Verheijen: ‘Klaassen heeft gelijk, het is gewoon oneerlijk’

Davy Klaassen gaf vorige week na de Europa League wedstrijd tegen Legia aan dat hij de competitiewedstrijd tegen Vitesse op zondagmiddag te vroeg vond komen. (Zie eerder bericht). Nadat Ajax op donderdagavond in actie kwam stelde Klaassen dat hij dan liever op maandagavond zou spelen en daarin krijgt Klaassen nu steun van inspanningsfysioloog Raymond Verheijen.

‘Klaassen heeft gelijk want op basis van ons onderzoek kun je onmogelijk teams langer verplichten om twee keer in drie dagen te spelen. Het vreemde is ook dat Nederland één van de weinige landen is waar dit nog gebeurt. Onlangs hebben wij de resultaten van ons onderzoek bij elf voetbalbonden in Europa gepresenteerd. Zij hebben het allemaal overgenomen, behalve de KNVB’.

Bron: Elf Voetbal

Related posts

77 Comments

  1. Vakje129

    Maar de KNVB is een grote Maffia bende met doel om Ajax geen landskampioen te laten worden ,.?

    1. BobbyHaarms

      Die indruk wordt wel gewekt idd Vakje129. Terugkomend op de opmerking van Davey: het is al veel langer bekend dat het geld op alle vlakken de overhand heeft. Zie die zogenaamde Champions League (hoeveel kampioenen spelen daarin??? 100%?? Dacht het niet) Het niveau holt achteruit en de geldbergen worden alleen maar groter, bij de verkeerde personen ja. Ik dacht dat het voetbal voor de supporters was maar dat sprookje heb ik allang uit m’n hoofd gezet met die hele UEFA mafia..

      1. De Ajacied

        Alles draait om de €€€€ en zowel de KNVB als UEFA en FIFA zijn allemaal corrupt,
        Gewoon CL spelen met enkel alle kampioenen uit geheel Europa en niet de grote clubs die honderden miljoenen schuld hebben,
        financial fairplay noemen ze dat ???
        ❌❌❌

    2. dickst14

      Dat is onzin. Als 010 niet uitgeschakelt was geweest hadden ze ook op die donderdag moeten spelen. Neemt niet weg dat Klaassen wel een punt heeft om in dit geval op maandag te kunnen spelen.

      1. Vakje129

        Beste Dickst14 ik ben het niet met je eens want als ajax champions league had gespeeld dan speel je elke wedstrijd daarna 4 dagen later en dat gebeurt niet als je uefa league speelt dus hierin komt de KNVB deze clubs niet te gemoed om een dag later te spelen , het gaat hun alleen maar om het TV plaatje en inkomsten , maar denkt niet aan de spelers.

        1. dickst14

          Ja ok. Daar heb je gelijk in, maar Feyenooit had als ze er nog in gezeten hadden ook op donderdag moeten spelen, of bedoel je dat ze willen dat pisvee kampioen wordt?

          1. Vakje129

            Dat zou ook nog kunnen , want ik zelf verwacht dat het 2 á 3 wedstrijden voor het einde wordt beslist , en natuurlijk hoop ik ook dat Ajax kampioen wordt en heel ver in europees verband komt om volgend seizoen nog beter gaat doen in de champions league ❌❌❌

  2. KBouter

    Het is ook een beste opgave hoor, je zult donderdags moeten voetballen ergens ver in Rusland en zondags een belangrijke wedstrijd.

    Die clubs mogen wel in bescherming genomen worden door de KNVB.

    1. HURBIE

      Het zijn allemaal PROFS dus moeten ze daar mee kunnen omgaan
      Gemiddeld zijn ze op hun 35 ste uigevoetbald en financieel binnen
      Dus niet zeiken maar gewoon je werk doen ,moeten wij ook
      Alleen veel langer en voor minder geld

      1. Remco425

        Inderdaad Hurbie, want als je een prof bent ben je ineens geen mens meer, maar een robot…

    2. FrankiC

      Ik schreef donderdagnacht: “Lees ‘hoe simpel wil je het hebben’ van Raymond Verheijen en je weet dat Ajax nagenoeg kansloos is tegen Vitesse”. Alleen Remco425 zag er de ernst van in.

      Hij deed ook onderzoek onder 20.000wedstrijden waarvan de ene club op donderdag en de andere op woensdag internationaal speelde. Het resultaat was shocking en ik geef het je te als je een doordeweekse wedstrijd hebt gespeeld en tel daarbij de reis en het voormalig Oostblok bij op.

      Ook veel andere lezenswaardige bevindingen in zijn boeken uit voornamelijk empirisch onderzoek. Wist je dat een scheidsrechter veel meer (inschattings) fouten maakt als hij dicht bij de situatie staat? De dat geschreeuw dat hij niet mee liep, behoort tot het verleden!

