Schöne: ‘Wij kunnen de Europa League winnen’ (Incl video)

De ZiggoCam geeft je een uniek kijkje in de levens van onze Ajacieden! Lasse Schöne trapt af in deze Europese week en gaat uitgebreid in op de Europese ambities, de Deense traditie van Ajax en het gezinsleven.

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Related posts

78 Comments

  1. BobbyHaarms

    Alleen als alle puzzelstukjes op hun plaats vallen is het mogelijk….durf gewoon te dromen, wij zijn Ajax!

      1. BobbyHaarms

        Dat durf ik ook niet meer te zeggen EugAjax. OOIT waren we dat ook en we moeten er ook ALTIJD naar blijven streven. De beste waren we begin jaren 70 en midden jaren 90. Hoogste tijd dus dat we het weer hardop mogen roepen, liefst op een bomvol Leidseplein! Met Schöne die de beker omhoog houdt?

        1. EugAjax

          Je bent iig zo realistisch mogelijk ?. Als ik deelnemerlijst zie dan kan Ajax ver komen. Op voorhand zeg ik Man United en Spurs als heel vervelend, als ze tenminste dit toernooi serieus nemen. De rest zou ik op voorhand niet heel erg vrezen, zelfs Rostov niet want we hebben heel ander elftal nu. Klopt wel dat echt de beste we nog lang niet zijn!

          1. Charka53

            De gevaarlijkste tegenstander is Ajax zelf zolang ze het geen negentig minuten volhouden om te blijven gaan gaan ze niet ver komen dus bekijken we het maar er wedstrijd en wie weet.

          2. vak411

            Idd charka.. ajax krijgt veel goals tegen in de laatste 20
            Minuten.. concentratie is nog wel even een dingetje..

          3. BobbyHaarms

            Manchester United ligt ons op de 1 of andere manier wel EugAjax, sowieso het Engelse voetbal. Een Ajax in vorm hoeft in principe voor niemand bang te zijn, maar daarin schuilt tevens het gevaar: zodra Ajax DENKT dat ze beter zijn gaan ze keihard op hun bek. Zelfs in onze competitie.

            Laat ze maar lekker ver komen in Europa, leren ze alleen maar van. Als ze daarna maar geen punten verspelen in de competitie want de titel staat dit jaar boven alles!

          4. EugAjax

            Ik ben eens met je zin als ze DENKEN beter te zijn dan gaat het vaak fout. Dan is bovenstaande quote trouwens zeer zorgwekkend. In een keer begrijp ik je zorg beter. We gaan het zien

          5. Widi

            Ik krijg het idee dat je Sjachtar niet hebt zien spelen. Of je gokt erop dat deze ploeg al even geen competitiewedstrijd heeft gespeeld. Nou ja. Je hebt een kans van 31 op 32 om gelijk te krijgen.

      1. BobbyHaarms

        De beste zijn en/of de beker omhoog houden bedoel je afcabran? Ik denk het ook niet, maar zeg nooit nooit! Wie had er ooit gedacht dat een piepjong Ajax midden jaren 90 elk team in Europa tot wanhoop zou drijven? Daarom zeg ik: Als alle puzzelstukjes op hun plaats vallen en alles meezit weet je het nooit in het voetbal. De bal is en blijft rond en je moet altijd (Ajax zeker!) naar het hoogste blijven streven. Anders kan je beter stoppen..

        1. afcabran

          Dat is ook zeker waar. Alleen is het grote geld te nadelig gebleken voor ons en helaas zijn er genoeg voorbeelden geweest de laatste tijd die laten zien hoe het tegenwoordig gaat in Europa (salzburg, dnipro, etc). Maar ja, het zou wel eens leuk zijn natuurlijk!

          1. BobbyHaarms

            Het geld verkloot alles in het voetbal, kijk maar naar die UEFA en FIFA mafia met hun imbeciele plannetjes. De kleintjes delven in alle opzichten het onderspit t.o.v. de grote namen en zoals het er nu naar uitziet is het onomkeerbaar, helaas! En dan te bedenken dat het gros van die Europese topclubs tot hun nek in de schulden zitten ?

