Peter Bosz verrast met wissel: ‘Ik denk dat jullie de wissel ook niet zagen aankomen’

Peter Bosz wisselde de Colombiaanse verdediger Davinson Sánchez met Matthijs de Ligt en die wissel was opmerkelijk te noemen. Sánchez was zichtbaar teleurgesteld om deze wisseling van tactiek maar de oefenmeester had een duidelijk plan: ‘Wij dachten dat we op die positie iemand moesten hebben die goed kan verdedigen, maar ook de ballen goed kan inspelen. Dat kan Matthijs hij beter dan Davinson’, zegt Peter Bosz tegen FOX Sports. Sánchez had deze wissel niet zien aankomen en baalde: “Dat mag… Ik denk dat jullie de wissel ook niet zagen aankomen, of wel?”

Uiteraard is Peter Bosz gelukkig met deze overwinning op Utrecht: ‘Ik ben tevreden over de overwinning en hoe we aan de wedstrijd begonnen, en ook over hoe we gevochten hebben als team toen het minder ging. Het eerste half uur was voor ons, daarna kregen we een moeilijke fase door slordig balverlies. Dan worden andere dingen gevraagd als je wilt winnen van zulke tegenstander. We hebben bij vlagen goed gevoetbald en met elkaar geknokt om de wedstrijd te winnen’

Related posts

80 Comments

  1. KBouter

    Eerlijk gezegd…nee, totaal niet aan zien komen.

    Ik had Veltman wel verwacht, want die struikelde een paar keer over zijn eigen benen heen, met zijn jarenlange ervaring.

    1. Geroldkohlen

      ik had er ook nog wel wat andere verwacht ,die in aanmerking kwamen voor een wissel!

      1. Litmanen

        Zeg Kohlen, zit jij dan te genieten van die fantastische Schone, of ga je dan nog een kwartiertje azijnzeiken over wat er mis ging?
        Wat ben jij voor supporter?

        1. Geroldkohlen

          zo zie je maar weer dat je reageert om te reageren ,moet je mijn reactie maar lezen over die mooie goal! verder verander jij je naam. want jij maakt die naam een schande !

    2. FrankiC

      Sanchez speelt 2 weken wat minder, maar blijft basisspeler. De Ligt hoort naast hem in de basis. Dan maar even geen linkspoot in het centrum.

      1. Litmanen

        Ik ben een groot fan van Riedewald maar Viergever speelt elke week sterker.
        Ik snap niet waarom de mensen niet superblij zijn met die eerste drie punten in acht jaar. Nee lekker zeiken dat hun favorietje er niet in staat.

        1. -buitenkantje rechts-

          Misschien omdat anderen wat meer kijk op het spelletje hebben Litmanen en daar ook een mening over hebben.. Alleen kijken naar de uitslag zoals jij doet kan je ook op teletekst doen..

  2. -buitenkantje rechts-

    Dit bedoel ik met willekeurige keuzes.. in dit geval wil ik zelfs verder gaan. Dit is gewoon een volstrekt onbegrijpelijke en verkeerde keuze!
    Sommige spelers krijgen zo lijkt onbeperkt krediet.. Denk aan Veltman, Sinkgraven.. Younes.. maar ook Dolberg heeft niks gebracht. En wie wordt gewisseld??
    De tot dan toe gevaarlijkste aanvaller El Ghazi en de beste verdediger Sanchez! Wat is dit?? Zo maak je het erg moeilijk om een gemotiveerde groep spelers te houden Bosz!

    1. Charka53

      Je zou er gefrustreerd van raken hè buitenkantje maar een winnende coach heeft altijd gelijk.

    2. KBouter

      BR ik snap wat je bedoelt, maar met een paar voorzetten van Ghazi heb je ook alles gehad.

      Ik heb vandaag een Ghazi gezien, die zo slap de duels inging, zodat Utrecht erover heen kon en bloed rook.

      Ghazi is echt een sympathieke gast, maar voetballend komt hij domweg tekort voor Ajax1.

    3. KBouter

      Moet je de Telegraaf eens lezen…Veltman vond Utrecht nogal tegenvallen.

      Dat vond…Veltman!!

    4. PvL020

      Ja maar voor de degen die je noemt is er geen betere helaas, tenminste een betere voor wat Peter wil zien op dat moment, dus kan zijn uitleg wel begrijpen. Maar de nieuwe rechtsbuiten hebben we al.. als Kluivert dit vol blijft houden en verbeterd is het echt mooi

    5. Jimmy1971

      El Ghazi werdt gewisseld omdat hij een paar keer te snel stopte met achter de bal aanrennen , kijk maar terug !!
      Was dus een terechte wissel !
      Uitleg over wissel Sanchez – de Ligt was ook helder ..

