Overmars laat 17-jarige speler Ajax Cape Town overkomen naar Amsterdam

Marc Overmars heeft tijdens een bezoek aan Ajax Cape Town besloten om de 17-jarige Sonwabile Mfecane binnenkort mee te laten trainen bij Ajax. De middenvelder maakte behoorlijk wat indruk op Overmars waarna Ari Efstathiou, directeur van Ajax Cape Town, direct op de hoogte is gebracht. ‘Die nummer acht wil ik waren de woorden van Overmars en natuurlijk zijn wij heel blij dat Mfecane een kans krijgt om een contract bij Ajax te verdienen. Als Sonwabile indruk maakt, dan komt hij sowieso eerst terug. Hij wordt achttien in mei. We moeten de plannen van Ajax nu gewoon afwachten’, aldus Ari Efstathiou.

Bron: Times Live

Related posts

78 Comments

    1. De Ajacied

      Hoop eerder een 2e Serrero,
      Die wat meer scoort,
      Maar wel dezelfde instelling heeft, dan komt het vast goed met deze jonge gast
      ❌❌❌

      1. Litmanen

        Hoeveel kinderen gaan we nog halen van over de hele wereld? Wij hebben altijd commentaar op clubs als Chelsea en City, intussen doen we hetzelfde en ook bij deze talenten keert het grootste percentage teleurgesteld terug.
        Van Basten zou hier eens mee aan de gang moeten gaan. Als die kinderen pas na hun eenentwintigste hun land uit mogen dan gaat de wereld er een stuk leuker uitzien. Ook voor Ajax, omdat ze dan ook niet onze talenten weg kunnen roven vanaf hun veertiende.

        1. Remco425

          Hij is nog niet gehaald, hij is alleen op proef. Spelers van buiten Europa moeten 18 zijn om een contract in het buitenland te mogen tekenen. Aangezien je op je 18e volwassen bent ben je dan vrij om te gaan waar je maar wilt. Iemand tot z’n 21e opsluiten in een land is dus een aantasting van de mensenrechten. Het commentaar op clubs als Chelsea is dat zijn er ieder jaar 100 halen en er hooguit 1 in de 5 jaar doorbreekt. Ajax haalt er niet zóveel en het slagingspercentage ligt veel hoger. Bij Ajax heb je als talent ook meer kans op door ontwikkelen dan bij Chelsea. Maar ook meer dan bij Cape Town. Jouw vergelijking rammelt dus aan alle kanten.

  1. De seijs

    Top Overmars. Maar hij moet wel een inburgers cursus volgen. Want we maken geen onderscheid bij ajax hoop ik.

        1. jonk supporter

          Wederom een kut opmerking van ons Seijsje maar ja, op en top racist he. Dat soort zaken mogen gewoon op het forum. Dat is de verkrachte voem van vrijheid van meningsuiting.

          1. Indojood

            Lekker laten staan, deze opmerking. Een inburgeringscursus eisen terwijl je zelf het betreffende woord niet goed weet te typen. ?

          2. EugAjax

            Gaan we toch nog wat profijt hebben van de samenwerking? Mooi dat een talent aldaar hier weer een kans krijgt in navolging van Pienaar cs

        1. jonk supporter

          Jammer dat je de namen er niet bij ziet. Volgers van het Arische ras, terwijl de Seijs toch echt bruine ogen heeft en diep donkerbruin haar. Hij is ook te klein voor zijn leeftijd (1.59 meter) Eigenlijk verre van perfect terwijl dat wel zijn voorkeur heeft. Zijn ogen staan ook niet helemaal recht waardoor zijn bril, met veel te grote glazen, constant scheef staat op zijn ook al niet zo mooie neus.

        2. Remco425

          Inderdaad Widi. Er zijn er hier dus 8 met 1 hersencel zoals hij. Of hij heeft zichzelf 8x ge-liked…

  2. AjaxJay070

    Iedere buitenlandse speler krijgt Nederlandse taalles, dus ook hij als jij bij Ajax Amsterdam op de loonlijst staat. Daarnaast was Nederlands tot 1984 één van de officiele talen in Zuid Afrika om de welbekende redenen. Of moet ik je deze redenen uitleggen de Seijs?

