Ajax onder-19 verslaat Juventus en bereikt achtste finales UEFA Youth League

Ajax onder-19 heeft dinsdagavond met 2-0 gewonnen van Juventus onder-19 en heeft hiermee de achtste finales van de UEFA Youth League bereikt. Op sportpark de Toekomst werd het 2-0 voor de ploeg van Aron Winter.

In de eerste helft had Ajax het vrij lastig tegen de Italianen en een voorsprong voor de bezoekers hing dan ook in de lucht. Toch was het Ajax wat uiteindelijk de score wist te openen. Geklungel in de defensie werd afgestraft door Carel Eiting. De aanvoerder bedacht zich geen moment en knalde de bal vanaf twintig meter in de kruising. Na de thee besliste Ajax al vrij snel de wedstrijd. Anderson Lopez vond Kaj Sierhuis en die schoof de bal achter de doelman van Juventus. In de slotfase begon de frustratie te overheersen bij de Italianen en was het eigenlijk een wonder dat men na een aantal smerige overtredingen de wedstrijd met elf man wist uit te spelen. Ajax plaatst zich door de knappe 2-0 zege voor de achtste finales van de UEFA Youth League.

 

Related posts

44 Comments

  1. JohnDoe77

    Super knap en leuke pot om te zien! Zo zie je dat alleen geld het verschil maakt bij de eerste elftallen, talent in de jeugd is er zat!

  2. De seijs

    wederom Noa Lang een van de betere op het veld. Ajax heel goed gedaan om deze topper in wording een contract te laten tekenen.

  3. jonk supporter

    Widi, ik las ergens dat er niet heel veel creativiteit in het team zou zitten. Niet echt spelers die een individuele actie durven te maken (of niet mogen?) Jou iets opgevallen?

    1. Widi

      Ik heb geschreven dat dit zo is ten opzichte van de lichting Nouri/van de Beek. En dat hou ik ook vol. Over dit onderwerp stond gisteren een topic op AS. Was duidelijk een kenner. Leeswaardig. Maar vanavond ben ik aangenaam verrast door de buitenspelers, die normaal gesproken niet zouden spelen omdat Kluivert en Nunnely zouden spelen. Met name Anderson Lopez speelde heel goed. Ook nadat hij een paar doodschoppen had gekregen. Wat me ook opviel, maar daar doel jij niet op, is dat de verdedigers (zonder de Ligt) erg goed speelden tegen de goede aanvallers van Juventus.

      1. jonk supporter

        Ik lees steeds vaker dat er twijfels zijn over de lichting na de club met Nouri en vd Beek. Het is iets waarvoor meer mensen hun vrees hebben uitgesproken. Toevallig (?) allemaal rond/na het vertrek van Jonk. Die minder lichting zal een van de redenen zijn van al die buitenlandse jonge aankopen denk ik zo. Maar leuk dat je een mooie pot hebt gezien.

        1. Widi

          Is gewoon een bijzondere lichting. Ik wil aannemen dat Jonk deze jongens geholpen heeft. Maar ze hebben ook gewoon heel veel talent van zichzelf. Ik kan me helemaal vinden in wat Bram heeft gezegd op AS. Bram? Wie? Die!

        2. Litmanen

          Zou Jonk zijn zaad niet ter beschikking willen stellen? Dan zijn de talenten van 2030 ook door Jonk doorgebroken……..
          Wat is er toch gebeurd met die supertrainer die hoog op het lijstje zou staan van diverse Europese topclubs?

          1. jonk supporter

            Beste Litmanen. Ten eerste: er is nog wel een plekje vrij in de giertank voor je. Ten tweede, als je te lui bent om uit te zoeken waar Jonk, samen met o.a. Jordi, mee bezig is, houd dan je vervelende muil gewoon dicht of krijg accuut kramp aan je vingers.

          2. Indojood

            Litmanen stelt ook zijn zaad ter beschikking aan de wetenschap, t.b.v. een middel tegen Alzheimer.

          3. jonk supporter

            Dat zaad brengt hooguit onkruid voort of het is een middel waar je Alzheimer van krijgt.

        3. Indojood

          Wederom bewijs dat de lijn Cruijff verlaten is, js. Al die jonge buitenlanders gaan het NL voetbal niets brengen, iets wat Cruijff ook voor ogen had. NL jongens die bij Ajax het niet zouden redden, konden, met een prima opleiding als basis bij andere clubs terecht.

          1. jonk supporter

            Winter zegt dat Bergkamp nog steeds de lijn Cruijff volgt maar wel met wat aanpassingen ????. Mensen snappen niet dat het voetbalspel gewoon gespeeld kan worden volgens een bepaalde visie die mooi en ook nog effctief voetbal kan geven. Dat je je daarbij qua leeftijd van beschikbare spelers wat moet aanpassen qua doelstellingen wordt ook aangegeven. Het Ajax voetbal is nog steeds mogelijk door simpelweg de visie te volgen. Als het in de jaren 70 kon en Cruijff stelt zelf dat het 40 jaar later nog steeds kan moeten ze nu komen dat de tijd veranderd is. Nog even en ik ga hopen dat een andere club in Nederland zegt: weet je wat: Jonk, Jordi jullie zijn welkom om het bij ons uit te werken en uit te voeren. Tot in de details. Wordt Ajax straks verslagen door ……… eigenlijk door Ajax zelf.

          2. De seijs

            Echt wat een gelul weer van jonkvrouwtje jij snapt echt niks van het spelletje. Jij denkt, o de beste voetballer roept wat dus dan heeft hij gelijk! Wat een trutje ben jij toch. Meeloper! ???Ga toch naar je ballet groepje trut!

  4. EugAjax

    Mooie prestatie van onze jongens. Ik blijf het zeggen beste opleiding van Europa. Laat het maar zien straks met de beker in handen?

    1. Charka53

      Zeker een zeer mooie prestatie , het was niet de hele wereld KBouter ik heb er niks van gezien.

  5. Moosie

    Alleen eerste 50 minuten gezien ,die aanvoerder had er af gemogen van mij .
    Maar leuk 11tal zelfs zonder de Ligt en Kluivert ,gaat lekker zo.
    Mazzeltof allemaal .

  6. Jimmy1971

    Zou mooi zijn als een paar van onze jongens straks in Ajax 1 weer eens tegen Juve komen te spelen !

  7. dickst14

    Ondanks dat ze een aantal belangrijke spelers misten zag ik goed voetbal. Herkenbaar voetbal. Ajax voetbal.

  8. Widi

    Gelukkig is Peter Bosz geen trainer van deze jongens. Die heeft niet het niveau voor Ajax. Heeft nooit op niveau gespeeld. En nog een kakkerlak ook

    1. jonk supporter

      Moet Peter toch maar verkassen na 1 jaar want dan staan ze klaar voor het eerste. Misschien is Cocu een goede opvolger? Beetje counter voetbal. Spelen op 1-0.

Comments are closed.