Klaassen: ‘We moesten onze reserves aanspreken’

Vlak na de moeizame overwinning op Vitesse (0-1 winst) liet Davy Klaassen tegenover Fox Sports weten heel blij te zijn met de zege. Hij was extra blij dat zijn gemiste penalty Ajax niet fataal werd. Ajax speelde donderdagavond ook al een zware Europa League wedstrijd tegen Legia Warschau in Polen. ‘We moesten na donderdag op een gegeven moment echt onze reserves aanspreken. Het werd gewoon heen en weer schieten en dan blijf je rennen. Dan moet je de bal zo lang mogelijk proberen vast te houden, dat ging niet altijd even goed. De coach vertelde na afloop dat hij trots op ons was. Dat het zeker geen gestolen overwinning was en knap dat we zeker na donderdag de drie punten uit het vuur hebben weten te slepen.’

Klaassen speelde opnieuw een hoofdrol. De aanvoerder zorgde alweer voor de negende keer dit seizoen voor de openingstreffer. ‘Dat is lekker. Hoe ik dat doe? Ik loop gewoon waar ik denk dat ik moet lopen.’ Naast zijn gemiste penalty haalde hij ook nog een bal van de lijn. ‘Ik was even bang dat hij nog op mijn hand zou komen.’

Volgende week staat de topper feyenoord – psv op het programma en gaat zeker een van de concurrenten punten verliezen. ‘Als Feyenoord maar punten verspeeld. Gelijkspel of verliezen is beiden prima’, aldus Klaassen.

Related posts

76 Comments

    1. De seijs

      Nee vechtvoetbal ligt ons niet. Maar best was het ook niet. Maar inderdaad ajax heeft nog een zware wedstrijd in de benen van donderdag. Dus gauw vergeten en op naar donderdagavond ook die moet gewonnen worden. Succes ajax.

      1. FrankiC

        Ik vond het voor mezelf al zwaar, kun je nagaan. Schöne zal weer voor tust in het spel moeten gaan zorgen. Nu even 2 thuiswedstrijden…..

  1. KBouter

    Man man man…billen knijpen was het weer. Maar gelukkig zijn er weer een hoop mensen tevreden met de drie punten.

    1. -buitenkantje rechts-

      Met matig tot slecht spel zijn de drie punten het enige wat overblijft..
      Vind dat je ook best blij mag zijn met drie punten hoor..

          1. FrankiC

            Ik ook Hurbie, doelsaldo is nog een extra puntje. Feijenoord moet maar verliezen, alhoewel je achtersf pas weet of dat de goeie uitslag was.

  2. Charka53

    Dat heb je nu eenmaal als topclub je moet soms een wedstrijd meer dan je gewend bent dus niet zeuren en gewoon gaan en zeker Klaassen heeft weer een dikke voldoende vandaag.

    1. FrankiC

      Hij begon zwak vandaag en haalde de shirtjes vaak door elkaar, maar na een kwartier was er dat uit.

  3. Indojood

    Ben geen fan van Klaassen maar hij heeft ons er doorheen gesleept en als een leider gespeeld. Toch is dat een teken aan de wand, het betekent dat het goede voetbal momenteel ver te zoeken is.

    1. Charka53

      Nou ik wel hoor Indojood het is een echte Ajacied hij gaat vooraan in de strijd er kunnen er een paar een voorbeeld aannemen.

      1. Indojood

        Vooraan in de strijd, ja. Ik ben ook Ajacied en ik verwacht goed voetbal zodat we geen strijd hoeven te zien. .

  4. Dagrump

    Ben echt echt dolblij met de overwinning! Was tot de 94ste minuut spannend omdat die 2de goal uitbleef !!

  5. Dagrump

    Veltman was vandaag volgens mij nog niet helemaal beter de eerste helft van veltman oei oei oei ❗wat een fouten ❗vond veltman vermoeid uitzien

    1. bs

      Ja die indruk had ik ook. Toch raar dat Tete dan niet nog een wedstrijd kan laten zien dat ie eigenlijk basisspeler is.

  6. bs

    Nu Legia aanpakken en vertrouwen tanken. Volgende week van H’cles winnen en de puntenwinst incasseren. Volgende week verliest Feyenoord en/of psv punten, dus het is zaak dat Ajax dat thuis niet doet. Ondertussen slordigheid er uit en vertrouwen op eigen kwaliteit (want die is er zeker wel!!).

