Feyenoord. De formatie van Peter Bosz kwam in de Euroborg tegen FC Groningen niet verder dan 1-1. Ajax tradt aan met Matthijs de Ligt als vervanger van Jairo Riedewald in het centrum en Daley Sinkgraven weer terug op de linksbackpositie. Ajax begon het duel in de Euroborg met het goede nieuws in het achterhoofd dat koploper feyenoord even daarvoor onderuit was gegaan bij stadgenoot Sparta. Die wetenschap zorgde voor een overtuigende start van Ajax, waarin met name Bertrand Traoré zich liet gelden. De rechtsbuiten schoot in de openingsfase rakelings naast en stelde daarna doelman Sergio Padt met een afstandsschot op de proef. De Groningse goalie kon de kanonskogel ternauwernood wegstompen.

Bekijk hier ons fotoverslag van deze wedstrijd

Groningen stelde daar nauwelijks iets tegenover. Maar ook Ajax drong pas in de laatste tien minuten voor rust weer aan. Eerst schoot Hakim Ziyech met rechts naast, terwijl even later Amin Younes dichtbij de openingsgoal was. De linksbuiten dribbelde vanaf de vleugel naar binnen en zag zijn gekrulde schot achter de kansloze Padt op de paal uiteen spatten. Traoré had Ajax kort voor rust op voorsprong moeten zetten, toen hij uitstekend bediend werd door Davy Klaassen maar Traore nam de bal dramatisch aan en verprutste daarmee zijn riante schietmogelijkheid. Kort na rust kreeg Traoré opnieuw een kans op de 0-1, maar trof hij Padt uit de draai.

De tweede helft was tien minuten onderweg toen FC Groningen op voorsprong kwam. Onana kapte de doorjagende Bryan Linssen uit en leek de bal simpel weg te schieten. Maar Linssen stond op, tikte de keeper aan en schoof de bal daarna in het door Onana verlaten doel. De overtreding was scheidsrechter Bas Nijhuis ontgaan en dus kwam Groningen onterecht op 1-0.

Via Lasse Schöne (afstandsschot rakelings over) en Kasper Dolberg (uit de draai gered door Padt) was Ajax al een paar keer dichtbij de gelijkmaker, die Klaassen uiteindelijk tien minuten voor tijd op zijn naam bracht. De aanvoerder tikte een scherpe voorzet van Sinkgraven beheerst binnen: 1-1af. In de laatste tien minuten had Ajax een overtal, nadat Nijhuis Groningen-verdediger Samir Memisevic na een onbesuisde tackle op Sinkgraven met rood wegstuurde. Via afstandsschoten van Donny van de Beek en Schöne was Ajax nog dicht bij de winnende goal, maar kwam niet meer tot scoren.

FC Groningen-Ajax 1-1 (0-0)
56, Linssen 1-0
82. Klaassen 1-1

Opstelling FC Groningen:
Padt, Davidson, Larsen, Memisevic, Reijnen, Jensen, Linssen, Mahi, Tibbling, Hiariej, Idrissi.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sanchez (76. Van de Beek), De Ligt, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech (90. Cassierra); Traoré (59. Kluivert), Dolberg, Younes.


Gerelateerde posts

57 reacties

 1. afcabran

  Zoals verwacht.. Puntverlies van de concurrent is een garantie voor puntverlies van Ajax (zeker tegen groningen). Maar ja, zo gaat dat al lang.

  1. HURBIE

   Bosz heeft geen AJAX achtergrond en zal dus ook nooit het ultieme spel uit deze jongens halen

   Neem Ziyech die is helemaal de draad kwijt omdat hij anders moet spelen dan waar hij goed in is

   Altijd een links en rechts buiten de bal voorgeven en opkomende backs en de Spits schiet ze er in

   Dat is het AJAX spel altijd geweest
   Vraag maar aan Jonk

   1. Litmanen

    Jonk? Een keer gekijk spelen en we hebben Jonk nodig? Die nog nooit een A elftal heeft geleid? De man die niet meer praat als hij zijn zin niet krijgt?
    Hou eens op met dat gejank over een tweederangs jeugdtrainer.
    De man heeft nog nooit op niveau gepresteerd en gaat dat ook niet doen.