      1. -buitenkantje rechts-

        Toch worden dezelfde clubs elk jaar kampioen.. dpelwn voor de beker en Europees.. He zou verwachten dat ploegen met minder verplichtingen dan veel beter zouden gaan presteren in verhouding.. Dat gebeurt niet. Denk veelsl een mentale kwestie. Voetballers zijn door de bank genomen over de paard getilde ego’tjes met teveel geld omhanden zonder realiteitszin..
        Voetballers moeten werken aan een topdportmentaliteit.
        Over je bewering betreft de scheidsrechter. Het is logisch als je er tè dicht op staat geen overzicht meer hebt op de spelsituatie.. Niet voor niks zie je op de tribune vaak beter hoe de wedstrijd is verlopen dan direct langs/binnen de lijnen. Verder moet he kijken welke vergissingen worden gemaakt als de scheids er dicht op staat.. Zijn dat veelal buitenspelsituaties of bij overtredingen. Wat mij betreft een open deur.

    1. Jimmy1971

      Maar als Ajax op maandag had gespeeld , had Ajax ook maar 3 dagen gehad.voor de 2de wedstrijd tegen Legia ( al is dit zonder reizen !) ..

      1. Remco425

        Dat geeft Verheijen ook aan Jimmy, dat het niet altijd kan. Zijn oplossing is dan ook dat 3 dagen na een thuiswedstrijd minder erg is dan na een uitwedstrijd.

    1. Vakje129

      Ja want hij zij nog , mijn laatste reserve gebruikt, en dat was ook zekes te zien die laatste 15min.

      1. BobbyHaarms

        Het verschil met wel of niet kampioen worden na 34 wedstrijden, want houdt Klaassen dit wel vol?

  3. Jimmy1971

    Omdat er anders bij PSV , met dat voetbal , er helemaal geen hond meer naar het stadion komt !!

  4. EugAjax

    Klaassen heeft ook gelijk. Echter Bosz gaf gister bij Studio Voetbal aan dat het deze week niets had uitgemaakt aangezien ze donderdag weer moeten. Dan kan je beter nu wel zo doen en hadden ze Heracles thuis op maandagavond kunnen afwerken!

    1. Remco425

      Het maakt weldegelijk uit, want ook al is het niet ideaal, 3 dagen na een thuiswedstrijd is minder erg dan na een uitwedstrijd waarbij ze meestal pas de volgende dag terug reizen.

  5. Erwin1995

    Onze competitie stelt erg weinig voor. Dit moet voor een echte prof goed te combineren moeten zijn met europese wedstrijden. Die jongens uit de Bundesliga en de Premier League hoor je niet klagen en die hebben een veel zwaarder programma/zwaardere wedstrijden. En dan dat geneuzel over de KNVB die tegen Ajax is…..serieus? Conspiracy theories. Om daarvan af te komen heb je tegenwoordig prima behandelingen.

    1. Teuntje

      Mee eens, Erwin! Zo’n zware competitie is de Eredivisie niet als je het vergelijkt met bv de Premier League, Bundesliga en Primera Division. De spelers uit die competitites spelen echt heel veel meer wedstrijden dan onze boys.
      Daarbij komt ook nog dat als we geen kampioen worden het toch echt aan Ajax zelf ligt en niet aan allerlei derde partijen…

    2. Remco425

      Erwin, veel clubs uit die competities hebben 2 of 3 volwaardige selecties. Daarnaast zijn spelers als Messi en Ronaldo aan het einde van het seizoen ook niet helemaal fit meer. Op de laatste EKs en WKs hebben de topspelers nauwelijks meer gepresteerd. Waardoor komt dat denk je?

  6. LeroyT

    Wat maakt het uit nu zit er 2 dagen tussen. Stel je verplaatst hem naar maandag en je moet dan donderdag weer spelen zit er weer maar 2 dagen tussen. Dus wat maakt het uit. Ene keer zit hem mee en de andere keer tegen.

      1. Widi

        Ik heb er kennis van genomen. Verheijen is een vervelende betweter (die zijn er meer?), maar hier heeft hij absoluut gelijk. Het is gewoon niet te ontkennen. (Of je moet Trump heten). Dus waar het kan, moet de KNVB Ajax en andere clubs die Europees spelen, proberen te ontlasten. Een dag extra rust maakt heel veel verschil.

        1. KBouter

          Helemaal Juust Widi…ik word al naar als ik de naam Raymond Verheugen hoor.

          Paar jaar geleden had deze beste man, die nog nooit iets betekend heeft voor het profvoetbal al iedereen tegen zijn harnas ingejaagd met zijn betweterig gedrag.

