Tete: ‘Praat wel met Bosz maar kom niet bij hem op de koffie’

Kenny Tete moet het sinds de komst van trainer Peter Bosz vooral doen met een rol als wisselspeler maar mocht afgelopen donderdag, door afwezigheid van Joël Veltman, aan de aftrap beginnen tegen Legia Warschau. Tete haalde het eind van de wedstrijd niet door een rode kaart en liet na afloop zijn ongenoegen blijken.

‘Het is frustrerend dat de scheidsrechter die tweede gele kaart trekt want dat was er geen een. De eerste kaart was terecht want anders hadden we denk ik met 1-0 achter komen te staan dus ik moest de overtreding wel maken’. Voor Tete was het dus een avond met twee gezichten en zorgt zijn rol als wisselspeler  nog steeds voor de nodige frustratie. ‘Ik werk keihard maar heb niet het gevoel dat ik een eerlijke kans krijg. In de winterstop heb ik natuurlijk de mogelijkheid bekeken om te vertrekken bij Ajax maar dan moet wel de juiste club langskomen. Ik heb regelmatig gesprekken met Bosz maar het is niet zo dat ik bij hem op de koffie kom. Hij heeft wel een paar dingen gezegd, maar of ik mij daarin kan vinden is een ander verhaal’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

61 Comments

  1. Ronald96

    Vond dat hij uitstekend speelde gisteren. Verdiend wat mij betreft meer speeltijd, zeker teen vitesse als Veltman niet 100% fit is.

    1. FrankiC

      Ik vond Tete matig gisteren, maar vooral niet als enige. Goed als 2e achter Veltman die mijn voorkeur heeft. Waarom heeft iedereen het altijd om het krijgen van een eerlijke kans? PB kent de spelers door en door en dan hoef je Westermann toch ook geen kans te geven (en Sanchez op de bank te zetten). Alleen talentvolle jeugd moet rustigaan brengen ook al zijn ze fanwege de leeftijd soms nog wat minder.

      Ik vrees ook dat als Veltman een stap naar het buitenland maakt, Ajax gewoon een andere back haalt.

    2. paulvos

      Ik vond hem wel minder dan hij in het verleden was, verdedigend redelijk maar opbouwend veel te weinig.

        1. Bakkie

          Ben het meestal wel met je eens FrankiC, maar jij vond Tete matig gisteren? Ik vond hem een van de betere. Veel belangrijke intercepties en altijd sterk in de duels.

        2. Litmanen

          Eens Franki. De eerste gele kaart, daar kun je over discusseren of die nodig was. Hij ging totaal niet voor de bal. De tweede gele kaart was oliedom. Notabene over de as van het veld op de middenlijn aan een Braziliaan gaan hangen. Sorry hoor, maar daar doet hij zijn team tekort.

          Tete is in de ogen van Bosz niet goed genoeg omdat hij nooit naar voren wil voetballen. Bosz wil voetballers op de flanken. Tete is iemand die in een verdedigend ingesteld team veel beter uit de verf komt. Helaas voor hem is de kans dat Ajax verdedigend gaat voetballen vrij klein.

          Het is heel onvolwassen van hem dat hij afgeeft op Bosz. Op zijn leeftijd zou ik gewoon mijn stinkende best doen en zwijgen.
          Verder liegt hij als hij tegen de pers roept dat hij onwennig was omdat hij nooit speelt. Hij staat in de basis van Jong Ajax, dus speelt wekelijks. Ook daar laat hij zien dat hij weinig zin heeft zijn spel aan te passen aan het Ajaxsysteem. Ook daar is het constant terug op de keeper.

          Wat is dat toch met die over het paard getilde “talenten”?
          Ze denken allemaal dat ze Europese top zijn terwijl ze nog nooit op niveau getest zijn.
          Tete, Bazoer, Kishna, El Ghazi, Gudelj, ik vergeet er nog vast een paar.

          1. FrankiC

            Knappe analyse Litmanen. Ik ben het woordelijk met je eens. En als er dan een club komt met een zak geld voor deze 2e garnituur dan is de keuze niet moeilijk.

          2. Litmanen

            Ja, dan maak je geen vrienden. Ik krijg steeds meer waardering voor Marcel Keizer. Elke week met die gekrenkte ego’s presteren. Knap hoor!

        3. -buitenkantje rechts-

          Dat was bij Sinkgraven FrankiC.. onze meevoetballende, over de flanken snellende.. eh.. oh ja! VERDEDIGER..
          Gelukkig bracht de uitstekend keepende Onana redding.

