Onana: ‘Marc Overmars heeft aangegeven met mij door te willen’

Andre Onana maakte in 2015 de overstap van FC Barcelona naar Ajax en greep uiteindelijk zijn kans na het vertrek van Jasper Cillessen. Toch had Onana zijn twijfels om de overstap te maken naar Amsterdam maar uiteindelijk wist zijn zaakwaarnemer hem te overtuigen.

‘Toen ik veertien jaar was kwam mijn moeder met het bericht dat ik naar FC Barcelona ging, het was het meest gelukzalige moment uit mijn jeugd want Barcelona was zo groot voor een kind uit Afrika. Van een echte doorbraak is het nooit gekomen en uiteindelijk kwam de transfer naar Ajax. Op mijn eerste dag in het koude Nederland heb ik gevraagd aan mijn zaakwaarnemer, ‘wat doe ik hier’. Hij heeft mij weten te overtuigen dat het goed was voor mijn carrière en als ik de beste keeper van de wereld wilde worden dan moest ik de stap naar Ajax maken. Volgens mij ben ik nu aardig op weg want in januari heeft Marc Overmars bij mijn zaakwaarnemer aangegeven dat Ajax met me door wil’ zo laat Onana, die nog tot de zomer van 2018 onder contract staat bij Ajax, weten tegenover De Telegraaf.

Bron: De Telegraaf

Related posts

56 Comments

  1. Ronald96

    Denk dat niet alleen Overmars graag door wil met hem, maar ook een groot deel van de supporters zien hem graag blijven denk ik.

    1. david1984

      super goed gedaan André ik gun het je van harte je staat ook super goed te keepen en ik hoop echt op nog meer succes voor jou André

    2. Litmanen

      Groot talent. Absoluut proberen zo lang mogelijk vast leggen.
      Die levert straks meer op dan Jasper.

      1. Mooi

        Waarom moeten we altijd aan geld denken en winst maken ,zo wordt het nooit meer wat met Ajax en willen wij dat
        Ik niet meer wat moet je met geld en geen club met waarde meer nee dus

        1. Bakkie

          Inhoudelijk helemaal mee eens. Het verbaast mij ook altijd dat iedereen gelijk aan transfersommen denkt, terwijl je toch echt een kaartje koopt om goeie spelers te zien spelen toch?! Dat geld daar zie je niks van.

          1. HURBIE

            Met deze keeper hebben we een groeidiamant in huis
            Hij is de Zwarte Panter
            Was vroeger Frans de Munk

    3. vak411

      Top keeper in wording met bizar goede reflex. Maar als ze op hem terugspelen wordt ik heeel nerveus. Erg onrustig nog.

  2. Iceman

    Ja als hij zich zo door ontwikkelt waarom niet dan? Want hij keept best goed dus houden die Gast.

  3. De seijs

    Onana kan een grote worden. Dat zien ze bij ajax gelukkig. Een contract voor een jaar of 5 zou mooi zijn denk ik.

    1. BobbyHaarms

      Dat doet hij ook naar behoren, absoluut. Toch maakt ook Onana nog steeds fouten die fataal kunnen zijn, al maakt hij ze steeds minder. Maar wie had dit gedacht na het vertrek van Cillessen? Persoonlijk kon ik toen niet wachten op het debuut van Tim Krul!

      Lekker doorgroeien en leren bij Ajax, en dan over een jaar of 5 alsnog naar Barca ?

      1. Charka53

        Als ik eerlijk ben zit ik me soms te knijpen als ik Onana bezig ziet maar daar tegenover zie ik hem regelmatig goede dingen doen dus deze jongen komt er wel .

        1. BobbyHaarms

          Dat heb ik precies hetzelfde, op sommige momenten zit je echt met een samengeknepen reet te kijken naar Onana. Maar het moet gezegd worden: Hij houdt regelmatig de nul!

  4. Indojood

    Leuk dat iemand, als ie de kans krijgt, het meteen oppakt. Daarom moeten we ook niet zo kritisch zijn naar onze talenten in Jong Ajax. Een Appie of Donny zou zomaar dezelfde stap kunnen maken wanneer ze meer speeltijd zouden krijgen in het eerste. Justin acht ik ook in staat om de stap te maken.

    1. BobbyHaarms

      Geduld is een schone zaak, maar moet niet te lang duren. Over Donny en Appie maak ik me vooralsnog geen zorgen Indojood, die zitten al redelijk dicht tegen het eerste aan. Wel vind ik net als jij dat ze best wat vaker gebracht mogen worden door Bosz, net als ie nu met Kluivert doet. Klaassen zal na dit seizoen toch ook wel naar het buitenland verkassen lijkt me. En wat doet Schöne?? Hoor je ineens ook niks meer over..

