KNVB keurt actie Veltman af maar gaat speler niet vervolgen

De KNVB heeft inmiddels laten weten dat het niet te spreken is over de actie die Joël Veltman afgelopen zondag maakte tijdens de wedstrijd tegen Sparta. Veltman baarde opzien door naar de op de grond liggende Bertrand Traoré te wijzen en vervolgens, toen zijn tegenstander zich omdraaide, er met de bal vandoor te gaan. Toch gaat de bond niet over tot een vooronderzoek omdat de situatie is waargenomen door arbiter Van Boekel.

‘Wij vinden de actie onsportief en dit moet je niet willen. Tevens wijzen wij trainer en spelers op hun verantwoordelijkheid. Scheidsrechter Van Boekel had de gele kaart kunnen trekken vanwege een respect voor het voetbalspel maar we gaan hem niet verwijten dat hij het niet heeft gedaan. Scheidsrechters worden gelukkig bijna nooit met dit soort situaties geconfronteerd, waardoor het lastig is in een split-second goed te schakelen. Van Boekel heeft het waargenomen en daarnaast kan de aanklager betaald voetbal enkel vooronderzoeken instellen naar vergrijpen waar zwaardere straffen voor staan.

Bron: De Telegraaf

Zie eerdere berichten:
13-02-2016: Veltman door het stof: ‘Dit had ik niet moeten doen’
13-02-2016: Ophef over actie Veltman: ‘Eén van de meest onsportieve acties in voetbalgeschiedenis’

Related posts

68 Comments

  1. Iceman

    Kijk het is niet mooi wat hij heeft gedaan dat op deze manier. Maar kunnen wij nu even opgouden met dit gezeur nu over Veltman. Ik keurt het ook niet goed maar wij blijven wel met zijn allen er over zeiken kap er nu eens mee.

    1. FrankiC

      Hij kan volgens mij überhaupt niet vervolgd worden. Het is geen overtreding, laat staan een zwaar vergrijp dat achteraf door de KNVB bestraft kan worden. Mooi en dom akkefietje en zoals ik gisteren al aangaf: weer over tot de orde van de dag. EL en kampioenschap!!

  2. BobbyHaarms

    Ok..het was zeer onsportief wat Veltman deed, maar hij heeft nu zelf meermaals zijn excuses aangeboden. Verder nu ook geen woorden meer aan vuilmaken, we hebben wel wat beters te doen de komende weken (5 punten zien in te lopen op die kakkerlakken)

    1. Cootje Adriaanse

      Volgens mij zelfs 6 punten gezien het doelsaldo duidelijk in voordeel van Feyenoord

      1. HURBIE

        Vond het wel leuk gevonden van hem
        Moet kunnen
        Ze moeten er niet zo’n punt van maken maar de humor er van inzien
        Dit gaan we meer zien

  3. -buitenkantje rechts-

    We moeten hopen dat PSV wint bij Fey.. En dan thuis zelf afmaken.. Tussentijds zie ik weinig tot geen puntverlies voor de top3.

    1. BobbyHaarms

      Ik ook niet BR. Hopen dat psv wint in 010 en dat wij ook winnen bij psv én thuis tegen de kakkies (die ik echt niet veel punten meer zie verspelen) Maar vergeet ook de uitwedstrijd tegen Vitesse niet..

      1. FrankiC

        Het is nog nooit voorgekomen dat de top 3 ploegen, behoudens onderling treffen, geen punten verspelen in de laatste 12 wedstrijden. Echt waar, er komen onvoorziene verliespartijen aan. Hopelijk bij de concurrentie…..

        1. BobbyHaarms

          Ik hoop het ook FrankiC. Programma van die kakkies is alleen niet zwaarder dan dat van Ajax, al zegt dat vooralsnog natuurlijk niks. Nogmaals, ik zie die kakkies niet veel meer laten liggen. Het lijkt wel of die 7 opeenvolgende nederlagen van vorig seizoen (wat was dat genieten!!) toch iets heeft losgemaakt bij ze. Hoe dan ook, het worden hele spannende maanden!