    1. FrankiC

      Hoe kun je dat nu zeggen? Je ligt alleen op koers als je het in eigen hand hebt. En ook dan kan het moeilijk genoeg worden.

  7. EugAjax

    Ja er is maar 1 koning op het veld waar Ajax speelt. We noemen hem Klaassen! Wel zorgwekkend de gemiste strafschoppen van hem. Maar redding op lijn kan je ertegen weg strepen vandaag. Maar wat een aavoerder, wat een leider! Laat iedereen maar dan ook iedereen zich maar aan hem optrekken. Dan pakken we naast kampioenschap ook de EL!

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Volgens mij worden het nu echt wanhoops pogingen van Eug voor dat baantje bij Ajax. Hij slaat volkomen door en slaat wartaal uit. Maar ja de drie punten he ….. die zijn van belang. Fuck het spel en dat staat gelijk aan Fuck Ajax en fuck Johan. We zijn weer een paar stapjes verder afgedwaald.

        1. Widi

          Aan de andere kant: ik heb de hele middag met samengeknepen billen gezeten. Als je dan ook nog niet wint, is het helemaal kut. Misschien is de reactie van Eug ook ingegeven door opluchting.

          1. EugAjax

            Widi ik heb het niet over spel Ajax hier, op ander topic kan je mijn kritieken daarop lezen en dat het niet bij Ajax hoort. Dit is weer beetje stemmingmakerij van mijn grote gierput vriend. Laat ik maar even gaan weer. Deze topic gaat over Klaassen en als je niet in kan zien dat Klaassen bij far de beste en meest effectieve speler is van Ajax dan noem je mij maar geen voetbalkenner, maar ondertussen maak je jezelf dan belachelijk. Negen van de 23 wedstrijden maakt hij de 1-0!!!!! Heb ik het nog niet over zijn assists en het feit dat hij in deze rol normaliter Ziyech en Schone laat stralen. Helaas gaat laatste de laatste paar games niet op.

          2. EugAjax

            Sorry man is niet de eerste keer dat je het voor mij opneemt in verband met gierput vriend. Daar moet ik nog even aan wennen hahaha. Je hebt gelijk dus dank voor min of meer opnemen voor me?. Ik moet nog leren juiste naampje bij bijdrage te plaatsen

          3. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Jij loopt Klaassen op te hemelen terwijl hij simpelweg niet aan de normen van een Ajax voldoet dat ik graag zie. Hij is gewoon niet doorgegroeid, hij staat stil. Het is zoals ook andren hier zeggen, als hij staat voor de huidige norm dan is het triest gesteld met Ajax. Ajax krijgt het gevoerde beleid deze zomer links en rechts om de oren.

    1. Indojood

      We worden geen kampioen door harde werkers maar door extra individuele klasse, dat is altijd zo geweest, Hans.

      1. EugAjax

        Indojood, echt ongelofelijk dat jij Klaassen diskwalificeert tot harde werker………..ja hij werkt hard maar dat is niet zijn grootste kwaliteit. Hij staat altijd in de goede ruimte, hij speelt ballen vaak in 1 keer door, hij wijst spelers hoe ze spel moeten vervolgen. Kijk de perfect uitgevoerd counter nog eens heel goed. Daar zit alles in waarom Klaassen zo een fantastische voetballer is! Worden we dan kampioen van individuele klasse van Ziyech? Nee want als het bij hem niet loopt zakt hij door ondergrens…zie laatste paar wedstrijden. Door wie dan wel? Maar goed we worden het nooit eens. Maar Klaassen hoort qua type voetballer bij Iniesta. Let maar op, zodra Klaassen bij Ajax vanuit de positie speelt, dan wordt de balsnelheid meteen verhoogd. Bovendien lijdt hij zelden of nooit balverlies. Kortom een klasbak op zijn positie!

        1. Indojood

          Oneens Hans. Klaassen doet het goed maar is niet het niveau waar we naartoe moeten. Zelfde geldt voor Veltman. Spelen al een aantal jaar in het eerste met te weinig groei. Om met FdB te spreken, het moet beter.

