Nederland is vast toegangsbewijs tot Champions League kwijt

Het zat er al een tijdje aan te komen maar na donderdagavond is het officieel en zal de kampioen van Nederland vanaf volgend seizoen zich niet meer rechtstreeks plaatsen voor de Champions League. Dat is het gevolg van de matige prestaties op Europees niveau van de Nederlandse teams.

Door de dikke nederlaag van AZ tegen Olympique Lyon (1-4) en het gelijkspel van Ajax tegen Legia is Nederland terug te vinden op de dertiende plaats op de coefficiëntenlijst van de UEFA. Door een nieuwe opzet van de Champions League hebben vanaf 2018 alleen de kampioenen van de top tien recht op ten minste één toegangsbewijs, voorheen was dat de top twaalf. Nederland kan zich dit seizoen niet meer in de top tien spelen ook al halen Ajax en AZ alsnog de finale van de Europa League. Hierdoor stroomt de kampioen van 2017/18 bij de voorronde in van de Champions League.

Bron: De Telegraaf

Related posts

49 Comments

  1. Ronald96

    Zag je al aankomen, wanneer de KNVB dankzij het fair-play klassement, met alle respect, clubs als Go Ahead Eagles europa in stuurt. Mooi voor die supporters, maar je wint er geen wedstrijden mee.

    1. De Ajacied

      Idd de knvb moet eens heel goed achter de oren krabben ??
      Want het resultaat is bedroevend hoor ??
      ❌❌❌

    2. FrankiC

      Zijn UEFA regels. Dan kan de KNVB Go Ahead moeilijk tegenhouden. Daarbij: als Go Ahead kampioen wordt dan gaan ze ook Europa in, toch?

      1. HURBIE

        Slaat toch nergens op
        Ben je kampioen moet je nog voorrondes spelen
        Op deze manier word de kwaliteit nog minder in Nederland Triest

        1. BobbyHaarms

          Inderdaad, een nummer 2 tot nummer 5 of 6 heeft geen ene moer te zoeken in de CL. Nu niet, nooit niet.

    3. vak411

      Ajax pakt nog punten in europa, die kakkerlakken en pisvlekken kunnen helemaal niets.. halen geen punten.

  2. KBouter

    Een platform voor Kampioenen hoort een platform voor Kampioenen te zijn en niet voor de nummer 5 van Engeland!!

    1. Ronald96

      Mee eens, eventueel kan je nog een nummer twee van de competitie mee laten doen. Nummer 5 van Engeland hoort gewoon thuis in de europa league

    2. De Ajacied

      Alles draait om de €€€
      Helaas, want zoals jij het schrijft Kbouter klopt het helemaal, en clubs met honderde miljoenen schuld mogen gewoon mee blijven doen
      Een schande vind ik dat
      ❌❌❌

    3. FrankiC

      Gedeeltelijk eens KBouter, maar toch is die grens er niet voor niets. Willen we de kampioenen van Luxemburg, Malta, Faeroer, IJsland allemaal in een poule zien ipv Chelsea, Juventus Borrusia en Real Madrid? Dat vind ik al zo vervelend bij de voorrondes EK/WK.

      Lullig voor Nederland dat de grens ten koste van ons is verschoven.

      1. Remco425

        Zo was het vroeger ook Franki en in de voorrondes liggen die er al uit. Was prima en veel leuker dan de voorspelbaarheid die er nu is.

    4. BobbyHaarms

      Idd KBouter, een kampioenenbal hoort louter en alleen voor kampioenen te zijn! Maar de UEFA-mafia denkt alleen maar aan geld helaas. Natuurlijk moeten de Nederlandse clubs zelf ook eens hard achter hun oren gaan krabben, inclusief Ajax, want we doen het natuurlijk ook zelf door A) dramatisch te spelen in Europa en B)natuurlijk het hele opleidingsplan al jaren wat van geen kant deugt in Nederland. Johan heeft er jarenlang voor gewaarschuwd, en zei niet voor niks terecht dat een bal van speler A naar speler B spelen al een probleem was voor onze spelers. Tel daarbij de eindeloze stroom niks toevoegende buitenlandse spelers en je hebt een megaprobleem. Terug naar de basis, waar alles ooit mee begon. Maar met onze nationale Pipo Hans van Breukelen aan het roer bij de KNVB ben ik bang dat het alleen maar erger wordt met die enge plannetjes van hem..

