‘Ajax probeerde naast Richarlison ook tevergeefs Mansilla binnen te halen’

Dat Ajax tijdens de afgelopen transferperiode bezig is geweest om de Braziliaanse spits Richarlison (zie foto) te halen was al bekend (zie bericht). Volgens de Argentijnse journalist César Luis Merlo heeft Ajax echter ook een poging gewaagd om Braian Mansilla van Racing binnen te halen. Ajax zou een bod van 7 miljoen euro hebben uitgebracht op de 19-jarige aanvaller, die het afgelopen jaar op huurbasis voor Quilmes uitkwam.

Related posts

51 Comments

    1. De Ajacied

      Ja jammer dat het niet gelukt is.
      Denk dat het beter is als er minimaal 2 zijn die de zelfde taal spreken,
      Misschien in de zomer
      ❌❌❌

    2. FrankiC

      We hebben toch meer keuzes. Met een Richarlison krijg je mij niet op de banken en we hebben Cassierra en dit jaar Traoré en volgend jaar Sierhuis, dus….. Een linker CV

        1. FrankiC

          Hij heeft in elk geval niet overtuigd! Het is niet de Rijkaard (Vertonghen) die ze dachten (hoopten) erin te zien. Om niet nader te verklaren reden heb ik het idee dat hij meer kan betekenen dan dat hij nu doet. Té voorzichtig bij het opbouwen en inschuiven. En als hij dat niet doet, kun je er net zo goed een echte verdediger neerzetten. Maar dat is weer niet des Ajax. Er lopen in de Eredivisie betere CV’s rond. Ik vraag me ook af hoeveel waarde er nu gehecht moet worden aan een linkspoot op links als we het over de CV hebben.
          De Ligt heeft nu al laten zien veel meer potentie te hebben.

          1. FrankiC

            Ik weet niet welk standpunt wordt ingenomen met rechtspoot op links. Ik heb overigens het idee dat De Ligt beter uit de voeten kan op links dan Sanchez. (Ik zou graag eens een weekje meelopen met alle trainingen en besprekingen.)

          2. Litmanen

            De Ligt is toch rechts? En waarom mocht Riedewald niet weg dan? Voldoende belangstelling. Ik blijf het een groot talent vinden.

  1. De seijs

    Zo zie je maar wij weten (Gelukkig) niet alles wat het bestuur doet. Maar ze zijn dus achter de schermen zeker actief.

    1. Vakje129

      Wat het bestuur doet weten wij wel helemaal niks , of toch wel het grote geld in hun zakken proppen, maar wat onze scout achteraan zit dat weten wij dus niet en gelukkig maar anders zouden er te veel geruchten openbaar worden waar andere clubs de vruchten van plukken

  2. Slingertje.

    Jammer dat het niet is gelukt maar misschien gaan ze het deze zomer weer proberen met een hoger bod.

  3. Widi

    Ik denk dat er komende zomer alleen gekocht moet worden als spelers vertrekken. En dan bedoel ik niet vertrekkende reserves. En ook niet Traoré. Dat die vertrekt wisten we. Bosz heeft het nu ook bevestigd.

    1. Ajaxslied

      Ik wacht geduldig af wat deze jongen laat zien. Slechter als younes of traore kan het niet zijn dus wat mij betreft mogen ze hem gelijk in de basis gooien wanneer hij gearriveerd is. Kan alleen maar positief uitpakken. Enigste minpunt aan deze transferperiode is dat er alleen maar naar hele jonge spelers gezocht word.

    2. FrankiC

      Ook al wist je vooraf dat Traoré deze zomer zal gaan vertrekkken, zal er toch een dubbele bezetting moeten zijn. Ik vrees dat Cerny dit niet gaat invullen en vermoed dat de deal met Larsson nagenoeg rond is voor het nieuwe seizoen.

      1. Emilio4Ajax

        Wat weet jij?? Mischien hebben ze achter de schermen wel een deal met Traore en Chelsea gemaakt…??

        1. FrankiC

          Wat ik denk te weten is dat ze in de huurovereenkomst géén optie tot koop hebben. Wat mij betreft mogen ze die bedingen hoor!

    3. KBouter

      Widi…een linksback is gewoon hard nodig, of ze moeten de Ligt doorschuiven naar CV en Viergever linksback of als stand-up maken.

      Maar een echte linksback is van harte welkom.

      1. FrankiC

        Net toen Sinkgraven steeds beter begon te verdedigen, bakte hij er verdedigend weinig van tegen Utrecht. Vanwege de toegevoegde waarde als het om voetbal gaat gun ik hem het voordeel van de twijfel. Maar ik snap dat er mensen zijn die zeggen: als back moet te om te beginnen goed kunnen verdedigen.