          1. EugAjax

            Indojood het moet ALTIJD beter daarom ben ik fan van Ajax altijd willen streven naar perfectie

          2. Indojood

            Hans van E., ik weet niet hoe oud jij bent (ik word volgende maand 50) maar ik zal mijn standpunt over Klaassen nog één keer uitleggen en daar laat ik het bij.

            Vroeger had Ajax Dick Schoenaker, een zelfde type speler als Klaassen. Tomeloze energie, scoorde 10-15 goals per seizoen en soms op belangrijke momenten. Zeer bruikbare speler. Maar spelers die Ajax naar een hoger niveau tilden, dat waren Rijkaard, Vanenburg, R. Koeman, Van Basten. Deze spelers waren dus de norm. Natuurlijk red je het niet alleen met dergelijke spelers, je hebt ook spelers die zich het apezuur werken.

            Zo zie ik het ook met Klaassen. Ik waardeer zijn inbreng echt wel. Maar hij kan nooit de norm zijn van een typische Ajax speler. In 2013 dachten we met zijn allen dat hij een topper zou worden maar het is nu 2017 en hij loopt nog steeds bij ons. Hij is de Dick Schoenaker van nu, nog steeds een zeer behoorlijk niveau en belangrijk, maar niet de norm.

            Ik laat het hier verder bij want je bent het toch oneens maar dit is zoals ik het zie.

          3. FrankiC

            Klaassen is een paar tandjes beter dan Schoenaker hoor, of nog erger Arnold Scholten of nóg erger: een zwoeger in de voorhoede zoals Van Vossen. Dat is allemaal Ajax onwaardig, Klaassen past wél op het huidige middenveld. Maar is de geniën van het middenveld 80% zijn, dan loopt het even minder.

          4. EugAjax

            Indojood je hoeft me niet uit te leggen welke spelers Ajax vroeger had en wat de norm moet zijn aan de Europese top. Ik ben en blijf overtuigd als we op elke positie een speler hebben met de vereiste kwaliteiten die Klaassen voor zijn positie heeft dan staan we stuk dichter bij de Europese top, sterker dan staan we ertussen. Dat is uitenidelijk mijn mening. Maar ik ben er mee eens dat we het niet eens gaan worden mbt kwaliteiten Klaassen en norm omschrijving

          5. Widi

            Wij zijn dan dus van hetzelfde bouwjaar. Ik ben geneigd te menen dat Davey toch wel iets beter is dan Dick was. Dick had veel betere medespelers. En hij kon echt de rol van loper op zich nemen. Hij scoorde inderdaad ongeveer evenveel goals, maar wel in een tijd dat Ajax vaak 100 plus goals per seizoen maakte. Davey moet meer de kar trekken, heeft mindere medespelers en is technisch toch wel beter. Voor de rest ben ik het met je eens.

  8. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Wees eerlijk, het was gewoon overwegend kut. Drie punten zijn aardig, meer niet. Hoeveel schoten op doel eerste helft ….. en dat voor Ajax. Ik ben fan van Ajax geworden voor het spel. Als ze het Ajax-spel spelen komen er vanzelf voldoende punten. Scheelt een hoop samen geknepen billen bij vele fans. Ga je in eerste instantie alleen voor de punten, tsja je krijgt wel getrainde billen dan.

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Dat is weer eens een hele domme ondoordachte opmerking waaruit blijkt dat je er niet veel van snapt. Maar dat was al eerder duidelijk. Als jij mij niet kan volgen dan snap je op zeker niet waar Ajax voor hoort te staan. Dan ben je supporter omdat je andere clubs misschien gewoon niet zo leuk vindt. Dan ben een verdre discussie ook niet waard.

          1. Toppertje

            Het spel was niet best en de slordigheden doen af en toe pijn aan de ogen maar als je na een Europeese uitwedstrijd een lastige uitwedstrijd op karakter weet te winnen dan is dat ook wel een compliment waard. Dat geldt zeker voor Klaassen en viergever. Ik vind discussieren over Klaassen niet erg zinvol als er nog spelers rondlopen met de vorm van Traore, Ziyech, Dolberg en Veltman.

          2. woody79

            maak je zelf hoop ik. met madametjes en lukokia. of hoe die pepers ook heten. geen reet meer over joh. dat is pas billenknijpen ?

          3. Indojood

            Madame Jeanette? Die gebruiken ze in Suriname.

