Bosz: ‘Hoop dat Klaassen bij Ajax blijft’

Trainer Peter Bosz was zondagavond gast aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS en daarbij kwam ook Davy Klaassen aan bod. De middenvelder heeft laten doorschemeren dat hij wil nadenken over een eventuele transfer, maar als het aan Bosz ligt speelt Klaassen nog jaren voor Ajax.

‘Davy heeft moeten wennen aan mijn speelstijl maar kan zich daar steeds beter in vinden. In het begin was ik aan het schuiven op het middenveld en daarbij zocht ik naar de juiste balans. Als je nu ziet dat Davy al elf keer heeft gescoord dan is dat voor een middenvelder erg veel maar het geeft ook aan dat hij zich prima aan het ontwikkelen is. Hij scoort doelpunten maar tevens is hij in de omschakeling ook erg goed. Wat mij betreft speelt hij nog jaren voor Ajax, dat is goed voor de club maar ook voor het Nederlandse voetbal’.

Bron: NOS

Related posts

52 Comments

  1. SPHAFCA

    Denk ook dat ie blijft, echt nog niet goed genoeg voor een grote club, dan wordt het een middenmoter in Engeland of Italie.. dan denk ik dat hij liever hier blijft

  2. dioajax

    als ajax volgende jaar in champion’s leangue speeld denk ik dat klaassen gaat blijven…Peter Bosz probeert vanaf nu de team bij elkaar team hebben omdat hij ziet dat onze team veel potentie heeft….denk dat als ajax een goeie contract bid dan gaat klaassen blijft…

    1. Bakkie

      Zou mooi zijn, dioajax. Dat kan wel eens de laatste keer zijn dat we Ajax in de Champions League zien spelen…

  3. De seijs

    Klaassen is goud waard voor ajax,dat ziet een blinde nog wel. En daar hoef je geen verstand van voetbal voor te hebben. Het zou heel mooi zijn als hij blijft. Davy nog 2 jaar blijven.

    1. EugAjax

      Widi dat ben ik met je eens. Ik word wat sceptischer over Bosz vooral qua vooruitgang ind spelers en mooi voetbal maar gister in Studio Voetbal kwam hij goed over! Er is nog hoop

    2. Geroldkohlen

      vond het wel mee vallen, wat hij zei was goed. maar het viel mij op dat bepaalde vragen die voor de hand lagen niet gesteld werden, dus er is afgesproken geworden dat bepaalde vragen niet gesteld mochten worden. zoals vragen over youness, of over wat tete vertelde afgelopen donderdag etc. dit waren makkelijke vragen enige waarbij mij wenkbrauwen fronsten, is toen Bosz zei dat Ziyech bij twente altijd rechtsbuiten speelde dat was gelul. verder was het een makkelijk optreden.

      1. FrankiC

        Waarom zouden er geen vragen over Youness gesteld mogen worden. Mossou stelde een even kritische vraag over Traoré, dus ik denk niet dat er afspraken waren. Daarbij zouden de antwoorden over Youness eenvoudig zijn omdat hij gewoon goed speelde. En hij vindt Veltman veel beter dan Tete en daarom zijn de antwoorden ook niet moeilijk. Het wordt pas moeilijk als hij iemand opstelt waarvan hij zelf vindt dat ie slechter is. PB kwam erg goed uit de verf en ik ben blij dat mijn persoonlijke keuzes ongeveer dezelfde zouden zijn. Dat was bij de eerste wedstrijden niet zo….

        1. Geroldkohlen

          ook die vraag werd zeer voorzichtig gesteld , en werd niet op door gevraagd. maar aan zo’n tafel zou je toch denken dat er wel gevraagd zou worden, over wat hij vond over wat tete zei en waarom hij Justin er afhaalde en niet youness. vandaar dat ik het makkelijk vond wat er gevraagd werd ,na zo’n interview als wat tete gaf daar stel je toch vragen over? dus ja ik denk dat er wel degelijk afspraken gemaakt zijn geworden ,over vragen die niet gesteld mogen worden. wat Bosz antwoorde deed hij goed, verder vond ik de vraagstelling van de tafel zwakjes.

          1. FrankiC

            Tuurlijk Gerold, het zijn toch journalisten dus je mag een wat kritischere vraagstelling verwachten. Heel apart zoals Sjoerd Mossou zich eerst verontschuldigde voor de ‘impertinente’ vraag over Traoré. Het is dus gewoon een zemel programma. Ik denk dat Derksen wel doirgevraagd had.