          1. FrankiC

            Ja, Sinkie had ook een lekkere. Iets wat door moest gaan voor voetballend uitverdedigen, in de voeten van de tegenstander, maar Necid in de zweefduikhanden van Onana schoot. Maar daarvoor was het toch echt Tete die te zacht terugspeelde! Of heb je dat verdrongen BR? Ik ben er vrij zeker van dat we met Boer in de goal na een half uur met 2-0 achter zouden hebben gestaan.

          2. -buitenkantje rechts-

            Nee, dat niet. Zie het alleen niet als voorbeeld om zijn algehele functioneren te illustereren en beoordelen. En ja als… als het doelpunt gegeven was.. als Dolberg.. enz

          3. FrankiC

            Maar dat doe je wel bij Sinkgraven terwijl hij in de eerste helft veel toevoegde aan het spel.
            Misschien hebben we allebei wel voor sommige spelers een gekleurde bril op.

  2. KBouter

    Tete móet niet klagen, want hij hield gewoon vast en dat is een gele kaart.

    Verder verdedigd uitstekend en Ajax van een nederlaag af gehouden.

    1. FrankiC

      Inderdaad. Waarom überhaupt het risico genomen op de helft van de tegenstander. (Zou Veltman ook kunnen overkomen.)

  3. Charka53

    Je ziet dat Tete ritme te kort komt en dat zijn stinkende best doet gaat hem niet helpen en wat Bosz hem wel of niet belooft maakt niets uit dit gedoe blijft in zijn hoofd rond spelen en dat gaat tenkoste van zijn spel.

  4. -buitenkantje rechts-

    Tete speelde prima gisteren.. Moest veel en regelmatig ingrijpen.. tweede gele kaart onterecht. Jammer!

  5. -buitenkantje rechts-

    Ben bang dat Tete na Bazoer, El Ghazi (en Riedewald?) het volgende Ajaxtallent is die binnenkort vertrekt.

    1. HURBIE

      Hoop het niet BR verdedigend beter als Veltman
      En Sinkgraven is fysiek helemaal door de mand gevallen,zet daar Riedewald maar neer

        1. Litmanen

          Maar pakt geen domme gele kaarten en was voetballend erg belangrijk gisteren, vooral in de eerste helft.
          In de tweede helft zakte heel Ajax door de bodem.

          1. FrankiC

            Zo zie je hoe belangrijk het is voor de rust in het team als ons ‘dreh und Angelpunkt’ Schöne in zijn normale doen is

    2. Widi

      Dat denk ik ook BR. Zou jammer zijn. In de vorm van voor zijn blessure is hij nauwelijks te kloppen. Zag donderdag ook weer een paar slidings die tegenwoordig nog weinigen beheersen. Ik geniet daar van.

  6. EugAjax

    Tete speelde gister volgens mij goed. Toch vind ik Veltman beter. Hij moet nog geduld hebben vanaf volgend seizoen vast in de basis!! Ik ben wel eens met BR het is zorgwekkend te constateren dat jongens uit eigen opleiding allemaal te snel verkassen. Laatste half jaar met vnl reden dat ze niet tevreden zijn. Ik vermoed toch dat er communicatie schort van Bosz naar wisselspelers toe. Als je dit vergelijkt met onder De Boer is er teveel onrust onder die jongens!

    1. FrankiC

      Simpel te verklaren: ze raakten hun basisplaats kwijt (omdat PB vond dat zij geen basisspelers waren). En wat mij betreft terecht.

      1. EugAjax

        Franki. Ik ben met keuzes ook eens geweest en nog steeds maar gaat meer om hoe hou ik reservespelers ook betrokken bij het hele verhaal. Daar slaagde Boer beter in als Bosz nu doet.

        1. Litmanen

          Geen profmentaliteit. Het betreft hier een teamsport. Jongens als Tete vinden vooral zichzelf heel goed en de trainer deugt niet. Net als de rest van al die supertalenten lekker in het buitenland op de bank gaan zitten.

          Gek he, dat je die gasten daar niet hoort zeiken dat ze in de basis horen….. Zou het met geld te maken hebben?

        2. FrankiC

          Nogmaals: de reservespelers onder FdB waren geen oud basisspelers. Daar begint de onrust, bij het terugzetten.

          1. -buitenkantje rechts-

            Ehm.. De Boer heeft ook zijn akkefietjes gehad.. El Hamdoui.. Theo Janssen.. Kishna.. Boilessen.. en ook bij Inter begon en eindigde hij met conflicten met spelers..

