Schöne en Ajax akkoord over nieuw contract tot medio 2019

Ajax en Lasse Schöne hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract waardoor de Deen zich tot medio 2019 Ajacied mag noemen. Tevens hebben beide partijen een optie op een extra seizoen opgenomen in het nieuwe contract. Het contract van Lasse Schöne liep aan het einde van dit seizoen af. De Ajax-teller van Schöne staat na 4,5 jaar op 183 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij goed was voor 44 doelpunten. ‘Ik blijf nog twee jaar voetballen bij de club waarvan ik ben gaan houden. Dat maakt me blij en doet me goed’, aldus Schöne.

Bron: Ajax.nl

Related posts

76 Comments

    1. FrankiC

      Super signaal naar de jongere gasten en de twijfelkonten. Nu is het aan Ajax om de rijen gesloten en de selectie in tact te houden.

        1. De seijs

          Wat een geweldig bestuur hebben we toch. Overmars Bergkamp en van der Sar toppers daar komt ajax verder mee. Kan niet beter!

    2. Litmanen

      Werkelijk fantastisch. Wat een kerel. Kon in het buitenland cashen en kiest voor Ajax. Wie weet, is dit het begin van spelers die iets langer willen blijven. Zou geweldig zijn als ook spelers als Veltman, Klaassen en Viergever langer blijven!

      1. BobbyHaarms

        Nou Litmanen ik zie toch veel liever Ziyech, Onana, Tete, Sanchez, Dolberg en Riedewald langdurig blijven. Klaassen zal na dit seizoen vertrekken, Viergever doet het voor zijn doen echt prima maar is geen Ajaxspeler, en Veltman bewijst ondanks 5 jaar basis bij Ajax dat hij niet aantoonbaar beter wordt. Met alle respect, maar ik zal er geen traan om laten als hij verkocht wordt (mocht er alsnog een club komen).

        1. Litmanen

          Ja Bobby, ik vind Viergever en Veltman wel Ajaxwaardig.
          Ziyech, Dolberg, Sanchez en Riedwald zullen niet vertrekken komend jaar. Als ze dat wel doen dan is het waarschijnlijk einde carrière.
          Klaassen twijfelt want hij wil wekelijks belangrijk zijn.
          Dat is in het buitenland een stuk lastiger.
          Volgend jaar Sinkgraven en Veltman op de zijkanten vind ik geen straf.
          Er zijn zat mensen die dat niet zien zitten, maar ik kijk niet naar twee verkeerd gegeven ballen en een mislukte dieptepass. Ik kijk naar wat er wel goed gaat en ik geniet van een crossbal van achteruit over zestig meter die op de stropdas aankomt.
          En.tot nog toe is er maar eentje die dat kan..

          1. BobbyHaarms

            Mee eens Litmanen. Maar Veltman is en blijft een verdediger die verdedigend fout na fout blijft maken en ondanks jarenlang basis niet spectaculair beter is geworden. Die crossbal (mits die aankomt) is geweldig, maar daarentegen levert ie ook ballen in bij de tegenstander als een amateur. Mag gewoon niet op dit niveau! In dat opzicht heb je aan Tete gewoon veel meer, die schakelt zijn man uit zonder blikken of blozen. Aanvallend misschien minder sterk, maar daar heb je middenvelders en aanvallers voor.

          2. Litmanen

            Tete voegt niets toe en pakte heel stom twee gele kaarten. Dan heb ik liever af en toe een verkeerde pass. Want met rood er af hou je echt geen bal meer tegen…….

      2. Pantelic

        ik mag hopen dat er voor Veltman wel een vervanger onderweg. Binnen eigen jeugd of anders extern.

          1. Litmanen

            Sorry Bobby, maar Tete heb ik nog nooit een dieptepass zien geven, laat staan over 60 meter.
            Geen Ajax back. Als Veltman gaat dan komt er een ander. Tete mocht in de winterstop al weg maar er kwam geen club. Zegt al genoeg trouwens.

          2. BobbyHaarms

            Je hebt gelijk wat betreft het geven van een dieptepass, dat kan Veltman in goede doen als geen ander. Maar puur op het verdedigende vlak legt hij het gigantisch af op Tete. Zodra de tegenstander aanvalt en Veltman benadert dan zit ik echt met bilzweet te kijken, Veltman is gewoon te traag in zo’n situatie. Bij Tete absoluut niet, die schakelt (eerste taak van een verdediger) zijn man onherroepelijk uit en behoudt balbezit. Niet geheel onbelangrijk op je eigen helft..

            Voor Tete is wel degelijk belangstelling geweest, maar ondanks dat hij ontevreden is wil hij vooralsnog niet vertrekken. Veltman staat al jarenlang in Ajax 1 en de interesse is op 2 vingers te tellen. Zegt toch ook wel wat lijkt me..