          1. -buitenkantje rechts-

            Hoop ook dat Neres wat extra kan gaan brengen.. Als Bosz dan ook nog Appie op links zet ipv Younes.. Kijken wat er dan gebeurt.

          2. BobbyHaarms

            En we hebben ook Kluivert natuurlijk nog voor 1 van deze posities. Younes is een speler met enorm veel dreiging, maar het wordt allemaal erg voorspelbaar en het rendement is nihil. Toch blijft Bosz hem opstellen..

      2. Indojood

        Ik hoop dat de pisvlekken de bus parkeren en er met een miezerige counter 0-1 gaan winnen.

        1. BobbyHaarms

          Dat zou echt geweldig zijn Indojood. En dan wij met fris aanvallend voetbal de lampen in eigen huis wegtikken ?

          1. Remco425

            Ja balen dat ik die niet kon zien. Toen zat ik in Frankrijk. Wel via twitter en andere media aan mn telefoon gekluisterd haha

        2. Cootje Adriaanse

          @Indojood: ik hou er zelfs nog serieus rekening mee dat PSV zowel uit bij Fey als thuis tegen Ajax wint en uiteindelijk de lachende derde wordt. Ook al overtuigt hun spel niet, ook zij blijven winnen. Het kan nog alle kanten op, maar dit is natuurlijk ook nog een scenario…

      3. Remco425

        Idd Bobby, uit tegen Vitesse nog ff doorkomen eerst. Hebben we ook al vaak zat verloren en lijken meer op dreef dan SCH die het een beetje kwijt zijn en waar de kakkies dan nog naartoe moeten.

        1. BobbyHaarms

          Die wedstrijd kan ook zomaar zwaar worden want Vitesse uit win je niet zomaar. Maar de kakkies krijgen deze wedstrijd ook nog meen ik.

  4. vak411

    Pffft.. de wereld is te klein.. ik vond het echt grappig maar niet handig. Maar goed kakkerlakkenkrant AD ruikt bloed… ach dat maakt ons alleen maar groter… no one likes us.. we dont care..

      1. Litmanen

        Ja, Ik God Kuyt, leider van dit Feijenoord. Hoop dat ze hem weer opstellen. Dat maakt ze niet sterker.

  5. Widi

    Het is nu wel mooi geweest. Over tot de orde van de dag. Donderdag een goede uitgangspositie bewerkstelligen om volgende ronde EL te bereiken. Zondag winnen van Vitesse. Kaarten voor dinsdag zijn ook binnen. En dan vergeet ik Jong Ajax nog….

  6. Charka53

    Het is toch te gek voor woorden dat de KNVB zich daar druk over maakt zijn er geen andere zaken waar ze op moeten letten b.v een onterechte rode kaart die niet gedeponeerd word , nee om een speels moment van Veltman.

    1. FrankiC

      Precies, waarom geeft de KNVB daar ongevraagd haar mening over! Ook zij hebben volgens mij wel andere prioriteiten!

  7. De seijs

    Kunnen wij als supporters Veltman schorsen voor 5 wedstrijden? Echt een hele schande die actie van Veltman! ?

  8. Dagrump

    Zou ook niet goed zijn als veltman hiervoor bestraft zou worden. Wat Veltman heeft gedaan is zeker onsportief en niet netjes!! Maar wel lachwekkend?

  9. Jimmy1971

    Als een speler iemand in een duel door door te halen uitschakelt is het een ‘ professionele overtreding ‘ , en dan misssen wij dit soort spelers in NL !
    Dit was een kwajongensstreek die zoals Maxima zou zeggen , een beetje dom was , en nu valt de hele wereld over hem heen.
    Ik vind het wat overtrokken allemaal ..

    1. Widi

      Het is schandalig dat Bosz zijn spelers niet in de hand kan houden. Bosz is niet geschikt voor Ajax. Nooit op niveau gespeeld. En een kakkerlak. Onder FdB was dit nooit gebeurd. Maar die zit thuis. Terwijl wij het met Bosz moeten doen.

