Ajax met kop en schouders bovenaan op social media

Sinds de opmars van social media mis je eigenlijk niks meer van je favoriete club. Waar in de vroegere jaren de communicatie veelal verliep via een website ben je tegenwoordig binnen een aantal seconden op de hoogte van het nieuws waarbij elke club inmiddels social media-verslaggevers in dienst heeft en natuurlijk beschikt over populaire fansites. Elf Voetbal zocht eens uit hoe de verhoudingen liggen en daarbij staat Ajax met kop en schouders bovenaan op social media. Op alle kanalen is Ajax de grootste met bijna drie keer zoveel volgers als Psv en feyenoord. Hieruit blijkt maar weer eens hoe populair onze club is en eigenlijk kun je dat met twee woorden samenvatten. Da’s Logisch!

https://twitter.com/elfvoetbal/status/828847124066414592

Bron: Elf Voetbal

Related posts

64 Comments

    1. FrankiC

      Ja nou, het snelt deze fanzone vooruit. Ik las al dat Neres deze maand waarschijnlijk nog niet in actie komt en 2 verschillende rugnummers 7 en 77 gaat dragen.

      1. paulvos

        Ik had ook niet anders verwacht, AJAX, de grootste, de mooiste, de beste van heel dit land en daarbuiten.

  1. knudde32

    Zie liever dat ze met kop en schouders in de competitie bovenaan staan maar toch leuk hoor

  2. EugAjax

    En dan noemen ze Ajax supporters succes supporters. Sinds opkomst social media slechts 6 kampioenschappen in 16 jaar. Waarvan tweederde behaald door de man die de velen hier als catenaccio trainer neerzetten…….o ja we hebben paar bekertjes gewonnen toen de club het toernooi nog wel serieus nam, voor De Boer. Dus hoezo succes supporters??? Misschien komt het dus toch toevallig omdat we de mooiste club op deze aardbol zijn? Gelukkig vaak bevestigd door het meest vriendelijke trio op dit forum ??????. I love Ajax!!!

    1. KBouter

      Zit je weer te zieken op mensen?

      Kom dan ook met echte cijfers, want sinds de opkomst van social media hebben we 7 x de schaal omhoog gehouden.

      En dat FdB een zwaar verdedigende trainer is, is gewoon een feit. PB worstelt elke week nog om mensen vooruit te laten denken ipv tikkie terug en de boel vertragen.

      1. EugAjax

        Kbouter nee ik zit niet te zieken ik probeer aan te geven dat we geen succes supporters zijn wat vaak beweert word……we zijn veruit populairst ondanks laag aantal prijzen en volgens velen verkregen met catenaccio voetbal. Dus niks succes supporters. Overigens je bent nu wel heel makkelijk de bal bij Boer aan het leggen voor het feit dat Ajax onder Bosz ook niet altijd overtuigd. Hier ben ik zeer mee oneens. Elftal bestaat bijna uit geen enkele speler meer van vorig jaar. Bosz heeft aankopen mogen doen waar Boer alleen maar van kon dromen. Het is beetje de trend hier om te zeggen als het goed gaat komt het door Bosz en Jonk en als slecht gaat is het nog slechte invloed van Boer en andere Ajax iconen. Wat wel opviel gister hoor ik niemand over Jonk Ajax trouwens met 4 tegendoelpunten in 10 min…..zal nu wel aan Bergkamp cs liggen ?.

        1. KBouter

          ….en weer met je laatste zin een sneer aan sommige forum leden geven.

          Je geeft niet op hé?

          1. EugAjax

            Ga je mij nu aanspreken op sneren geven naar andere forum leden? Nu moet jij je facts beetje op orde hebben sorry. Voor goede orde het is geen sneer gewoon constatering. Eerlijk gezegd komt het beetje voort uit mijn grootste ergernis hier. En dat is de manier waarop echte Ajax iconen af en toe weggezet worden. Daar kan ik slecht tegen. Kritisch moet een Ajax Supporter altijd zijn maar bepaalde termen vind ik niet kunnen.