            Ja, wij maken het zelf, met cabe rawit, cabe taliwang of lombok. Taliwang is ongeveer net zo heet als de naga jolokia, die jij bedoelt, denk ik. Soms experimenteren we met habanero.

            Dat billenknijpers noemen wij de “Ring of Fire” of “Kring van Vuur”. Indonesië ligt natuurlijk in de Pacifica Ring of Fire.

  9. ajaxpers

    Behalve tegen NEC moeten we alles vergeten onder Bosz. Gek dat de Ajax supporters milder zijn voor een 010’er dan voor echte Ajax trainers.

  10. Forever nr14

    Bosz gaat geen prijzen pakken, gaat er niet voor zorgen dat er groei in spelers komt, zoals al bij zijn aanstelling verteld, Bosz is geen Ajax trainer!!!

    1. Ajax1958

      Bosz is geen Ajax trainer, hij is trainer van Ajax. Het voetbal daarentegen, is tot nu toe een stuk leuker, als de laatste jaren onder de Boer.

  11. KBouter

    Klaassen was vandaag erg belangrijk voor de drie punten, niet het beoogde voetbal wat Ajax voor ogen heeft.

    Denk vaak dat v Ginkel de betere man op die positie was geweest, maar helaas koos die voor Chelsea

  12. -buitenkantje rechts-

    Onvoorstelbaar dat sommigen hier hun pijlen gericht houden op verreweg de beste Ajacied deze en vorige wedstrijd.. Je geeft het beste jongetje van de klas een draai om z’n oren, omdat de rest een onvoldoende heeft? Prast dan over Ziyech.. Dolberg.. Traoré.. Younes.. ook Schöne nu 2 wedstrijden onvoldoende.. Veltman zwak optreden ( leek nog ziek?)..
    Ook over Riedewald hoor ik bijna niemand.. Nee, alle pijlen gericht op Klaassen. Vreemd!

  13. KBouter

    Zoals ik al eerder zei…wat sommigen die het niet willen snappen, Klaassen was belangrijk vandaag, wat ik ook al eerder zei is dat Schone en Ziyech op het middenveld gewisseld móet worden. Veltman had het vandaag ook weer niet, Traore…drama, net als Dolberg, wat ik vandaag zei dat Cassierra erin moest komen, maar ik zei wel dat ik vond dat Younes beter dan laatste weken was. Beste man naast Klaassen was vandaag een wederom uitstekend spelende Viergever, die houd echt zijn plaats wel.

    Inderdaad..Klaassen was belangrijk, naar is géén Bergkamp, is geen vd Vaart in goede doen vroeger, is geen Sneijder, spelbepalers die de wereldtop gehaald hebben. Dat zie ik Klaassen op dit moment nog niet doen maar hoop voor Ajax dat ik het mis heb.

    Klaassen is een snoeiharde werker, maar we zijn geen vechtersploegje.

    En nee ik zit niet alleen maar te zeiken op Klaassen…ik ben kritisch, en kritisch hoor je te zijn op de aanvoerder of beste speler wat ze zeggen van Ajax.

    Kreeg vroeger “iemand” geen conflict met Rijkaard…omdat “iemand” vond dat hij de beste mogelijkheden had voor een topper en hem daarom (te hard) aanpakte?

  14. Widi

    Klaassen is een lopende speler. Geen spelbepaler. Hij is vaak beslissend. Hij zou nog iets stabieler en zuiverder in zijn passing mogen zijn.

  15. JohnDoe77

    Dit zijn wel de wedstrijden waar je kampioen van wordt! Nu de lampies eerst maar eens de Kakkies te grazen nemen!

  16. Johndevlam

    De spelers die vandaag echt goed waren was Klaassen, Onana en Viergever. Klaassen neemt echt een voortrekkersrol en ik had eigenlijk meer verwacht van Ziyech, dat hij ook meer een voortrekkersrol zou nemen bij dit elftal, maar dit komt er nog niet echt uit. Viergever verrast mij ook de laatste weken dat hij steeds beter gaat voetballen en hij steeds gevaarlijker begint te worden. Alleen zal Ajax wel zorgvuldiger met de kansen om moeten gaan en effectiever worden. Ook zoals je zag tegen Legia zal je de open kansen zoals Dolberg die krijgt toch moeten maken. Hierin is nog een hoop te winnen voor het team

Comments are closed.