        Is Viergever zo komisch of bedoel je stand-in?

        1. EugAjax

          Ajax nu is het wel even genoeg. We hoeven niet Roda JC achterna. Nooit je indentiteit verloochenen. Opleiden is je eerste prioriteit. Komt bij overal nu goede bezetting. Scouting kan even rustig achterover hangen. En werken aan schaduwlijstjes. Maar laat die maar eens eerst beginnen bij de eigen opleiding. Elftal heeft ervaring genoeg dus investeren in elftal bij elkaar houden en investeren in eigen jeugd!

          1. Widi

            Eug bepaalt niet of de scouting achterover mag zitten. Eug bepaalt bij Ajax niets. Bemoei je er gewoon niet mee.

          2. EugAjax

            Gelukkig niet Widi in tegenstelling tot velen hier ben ik mega fan en bewonderaar van Overmars, Bergkamp, Sar. En voeren ze een fantastisch beleid, ik zie het niemand beter doen. Niet in recent verleden en niet in toekomst. Maar je laatste zin kan ik niet beloven. Ik zal altijd mijn mening geven. Sorry als die je niet aanstaat.

          3. EugAjax

            Ik vermaak me steeds meer hier. Widi is een goede gast alleen beetje boos als ik hem tegenspreek, ik kom geloof ietwat betweterig over ??. Kan hij niet hebben. Ach ik hou van mijn cluppie en mopper af en toe lekker op ze.

          4. De seijs

            Zolang jij het lekker vind, en er plezier in hebt en je hoofd erbij houd moet het kunnen toch. We kunnen het niet altijd met elkaar eens zijn. Als we het maar goed voor ajax hebben.

  4. Jimmy1971

    Ben al ontzettend blij dat Ajax nu met aankopen weer wat groter durft te denken !
    Onze talenten aangevuld met grotere aankopen betekent een snelle 4de ster ..

  5. -buitenkantje rechts-

    Zou Bosz al een cursus Spaans/Portugees hebben besteld bij LOI? Ajax nu helemaal
    op de Zuid-Amerikaanse tour?..

  6. Indojood

    Blij dat ze niet gekomen zijn. Besteed eens wat meer geld aan huidige sterkhouders en talenten i.p.v. dat Zuid-Amerika af te struinen. We worden godverdomme een koopclub zo.

    1. Widi

      Dat ben ik met je eens. Vraag me af of het niet ook was om Sao Paola onder druk te zetten. Het is nu ook even genoeg vind ik. Uiteindelijk is er maar 1 gekomen, terwijl er een paar weg zijn. Net iets meer ruimte voor Appie, Donnie etc.

          1. jonk supporter

            Nee, op een uitzondering na, blijkt dat ook uit hun handelswijze de laatste jaren.

  7. KBouter

    Vind het meeviel meevallen dat koopgedrag van Ajax, de bedragen echter niet.

    Wat heeft Ajax nu werkelijk gekocht voor het eerste elftal dan…een Ziyech wat hard nodig was, een Sanches wat ook hard nodig had…en nu Neres, wat ook hard nodig was( bedrag is een andere zaak), Ghazi weg, Cerny en Younes onvoldoende nog en Traore van de zomer ook weg en vooralsnog ook onvoldoende. Dus een vleugelflitser was ook nodig.

    Verder hebben we wat jeugdspelers gehaald voor de toekomst, wat ieder jaar gebeurd, alleen niet meer alleen uit Denemarken, maar ook elders.

    Oja..Westermann is er ook-(

    1. Indojood

      Ze wilden deze spelers ook binnenhalen. Of was het of Neres, of Richarlison, of Mansilla?

        1. Indojood

          Volgens mij wedden. Die Richarlison heeft trouwens een rotkop. Lijkt wel een lid van een MS-13 gang. ?

  8. jonk supporter

    Buiten Bobby Haarms mis ik Jood84 ook al weer een tijdje. Het is triest zoals Cruijff volledig aan de kant wordt gezet. Ze juichen Overmars en consorten toe hier terwijl ze simpelweg stuk voor stuk kunnen solliciteren als Judas. Ik lees zelfs dat men er alweer vanuit gaat dat er van de zomer weer gekocht moet worden. Lekker Koopclub worden en je eigen talenten verwaarlozen. Aan het geluid te horen van een grootcdel van supporters leveren ze met liefde het gedachtengoed van Johan in. Persoonlijk vind ik het dan ook erg schijnheilig om dan wel te juichen om een munt of mogelijke naams verandering van de Arena. Meejuichen met de massa zonder enige kennis is dat. Triest zoals mijn cluppie er voor staat. Helaas geen Johan meer voor nieuwe revolutie, geen Jonk en Jordi zal zijn vingers niet willen branden.

Comments are closed.