          2. FrankiC

            Reactie hieronder. Maar Eug, toch een tip: voel je niet zo snel geraakt. Je weet dat sommigen, zoals Widi, graag confronteren. Laat gaaaaaan…

          3. EugAjax

            Klopt Franki. Moet je opletten wat er gebeurt als het andersom is hahaha. Ik laat wel weer gaan

        2. KBouter

          Daarbij..FdB heeft ooit zelf gezegt dat hij geen aankopen wou in de winterperiode, hij kon dat krijgen, want de rechtsbuiten positie was slecht opgevuld.
          ‘Maar hij wou dat zelf niet, omdat hij vond dat de jeugdspelers zoals Menig en Sheraldo Becker en Elton Acolatse al mee trainden met de selectie en voldoende talent hadden. Op zich een uitstekende gedachte, maar zit niet te zeiken dat FdB nooit geen versterking kreeg, hij wou het ook zelf niet.

          1. Ajaxslied

            Jongen ga weg met je halve waarheden man. Je hebt het nu over 1 winterse transfer periode. Terwijl er meerdere zijn waarin hij wel om versterkingen vraagt. Jammer genoeg zijn veel van je posts op deze manier.

        3. Jimmy1971

          Tuurlijk heeft Bosz er betere spelers bij ( eigenlijk alleen Ziyech en Sanchez ) ! Maar Bosz gebruikt spelers die FdB niet gebruikte of zet spelers op andere posities neer dan FdB deed , dus blijft dit wel de verdienste van PB ..

  3. FrankiC

    Een beetje een rare ergernis Eug! De meeste echte Ajax iconen hebben hun staat van dienst bij elkaar gevoetbald. De meesten zijn helaas minder geschikt voor hun vervolgfunctie (trainer, bestuurder) waar ze door hun carriere ingerold zijn i.p.v. tóch postbode te worden.
    Als ze het goed doen krijgen ze een pluim en als ze er niets van bakken dan moeten ze iets anders gaan doen.
    Dat laatste mag gezegd en dat dat fatsoenlijk moet, daar hoeven we het niet over te hebben.

    1. EugAjax

      Franki helemaal eens alleen weet jij net zo goed als ik dat niet iedereen net zo fatsoelijk redeneert als jij. Gaat me niet om de kritiek die de mannen dan krijgen, hoort bij voetbal en zeker bij Ajax, gaat om hoe ze soms bejegend worden!

  4. -buitenkantje rechts-

    Tuurlijk logisch.. wie wil er nu alles over L de Jong weten of over Karsdorp..
    Je ziet het ook asn transfers.. Ajaxdpelers zijn interessant.. die van de rest niet.

  5. KBouter

    2011 Aankopen die gekomen zijn die FdB graag wou hebben;
    Thulani Serero, Theo Janssen, Derk Boerrigter, Kolbeinn Sigthórsson, Jasper Cillessen, Mats Rits en Dmitri Boelykin ( totaal 14 miljoen)

    2012 haalde Ajax Niklas Moisander, Tobias Sana, Ilan Boccara, Lukas Andersen, Danny Hoesen, Lasse Schöne en Christian Poulsen ( totaal 7 miljoen)

    2013 Mike van der Hoorn en Lerin Duarte (7 miljoen) Ghazi was gratis en Nick Viergever en Diederik Boer, Richairo Zivkovic, Arkadiusz Milik en Niki Zimling komen er ook bij.

    Onder PB veel minder aankopen, maar…duidelijk veel gerichter.