    1. RobbyZ

     Zie je dat geen verstand hebt van Ajax en Ajax mensen,wat had fdb dan getraind joh? Alleen maar jeugd en assistent bij nl! Je kan beter niet reageren hier want je hebt echt nergens verstand van als het over de club Ajax gaat en het Ajax spelletje. Bij Ajax op de toekomst zien veel mensen met voetbalverstand WJ het liefst terug op de club en veel noemen hem de ideale trainer/coach voor het eerste omdat hij een goeie trainer is,maar die hebben er allemaal geen verstand van zeker? Stumpert,je bent je naam niet waard!

 2. Jimmy1971

  Inzet was zeker onder de maat , maar met iets meer geluk , paal , scheids ( penalties , overtreding op Onana ) win je hem gewoon !!
  Vindt wel dat de voorhoede erg lang de kans krijgt ondertussen !
  Je hebt niet voor niets meer dan 11 spelers ..

   1. RobbyZ

    Krijgt hij geen tik tegen z’n scheen dan schiet hij hem vlak voor die groninger zijn neus weg en is het prachtig om te zien,die pleuris nijhuis had moeten fluiten die blinde mongool!

    1. Charka53

     Ten eerste RobbyZ had Onana niet zo arrogant moeten zijn en dat is zijn straf en inderdaad het was een tikje maar laten we wel wezen als Ajax wat anders de wedstrijd was ingegaan had dit allemaal niet gespeeld en weer gaven er vele niet thuis daar had Bosz wel eerder mogen ingrijpen en het ergste is dat die oliebollen bakker Ajax zo tekort heeft gedaan dat hij het grootste deel heeft aan ons punten verlies en zeer waarschijnlijk het kampioenschap .

     1. RobbyZ

      Ajax keepers zijn arrogant,worden geacht en opgeleid om mee te spelen en dus ook een mannetje uit te kappen en dat deed hij prachtig! Zonder die oliebollenbakker en met een echte Ajax trainer (WJ) waren we al kampioen en hadden we de EL gaan winnen! 🤔 Donderdag begint hij weer met dezelfde links en rechts voor en dat gaan we dus verliezen.

 3. KBouter

  Zo….nu alle emoties weer gezakt zijn concludeer ik 1 ding:…

  We zijn een puntje ingelopen!

  1. Litmanen

   Je hebt gelijk KBouter. En zonder Jezus Nijhuis hadden we drie punten gehad.

 4. dioajax

  ik begreep dat veel hier als ik me zelf ook gefrustreert zijn…het was niet alleen in onze handen….je kan zien dat knvb de kampioen hebt gekozen…nijhuis en niemand zag de overtreding aan onana…er waren 3 100% penalty s die er niet waren gefloten…AJAX wordt kampioen Ben positive…010 kan niet de drukte op ze gaan meer punten verliezen….ik heb die Echte supporters die naar groningen rijsde gehoord na de 1-1 Echt achter de club stonde…iedereen wiste dat groningen uit lastig was …we hebben niet gewonnen (mijn meining het was nijhuis fouten dat koste onze win) maar we zijn weer ongeslaacht 1-1 en toch 1 punt in tegen 010…we worden kampioen…een paar hier zeggen exit Bosz omdat we vandaag 1-1 speelde…Bosz heeft niet de fout gemaakt want hij is geen keeper en hij was ook niet de scheidrechter van de wedstrijd en niet 3 keer 100%penalties niet had gefloten…het was knvbs fout met hun “goeie” scheidrechters…ik Ben trots op onze ajax dat we nog steeds in race zijn voor het kampioenschap zijn en nog in Europa en nog ongeslaacht…we gaan kampioen worden…het is nog steeds aan onze hand…het is voetbal alles kan gebeuren…WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE. ..en nog 1 ding…was zo vrolijk dat ik bij de uitvak van ajax supporters een GRIEKSE vlag was achter de oude logo van ajax…

