Opstellingen FC Utrecht – Ajax

Amin Younes is weer hersteld van zijn bovenbeenblessure en dat betekent dat Justin Kluivert geduldig op de bank moet blijven zitten. Vandaag kan Amin laten zien dat het een effectieve speler is net zoals hij was tijdens het oefenduel tegen RB Leipzig. FC Utrecht maakt er geen geheim van om alles op alles te zetten om Ajax een poot uit te draaien en zet daar Richairo Zivcovic zeker voor in. Davinson Sánchez is er niet onder de indruk van en wil FC Utrecht gewoon de mond snoeren. Anwar El Ghazi is ook weer van de partij ondanks de belangstelling vanuit Lille maar Abdelhak Nouri en Václav Černý zullen vanwege blessures niet meedoen. De wedstrijd begint om 12:30 onder leiding van Björn Kuipers.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Van der Maarel, Leeuwin, Janssen, Van der Meer; Amrabat, Brama, Barazite, Ayoub; Zivkovic, Haller

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Davy Klaassen; Lasse Schöne; Hakim Ziyech; Anwar El Ghazi; Kasper Dolberg; Amin Younes

Related posts

193 Comments

    1. De seijs

      Met deze elf worden we geen kampioen. Hoop dat ajax het tegendeel gaat bewijzen vanmiddag.

    2. KBouter

      Wens iedereen hier een zeer plezierige middag, dat we eindelijk afrekenen met dat Utrecht gelul.

      En..lampjes laat in de middag puntjes laten liggen!!

      Kom op Ajax..

  1. dioajax

    Yoooh hallo allemaal I’m back again hahahahha…ik wens iedereen een mooie en gezond 2017….ik denk dat we 1:2 of 1:3 gaan winnen…we gaan winnen…WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE…Bosz doet het heel goed en we gaan kampioen Worden deze jaar…

  2. -buitenkantje rechts-

    Logische opstelling gezien de voorgaande wedstrijden..
    Toch zou ik liever Kluivert voor Younes zien.. Hoop dat Veltman zijn foutjes kan beperken dit keer.. Ook tegen Utrecht met Haller en Zivco toch liever de Ligt voor Viergever.

    1. PvL020

      Waar halen we dat toch steeds vandaan dat iedereen een omzetting wil!? Snap dat niet, roepen we nu kluivert en de ligt, die nog geen ervaring hebben tegen dit soort tegenstanders …. dit team zijn de beste 11 anders spelen er wel andere. Dat het bij de supporters niet de favoriete keuze is, is dan jammer. Ben blij dat sommige supporters geen coach zijn

  3. Charka53

    Dit wordt weer een moeilijke middag , maar hopen dat we weer eens de punten pakken en nu moet het !! 010 heeft geen steekje laten vallen.

  4. EugAjax

    Op zich logische opstelling. Had liever Kluivert gezien voor El Ghazi. Anwar laat zien dat ik dat verkeerd heb! Kom op mannen en iedereen een mooie middag toegewenst!

  5. EugAjax

    Ajax wel beter, El Ghazi inderdaad veel aan de bal maar zijn voortzetting is middelmatig. Word tijd voor echte kansen Ajax. Wel goed dat middenveld voorlopig voor Ajax is. Maar dan ook echt voor Ajax

  6. Iamsterdam2015

    Lekker el ghazi!!!! Zit goed in de wedstrijd. Younness en Dolberg wederom ………tja

    1. DennisTheMenace

      Meen je dat echt, vind ik de slechtste man van ’t veld. Heeft de bal veel, maar doet er niks goeds mee. De wedstrijd kan nog dagen duren, maar een goede voorzet of doelpunt van zijn voet kun je vergeten (hoop uiteraard dat ik t mis heb).

      1. Iamsterdam2015

        Ja meen ik! Als el ghazi de bal heeft is dst tenminste richting goal en gaat er dreiging vanuit…..youness wil ik niet eens over praten en Dolberg kan ik je inderdaad gelijk in hebben.

    2. PvL020

      Youness eens, maar Dolberg wordt, zoals alle spitsen de laatste jaren, niet goed gebruikt … in de dekking aangespeeld en totaal geen voorzetten op hem of met steekballen bediend

      1. -buitenkantje rechts-

        Daar heeft Dolberg zelf ook invloed op door zijn poditiespel en de acties die hij maakt.. Tot nu toe alleen zinloos doorlopen op de keeper

  7. Iamsterdam2015

    Sinkgraven al paar keer daar weggelopen met als hoogtepunt Zivkovic die bij hem wegloopt en op de lat schiet!!!

  8. -buitenkantje rechts-

    Sinkgraven wordt links en rechts voorbij gelopen.. Deze wedstrijd beter voor Dijks..

  9. Teuntje

    Dit is eindelijk weer eens een echte test, deze wedstrijd.
    Gaan zien hoe Bosz en zijn mannen ervoor staan.