  6. EugAjax

    Kbouter het gaat om de aankopen als Ziyech. De Boer mocht van RvC nooit boven de 7 mln. De Boer zeker niet feilloos. We komen er niet uit jij vind Bosz een betere trainer ik vind dat Bosz nog niet eens in schaduw van De Boer mag staan. Niet op voetbal en niet op trainersgebied. Lets agree to disagree

    1. KBouter

      Kan…maar aankopen zoals Ziyech had Ajax nu net nodig, omdat alle creativiteit onder de Boer verdwenen was. Ik sta er niet van te kijken, wanneer de Boer nu nog trainer was bij Ajax, Ziyech niet eens gekocht was, omdat Fdb dat waarschijnlijk niet nodig vond.

      1. EugAjax

        Kbouter heerlijk om met je te discussieren! Dat laatste over Ziyech dat geloof ik niet. Overigens is veel betrekkelijk mbt aankooen want Bosz hoefde Ziyech ook eerst niet, geen sneer maar meer dunne lijn aangevend mbt aankoop beslissingen etc

        1. KBouter

          Waarschijnlijk zei hij dat om de prijs te drukken. Twente moest van hem af en Ziyech wou nog niet naar het buitenland, wat Twente graag wou.

  7. KBouter

    @Eug..wat ik zeg over die Ajax icoon wie jij bedoelt is de waarheid, tuurlijk is FdB een echte Ajacied, maar ik zeg alleen dat het spel onder hem niet aan te zien was en dat hij niet mocht inkopen bullshit is.

    Dat FdB een paar keer kampioen is geworden terwijl we in de winterstop met 13 punten achterstonden, en een mega inhaalperiode hadden, zegt meer over psv en feyenoord, die zoveel verloren dan over FdB(ajax) zelf.

    Ook statistisch gezien, heeft FdB het nog niet eens zoveel beter gedaan dan “kamper”Jol, afgezien alle kampioenschappen, omdat de Boer langer in dienst was.

    http://www.ajax1.nl/vijf-jaar-de-boer-rapport/

    Maar nogmaals…ik weet zeker dat iedereen hier die kritisch is op FdB wel respect voor hem heeft.

    1. EugAjax

      Kbouter ik heb het over algemeen. Niet over jou specifiek. Laatste twee jaar waren 1.5 jaar saai. Eerste helft vorig seizoen was nationaal zeer goed niveau. Kijk maar eens wedstrijden uit die periode terug. Eerste 3.5 jaar speelde Ajax vaak goed voetbal. Ik heb iig destijds vaak genoeg genoten. Paar hoogtepunten: kampioenswedstrijd Twente, Barcelona thuis, Dortmund uit (1-0 nederlaag dat wel), twee duels City, uitwedstrijden bij PSV (behalve de 4-0 vernedering). Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Waarvan ik echt vind dat Ajax onder Bosz zulke wedstrijden nog niet heeft gespeeld. Maar begrijp me niet verkeerd. Ajax is dit seizoen stuk leuker naar te kijken en komt in mijn optiek ook door posities Sinky en Schone en die had De Boer wel al!

      1. KBouter

        Weet je wat volgens mij het grootste manko is , bijna alle FdB fanaten roepen, schreeuwen en slaan alles en iedereen om de oren met alle behaalde kampiuoenschappen.

        Wat ze vergeten en wat dan vergrijst is het Ajax voetbal, voetbal zoals Ajax het hoort te doen, aanvallend en een opjagend Ajax, en dat hebben we onder fdB niet meer gezien. Wel zagen we een copie van het oude Inter Milan…tikkie terug en een tikkie breed en de tegenstander in slaap brengen en dan met een countertje proberen te scoren.

        En nee..dat is niet mijn voetbal, ondanks dat ik gejuichd hebt met de kampioenschappen, maar we verloren onder FdB onze eigen identiteit.

        1. EugAjax

          Oneens, laten we maar hopen dat Bosz het wat betere spel nog meer verbeterd en dat Ajax dat aan net zoveel prijzen koppelt als De Boer heeft gedaan! Dan zijn we allebei zeer tevreden ?