          3. Litmanen

            Bobby, je kunt je ook afvragen: waarom ziet Bosz het anders dan jij? Ik denk het antwoord te kennen. Tete is geen Ajaxvoetballer en hij gaat het ook niet meer worden. De belangstelling voor Tete was van clubs van een lager niveau dan Ajax.
            In tegenstelling tot jouw bewering, er was belangstelling uit de Premier League voor Veltman, maar hij mocht niet weg in de winterstop.
            Beiden zijn in mijn ogen niet goed genoeg voor het hoogste niveau, we mogen allebei onze voorkeur hebben, maar ik ben blij met dekeuze van Bosz.

    3. Vakje129

      Zekers een mooi en goed bericht dat de club en speler een akkoord hebben berijkt en nu morgen nog winnen van die poolse mijnwerkers en mijn week is weer goed ❌❌❌?

  1. dickst14

    Dit is heel goed nieuws. Hopelijk blijft dit team de komende jaren bij elkaar.Met de talentvolle jeugd die er aankomt moet er iets moois kunnen ontstaan.

  2. FrankiC

    LEVE AJAX
    LEVE SCHÖNE
    Belangrijkste nieuws van vandaag. Laat morgen meteen zien hoe blij je bent!

  3. nick-afca95

    Heel goed! Hij is een belangrijke speler binnen en buiten het veld. Ik hoop ook dat Klaassen langer word gebonden!

  4. -buitenkantje rechts-

    Wauw! We gaan spelers aan ons binden ipv verkopen! Goede ontwikkeling en goed voorbeeld voor de andere sterkhouders.. Vind dit echt een opsteker! ? en het klinkt me als ? in de oren..

    1. Remco425

      Inderdaad br, niet alleen geweldig nieuws tov Schöne, maar dit lijkt ook een signaal te zijn. Eindelijk dat iemand van 30 niet te oud wordt gevonden, maar waarvan gewoon het contract wordt verlengd. Hier wordt ik blij van ?

    1. HURBIE

      Hij weet wat hij hier heeft en ergens anders moet hij het maar weer afwachten
      Als je gezin hier gelukkig is dan laat je dat toch zo

  5. Widi

    Minstens zo belangrijk is dat Redan bij Ajax een contract gaat tekenen. Hij blijft. Daar gaan we veel plezier van hebben.

    1. -buitenkantje rechts-

      Zeker lekker.. allemaal goed nieuws.. ?Hij wil de vaste spits van Ajax worden en heeft een aanbieding van MU naast zich neer gelegd las ik.

      1. Widi

        Hij speelt al jaren tegen jongens die 1 of 2 jaar ouder zijn. Gisteren viel hij ook even in. Jij vroeg gisteren naar Mitchell Bakker. Op AS staan nog twee leuke berichten. Hij heeft van Winter een groot compliment gekregen voor zijn spel van gisteren. En de ajax jeugdkenner Bram voorspelt hem een toekomst in Ajax 1.

        1. -buitenkantje rechts-

          Zal hem tegen Real eens goed bekijken Widi.. Die Mink Peeters van Real is ook een leuke speler zeg! Komt bij Ajax vandaan..

  6. KBouter

    Goed nieuws, we wisten al dat Lasse het naar zijn zin had in Amsterdam en Nederland en dat is mooi bekroond met nog eens een verlenging van twee jaar.

    Onder FdB bankzitter..rechtsbuiten of spits waar hij totaal niet uit de voeten kwam, nu onder Bosz worden zijn kwaliteiten wel gekend gelukkig.

    Lasse is een tevreden man!

  7. Iceman

    Okeeeee dan die blijft yoe hoe kan mijn geen beter bericht wensen en nu nog Landskampioen en ik ben niet te stuiten ?????????????

      1. Geckoo

        Uiteraard, maar deze man heeft veel charisma binnen het team. Heeft zijn kwaliteiten en dat kunnen ze ook in de opleiding goed gebruiken.

  8. EugAjax

    There is only one Lasse Schone, one Lasse Schone! Super gedaan Ajax. Lasse wat mooi dat je toch graag wilt blijven! Op weg naar paar titels en heroische CL wedstrijden

    1. Widi

      Moet jij niet eens een lang weekend London boeken. Lekker zingen in een stuk of vier stadions?

      1. EugAjax

        Doe ik regelmatig??. Er is gebrek aan sfeer in Arena dus ik probeer hier wat liederen aan te vangen. Maar voorlopig zing ik in me eentje ????

  9. david1984

    ook hier ben ik erg blij want een man zoals lasse zie je nergens altijd positief niet voor zichzelf zorgen altijd maar weer voor,zijn medespelers ik ben als Ajacied supertalenten blij succes lasse

  10. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Gek he, ik hoop voor Klaassen dat er een hele mooie club komt voor hem deze zomer.