      1. Bakkie

        Contract ligt klaar, maar Lasse neemt zijn tijd. Wat mij betreft tekent ie ook liever vandaag dan morgen

        1. Widi

          Ik hoop morgen al. Ieder 20 minuten a een half uur. En dan vrijdag lekker niet met Jong Ajax. Zondag gewoon weer invallen.

  5. JohnDoe77

    Heeeeeeel dik verdiend! Kerel is gewoon echt lekker aan het keepen en groeit (figuurlijk) met de wedstrijd. Goed om hem langer vast te leggen, wie mist nu Jasper of Kenneth nog?

  6. EugAjax

    Onana blijkt een goede keeper te zijn. Hij kan denk ik zelfs uitgroeien tot internationale top keeper. Dit is dus een voorbeeld dat het wel kab werken als een jongen erg vroeg word opgepikt door een topclub mits begeleiding super is en familie in nabijheid blijft. Ik moet wel zeggen 14 jaar is wel heeel jong. Gekukkig pakt het goed uit. Overigens vind ik wel dat je jeugdige spelers kritisch mag beoordelen zeker als ze in aanmerking komen voor eerste. Indojood je noemt drie in mijn ogen uitzonderlijke talenten. Persoonlijk begin ik wel steeds meer twijfel te krijgen bij Nouri. Maar ik hoop van ganser harte dat ik fout zit. Beek word klaargestoomd om volgend jaar Klaassen te vervangen en lijkt idd goede kant op te gaan. Mbt kritisch oordelen over talenten. Het is zoals veel topcoaches zeggen je kan als talent beter kritisch bekeken worden en benaderd worden want dat betekent dat je waard bent om aandacht aan te besteden! Je bent dan nog niet opgegeven a la vroeger Roy bijv bij Van Gaal!

    1. Indojood

      Gisteren werden ze stuk voor stuk niet goed genoeg geacht voor het eerste op deze site. Dat bedoel ik dus met te kritisch zijn.

      1. Indojood

        Terwijl ze dit seizoen o.l.v. Keizer geweldige wedstrijden hebben laten zien. Alleen tegen Standard uit hebben ze een kans gehad en dat beviel me best.

        1. EugAjax

          Klopt wel dat we veel genoten hebben van ze. Maar ze hebben meer kans gehad dan alleen Standard volgens mij. Vraag rijst alleen of Beek beter is dan Klaassen, Nouri beter als Ziyech en Kluivert beter als Traore bijv. Dat bedoel ik iig persoonlijk met groot gat tussen Jong Ajax en eerste. Neemt niet weg dat als stand het toelaat zeker deze drie meer gebracht moeten worden. Alleen deed FdB dat beter en regelmatiger dan Bosz ben ik bang (en nee niet om te stoken, slechts een constatering) mss in nabije toekomst met druk programma af en toe een van deze spelers rust geven ten faveure van jeugd dat zou zeker kunnen wat mij betreft. Nu moet je Bosz nog overtuigen ?

          1. Indojood

            Of ze al beter weten we niet. Daarvoor moeten ze meer minuten maken.

            Wat bedoel je met stoken. Als je mijn reacties gewoon eens leest dan heb je kunnen zien dat ik ook regelmatig kritiek geef op Bosz. Zelfs Johan begreep ik niet altijd in zijn keuzes (Tiainen, Stapleton, Sörensen, vader Busquets, etc.). Zijn visie in speelwijze en opleiden, daar geloof ik 100℅ in, samen met Jordi, Jonk en Rijkaard….

          2. EugAjax

            Indojood ik geef toe wat tussenhaakjes staat is meer gericht aan evt anderen die het gaan lezen. Ik krijg vaak verwijt dat ik stook, als ik slechts bescheiden mening geef. Echter het is niet OK als ik dat in rechtstreeks antwoord naar jou toe doe. Jij hebt dit nooit tegen me gezegd. Klopt. Excuus dus!