   1. dioajax

    dank je wel HURBIE… (hoop niet te veel foutjes in mijn gramatika hahaha)

  1. KBouter

   iets minder …en een nieuwe regel starten met een hoofdletter leest iets makkelijker.
   Oja gooi ook ff een spelling correctie erover heen, je toetsenbord slikt letters in!

  2. Iamsterdam2015

   Ik bewonder je positiviteit Dioajax maar vind het niet realistisch. Je zegt 1 punt ingelopen en dat klopt als een bus. Maar het is erg frustrerend als je weet dat het er 3 konden zijn….. ongeacht de rol van de scheids en de wel niet overtredig/ blunder an Onana…… ik ben
   Na vanmiddag ff niet zo positief maar dat komt wel weer!!

  3. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Dioajax doe mij een plezier …. geen calimero gedrag door naar scheidsrechters of KNVB te wijzen als schuldigen. Ajax laat het zelf liggen, heel simpel.

   1. Litmanen

    Precies, jij hebt er verstand van. Nijhuis floot uitstekend. Tegen Onana een overtreding? Ben je gek, ik heb hele andere herhalingen gezien dan jij. Geen pingels? Ben je gek, Sanchez ging vanzelf vliegen en Younes voelde helemaal geen twee keer een arm in zijn nek toen hij de zestien in ging.
    Blinde vink!

  4. afcadeluxe

   ben het met je eens,hoop nu alleen dat traore even op bank gaat zitten,te weinig rendement en ziet behalve veltman zn medespelers niet

 5. rvdlinden72

  altijd hetzelfde gelazer ze profiteren nooit van het punten verlies van rivalen!!!!

 6. HURBIE

  Bosz heeft een Bos voor zijn kop🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

  1. HURBIE

   Denk persoonlijk dat FDB meer uit deze groep had gehaald

   Laat Keizer het maar overnemen van Boszzzzz

    1. HURBIE

     Ook goed Robby alles beter dan die Boszkabouter
     Die laat zijn beste spelers op de bank en steld de slechtere en zijn billenmaatjes op

 7. ajacied1982

  met zon doedel als scheids wordt het wel heel lastig.zeker 2 penalty’s onthouden 20 min tijdrekken schoppen en hangen het mag allemaal want het is ajax.maar je had al 2 keer voor rust moeten scoren maar met die twijfelaars win je nooit

 8. Vakje129

  Gewoon slappe hap voetbal 1é helft 2 100% goals gemist 2é helft niveau onderpeil tot dat de 1-0 viel toen werdt men wakker helaas zo wordt je geen kampioen , elke week 110% inzet en profiteren van het verlies van een tegenstander

 9. ajaxpers

  Eindelijk begint men hier door te krijgen dat deze trainer niet van het niveau van Ajax is. Bosz moet direct opstappen. Zijn tactiek, wissels en positiespel klopt voor geen meter. Alleen tegen NEC thuis speelde Ajax goed.

  1. Widi

   Alleen opportunisten praten nu met jou mee. En die worden ook net zo serieus genomen als jij.

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Het gaat niet om Bosz alleen Ajaxpers het is het hele TH wat hier gewoon faalt. Daar zitten ook echte ras Ajacieden in.

    1. Litmanen

     Ja, punten verloren, hele technische staf op straat! Randdebiel, denk eens na voordat je iets opschrijft.

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Jij doet dat in ieder geval niet, dat is wel duidelijk.