          1. BobbyHaarms

            Helaas geen tijd voor de lange versie, maar de problemen lijken me overduidelijk. Nog even en de nummer 10 van Spanje speelt CL! Daarbij holt het algehele niveau van onze competitie hard achteruit, dat zag je al schrijnend naar boven komen in de wedstrijden waarbij onze enige nationale trots (Ajax dus) aan alle kanten zoekgespeeld werd door nietszeggende clubjes waar je uit in het verleden met minimaal 0-3 won. Er komt meer bij kijken dan een balletje 3x hoog kunnen houden, en dat is de afgelopen jaren helaas pijnlijk duidelijk geworden.

            Neemt nog steeds niet weg dat ik Ajax in staat acht ver te kunnen komen in een toernooi, maar de kans daarop wordt wel steeds kleiner..

  3. woody79

    ongelooflijk dit. maar aan onszelf te wijten. volgend jaar maar vlammen in de cl voorronde. ga er nog steeds vanuit dat we kampioen worden

    1. Charka53

      Niet alleen aan onszelf woody79 het is het grote geld die alles naar de klote helpt het is net als in de echte wereld de rijken worden rijker en de arme , je raad het al en de Mafia van de EUEFA en de FIFA steunen dit om hun zakken te vullen .

  4. Geroldkohlen

    dit zat er aan te komen en aangezien we geen helden zijn in voorrondes spelen, ben ik benieuwd hoe we dit gaan aanpakken als we kampioen zouden worden. als we kampioen worden moet ajax ook strikter worden in transfer beleid ,als je de poulefase van cl wilt halen. dan moet de selectie rond zijn voor de eerst voorronde, en niet spelers verkopen en wachten tot ergens tegen het einde van de deadline. als iemand verkocht word, eerst die vervanger binnen halen. en op tijd versterken waar het nodig is. of gaan we gewoon weer gokken net als de afgelopen jaren? maar wat zou er gebeurd zijn als die officials nu gewoon eens opgelet hadden, en die goal van klaassen goed gekeurd hadden zaten we dan nog in dit schuitje?

  5. afcabran

    Nouja nu kan je zeker beter tweede worden dan eerste… Plaatsing direct voor de EL, in plaats van die rare voorrondes.

    1. FrankiC

      Wat een onzin, afcabran. Ik hoop dat je niet bedoelt wat er staat! Tuurlijk wil je de kans om op het kampioenenbal deel te nemen grijpen in een voorronde.

        1. FrankiC

          Geef clubs de keuze: voorronde of directe plaatsing EL. Dan kiest elke vlub voor de voorronde. Geen realisme dus, maar onzin.

    1. Bakkie

      Vind jij het geen nieuws dat Nederlandse clubs nooit meer in de Champions League uit zullen gaan komen?

      1. Indojood

        Wisten we al lang. Dit is slechts een bevestiging. In dat opzicht niet echt nieuwswaardig. Natuurlijk voer voor discussie maar dan kom je weer terug bij het stokpaardje van Johan. Goed opleiden zodat het algehele niveau in NL weer omhoog gaat. Mijn twee centen.

        1. Bakkie

          Als je nog mee wilt doen Europees, dan moet je mee in het grote geld. Dus moeten clubs opgekocht worden door rijke sjeiks. Ik vind het ook jammer, maar het is helaas de realiteit. Met goed opleiden kom je helaas niet ver meer.

      2. Remco425

        Dat is niet gezegd Bakkie. Zie België. Ik denk dat het niet eens zo slecht is om dit even te hebben. Nu zullen er ook minder NL clubs meedoen en dat zijn toch clubs zoals PEC en Utrecht die niet meer mee doen en zij zijn toch de clubs die ons punten gemiddelde naar beneden haalde. We komen heus wel weer terug.

  6. EugAjax

    Dit is op zich nog niet eens verkeerd. Ajax komt dan terecht in voorronde kampioenen poule en die is veel makkelijker dan waar ze nu doorheen moeten! Dus dat zijn mooie oefenwedstrijden voor begin seizoen ipv tegen bal op dak 3?. 1 kleine uitdaging extra. Je moet nog wel even kampioen worden!

