Cruijff krijgt herdenkingsmunt, Johan Cruijff Vijfje

Johan Cruijff krijgt komend jaar een herdenkingsmunt en deze zal door de Koninklijke Nederlandse Munt op 20 september worden geslagen, tijdens de open dag van de Cruijff Foundation. Het vijfje gaat een wettig betaalmiddel worden in Nederland en maakt deel uit van een serie herdenkingsmunten met sporticonen. ‘De familie vindt het een eer dat er een herdenkingsmunt komt en dat deze op een voor Johan dierbare dag wordt geslagen’, aldus Carole Thate van de foundation namens de familie Cruijff.

Bron: AD

Related posts

30 Comments

      1. De Ajacied

        Super initiatief van de Nederlandse Bank
        GEWELDIG dit verdient Johan ook gewoon
        ❌❌❌

    1. HURBIE

      Wat een EER voor deze grootste voetballer van AJAX met wereldfaam
      Het Vijfie wordt het CRUIJFFIE

  1. Charka53

    Hulde voor de Koninklijke munt , wie wil er nu niet zo’n vijfje in zijn beurs hebben.

  2. RonJ64

    Als iemand dat verdient, dan is het de Eeuwige nr:14 ..Johan Cruijff, Klasse initiatief ???????

    1. Widi

      Dat zal nooit gebeuren. Maar als er ooit nog weer guldens komen, zou het kunnen. En dan mag het best een biljet van een wat groter bedrag zijn. Voor de goede orde: ik ben geen uitgesproken voorstander van een Nexit. En zeker niet van PVV.

  3. Forever nr14

    Geweldig zoiets, nu ook nog de naamsverandering in het johan cruijff stadion graag!!!!

  4. jonk supporter

    Overal initiatieven waarmee de familie zegt blij te zijn. Stand van zaken bij Ajax ……….. stilte ………. wachten op het “juiste” moment. Kortom Ajax zit gewoon met Johan in hun maag. Ze willen niks maar moeten wel.

    1. Widi

      Ze zitten met die zogenaamde founders. En wat ook speelt, en dat is minder netjes: ajax wil de mogelijkheid open houden om ook een commerciele naam aan het stadion te koppelen en de familie niet. Voorbeeld: Het BMW Johan Cruyff stadion. Begrijp dat de familie dat niet wil. Zal in de toekomst wel veel geld schelen.

      1. EugAjax

        Widi ik heb idd gelezen dat fam. Cruijff heeft geeist dat er nooit een sponsornaam bij mag komen. Daar is idd discussie over. Ik vraag me alleen af of Ajax dat kan laat staan wil tegenhouden aangezien Ajax maar 12% aandelen in handen heeft van stadion. Of Ajax moet al ver zijn met stadion willen overnemen dat dit meespeelt. Maar anders heeft Ajax hier geen beslissende stem in. Als Ajax wel eigenaar wil worden zou het een vrij normaal discussiepunt kunnen zijn. Het is een van de weinige zaken waar Ajax nog groei kan hebben, qua begroting. Ik zeg niet dat er een sponsor naam moet komen maar op zijn minst is het het overdenken waard. Maar nogmaals die overwehing kan Ajax alleen maken als ze eigenaar zijn.

        1. Widi

          Het is een principieele kwestie. Persoonlijk kan ik er mee leven om het geld te laten lopen.

          1. EugAjax

            Widi ik ook. Maar als Ajax zelf hier echt een punt van maakt dan hebben ze wel plannen in richting van Arena kopen (meerderheidsbelang nemen(. Want in huidige situatie kan Ajax hier helemaal niet over beslissen. Ik ben ook voorstander van kopen stadion

  5. jonk supporter

    Het gaat er volgens mij gewoon om dat iedereen het fatsoen in zijn donder heeft de naam te wijzigen in het Johan Cruijff stadion. Of je nu eigenaar bent of niet. Ajax dient hier duidelijk en publiekelijk het voortouw in te nemen. Het moet helder zijn voor iedereen waar het eventueel stagneert. Er is door Ajax erg weinig gedaan of alleen als er ergens anders ook iets gebeurde. Ook vanuit de supporters wordt het steeds stiller en stiller.

Comments are closed.