  2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Beste ajaxpers, jouw commentaar is vanaf het begin dom geweest en niet op feiten gebaseerd. Probeer nu niet op deze manier je gelijk tevhalen vwb Bosz want dat is echt super dom.

 10. Indojood

  Jammer dat we dat record niet hebben gepakt. 😑

  Het slechte spel is het gevolg van de verkeerde tactiek door de vleugels belangrijker te maken dan de as. Onze mindere spelers worden daar opgesteld. Johan hamerde constant op een druk middenveld. PB gaat, net zoals FdB, in de fout. FdB liet de nr. 6 positie onbezet, PB maakt Veltman en Sinkgraven belangrijk. In beide situaties wordt het middenveld onvoldoende gebruikt.

   1. Indojood

    Las een week of wat geleden dat Bosz bewust veel aandacht schenkt aan de vleugels tijdens het opbouwen. Dit gaat dus duidelijk ten koste van ons middenveld. Veltman en Sinkgraven zijn kwalitatief minder dan ons middenveld plus je hebt minder afspeelmogelijkheden vanaf de zijkant. Dat is makkelijker te verdedigen en te ontregelen, wat blijkt. Zo schieten we er niets mee op. Ook zegt hij dat hij het spel breed wil houden met de vleugels en vervolgens stelt hij doodleuk spelers op die alleen maar ruimtes dichtlopen. Ik dacht dat Bosz redelijk geschoold was in het spel wat Cruijff voor ogen heeft maar dit lijkt nergens op. Weer een trainer die niet de sterke punten van spelers benut maar vastklampt aan een systeem dat niet werkt. Een onaangename verrassing.

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Ik wilde het ook eerst aankijken. De start was hoopvol. De keeper krijgt een stuk minder ballen maar ik zie nu ook de beperkingen van Bosz. Volgend seizoen graag een echte Ajax trainer maar dan ook het TH veranderen.

    2. -buitenkantje rechts-

     Je neemt me de woorden uit de mond Indojood.. en ik baal als een stekker.

 11. Forever nr14

  Widi? Dus jij vind het allemaal geweldig dan??? Ajaxpers heeft 100% gelijk drrrr uit met Bosz

 12. Johan77

  De man van 12 miljoen langzaam brengen………de trainer langzaam buiten zetten!!!

 13. -buitenkantje rechts-

  PSV winnaar van dit weekend..
  Ajax is kennelijk niet bij machte of ongemotiveerd om het kampioenschap te winnen. Als je van te voren weet dat Feyenoord heft verloren snap ik niet dat je zo’n wedstrijd op de mat legt. Deed me weer erg denken aan de laatste wedstrijd vorig seizoen.. Het kampioenschal binnen handbereik, maar een slecht spelend onmachtig Ajax.. dat nu het kampuoenschap definitief laat liggen.. Ik heb mijn hoop en vertrouwen verloren vandaag. We moeten nog naar PSV en krijgen 010 hier nog thuis.. dezewedstrijden komen we niet ongeschonden door. Jammer, mosschien volgend jaar weer. Ook deze coach heeft het niet in zich. Onbegrijpbare wissels.. willekeurige keuzes.. ge rek aan motivatie bij de spelers.. spelers die weg,open en rebelleren.. Talenten die worden getransfereeerd. De links- en rechtsback die de opbouw en assists moeten verzorgen en daartoe niet in staat zijn. Middenveld dat onder druk staat en veel fe veel moet werken.. uitenspelers die niet functioneren.. de spits die valt na ieder balcontact en been enkel moment gevaarlijk is..
  En als ik nu alleen over deze wedstrijd sprak.. nee.. helaas.. ik spreek over de afgelopen 20 wedstrijden.
  Verzoen je er maar mee..
  Ajax geen kampioen.. WZAWZDB???? Bij lange na niet..

 14. Remco425

  De kop klopt weer eens niet. Ajax profiteert weldegelijk, alleen niet genoeg 😜

Reageren is niet mogelijk.