    1. BobbyHaarms

      Klaassen zal ook wel vertrekken na dit seizoen denk ik. Hoop eerlijk gezegd ook dat er een club komt voor Veltman.

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Vrees dat er ook een paar jongeren zullen vertrekken die we nu net niet kwijt willen. Zal op zeker het geval zijn als Klaassen blijft want dan zal het middenveld weinig wijzigingen ondergaan. Zeg maar geen wijzigingen.

        1. -buitenkantje rechts-

          Klaassen moet ook gewoon gaan denk ik.. Donny en Nouri moeten gaan spelen.. Voetbal in het team! Zoveel mogelijk.

          1. EugAjax

            Nouri moet Ziyech uit basis spelen en niet Klaassen. Als Klaassen gaat, en ik hoop natuurlijk niet, moet Donny opstaan en op het middenveld net zo gaan heersen als Klaassen!

          2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Als Nouri alleen afhankelijk is van Ziyech is hij deze zomer vertrokken. Die jongen gaat niet nog een keer een seizoen 2e viool spelen en Ziyech zal niet op de bank terecht komen.

          3. EugAjax

            Ik ben bang dat Nouri niet gaar doorbreken bij Ajax. Anders had hij er al vaker in moeten staan op zijn 19e. En nee dat hoop ik niet. Ik zou er van balen maar het is een vermoeden die ik heb

          4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Bosz heeft hem de kans onvoldoende gegeven. Niet de schuld van Nouri.

          5. EugAjax

            Oneens een speler stelt zichzelf op dat doet de trainer niet. Het is ook niet raar dat Ziyech de voorkeur krijgt lijkt me

          6. -buitenkantje rechts-

            Er zijn andere alternatieven voor Nouri.. bv limksbuiten.. ook zou Bosz hem vaker kunnen laten invallen voor Ziyech.. Geeft hem meer rust (voor de Raymond aanhangers) en Nouri speeltijd.. Nogmaals, meer voetbal in het team! Opstellen, zowel Donny als Appie.

          7. EugAjax

            Vaak eens nu even niet. Waarom zou je elftal verzwakken? Koppel Ziyech Klaassen sla ik veel hoger aan dan Nouri Beek vooralsnog. Linksbuiten ja dat zie ik eerlijk gezegd ook niet. Younes lijkt vorm steeds meer te krijgen plus anders zie ik daar liever Kluivert. Hoewel morgen lukt dat niet. We zullen zien hopelijk krijgen jullie ooit gelijk dat zou betekenen dat Nouri en Beek beter worden als eerder genoemd koppel. Zou mooi zijn

          8. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Bosz kan heel leuk zeggen dat de bedte speelt, in de praktijk blijkt dat dit lang niet altijd het geval is. Zou het waar zijn dan klopt zijn uitspraak van gelijkwaardige selectie niet en zou het erg slecht gesteld zijn met de opvolging er direct achter. Deze opvolging laat echter in Jonk Ajax en zelfs A1 met regelmaat zien over bijzonder kwaliteiten te beschikken. Dus dat een speler zichzelf opstelt ……. niet bij Ajax in ieder geval.

          9. EugAjax

            Over wie de beste is kan je heel lang discussieren, dat is mooie van voetbal. Laat ik me iets beter uitdrukken. Bosz stelt in zijn visie de beste spelers lees beste elftal op. Ik neem aan dat hij niet alleen naar de individueel beste kijkt maar ook hoe het als team functioneert. Dat Bosz inconsequent is met zijn uitspralen ben ik met je eens. Daartegenover heeft hij in begin vaak gezegd als ik mijn beste elf heb dan zal ik niet meer veel wijzigen en daar houd hij zich wel aan. Maar ook Riedewald zijn enige nummer 6 in selectie is een quote waar hij op terug is gekomen en zo zijn er meer. Als er paar sterkhouders vertrekken in de zomer dan moeten ze klaar staan. Ik vind wel dan mag Bosz wel beginnen met sommige vaker te laten spelen. Door veel langer te laten invallen of af en toe eentje in de basis. We zullen zien hoe eigenwijs Bosz blijft

  11. a.p.

    ik ben blij het stelt mij tevree mocht het met hem wat minder gaan Hij kan onze jongeren motiveren

  12. -buitenkantje rechts-

    Off: Avondje CL.. Wat een non commentaar van de Boer en Heitinga zeg!! Pfff.. Sowieso ergerlijk slecht afbraakvoetbal van Juve en Porto.. Dat niveau moeten wij makkelijk kunnen behappen.

  13. JohnDoe77

    Dat nieuws kwam wel laat (stond al langere tijd op Nu.nl) maar een mooie constructie met nog een jaar in optie. Hoe dicht waren we bij het punt dat hij weg zou gaan afgelopen zomer zeg… super blij dat hij langer blijft, top prof en hier ligt ook zijn max!

Comments are closed.