      1. Charka53

        Volgens mij hebben de Nederlanders in een ver verleden zich nogal misdragen en in verre landen landje pik gespeeld vandaar.

        1. De seijs

          O maar we moeten niet achterom kijken we moeten vooruitkijken. Zie het net als de toekomst.

          1. Charka53

            Inderdaad De seijs dat was toen en in dat tijdsbeeld was het normaal , gelukkig gaat het nu op een paar na een stuk menselijker .

          2. De seijs

            Juist Charka53 jij begrijpt mij heel goed. Denk… nee weet zeker dat jij de wijste bent in deze??

          3. Charka53

            Dat zou best wel eens kunnen De seijs en voor dat enkele leden op dit forum gaan roepen dat ik een racist ben integendeel.

          4. De seijs

            Jij leest goed. Ik kan jou de hand schudden. En laat die andere maar lullen. Die geloven nog in sinterklaas en zwarte piet??

  3. AjaxJay070

    En het is inburgeringscursus, misschien moet jij er ééntje volgen met als hoofdvak ‘Nederlands’

  4. jonk supporter

    Volgens mij komt van Basten straks met een plan om alleen nog maar met middenvelders te spelen en vraagt hij Ajax als proef team.

  5. Erwin1995

    Gast, ik ken je niet, maar ik vind je een Sau-seijs (Duits). Je hebt regelmatig twijfelachtige opmerkingen, soms echt stuitend!

      1. jonk supporter

        Je puntmuts op Seijsje? Kijk uit dat je niet op je eigengemaakte brandstapel valt.

        1. De seijs

          Zie je dat jij niet goed leest! Weer een bewijs dat ik gelijk heb en dat jij je eigen voorliegt. Voor de duidelijkheid ik sta vlak bij die witte mutsen is heel wat anders dan jij weer suggereert. Maar dat is wel bekend hier. En je zit je zeker weer te vervelen.

          1. De seijs

            Ik had het over witte mutsen lullo!!! Jij maakt er weer wat anders van. Jij valt zoooo Door de mant hier. Maar dat is al heeel lang bekent hier. Jij leest zoals jij bent, niet goed!!!

      2. Widi

        Nou Seijs, er stonden wat Italiaantjes zoiets als de Hitlergroet te doen. Maar er stond geen Arier tussen.

        1. De seijs

          Haha dat is ook mijn ding niet. Maar geloof jij onze jonkvrouw nou maar. Dan sta ik op het dak en kom uit Assendelft en nog meer van die onzin. Want als dat trutje wat zegt dan neem je dat aan. (zegt genoeg over jouw)

          1. jonk supporter

            Je werd helemaal hyper toen ik je postcode opschreef hier. Mensen kunnen verder op eenvoudige manier via zoeken google bijvoorbeeld al je racistische uitingen opzoeken. Die verdwijnen niet van het internet Seijsje, die blijven staan.

          2. De seijs

            Ik word niet warm of koud van jou jonkvrouwtje in alles zie jij spoken. En jij zit er bij mij altijd naast, jij leest en bent negatief . Jij bent een onrust stoker hier. Daar kick jij op . Jij bent ziek van geest maar is hier wel bekend. En nu ga je weer flippen Let maar op. ???

    1. -buitenkantje rechts-

      Ja, stond ook te kleumen.. maar dan bij een ander cluppie.. sneeuw! Daar ook?

  6. Tommy827

    Eerste gedeelte eerste helft was ajax beter daarna kwam juventus beter in de wedstrijd maar scoorde ajax net voor rust de 1-0 eerste kwartier van 2de helft is voor ajax met een snelle doelpunt van sierhuis

    1. Widi

      Eerste kwartier liet Juventus Ajax gewoon komen. Werd niet echt gevaarlijk, maar Juventus wel toen die gingen aanzetten. Maar tegen de rust kreeg Ajax weer controle en scoorde. Meteen na rust weer. Toen was het gespeeld.

Comments are closed.