          2. HURBIE

            Lullige opmerking van Bosz over Ziyech
            Hij heeft niet om hem gevraagd
            Wij hebben niet om Bosz gevraagd
            Moet hij Ziyech gebruiken waar hij goed in is en hem niet laat verdedigen en Aanvallen

          3. AjaxKat

            Vond het mooi hoe hij de opmerkingen van Blinker over hun gezamenlijke kakkerlakkenverleden best goed wegwuifde. Bosz straalt nu duidelijk meer uit dat hij van ons is. En wat een drol is die Blinker zeg! Dat Klaassen fysiek misschien tekort komt in het buitenland. Die jongen laat ook in internationale wedstrijden zien dat hij een box to box speler is. Zet m maar in welke competitie ook neer. Die gaat echt voor de hoofdprijs weg… helaas.

  4. ajaxpers

    “Mijn speelstijl” alweer zo’n walgelijke uitspraak. Je hebt helemaal geen stijl maar je beschikt over de beste spelers van de eredivisie en dat bouwerk is door jouw voorganger klaargemaakt. De ontwikkeling van Klaassen is aan FDB te danken en het feit dat hij zelf doorgegeroeid is. Wees gewoon blij en dankbaar dat je Ajax mag trainen en krijg geen waanideeen.

  5. Remco425

    Ik hoop ook dat Klaassen blijft. Hij is nog zo belangrijk voor dit team! Maar ik ben bang dat hij Ajax toch gaat verlaten. Voor een Engelse middenmoter of degradatiekandidaat.

    1. HURBIE

      Klaassen vind ik een voetballer die bij AJAX hoort en in het buitenland mislukt omdat gelukkig te Nederlands is

  6. EugAjax

    Klaassen blijven ja dat is wel heel erg aantrekkelijke gedachte. Ajax en Bosz verzin dan maar iets moois waarom hij er echt over wil nadenken. Het zou goud zijn als hij blijft!

  7. paullus

    deze jongen gaat denk ik
    want die 3 of 4 miljoen die hij per jaar meer gaat verdienen trekken hem wel over de streep
    en geef hem ongelijk

  8. MC de Kruijf

    Ik gun ieder zijn tansfer, toch hoop ik ook dat hij blijft. Nu goed bouwen voor de toekomst.

  9. Jimmy1971

    Klaassen zou nou weer net zo’n speler kunnen zijn met genoeg verstand en beiden voeten op de aarde , die nog even blijft !
    Ajax moet inderdaad werken aan een hogere gemiddelde leeftijd van het Team !
    Ik vond Bosz gisteren echt een prima uitgangbord van Ajax in woord en zeker in ZIJN speelstijl ..

  10. KBouter

    Denk wel dat hij nog 1 seizoen blijft, ik denk dat de gehoopte topclub nog te vroeg voor hem en zich niet meld, en hij wil nog 1x knallen bij Ajax.

    1. FrankiC

      Voor hem zal het belangrijk zijn als de groep bij elkaar blijft en Champions Laegue gehaald wordt. If ‘yes’, dan voorspel ik dat hij blijft.

  11. Bert62

    Hoop het ook heel erg dat ie blijft, hij is zo belangrijk en zijn instelling is een voorbeeld voor al die jonkies

  12. JohnDoe77

    Moeilijk! Voor Ajax is hij top maar moet toch denken aan Siem de Jong die ook Ajax top was en uiteindelijk (mede door pech qua blessures) het niet gehaald heeft in Engeland. Zit nu op het bankje in Eindhoven. Dan kan Davey beter bij Ajax spelen, garantie op een basisplaats en vermoedelijk hetzelfde voor Oranje!

    1. FrankiC

      Als voorbeeld is Klaassen verder. Hij straalt energie en onverzettelijkheid uit en is tactisch erg goed. Dat had Siem niet. Die had zelfs een loom ritme en kon je in slaap sukkelen.

  13. -buitenkantje rechts-

    Klaassen is het beste jongetje van de klas..
    Denk dat het moeilijk wordt hem te behouden. Hij moet zich nu financieel onafhankelijk gaan voetballen. Denk niet dat Ajax zover wil gaan. Ook kan ik me voorstellen dat je je wilt meten met de wereldtop.