      1. Amoebe

        Nou ik denk dat het in dit geval niet veel had uitgemaakt wie er trainer is.

        Die jongen is gewoon een naar mannetje (niet zijn eerste foute gedrag) en deed het in een opwelling.

        Spelers moeten niet bang zijn voor een trainer en gewoon zelf snappen wat wel en niet kan.

        1. Widi

          Ik denk dat jij niet vaak genoeg op dit forum bent om mijn post te begrijpen. Ik ga het je ook maar niet uitleggen.

        2. Amoebe

          Al ben ik zeker pro Frank en niet blij met bosz.

          Oh jee….nu zal dat gezwel Litmanen wel weer over mij heenvallen. ?

          1. Widi

            Ik nam het altijd voor FdB op hier. Maar ik ben ook niet ontevreden over Bosz. De Boer wilde zelf weg. Maar nogmaals, wat ik schreef onder ajaxpers heeft een andere reden, die jij hebt gemist.

  10. sabrina

    Zo dan… wat zou Kramer dan wel niet gehad hebben als hij vervolgd zou zijn vorig seizoen. Die had dan nooit meer mogen spelen. Voor Guardado geldt precies hetzelfde. KNVB meet een beetje met 2 mate

          1. -buitenkantje rechts-

            Ook nog duetje gehad met Samantha Fox..
            Waarschijnlijk, omdat hun stemmen zo goed passen.. ?

  11. EugAjax

    Het is nu wel klaar neem ik aan. Was gewoon beetje humor en gelukkig maar geen succesvol vervolg na de actie. Mbt rest van programma. Ik ben van mening dat Feyenoord beter PSV kan kloppen. Dan hebben we iig 1 ploeg ver van ons vandaan (incl doelsaldo) en gaat het echt alleen tussen Feyenoord en ons. Even ervan uitgaand dat Vitesse uit ook 3 punten oplevert. Dat is wel een risico, net na Europese uitwedstrijd. Maar indien gewoon winst dan is het twee punten (Arena winst tegen Feyenoord) en dan is alles open. Overigens in laatste 6 wedstrijden van een seizoen gebeuren meestal de raarste dingen dus het word allemaal niet beslist in onderlinge potjes!! Ik blijf overtuigd van schaal in Amsterdam en wel na 33 wedstrijden…….

    1. BobbyHaarms

      Persoonlijk heb ik liever dat psv die kakkerlakken klopt in deze fase vd competitie EugAjax. Ze staan 5 punten los van ons en ik moet nog maar zien of we 6 punten gaan inlopen (doelsaldo beschouw ik hierin als een extra bonuspunt) Zelf moet je los van de andere wedstrijden gewoon winnen in het lampengat en thuis tegen de kakkies. Hoop ook dat de wedstrijd van donderdag geen weerslag heeft op de partij in Arnhem. Ploegen laten vaak punten liggen na een Europacup wedstrijd, en we mogen nu niks meer morsen..nog maar 12 wedstrijden te gaan..

      1. EugAjax

        Op zich klinkt het aantrekkelijk dat indien PSV de Rotterdammers klopt dat we het dan volledig in eigen hand hebben. Ik ben alleen beetje bang dat PSV het van de drie weer langst volhoud. Vorig jaar hadden ze 49 van de 54 punten na winterstop en werden kansloos gewaand nadat ze door ons geklopt werden. Echter PSV heeft de kwaliteit om gewoon zijn ding te blijven doen. Maar goed het zal nog spannend genoeg worden. 12 wedstrijden klinkt niet veel maar dat is nog meer dan 1/3 van competitie. Ik ben ervan overtuigd dat laatste 6 wedstrijden pas echt beslissend word. Met als hoogtepunt wedstrijddag 32. PSV – Ajax en Vitesse – Feyenoord! We gaan het zien !

Comments are closed.