Swart heeft advies voor Ziyech: ‘Gele kaart pakken tegen Roda JC’

Hakim Ziyech staat met vier gele kaarten achter zijn naam op scherp en zal dus bij een volgende gele kaart de eerstvolgende wedstrijd zijn geschorst. Sjaak Swart weet in ieder geval wel wat Ziyech aankomende zondag tijdens het uitduel met Roda JC moet doen.

‘Kijk het is heel simpel want volgende week spelen we thuis tegen Sparta en die win je ook zonder Ziyech. En omdat een week later de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma staat moet Hakim slim zijn zondag, alleen hij moet er met niemand over praten want daar komt weer ellende van. Shirtje trekken of even een armpie vasthouden. Nee, geen zware overtreding, want stel je voor dat de scheidsrechter rood geeft! Dan ben je een paar weken geschorst en sta je nog steeds op scherp. Karim El Ahmadi deed het voor zijn vertrek naar de Afrika Cup ook en kan nu weer vrijuit spelen’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

30 Comments

  1. Charka53

    Leuk bedacht van Sjaakie , dit had Ziyech waarschijnlijk ook zelf ook al bedacht maar nu het naar buiten wordt gebracht kan het wel eens anders aflopen of de scheids heeft geen geel of hij loopt tegen rood aan. ?

    1. De seijs

      Ja daar heb je gelijk in Charka53. Dat is weer niet slim van Sjakie. Beetje jammer weer.

        1. Remco425

          Goed bedoeld inderdaad, maar hij brengt z’n club vaker in de problemen met z’n uitspraken dan dat hij helpt.

          1. Floris Stempel

            Laten wou nou niet doen alsof het scheidsrechtertrio dit niet allang besproken heeft. Die gasten evalueren dit soort dingen ook allemaal hoor. En spelers die ‘op scherp’ staan, worden ook besproken…

      1. De Ajacied

        Domme actie van Sjaak
        Moet je niet over lullen,
        Kan altijd weer tegen je gebruikt worden
        ❌❌❌

    2. KBouter

      Voor simpel een balletje wegtrappen of vasthouden op het middenveld krijg je geen rood.

    3. Iamsterdam2015

      Dat hangt er vanaf hoe zwaar denovertreding is. Als hij een shirtje vast pakt of een bal weg trapt pak je never nooit rood!!!

      1. HURBIE

        Zal niet de bedoeling geweest zijn van Sjaak om dit publiekelijk te maken
        Is weer één die zijn kop niet kon houden

  2. -buitenkantje rechts-

    “Alleen moet hij er met niemand over praten” haha! Wat denk je dat er nu gebeurt Sjaak als Ziyech geel pakt?

  3. Erwin1995

    Ziyech (moet lukken tegen Roda) na een doelpunt gewoon shirtje laten uittrekken. Makkelijk toch?

  4. Jimmy1971

    Sjaak Swart bedoelt het allemaal wel goed want hij heeft een echt Ajax hart , maar staat zelf nog veels te graag in de belangstelling , waardoor hij dit soort zaken in de media brengt ..

  5. Slingertje.

    Heel dom om over dit soort dingen in de pers te praten want die scheidsrechter leest het ook in de Telegraaf.

  6. johnie stalker

    Ik heb het al vaker gezegd: Sjaak was een prima, sorry, een uitstekende voetballer, maar hij zou er verstandig aan doen om zich over dit soort zaken niet uit te laten. Ik vind Sjaak al jaren een beetje een ouwe zeur aan het worden, en dat is jammer, want zo blijf ik me hem dan ook herinneren ipv Sjaak de voetballer die hij was.

  7. EugAjax

    Sjaak mega Ajacied. Met hart op de tong vaak mooi soms niet verstandig. Hoewel iedereen wel beseft dat een bewussie een begrip in de voetballerij is.

  8. Tommy827

    Maar eigenlijk zou die uit 010 eigenlijk nu geschorst moeten zijn hij was door marokko geclaimd dus op dat moment niet speel gerechtigd voor 010 nu hij weer terug is zou zijn schorsing in moeten gaan

  9. JohnDoe77

    Ach, hij meent het niet slecht en wordt overal en door iedereen gevraagd om een quote! Misschien heeft een reporter gevraagd “Zeg Sjaak, als Ziyech een kaart zou pakken tegen Roda, mist hij een minder belangrijke thuiswedstrijd maar is hij net als El Amhadi schoon, doen?”… moet hij dan “Nee!” zeggen? Dat ze het daarna opschrijven als ware het dat hij hen gebeld heeft met een tip kan hij niets aan doen!

  10. ajacied078

    laat em z’n shirt maar uit trekken als hij de 0-5 gemaakt heeft. gegarandeerd een gele kaart

Comments are closed.