          Ooit zei hij dat Jurgen Klopp de schuldige was aan 20 hamstring blessure bij Liverpool.
          Guardiola, Cruijff, Mourinho en noem maar op…ze doen het allemaal verkeerd volgens deze topper, die al jarenlang bovenop het verlanglijstje staat van alle Europese topclubs en die ook echt iedereen kampioen gast maken, want hij zegt..spelers hebben recht op betere trainers…..Kotsss

          Funky Atletic Coach. Méér is het niet!

          Zie zijn naam al te vaak langs komen hier, daar krijg ik een naar smaakje van!

          1. -buitenkantje rechts-

            Ik neem m niet serieus.. Verheijen probeert iedere blesdure te verklaren vanuit periodisering en dus overbelasting.. Ga eens met andere sporters praten zou ik zeggen.. topsport is keihard pijn lijden.. Jezelf pushen tot de grens.. kotsen en weer door.

  7. JohnDoe77

    Kijk! Die Verheijen is ook weer voor een microfoon gaan staan! En dat heeft in Engeland gewerkt waar ze veel meer wedstrijden (en op een hoger niveau) spelen als bij ons…

  8. -buitenkantje rechts-

    Verheijen is achterhaald.. Achterhoedegevecht voor persoonlijk gewin en ambitie..
    Toen Bergkamp zag hoe MU trainde en de warming-up deed vond hij fat niet des Ajax.. Onzin natuurlijk.. It de atletiekn ook andere sporten kan nog veel geleerd worden.. een ding is wel duidelijk. Er moe meer, gerichter en frequenter getraind worden. Bovendien moet je selectie zo zijn samengesteld dat je op alle posities dubbele bezetting hebt. Dus Klaassen.. volgende wedstrijd op de bank en je laten vervangen door Nouri of vd Beek.

    1. EugAjax

      BR de grootheid met echt buitenkantje rechts was vaak onnavolgbaar, maar jij kan er ook wat van haha. Ik begrijp niet veel van! Overigens was het Man City!

      1. -buitenkantje rechts-

        Lees eens “weg met de Hollandse school” van Jan Cees Butter.. Komen allerleu prominenten aan het woord. O.a GertJan Verbeek.

  9. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Ongelooflijk dat slechts een aantal mensen doorhebben dat je het probleem altijd hebt als je Europese wedstrijden wekelijks zijn. Daarnaast, waarom kunnen hockeyers wel spelen met slechts een rustdag en soms zelfs geen rustdag. Die lopen zich toch ook de kolere op het veld. Tennisers kunnen niet ff denken, laat hij nu maar eens lopen, oke bij dubbelspel ?. Daarbij komt dat wanneer je technisch goed speelt, je dit minder energie kost. Als Klaassen stelt dat hij eigenlijk op zijn tandvlees heeft gelopen geeft dit aan dat hij zijn krachten verkeerd gebruikt en toch minder techniek heeft/gebruikt dan menigeen hier denkt.

    1. Remco425

      Jij hebt duidelijk het artikel over het onderzoek van Verheijen niet gelezen. Net als die ‘slechts een aantal mensen’.

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Ik heb in het verleden al teveel tijd verspilt aan Verheijen. Sorry. Ik kijk gewoon naar de praktijk om me heen. Zoals elders ook wordt gesteld: als ze het om wat voor al dan niet geldige reden goed kunnen volhouden dan moet Bosz meer variatie in zijn team opstellen. Hij gaf destijds zelf aan dat hij veel gelijkwaardige spelers had maar daar blijkt in de praktijk niets van.

    2. Vakje129

      Het verschil tussen hockey en voetbal zit het in hem met wissels , bij hockey kan men meerdere keren wisselen en bij voetbal heb je maar 3 wissels per wedstrijd ? dus als je bij hockey met een selectie van max 16 man speelt kan je iedere 5 a 7 min wisselen dus in werkelijkheid speel zo iemand 35 min van de 70 terwijl en voetballer 90 minuten speelt

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Niet elke speler wordt gewisseld. Bij tennis gaat dat al helemaal niet. Even een 5 setter van 3 uur en dan overmorgen weer een en wwer een en weer een.

          1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Doen eel voetballers tijdens de wedstrijd ook, daarom ligt het tempo zo laag ?

        1. Widi

          Je kunt al die sporten niet vergelijken. Voetbal is een contactsport bij uitstek. Ik heb naast voetbal ook zaalvoetbal gespeeld. En niet in de onderbond. Het verschil is enorm. Nergens voel je de volgende dagen zoveel van als van veldvoetbal. Ook niet van tennis. (Ook gedaan). Voor wie begint over rugby: dat lijkt me ook heftig. Nooit gedaan.