    1. FrankiC

      Ik heb bij hem toch altijd het idee dat het een moederskindje is en nog geen afscheid kan nemen van de rookworst en pindakaas. Hij zal zich in het buitenland inderdaad sneller financieel onafhankelijk voetballen maar ik verwacht dat hij vindt dat dat over een paar jaar ook nog kan.

  14. Slingertje.

    Iedereen hoopt dat hij blijft maar zo’n speler is moeilijk te behouden voor Ajax als de clubs uit Engeland en Spanje op de deur gaan kloppen.
    Maar dan moet wel de hoofdprijs betaald worden.

  15. Widi

    Het heeft twee kanten. Als hij blijft, zit Donny weer een seizoen op de bank. En die is misschien wel beter, in potentie. Ajax moet hem alleen weg doen als de prijs heel goed is, en als hij zelf wil. Donny kan dan gaan spelen. Of Davey houden omdat hij een goede leeftijd en ervaring heeft, maar dan wel meer rouleren om Donny meer te laten spelen. Ook Appie moet volgend seizoen veel meer spelen.

    1. EugAjax

      Widi als Klaassen mocht blijven en Donny is inderdaad beter zal Bosz hem gewoon opstellen hoor. Geen enkele trainer zal zijn beste spelers op de bank zetten. Voorlopig is Klaassen dus beter als Donny! En mocht Donny hem echt uit de basis kunnen spelen dan ben ik heel blij want dat zou betekenen dat Donny echt heel goed is geworden!

      1. Widi

        Ik geloof niet dat je me begrijpt Eug. Misschien leg ik het niet goed uit. Ik zeg niet dat Donny nu beter is. Wel dat hij beter kan worden. Maar naar mijn mening kan hij alleen beter worden door veel wedstrijden in Ajax 1 te spelen.

        1. EugAjax

          Klopt dat heb ik begrepen en ergens ben ik het met je eens. Echter het klinkt alsof je hoopt dat Ajax zijn beste speler weggaat omdat dan Donny meer kan gaan spelen. Dan gaan we er in principe op achteruit. Ik moet wel zeggen all might Ferguson deed niet anders die selecteerde vaak door als spelers op hun hoogtepunt waren. Dus hmmmm hier moet ik even over nadenken, misschien kan het zomaar eens een wereld zet zijn! Alleen perssonlijk kan ik nog geen afscheid nemen van Klaassen. Gelukkig ben ik geen coach hahaha

          1. Widi

            Eug, ooit gingen Bergkamp en Jonk weg. Velen, waaronder ik, dachten toen dat het wat minder zou gaan. Hoe dat afliep weten we. Nieuwe jonge spelers bleken samen nog beter. Ik zeg niet dat Davey weg moet. Ik zeg dat Donny de ruimte krijgt als Klaassen weg zou gaan. En dat we wellicht op termijn nog beter af zijn. Want Donny is heel goed en kan nog veel beter worden.

          2. Widi

            Het is belangrijk dat we dit jaar kampioen worden. Dan heeft Bosz bewezen dat hij dat kan. Ik proef aan alles dat hij volgend seizoen een aantal spelers uit eigen jeugd wil inpassen. Dat zal makkelijker zijn als dit seizoen goed afloopt.

      2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Dus Bosz heeft geen betere spelers dan Younes en Traore voorhanden Eug?

  16. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Ik hoop dat Donny en Nouri volgend jaar basis speler zullen zijn. Verder hoopnikndatcVeltman een mooie club zal vinden en Tete zich via Ajax kan terugknokken in het Nederlands elftal. Voor Kluivert hoop ik op een volgend seizoen met regelmatige wat wedstrijden.

  17. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Wat is belangrijker: er nu naar toe werken dat het echte Ajax spel weer te zien en dat dat vanzelf resultaten gaat opleveren al kost dat misschien nu het kampioenschap of nu kampioen worden en hopen dat het volgend jaar mooier en beter wordt. Ik ga voor optie 1. Dat maakt dat diverse spelers uit eigen opleiding nu meer kansen moen krijgen. Alleen warm laten lopen of voor 5-10 minuten inbrengen is niet genoeg.

  18. ferike

    Als Ajax hem een goede aanbieding doet, zal hij heus blijven. Nog twee jaartjes Ajax en dan het buitenland. Hij is nog jong. Te vroeg de overstap maken is onverstandig: de lijst van spelers die het niet hebbeb gered is oneindig lang. Klaassen is tè veel een prof, om voor mèèr geld op de reservebank te gaan zitten.

Comments are closed.