Video: Assist Neres bij 2-1 nederlaag Brazilië U20 tegen Uruguay

Na het gelijkspel in de openingswedstrijd verloor Brazilië <20 het tweede duel in de finaleronde met 2-1 van Uruguay. De Brazilianen stonden na de eerste helft nog met 0-1 voor door een doelpunt van Guilherme Arana na een assist van Ajax aanwinst David Neres. In de tweede helft trok Uruaguay de wedstrijd naar zich toe via doelpunten van Rodrigo Amaral en Matías Viña.

App-gebrukers: Bekijk hier de video

Related posts

30 Comments

  1. -buitenkantje rechts-

    Mooie pass.. Kan niet wachten om een hele wedstrijd van hem te zien. Dan krijg je een wat reëler beeld.

  2. De seijs

    Hij ziet wel goed wie hem wil hebben. Dat is al grote klasse. En dan die pass, ja ziet er goed uit. Hoop op Veel mooie dingen van Neres bij ajax.

    1. Widi

      Johan, er is geen mogelijkheid van uitschakeling. Brazilie speelt gewoon nog drie wedstrijden. De laatste op 11 februari. Daarna komt hij naar Amsterdam.

  3. EugAjax

    Pass waar de klasse vanaf druipt. Nu idd een keer volledige wedstrijd zien. Bij ons aller Ajax. Iets zegt me dst het iig niet saai word op de vleugels bij Ajax

    1. jonk supporter

      Overdrijven is ook een vak. Overigens een vak waarin jij denk ik cum laude zou kunnen slagen.

  4. vak411

    Mooi ventje maar rustig aan.. laat hem lekker wennen. Nu best wat van hem gezien. Erg onvoorspelbaar. Trekt wel heel naar binnen. Hoop dat hij dolberg wel ziet staan. Maar nogmaals, geef hem de tijd… sommige spelers worden na 2 mindere potjes al afgeschreven in de ArenA

  5. jonk supporter

    Hoezo rustig aan? Ajax is zo idioot om 12-15 miljoen aan een speler van 19 jaar uit te geven om hem lekkercte laten wennen in jonk Ajax? Moet niet gekker worden. Als Overmars en co, volgens filosofie van Johan, van mening zijn dat hij een toegevoegde, ervaren missende waarde is waar een hoop geld voor neergelegd moet worden ……. dan moet hij gewoon er direct staan. Ze zijn al een jaar bezig met hem.

    1. Widi

      Pfffff. Zal blij zijn als hij er is en er meteen een paar inschopt. Zijn we van deze discussie af.

      1. jonk supporter

        Doelpunten maken niet uit. Beleid blijft slecht. Lijn Cruijff blijft verlaten. Bedrag blijft te hoog. Discussie gaat hier niet om het aantal doelpunten.

        1. Widi

          Discussie gaat steeds meer om discussie. Niemand van ons weet echt wat Cruijff van iedere beslissing gevonden zou hebben. Volgens mij was JC zelf niet iemand die zich liet vangen in dogma’s en vaste plannen. Juist goed in improviseren. Kon ook een opportunist zijn. Ik heb veel respect voor hem en ook respect voor iedereen die hem mist bij Ajax. Maar ik voel me er niet goed bij als ik niet blij mag zijn als er een in mijn ogen attractieve speler wordt gekocht omdat mensen hier van mening zijn dat het niet in een plan zou hebben gepast. Ik heb hier al eerder geschreven dat een plan Cruijff zonder Cruijff zelf erg moeilijk is. Hij was uniek. Ik krijg nu vast als reactie dat de directie dan ook niet moet zeggen dat de club wordt bestuurd op basis van plan JC. Maar ik ben niet de directie. Ik wil als supporter kunnen genieten van een nieuwe speler zonder een slecht gevoel aangepraat te worden. En iedereen die mijn bijdragen hier leest, weet dat ik voldoende aandacht heb voor de eigen Ajax jeugd.

          1. jonk supporter

            Als ik zie hoeveel 16-17 jarigen er worden gekocht. Het risico wat men neemt met deze teanfers. Het recente verlden met Zimling, Westermann etc. Nee, ik heb er geen goed gevoel bij en nee dat waren redenen te over voor Johan om nogmaals te zeggen: zoek het lekker uit. Ajax is steeds minder Ajax op deze manier en dat doet oijn, veel pijn. De paar spelers die nu doorbreken doen daar niets aan af, het gat daar achter is enorm groot vwb eigen jeugd. Daarbij bedoel ik geen jeugd die we uit het buitenland gehaald hebben. Je hebt geen glazen bol nodig om te snappen wat Johan hier van zou vinden.