      1. Litmanen

        Zoals gewoonlijk vrdedigde Ghazi niet terug. Nou is Younes daar ook niet heel sterk in, maar die is niet weg over een week.

  3. jonk supporter

    Hij had Sinkgraven moeten wisselen, Viergever naar links en de Ligt naast Sanchez. Verder inderdaad Kluivert voor Younes.

      1. jonk supporter

        Slechts een wissel en 1 positie verandering. M.b.t. Sinkgraven zou het alleen maar beter kunnen gaan met Viergever.

      2. KBouter

        Hij bedoelt ipv Sanches eruit, Sinkgraven eruit, Viergever linksback en de Ligt naast Sanches.

        Vond de tweede helft Sinkgraven beter dan de eerste, vond eerlijk gezegd Veltman weer slecht, zag hem een paar keer klooien in het centrum dat ik dacht…ben jij nu de verdediger met de meeste ervaring hier?

        Viergever solide tot goed, mooiste technische actie van de wedstrijd kwam verdomt nog van hem ook?

      1. dioajax

        denk dat ajaxpers stiekem papieren heeft ingevuld voor de volgende trainer van ajax1…

      1. De seijs

        Dat stinkt naar een uitleg. Met de nadruk op leg. sorry kbouter was een inkoppertje.???

  4. Dagrump

    Ben blij met de winst. Gelukkig dat we hebben gewonnen !! En wat een lekkere goal van Shone!!

    1. Teuntje

      We moeten naar Feijenoor kijken. Als zij alles blijven winnen, staan we volledig met lege handen aan het eind van het seizoen

          1. -buitenkantje rechts-

            En weer 2-3!! Heerenveen op voorsprong! We gaan PSV een extra duw geven dit weekend mensen.. :-)))

          2. Widi

            En jij zei vanmiddag tegen mij dat we niet naar anderen moeten kijken……nou van mij mag jij kijken hoor. Ieder punt dat onze directe concurrenten verspelen, is meegenomen.

          3. Widi

            Zag het ook al……ging het maar niet verbeteren. Je kan niet zeggen dat ik me niet aanpas. Ik organiseer komende zomer een reisje voor forumleden met het kofschip.

          4. jonk supporter

            Vergeet het fokschaap niet mee te nemen voor het geval er keuzes gemaakt moeten worden.

          5. -buitenkantje rechts-

            Reza Ghoochannejhad Nournia .. haha! Probeer dat maar eens foutloos uit te spreken.. 🙂

  5. Forever nr14

    Ik zou zeker die lampe kappen in de gaten blijven houden hoor! Die trekken aan het langste eind p, let maar op!
    Als wij zo terug vallen na 30minuten pffff, houden we dat niet vol

  6. EugAjax

    Bosz verraste vriend en vijand en na zijn wissels speelde Ajax nog beter. El Ghazi had zijn beste momenten erop zitten en toen mocht Kluivert het afmaken?. Ook de uitleg wissel De Ligt en Sanchez revolutionair. Ik moet zeggen eindelijk is hij beslissend met deze dubbele wissel! Bosz mijn complimenten! Ook gaat Ajax steeds beter in topwedstrijden spelen, zie ook PSV thuis.

  7. JohnDoe77

    Naast al het geneuzel over of je wel of niet een echte fan bent; PB komt wel goed weg en houdt van een risicootje! Als De Ligt 1 foutje gemaakt had, zou Bosz de volle laag gekregen hebben. Sanchez is een topper, maar de laatste paar weken wel iets minder in vorm. En De Ligt verdient ook zijn kans af en toe. Zwakste in onze verdediging blijft Veltman… Wat is er met Tete?

  8. jonk supporter

    De wissel was niet logisch. Zoals ik al eerder aangaf had d Ligt er in moeten komen voor Sinkgraven waar Viergever dan zijn taak zou overnemen. Verdr had hij Younes voor Kluivert moeten wisselen. Ajax was deze wedstrijd gewoon diverse kern weer lucky Ajax en speelde zeker niet groots.

  9. Forever nr14

    Die Younes had toch 3x gescoord tegen RB Leipzig “B”!! Hahaha man man die raakt geen pepernoot zeg, en laat sinky maar zwemmen, niet meer opstellen want je speelt meteen met 10 man!!!

  10. Cees

    Wat andere vind van peter bosz ik hebt respect en ik vond peter. Uitstekend hij laat ajax weer. De kleur geven en lachen

  11. Cees

    Willem van hanegem is ook trots op ajax hoe het gespeeld is somigen zijn er op tegen op willem van hanegem maar iedereen heeft en menig. Dat mag

  12. Iamsterdam2015

    Prima, maar als hij het nu maar noet in zn knar haalt om Sanschez de volgende pot op de bank te zetten…..

Comments are closed.