  8. -buitenkantje rechts-

    Zinloos om PB en FdB tegen elkaar af te zetten.. Laten we het voorlopig bij de feiten houden.. FdB heeft Ajax 4x kampioen gemaakt.. Onder PB is het voetbal leuker om naar te kijken..

  9. EugAjax

    Eens BR vergelijken heeft niet heel veel zin. Al is het alleen maar omdat De Boer beoordeeld word op 5.5 naar en Bosz nog maar half jaar in dienst was. Ben ik wel reuze benieuwd naar commentaren op eerste half jaar De Boer. Begon met 0-2 en heersen in Milaan eindigend met mooie kampioenswedstrijd! Ach ik heb zwak voor De Boer. Meeste kampioenschappen dan welke trainer ook en in de meest onrustige periode van de club!!! Ik blijf het zeggen hoor ?

    1. Indojood

      Eug, FdB begon sterk en t/m 2013 had ie het prima voor elkaar. Ik vind dat het vertrek van Eriksen nooit goed is ingevuld. Dat is een beleidsfout van het TH geweest. Nu pas met Ziyech hebben we weer een creatieve speler met de vrije rol. Niet alleen FdB is schuldig aan het verval maar als trainer wel hoofdverantwoordelijke.

      1. EugAjax

        Indojood ik kan me eigenlijk wel vinden in deze omschrijving! Heb je trouwens voetbal insite gezien en Gijp/Derksen over Ziyech? Vond je daar wat inzitten of noemer satire?

          1. EugAjax

            Hij gaf twee verkeerde passes. Een naar Klaassen en Younes en gaf hen de schuld dat ze hem niet snapte of de bal niet aannamen. Dat liet Gijp zien en hij zei meteen dat hij bang was dat Ziyech zoals bijv Hamdaoui en nog paar viorbeelden mss wel zelfde probleem gaat krijgen. Hij vond het ongelast en dat types als Hanegem, Israel vroeger dat gedrag niet hadden gepikt. Klonk beetje door dat ze dit beetje linkte aan trots van de Marokaanse voetballer en dat dat vaak een echt glanzende carriere in de weg staat en ze zijn nu bang dat dat voor Ziyech mss ook gaat gelden. Hoewel ze voor dit weekend de hoop hadden dat hij als eerste Marokaanse voetballer echt de Europese top kan halen.

          2. EugAjax

            Ja ik moet wel zeggen op papier komt het wsl erger over dan als je het gesprek hebt gezien. Ze bedoelde het niet heel erg fout in die richting. Ik was zelf so wie so oneens omdat Ziyech in mijn optiek wel zelfreflectie heeft. Volgens mij stippelde Ziyech juist deze route uit richting Europese top. Eerst belangrijk worden bij topclub Nederland. Maar goed ik zie programma so wie so vaak als satire, hoewel heren Gijp en Derksen het wel meende.

  10. jonk supporter

    Het meest vreemde aan de hele discussie vind ik dat wanneer je uitdraagt fan te zijn van de aanpak van Jonk er wordt gezegd dat dit verleden tijd is en gepasseerd. Daarentegen mag FdB wel constant opgehemeld worden en wordt er verwezen naar kampioenschappen en, in verhouding, slecht een laag aantal mooie wedstrijden. Het blijft in mijn ogen de Jehova’s aanpak. Je pakt een stukje tekst (een incidentele wedstrijd) en je probeert je gelijk te halen door te blijven drammen. Kbouter, de bijdragen van jou geven exact aan hoe ik er ook over denk (en anderen met mij)

        1. jonk supporter

          Vanavond laatste hand leggen aan opdracht, tussen het zieken van Seijsje en Eugie door ?. Juventus sterker maar Ajax voor?

          1. Widi

            Het was vol. En echt van 8 tot 88. Leuk om te zien dat zoveel oudere mensen niet alleen naar de Arena gaan maar ook gewoon naar de Toekomst. Sfeer was top!

Comments are closed.