          2. EugAjax

            BR dat zijn er maar liefst 4 in 5.5 jaar. Bosz zit nu al op 5! In 6 maanden tijd! Groot verschil. Plus aantal moesten deze winter meteen weg want ze waren grote stoorzenders, in mijn optiek was Hamdoui en Kishna stoorzenders, de andere twee niet zozeer. Komt bij dat Boer last zou moeten hebben van bestuurlijke chaos en Bosz in rustig vaarwater qua organisatie zit. Nee Bosz kan niet eens in schaduw staan van De Boer mbt managen van een selectie!

          3. HURBIE

            De Boer kon ze al vanaf de jeugd Bosz niet ,en heeft niet de tijd genomen om due jongens beter te leren kennen
            Heeft te snel conclusies getrokken Slecht en Zwak van hem

          4. -buitenkantje rechts-

            Met he eens hoor Eug.. Bij FdB was er stabiliteit. Altijd correct en begrijpelijke keuzes. Hoewel hij ook daar mijns inziens wat fouten heeft gemaakt. Bv Boilessen te lang laten staan, Schöne niet if verkeerd gebruikt, wissel Milik kampioenswedstrijd..

          5. EugAjax

            Klopt BR dat waren bekende fouten van hem. Vooral Schone nooit op 6 is achteraf heel jammer geweest

    1. FrankiC

      25 en binnenkort in de kracht van zijn leven. Dat is alleen in Nederland oud. Niet vervangen, alleen als je een betere hebt.

      1. Indojood

        Op Europees niveau moet er mannelijk verdedigd worden. Niet voor niets waren Sanchez, Onana en Tete fysiek opgewassen. Veltman kan dat niet. Sinkgraven al helemaal niet.

          1. FrankiC

            Dat ie hard en op de man kan verdedigen heeft ie al bewezen (met name in het centrum. Maar als je vaker inschuift (zie Sinkgraven) dan laat je wel eens wat ruimte achter je. Ik vind mee (kunnen) voetballen een grote toegevoegde waarde.

          2. Indojood

            Eerst verdedigen, daarna de extra kwaliteiten. In de Eredivisie hebben ze nauwelijks fatsoenlijke tegenstanders.

          3. Litmanen

            Wordt lekker supporter van PSV Indojood. Die gaan eerst verdedigen en wachten op een vieze counter. Zelfs thuis. Daar horen spelers als Tete.
            Ajax speelt met elf man naar voren. Tikkieterugofbreedtete verstoort eeuwig de opbouw.

          4. FrankiC

            Is ook niet helemaal waar Litmanen!! Jetro Willems is ook een soort Sinkgraven en niet iemand die eerst zijn verdedigende taken uitvoert. Daarom vind ik Willems zelfs in aanleg een Ajaxspeler. Ik heb ook wel een voor hem gepleit, maar het werd Dijks…

  7. Gert Ajax

    Die tweede kaart was niet terecht.
    Speelde best aardig goede sliding en verdedigend sterk.
    De rest kan veel beter moet ook slimmer worden

  8. JohnDoe77

    Die gaat op zeker weg! Was ook wel een vreemd interview na de wedstrijd, hij speelde goed en had goede dingen gedaan… apart! Wel jammer, mooie speler!

  9. vak411

    Tete moet niet zeiken.. gewoon accepteren. Knokken voor een plek.. kijk naar Schöne.. al die gasten die weg gingen omdat ze geen basisplaats kregen mislukken in het buitenland. Geduld Tete..

    1. FrankiC

      Gaat niet meer goedkomen. Elk bod boven 5 mio accepteren en een beter in Ajax passende back kopen.

      1. Widi

        Hahaha John. Ik dacht dit vanmorgen ook meteen. Maar vond het een beetje lullig om op te schrijven. Maar ik was dus niet de enige…

  10. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Tete is een paar klassen betere verdediger dan Veltman, dat is simpel. Tete had ook de basisspeler moeten zijn in dit Ajax, dan was hij meegegroeid in het andere meer aanvallende voetbal. Een verdediger hoort eerst te kunnen verdedigen en daarna moet hij zijn kwaliteiten uitbreiden. Ik weet vrijwel zeker dat Tete nu e waard was geweest in het Ned. Elftal wanneer hij in plaats van Veltman telkens in de basis had gestaan. Tegen Legia waren zijn verdedigende acties gewoon weer van hoog niveau. Logisch dat hij serieus denkt aan een vertrek.

Comments are closed.