          2. afcabran

            Precies! Daarom vind ik de Champions League vrijwel niet meer interessant. Het staat al vast welke clubs doorgaan. Al vond ik het gisteravond wel een leuke wedstrijd 😀

          3. BobbyHaarms

            Haha ja zeer verrassend, Barca zwaar onderuit! Soms zullen er gewoon verrassende uitslagen blijven komen afcabran, laten we ons daar maar aan vasthouden in dit verklote voetbalklimaat!

          4. Litmanen

            Eens, Ajax kan bij hoge uitzondering een prijs halen, maar het geld wint meestal. Ben benieuwd wat de invloed van China gaat worden als ze sterren blijven halen. En dat geldt ook voor Rusland.

          5. BobbyHaarms

            Dat is echt bizar wat daar betaald wordt voor een speler uit het westen Litmanen! En figuren als Gudelj (die nog heel ver voor de 30 is) trappen erin ?

    1. HURBIE

      Kan hij wel zeggen hoop het ook maar met de instelling die ze de laatste laten zien betwijfel ik het

    1. Bakkie

      De EL winnen is wel heel optimistisch, maar ver komen kan zeker!
      Ik put mijn vertrouwen uit jongens als Sanchez, Schone, Ziyech en Dolberg. Dat zijn spelers van een niveau die we de afgelopen jaren niet hadden

    1. Mooi

      Ik vind het maar krasse uitspraken,we hebben nog steeds niet de juiste vorm het is nog echt niet top maar wie weet

    2. BobbyHaarms

      De meest oneerbiedige plek om iets te vieren Ritchy: P2! Welke idioot dat verzonnen heeft? Net als een titel, vieren op een grasveldje naast de Arena…echt kansloos.

      1. ritchy

        het hoort gewoon op het leidseplein helaas kan het niet meer op het museumplein daar kunnen of konden duizenden en duizenden supporters komen

        1. BobbyHaarms

          Als Amsterdam wil is alles mogelijk Ritchy. Maar nee, we vieren een titel liever gecontroleerd op een armoedig grasveldje. Het lijkt ondertussen meer op een carnavalsoptocht met confetti ? Leidseplein of Museumplein zijn gewoon de plaatsen waar een kampioen het verdiend om te staan! Persoonlijk ga ik altijd naar het Leidseplein om een titel te vieren, veel gezelliger. Ik heb het 1x geprobeerd zo’n titel vieren op een knollenveld…..nooit meer.

          1. Litmanen

            De ellende is dat van de 100 feestvierende supporters er altijd wel vijf zijn die voor ellende zorgen. Op 25.000 mensen heb je dus chaos. Ik heb daarom begrip voor vdLaan, hoe vreselijk het ook is.
            Ik heb zelf ooit moeten vluchten voor mijn leven op het Leidseplein bij een kampioenschap. Dat was voor mij de laatste keer.

          2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Heb jij dan zo’n gevaarlijk leven dat het zelfs achter je aan komt? ?

          3. BobbyHaarms

            Zoiets kan natuurlijk ook bij of in de Arena gebeuren, dus ook op het Leidseplein. Ook ik heb al enkele keren enorme vechtpartijen meegemaakt maar ik vertik het om naar die nepfeestjes naast de Arena te gaan. Het valt natuurlijk ook nooit goed te praten die knokpartijen en vernielingen, maar die vd Laan is natuurlijk ook gewoon een enorme slappe zak. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal, waar je het ook viert.

  2. Skills

    Beetje overdreven dit. We kunnen ver komen in de Europa League maar winnen is weer wat te onrealistisch. Er zitten gewoon te veel sterke ploegen in het toernooi die voetballend en/of fysiek veel sterker zijn dan ons.

  3. Teuntje

    Ik vind dit van die standaard kreten! Ja, “we kunnen met deze ploeg ook kampioen worden”, maar niet met het huidige spel en inzet!
    Tegen Feijenoord en PSV heeft ons Ajax het momenteel al heel zwaar, dus ik vrees dat dit ook dit seizoen weer niet gaat gebeuren

  4. Jimmy1971

    Als je met zijn allen 100% ergens voor gaat , ga je sowieso prijzen winnen , maar die mentaliteit moet de hele selectie dan hebben !
    En dan is al jaren niet zo ..