          3. EugAjax

            Staat een interview met Bergkamp in VI. Ik moet nog gaan lezen maar de kop op internet vermoed straks een mooie discussie op dit forum indien ze het ook later aangeven hier. Bergkamp: nieuwe Johan en nieuwe Piet opleiden bij Ajax”. Verder in voorstukje quotes als “meer dan ooit voel ik dat ik een van de mensen ben die het DNA van Ajax moet waarborgen. Want er ontvallen ons steeds meer mensen die precies wisten wat het inhoud. Hoe goed het ook met Ajax ging, Johan en Piet hadden altijd punten van kritiek en verbeteringen. Sommige mensen vonden dat gezeur van mannen die het altijd beter dachten te weten. Voor mij is het andersom. Met hun kritische inslag hadden Johan en Piet de mentaliteit die nodig is om het vereiste niveau te halen”. Verder
            “Mijn bagage wil en moet ik overdragen bij Ajax. Zoals ik opkeek tegen Piet en Johan, zo moeten de huidige talenten omringd worden door oud spelers van mijn generatie. En hopelijk gaan ze zelf later ook ooit een dergelijke rol binnen de club vervullen. Dat moet een voortdurend proces zijn. Het is aan ons om de nieuwe Johan en Piet op te leiden. Zodat Ajax altijd Ajax zal blijven”

            Even afsluiten met van Eugelen commentaar?
            Ik heb nu al enorm zin om vanavond hele artikel te lezen.

          4. AjaxBarcelona

            Persoonlijk vind ik dat van der Sar zich maar even stil moet houden. Ik baal nog steeds van dat briefje tijdns zijn speech over Piet. Hij vertelde zalen die iedere rechtgeaarde supporter weet. Hij had een briefje nodig waar hij zo’n 5x op moest kijken. Persoonlijk vind ik dat schandalig en zeer ongepast. Ongeacht de inhoud van het interview moet hij zich ook niet uiten over een nieuwe Johan. Wat dat betreft is onze vd Sar erg schijnheilig. Ik sla het artikel dus over en hoop er hier niets over te lezen maar ….. dat is mijn mening

          5. EugAjax

            AB toch nog laatste reactie van me, gaat hier om interview met Bergkamp niet met Sar! Niet dat dat je mening zal wijzigen vrees ik maar even rectificatie. We weten hoe jij over huidig management denk ik wil je daarom veel succes wensen in je nabije opdracht. Vertel ze de waarheid man. Dit is je kans!

          6. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Verkeerd gelezen. Excuus. Heb wel dezelfde mening m.b.t. Bergkamp v.w.b.teksten die Johan direct of indirect betreffen. Maar het is geen verrassing dat ik niets op heb met het huidige trio BOS. V.w.b. de opdracht, die is meer voor het bedrijf m.b.t. de Arena waar ik voor heb ingeschreven.

    2. Widi

      Wie twijfelt aan Appie zet alleen zichzelf neer als niet-kenner. Er is een verschil tussen terechte en onterechte kritiek. En er is nog meer verschil in personen die kritiek geven. Veel supporters en journalisten hebben niet de bagage om kritiek te geven. Ze weten niet waarover ze praten. Op dat punt zou terughoudendheid op zijn plaats zijn.

      1. EugAjax

        Widi we zullen zien en ik zet me graag neer als niet-kenner in deze, dat zou betekenen dat ik nog heel veel ga genieten van hem! Maar helaas aan je laatste zin kan ik iig niet voldoen !

          1. Widi

            Daar heb ik dan mijn twijfels bij door wat jij steeds schrijft over Appie. Als je goed kijkt, en je wilt het zien, kun je bijna van iedere balaanname en balbehandeling genieten. Misschien moet je anders maar een PIS benoemen om het te leren zien: Performance Innovatie Supporter.

          2. EugAjax

            Widi ik kan op elk niveau van een mooie actie van een speler genieten. Dat wil niet zeggen dat hij uiteindelijk vast in basis bij Ajax 1 komt. Zelfs alleen talent is dan niet genoeg. We gaan het zien met of zonder PIS ?

  7. Dagrump

    Had niet anders verwacht!! Heel goed en mooi om te lezen! Onana heeft het tot nu heel goed gedaan!! Alleen op sommige momenten wat meer rsut hebben/krijgen verder een hele goeie !!

  8. -buitenkantje rechts-

    Onana maakt grote stappen vooruit.. Nu al bijna niet meer weg te denken uit Ajax1. Doet ie goed. Moet nog wel werken aan zijn spelhervattingen en traptechniek. Wat dat betreft kon Cillessen veel beter uit de voeten.

    1. KBouter

      Ja dat kan, maar ik wil Onana niet meer inruilen voor het laatste seizoen van Cillessen. Vond trouwens dat Cillessen nare trekjes kreeg het laatste jaar en dat had hij helemaal niet nodig.

  9. jojo123

    Hij heeft laten zien een goede keeperte zien. Zie hem graag nog wat jaartjes bij Ajax keepen. Terecht dat hij niet naar Afrika ging anders stond Krul in het doel…

Comments are closed.