          2. Widi

            Ik heb gezegd wat ik van wou zeggen. Helaas leeft JC niet meer. En Helaas kon Jonk niet meer door een deur met de anderen. Ajax moet verder. Hoe dan ook.

          3. De seijs

            Juist widi je slaat de spijker op zijn kop. Wat jij hier vertelt dat zij ik een jaar geleden al hier. Kreeg al de bet weeters hier over mij heen, maar het is echt zo. Zoals jij en ik (en meerdere hier ) het zien. Ajax moet Door! En ze zijn goed bezig nu.

          4. EugAjax

            Widi mooi betoog. Volgens mij is elke zin raak. We zijn het vaak oneens maar in deze dus niet.

          5. Indojood

            Wij mogen gewoon kritisch zijn naar het reilen en zeilen bij Ajax. Dat je dat interpreteert als niet blij mogen zijn is flauwekul en kinderachtig. Ik stel vragen bij de totstandkoming van deze transfer en toets deze aan de afspraken die ooit zijn gemaakt en nooit zijn herroepen. Dat ik vooralsnog niet overdreven enthousiast van deze speler (en van Justin Kluivert wel) is ook een mening waar je het wel of niet mee eens kan zijn. Ga ons zeker niet vertellen dat we moeten stoppen met discussies.

          6. Widi

            Ik heb aangegeven wat voor gevoel het mij geeft. Gewoon oprecht. Dat jij dat kinderachtig vindt, moet jij zelf weten. Ik had jouw reactie ook verwacht. Het zal voor jou niet genoeg zijn dat ik JC en jouw gevoelens bij hem respecteer. Je zit zo vast in het dogma dat alles volgens een bepaald plan moet. Terwijl ook jij niet weet wat JC nu zou denken of doen. Niemand weet dat. En de verantwoordelijken hebben een club te runnen. Ook daar heb ik respect voor. Ik weet niet wat JC wel zou hebben gewild. Maar ik zou denken dat hij niet zou hebben gewild dat zijn legacy, zijn plan voor Ajax, als een soort verlammende deken over Ajax zou liggen. En dat wordt het wel als we nu star aan een plan uitvoering moeten geven. Een plan dat niet werkt zonder de grondlegger zelf. Een plan dat de grondlegger wellicht ook al bijgestuurd zou hebben indien hij nog in leven was. Het laatste wat ik wil is hier onenigheid en discussies met jou en Jonk supporter. Omdat we het inhoudelijk juist vaak eens zijn. Maar ik wil mijn blik open houden. En de directie toestaan te handelen naar goeddunken. En ook ik zal dan nog regelmatig kritiek hebben. Maar dan om wat ik zie of hoor. En niet omdat al best lang een plan niet wordt gevolg. Of omdat iemand die ik graag bij Ajax zie weg moest. Natuurlijk is het jouw zaak wat je van Neres vindt. Maar je bent hier wel een van de gezaghebbende forumleden. Justin Kluivert vind ik een geweldig talent. Dat ik blij ben met de komst van Neres doet daar niets aan af. Discussies zijn prima. Tot het gaat lijken op een grammofoonplaat die blijft hangen.

  6. jonk supporter

    Jammer dat men vergeet dat veruit het merendeel van de Ajax supportes, supporter zijn geworden door Cruijff en zijn zienswijze op voetbal. Een zienswijze die nog heel lang gevolgd kan worden zonder bijzonder grote aanpassingen. Een zienswijze die tot doel heeft om het Ajax te behouden waar we van houden. Wat is de reden van die vele buitenlandse jeugdige aankopen de laatste tijd: een falend jeugdbeleid na de laatste lichting. Als Ajax op deze wijze doorgaat dan staat er over 4-5 jaar nog maar 20% eigen jeugd uit eigen opleiding op het veld. Kortom, onze geachte heren die constant zeer zelf voldaan met een armen over elkaar op de tribune zitten zijn Ajax steeds meer aan het verzieken. Het blijft een voetbalclub, dat klopt. Mogelijk ook met mooi voetbal en reaultaten maar het is straks niet meer mijn Ajax. Zitten met je armen over elkaar is overigens geen open maar een zeer gesloten en verdedigende houding die andere meningen en zienswijzen bij voorbaat uitsluit. Daarom was het ook exit voor o.a. Jonk. Wie dze heren wil blijven steunen, prima maar Ajax steun je er niet mee.

Comments are closed.