  5. Remco425

    Ik doe een voorspelling:
    Ajaz gaat eruit tegen Legia.

    Altijd als ze dit soort uitspraken in de media gaan verkondigen liggen ze er de 1e de beste ronde uit. Ze mogen het denken en zelfs ook uitspreken, maar dan wel binnenskamers. Als ploeg onderling om elkaar te motiveren. Dit in de media roepen werkt alleen maar tegen.

      1. BobbyHaarms

        Ajax (of een speler) mag ten alle tijden zijn ambitie uitspreken, daar is op zich niks mis mee. Het wordt wat anders als Schöne met een uitspraak komt dat ze morgen wel “even” gaan winnen van Legia. Of dit een reële doelstelling is zullen de komende weken moeten uitwijzen, maar voor de winterstop heeft Ajax me Europees zowaar weer eens in positieve zin verbaasd. Als Ajax zijn normale niveau haalt zijn ze in 2 wedstrijden normaal gesproken sterker.

        1. Remco425

          Een ambitie uitspreken (willen) is wat anders dan zeggen dat je het kan. Ik vind het zo dom om dat op deze manier in de media te doen. Ze zeggen het namelijk bijna ieder jaar en meteen erna liggen ze eruit. Er zitten geen makkies meer in. Niet voor Ajax. Ze zitten er nl niet voor niks allemaal nog in. Ze moeten het gewoon steeds over de eerstvolgende wedstrijd hebben en als je steeds wint komt die finale plek vanzelf. En als je daarin staat kan je zeggen dat ze het zouden kunnen winnen.

          1. BobbyHaarms

            Heb je ook wel weer een punt. Maar het wordt toch wel weer eens tijd dat een club als Ajax weer wat aanzien gaat krijgen in Europa. We zijn al te lang het lelijke eendje geweest en dat past niet bij een club als Ajax. Vroeger was iedereen bang van Ajax, de laatste jaren werden we Europees steevast uitgelachen. Met deze spelers in je selectie mag je best wel de ambitie hebben om ver te komen in de Europa League.

          2. Remco425

            Natuurlijk wordt het weer eens tijd. Maar juist door dit soort uitspraken geef je weer voer om weer uitgelachen te worden. Ook als we de kwart of halve finale halen. Gewoon niet doen. Niet in de media. Heb je ook niks aan want praatjes vullen geen gaatjes.

          3. BobbyHaarms

            Daarom wordt het de hoogste tijd om het weer eens te laten zien. Als de CL (nog) te hoog gegrepen is moet een Ajax met een Europees gezien meer dan redelijke selectie toch wel ver kunnen komen. Geen woorden maar…..ehhhhh jeweetwel ?

  6. KBouter

    Inderdaad…we kunnen de EL winnen, helaas vergeet hij erbij te zeggen in welk jaar.

    Dit soort uitspraken waag ik me echt niet aan, het is natuurlijk zo ver in het toernooi wel makkelijker om het te zeggen.

  7. Ajax belg

    hooo Lasse een natte gehad ! Probeer eerst in Polen goed weg te komen . Dan zal er toch wat BETER gespeeld moeten worden dan tegen Sparta. Ik wens het je wel toe.

  8. EugAjax

    In feite is het heel simpel. Als je aan een toernooi deelneemt en je denkt niet dat je het toernooi kan winnen moet je lekker thuis op de bank gaan zitten. Een topsporter moet altijd het hoogste nastreven en er geloof in hebben anders word het niks. En jezelf beetje druk op leggen is helemaal niet verkeerd. Komt bij, bij Ajax is er altijd druk ook als je je niet uitlaat hierover. Een club als Heracles kan zeggen ik hoop ronde verder te komen, Ajax moet meedoen om het toernooi te winnen, en ja voor er weer begonnen word, met mooi voetbal liefst!!!

    1. Widi

      Echt iets voor Hans van Eugelen om dat te zeggen. Zo naief. Heracles deed ook mee dit jaar. Die moesten dan van jou ook denken dat ze gingen winnen.