    1. Indojood

      Hoe kan een verlies van een directe CL plaats niet verkeerd zijn? Één van de indicatoren dat we voetballend achterop zijn geraakt. Je weet wel, waar Jopie al jaren voor waarschuwde en waar hij middels zijn plan iets wilde aan doen.

      1. EugAjax

        Weet ik Indojood ik geef alleen aan dat het verschil niet bar groot is. Bijkomend voordeel is dat aantal NL deelnemers ook afneemt en dan hoeven de resultaten weer gedeeld te worden door 4 ipv 6 clubs. Dan zal het vrij rap weer de goede kant opgaat. Ajax heeft de beste NL club rating in Europa. Dus ik zie het meer als 1 of 2 stappen terug om er daarna weer heleboel stappen vooruit te maken. Zie bijv Belgie. Belangrijk word dan wel om competite in te krimpen en of playoffs Belgische stijl aan einde seizoen voor kampioenschap! Dan gaat weerstand omhoog. En kunnen we weer stappen maken in Europa! Elk nadeel heeft voordeel. Bij tegenslag is men sneller bereid tot verandering dus hopelijk gebeurt er wat mee!!

        1. Remco425

          Ben het grotendeels met e eens Eug, alleen denken ze er in België alweer over na om de play offs weer af te schaffen omdat dat toch ook niet het juiste systeem is.

          1. EugAjax

            In dit geval klopt dat ook nog Eugelen haha. Ik zie inderdaad vaak in een negtieve ontwikkeling gelijk nieuwe kansen. Helaas is voetbalwereld zeer conservatief maar ik zou meegaan in voorstel Wim Jansen. Een Eredivisie met 10 clubs max. Dan heb je standaard een eerlijke competitie, en geen gekunstelde playoff (hoewel de Belgische en straks bij de vrouwen wel spanning brengt en dus weerstand en dus goed alternatief). En je hebt 4 keer wedstrijden tegen top 10! Moet je opletten wat dit doet met niveau Nederlands voetbal! En gezien de hakken in zand van clubs nu mbt 16 clubs Eredivisie heb je precies goede aantal van de wel welwillende clubs.

          2. Indojood

            Ik las dat het bedrijf van je vriend niet meer bij de KNVB aan het werk is. Dat clubje hersenspoelers.

          3. EugAjax

            Gelukkig maar, zeer eng verhaal van wat ik gelezen heb. Er zijn nog wel 6 personen in dienst las ik die wel banden hebben of hebben gehad met die gast

  7. Slingertje.

    Dat hebben de clubs helemaal aan zichzelf te danken omdat ze jarenlang de EL niet serieus hebben genomen en dus krijgen ze nu het deksel op de neus.

  8. -buitenkantje rechts-

    Triest.. het is een commercieel feest geworden. Er is niks meer over van de oorspronkelijke opzet en de nasm Champions League klopt al jaren niet meer. Geld regeert..

  9. Erwin1995

    Wanneer je achter landen als België en Zwitserland staat heb je geen recht van spreken. Ik hoop dat we ooit nog terugkomen in de top 10, maar ik vrees het ergste.

  10. ajaxhoger

    De rijke clubs maken de dienst uit in het voetbal,dus spelers vertrekken nog vlugger uit ons land , en andere willen niet meer komen omdat ze niet geplaatst zijn voor de CL .
    Dit mes snijd aan vele kanten erg zat .

  11. JCruijff

    Ajax heeft tenminste in 1995 de cup gewonnen in een competitie van echte kampioenen in plaats van nu de nep clubs die 4e of 5e zijn geworden.

  12. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Wat een heisa. Vele landen mochten al jarenlang niet direct deelnemen. Er worden hier vergelijkingen gemaakt met de nrs 2-3-4 die nergens op slaan. Ipv de beste 12 landen mogen nu de beste 10 landen hun landskampioen rechtstreeks plaatsen. Hoeveel Europese landen zijn er? Heel veel. Met een goed plan kan Ajax best overwinteren in de CL zo der mee te gaan in de geld gekte. Maar ja dan moet je wel doen waar je naar refereert en dat doen ze voor geen meter.

Comments are closed.