  10. Widi

    Wat we in elk geval kunnen doen is volgend weekend met Appie en Donny spelen ipv middenvelders die moe zijn. Wellicht kunnen nog een paar anderen rust krijgen. We hebben minstens 16 spelers die goed genoeg zijn om van Heracles te winnen.

    1. Remco425

      Diezelfde spelers die ook goed genoeg waren om van Cambuur te winnen? Wil je zo het kampioenschap verspelen? Door tegenstanders te onderschatten?

      1. Widi

        Ik heb vertrouwen in Appie en Donny. Drie of vier wijzigingen moet kunnen. Ik onderschat geen enkele tegenstander.

        1. -buitenkantje rechts-

          De vaste basisspelers 60-70 min inzetten ipv 90 min scheelt ook sl een stuk in de belasting.. Zwaard snijdt asn twee kanten.. ontlasten basisspelers en ervaring voor de jeugd.

          1. Widi

            Het is een feit dat Bosz laat in de wedstrijd wisselt en vaak niet eens 3 keer. Ik ben het met je eens BR.

  11. EugAjax

    Niks geleerd van Cambuur Widi? 1 of 2 af en toe vervangen of na 1e helft als stand toelaat OK, maar thats it! Niet na beker ook nog eens zo titel verspelen graag!

    1. Widi

      Zie mijn commentaar op Remco. En speciaal voor jou: je hoeft hier dan ook niet meer etnthousiast over de spelers van jong Ajax te schrijven. Je hebt kennelijk toch geen vertrouwen in ze. Op basis van 1 wedstrijd. Want tegen Standard en Panathinaikos waren ze wel goed genoeg. Ook tegen Willem II trouwens, waar de basis van verloor.

      1. EugAjax

        Widi wat is dit voor raar zwart wit gelul? Er zit verschil tussen niveau Jong Ajax en Ajax 1. Zelfs voor veel spelers heel veel verschil. Dus ga ik bij beoordelen uit van niveau waar ze op acteren. Ajax A1 spelers zijn oom nog niet Ajax 1 waardig kan ik daar dan ook niet enthausiast over doen? Beetje raar. Komt bij dat als je mij bijdragen veel leest dan weet je dat ik van Jong Ajax op dit moment er maar drie echt Ajax 1 speler waardig vind op DIT moment. Dat wil niet zeggen dat er nog meer het kunnen halen. Jij hebt het over evt meerdere spelers wijzigen. Nee dan liever de consistentheid van Bosz! Ik wil geen Cambuur herhaling!

        1. Widi

          Ik denk dat er meer goed genoeg zijn. Maar als ze nooit spelen, gaan mensen zoals jij dat niet zien. Ik heb alleen maar gezegd dat we eventuele vermoeidheid dit weekend kunnen opvangen door een paar wijzigingen. Gelul past niet bij mij. En het woord is voor jou geen woord om uit te spreken. Komt niet over. In december dacht je ook niet dat de A1 speler Kluivert in het eerste kon spelen. Ik wel. Jij nu ook. Appie en Donny kunnen het echt ook.

          1. EugAjax

            Widi Donny en Appie staan bij mij bij die drie. Dus eens en ik zou er zeker voorstander van zijn om ze meer minuten te laten maken. In mijn ogen kan dat door sneller een keer te wisselen en niet in laatste 10 min. En ook best 1 speler wijzigen op middenveld. Maar beide jonkies verantwoordelijkheid te geven voor een gehele wedstrijd in kampioensstress? Weet ik niet gevoelsmatig te vroeg voor mij. Maar je hebt gelijk mss moet ik me meer aan jou kennis vasthouden ?. Overigens gelul past idd niet bij me haha. Ik denk doe ook even straattaal ik ga wel weer terug naar mijn bekakte sollicitatie teksten ??

    2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Weer de Jehova’s taktiek Eug. Een ding er uit halen en uit zijn verrband rukken. Je bent zo doorzichtig. Je bent Jonk nog verrgeten mee te nemen als mede schuldige.

  12. Erwin1995

    Remco, Real M etc spelen altijd op alle fronten een rol. Daarbij spelen deze gasten tegen clubs die er toe doen. Ajax speelt 80% van zijn wedstrijden tegen FC Bal op ’t Dak 5 (Excelsior, Zwolle, Roda, etc.) Je mag toch verwachten, dan jonge kerels 2 wedstrijdjes (soms 3 in 7 dagen) in een week aan kunnen?

    1. -buitenkantje rechts-

      Tuurlijk Erwin.. kijk eens hoeveel wedstrijden echte toppers als Messi en Ronaldo spelen.. Voetballers moeten veel meer beseffen dat ze met topsport bezig zijn ipv met omgedraaid petje een beetje gangster uit te hangen..

      1. Remco425

        Maar die toppers houden ook geen heel seizoen vol, worden ook teveel belast. En Gangsta Davy ???

Comments are closed.