Ajax heeft weinig moeite met ADO: 3-0

Ajax heeft weinig moeite gehad met ADO. De ploeg van Peter Bosz was in eigen huis met 3-0 te sterk voor de Hagenaars. Vanaf het begin liet Ajax al zien dat er voor ADO niets te halen was in de ArenA. Basisdebutant Justin Kluivert kreeg geen strafschop na een duwtje van Danny Bakker en Kasper Dolberg stuitte na een voorzet van Kluivert op de Haagse doelman Ernestas Setkus.

Na elf minuten spelen was het raak. Dolberg lanceerde Hakim Ziyech en de aanvallende middenvelder bleef alleen voor Setkus koeltjes. Direct na de openingsgoal kreeg Ajax kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar Dolberg raakte de paal en Amin Younes zag zijn schot via een Haags been net over het doel vliegen. Nadat Younes na ruim een half uur naast had geschoten, verdubbelde Lasse Schöne de score. Net als vorige week tegen Utrecht demonstreerde de Deen zijn prachtige traptechniek. Met een prachtig aangesneden vrije trap in de bovenhoek zette de routinier de 2-0 op het scorebord.

De gevaarlijkste man aan ADO-zijde was Ruben Schaken, die aan het begin van de tweede helft twee prima mogelijkheden kreeg om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen. Eerst stuitte de buitenspeler (na Daley Sinkgraven te hebben geklopt) op doelman André Onana, en tien minuten later maaide de rechtsbuiten over de bal heen na een voorzet van Sheraldo Becker.

Een kwartier voor tijd gooide Dolberg de wedstrijd in het slot, door een door Davy Klaassen verlengde corner van Ziyech bij de tweede paal binnen te tikken. Eerder was de talentvolle Deen met een prachtige omhaal al dicht bij een doelpunt geweest, maar die poging spatte uiteen op de lat.

Ajax-ADO Den Haag 3-0 (2-0)
11. Hakim Ziyech 1-0
34. Lasse Schöne 2-0
76. Kasper Dolberg 3-0

Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech (78. Van de Beek); Kluivert (78. Cassierra), Dolberg, Younes.

Opstelling ADO Den Haag:
Setkus; Ebuehi, Beugelsdijk, Meissner, David; El Mahdioui, Trybull (82. Asmelash), Bakker; Becker, (87. Amatkarijo), Schaken, Duplan (87. Schouten)

38 Comments

1. Charka53

Mooi De Seijs , ze hadden de tweede helft voetbal les moeten geven maar nee hoor we zijn er al dus dit was het dan.

2. Litmanen

Eens Seijs. Ze moeten ondanks het prachtige voetbal aan de doelpunten gaan denken. Het zal je toch niet gebeuren dat dat beslissend gaat worden.

1. HURBIE

Zo dat waren de Haagse Hopjes nu Roda verslaan en Feyenoord en PSV verliezen bij AZ en Twente

1. FrankiC

Veel goede momenten, regelmatige overwinning. Tegen dit ADO toch even verder moeten uitbouwen.

2. KBouter

Met weinig moeite denk ik aan een veel hogere score.

Helaas lukte dat deze wedstrijd niét.

3. ritchy

die ooievaars hadden echt niets in te brengen ik ben blij met de 3 punten maar ze hadden ook aan hun doelsaldo kunnen gaan werken helaas niet gebeurd

4. Erwin1995

Weinig moeite……dat zal allemaal wel, maar 3 goals is te weinig. We moeten inlopen op 010. We staan 6 punten achter: 5 punten en heel veel doelpunten.

5. Widi

Het is gewoon niet goed genoeg. Degradatiekandidaat Zwolle scoort er in Den Haag ook 3 tegen ADO.

6. jonk supporter

Tweede helft was toch echt slaapverwekkend. Zo’n slecht Ado en dan maar 1x scoreb in de tweede helft is simpelweg niet goed. Wel genoten van Kluivert in met name de eerste helft. Dolberg is aparte klasse en Younes ……. ja Younes mag nu toch echt gaan banken. Ongelooflijk dat hij mocht blijven staan.

1. Widi

Ik vond Cassierra niet slecht invallen. Misschien kan die volgende week meedoen ipv Younes.

1. Widi

Ik ben niet zo’n Younes fan hoor. Ik vond alleen dat het veld groot gehouden moest worden tegen ADO en vond dat dit beter zou gaan met Younes dan met Cassierra.

1. jonk supporter

Dat het veld kleiner gehouden moet worden bij balbezit tegenstander is logisch maar Ajax overdrijft dit. Het lijkt soms op welpenvoetbal. Nadeel is dat wanneer je de bal terug veroverd je er een eeuwigheid over doet om het veld weer breed te maken. Younes maakt met zijn acties bij balbezit het speelveld per direct kleiner.

7. Teuntje

ADO was onthutsend zwak en ons aller Ajax zakte de tweede helft flink weg. Blij met Kluivert (heerlijk ventje) en de score van Dolberg. Deze wedstrijd hadden we moeten gebruiken om qua doelgemiddelde op Feijenoord in te lopen.

8. Remco425

Schrijver Fred is geen fan van Sinkgraven en dat laat hij duidelijk blijken. Is niet de enige die een fout maakte, maar hij moet er wel even als enige negatief uitgelicht worden. Hoe typisch…

9. Forever nr14

Pffffff wat een voetbal zeg, een zeer zware rit naar huis maar weer met “maar” 3-0 tjonge jonge wat gaat er toch veel fout brrrrr simpele ballen in passen lukt ze nog niet eens, en dan Ziyech??? Mooie goal en verder……?

10. Forever nr14

Mooie wedstrijd?? Jeetje wat zijn we toch gewend zeg?? Tegen deze tegenstander MOET je toch vaker scoren joh

11. Forever nr14

Kakkies worden echt wel kampioen hoor, wij verzaken om minimaal aan het doelpunten saldo te werken tegen een onthutsend zwak ADO

1. vak411

Dan ga je lekker naar fr12… 14 wedstrijden voor het einde roepen dat de kakkerlakken kampioen worden..

12. Erwin1995

Maar goed, wij winnen van 010, de lampjes ook van 010 en dan worden we kampioen met 1 punt meer….. Kat in’t bakje

13. Slingertje.

Leuk die overwinning maar ze moeten eens scherper worden voor de goal.
    Vandaag had je met dubbele cijfers kunnen winnen.

14. -buitenkantje rechts-

Genoten van Kluivert en een schitterende vrije trap van Schöne.. Voor het overige een matig Ajax.. Dit Den Haag moet opgerold worden.. Er waren zelfs een paar goede kansen die ze zo nog op 1-2 of zelfs 2-2 had kunnen zetten. Onacceptabel!
    Gelukkig een actieve Dolberg gezien die scoorde. Nog lang niet alles goed, had eigenlijk 3 x moeten scoren. Vooral die omhaal had ik hem gegund. Younes krijgt nu echt teveel krediet vind ik.