      1. EugAjax

        Volgens mij zeg ik letterlijk Heracles kan meedoen voor een ronde, Ajax moet toernooi winnen als doel. Tenminste als je echt topsporter bent. Wel goed lezen als je commentaar wilt hebben, anders moet je maar even bril lenen van de echte Breuk ????

        1. Remco425

          Er zit een verschil tussen moeten/willen aan de ene kant en kunnen aan de andere kant. Dit soort uitspraken moeten ze onderling maken, niet in de media. Ze maakten zich er vorig jaar ook belachelijk mee door de eerste de beste ronde na de uitspraak eruit te liggen.

          1. AjaxBarcelona

            Er zit een discrepantie tussen het begin en het eind van je betoog Eugelen. Eerst zeg je dat je aan een tournooi moet starten met de wil dat tournooi te willen winnen of anders lekker thuisblijven. Daarna zeg je dat Heracles kan zeggen voor een volgende ronde te gaan. Twee totaal verschillende dingen in een stukje. Viel me gewoon ff op.

          2. EugAjax

            Remco ik snap wat je bedoelt maar ik zie het zo. Als ze vorig jaar niks hadden geroepen was het ook belachelijk geweest dat ze er weer zo snel uitlagen. Feyenoord en AZ hebben dit milennium ook succes en bijna succes gehad. Een ploeg als Rangers heeft finale gehaald. Fulham ook dus Ajax moet mijn inziens altijd hier meedoen om iig kwartfinale te halen, en anders hebben ze gefaald wat mij betreft. Noem mij naief maar Ajax hoort altijd Europese top na te streven.

          3. Remco425

            Natuurlijk kan Ajax ook een keer succes hebben, maar het heeft totaal geen zin om dat in d media te roepen. Gewoon naar de eerstvolgende wedstrijd kijken. Dat is op dat moment de belangrijkste wedstrijd. Door te roepen dat je de Europa League kunt winnen onderschat je al de eerstvolgende tegenstanders.En dat hebben we de afgelopen jaren al te vaak meegemaakt.

      2. EugAjax

        Widi and friend misschien kunnen jullie concluderen dat ik vind dat er bij Heracles geen sprake is van topsport. Daar zit verschil in. Ajax behoort nog steeds tot Europese elite. Je hebt altijd conjunctuur bewegingen in voetbal. AC Milan is ook Europese topclub die even pas op de plaats moet maken. Dus hopelijk snappen jullie nu wat verschil tussen Heracles en Ajax is!

        1. AjaxBarcelona

          Lees het begin van je eigen topic nu nog eens Eugelientje. Je tweede zin. Dan moet Heracles dus gewoon thuis op de bank zitten van je.

          1. AjaxBarcelona

            Oh ja en voor zover ik weet heb ik geen vriend die Widi heet. Ik ken iemand hier op het forum met die naam maar verder niet.

          2. AjaxBarcelona

            Maar ja, je zal het wel weer anders bedoeld hebben. Daar helpt een bril voor een ander trouwens niet bij hoor. Lijkt een beetje opnhetvgesprek van destijds over de Cruijff universiteit. Dat werd ook steeds anders dan je had geschreven. Heb je wel vaak last van trouwens. Zoiets heeft een naam volgens mij.

          3. EugAjax

            1 zin verder lezen dan Widi en friend bijdrage erbij lezen en dan zal je het wsl heel misschien wel kunnen snappen. Verder moet je het hier weer mee doen. Succes verder weer

          4. AjaxBarcelona

            Oh, bij Heracles heb je geen topsporters. Goh, zijn ze lekker mee met zo’n opmerking.

          5. AjaxBarcelona

            Maakt het eerlijk gezegd wel dom hoor zo’n opmerking. Niet aardig ook. Zeggen ze hier dat ik niet aardig ben, jij doet het naar mensen die zich helemaal niet kunnen verdedigen. Beetje gemeen dus, beetje gniepig, beetje vuil eigenlijk wel. Heb ik toch weer gelijk, je bent gewoon een eng mannetje.

  9. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Lasse eerst deze ronde maar eens doorkomen en ……. ff tekenen op het lijntje ajb.

Comments are closed.