  10. EugAjax

    Volgens mij ontstonden kansen en ruimte omdat eerst El Ghazi en later Ziyech zich in een duel lieten aftroeven toen Ajax in voorwaartse beweging was….beetje makkelijk dan naar Sinky te wijzen. Klopt wel dat hij te makkelijk te passeren is

    1. -buitenkantje rechts-

      Maakt niet uit Eug.. bslverlies wordt eenmaal geleden.. dat hoort bij verdedigende taak

      1. EugAjax

        Vind ik beetje te makkelijk BR. OK Sinky moet er mss rekening mee houden maar waar Ghazi en Ziyech zich lieten aftroeven dat mag ook niet gebeuren vind ik.

  11. -buitenkantje rechts-

    Stel dubbele wissel voor in de rust.. Dijks voor Sinkgraven.. Kluivert voor Younes.

  12. vanzanten

    Ik mis Ajaxpers een beetje om ons te vertellen dat Peter Bosz niks waard is als trainer.

    1. vak411

      Ajax pers heeft deze week in groep 3 een nieuwe letter geleerd waar hij niets mee kan.. hij zit te oefenen begreep ik.. tja de letter X is gewoon de laatste letter van ons aller Ajax hoor..

  13. bs

    Ze leggen ze wel lekker voor utrecht klaar zeg. Wonder dat het nog 0-0 staat. Er moet nog een schepje bovenop. Tijd voor bevlieging van Dolberg.

  14. -buitenkantje rechts-

    Younes Younes Younes.. samen met Westermann bratwursten gaan verkopen tijdens de rust..

  15. -buitenkantje rechts-

    Alle gevaar komt van rechts.. Sinkgraven zakt door het ijs.. beter gezegd, ligt al onder het ijs.

  16. EugAjax

    Begint nu wel echte wedstrijd te worden….echt Eredivisie imkrimpen tot ca 10 ploegen en je hebt elke week deze weerstsnd, wat weer goed is voor ontwikkeling!

      1. EugAjax

        Nee hoor ik neem aan dat jij dus liever kijkt naar Go Ahead en Excelsior tegen Ajax? Dat kan. Ik vind dit soort wedstrijden veel leuker om naar te kijken

          1. EugAjax

            Klopt spelniveau mpet echt omhoog, maar dat is juist wat ik bedoel. Te vaak geeft Ajax niet thuis in dit soort wedstrijden dit seizoen. Hoe meer weerstand hoe beter je word op lange termijn. Als dat niet zo is kan iedereen wel in Eredivisie blijven voetballen ipv buitenland ?

  17. EugAjax

    Eerste half uur voor Ajax laatste kwartier voor Ajax. Terechte gelijke stand bij rust. Hoewel 0-0 geen juiste afspiegeling is. Kom op mannen tweede helft moet beter. Gezien power van utrecht inderdaad denk ik toch Dijks voor Sinky! Verder word het tijd voor Kluivert

  18. Ajacied407

    Waar zijn ze gvd mee bezig man. Toon eens wat strijd.. En die nutteloze ballen van Younes komen ook m’n strot uit

  19. Jimmy1971

    Deze helft maakt wel al duidelijk dat er een topvleugel aanvaller (Neres) bij moet , Marc !

  20. Geenemotie

    Voetballend zijn we beter, middenveld voor Ajax. Moeten rustig blijven geen paniek. Bal snel rond laten gaan. Nog niet wisselen denk ik.

  21. Iamsterdam2015

    ONGELOFELIJK!!!!!!!!! Nu krijgt utrecht een kick!!!!! Klaar, dag 3 punten. Godsamme!!!!!!!! ONGELOFELIJK!!!!! Dag kampioenschap!!!!!!

    1. vak411

      Imsterdam.. nog 20 minuten en 15 wedstrijden en jij hebt het bij elke slecht moment de laatste weken over daaaaag kampioenschap… beetje vertrouwen in je eigen club mag ook wel

    1. vak411

      Jaaaaa daar is hij… denk je.. ik denk iedere week: zou hij zijn medicatie nu wél ingenomen hebben en met normale opmerkingen komen.. helaas… druk anders op het belletje en vraag of de zuster je lekker in wil stoppen.. oh ja, vraag gelijk je pilletjes.

  22. fjonkman

    Wat een vreselijk slechte pingel was dat zeg! En het is alweer zo’n kutwedstrijd, en Utrecht zie je gewoon steeds sterker worden. Kom op Ajax, toon nu eens ballen en pak die wedstrijd nou!!!!

  23. Iamsterdam2015

    Misschien moet Cassierra er wel in want Dolberg doet echt zn best maar het is nu klaar zo!!

      1. vak411

        Daar heb je ook ballen van de zijkant voor nodig. Komt wcht wel weer. Geduld met onze jonge topper

  24. Teuntje

    65 minuten gespeeld, een aantal spelers zeer slecht in de wedstrijd….(nog) geen wissels

  25. -buitenkantje rechts-

    Nuttige wedstrijd.. tekortkomingen worden wederom goed zichtbaar..
    Backs ondermaats.. linksbuiten en spits onzichtbaar..
    Je mag als coach best koppig zijn.. maar dit ziet iedereen met beetje kijk op het spelletje.

    1. Widi

      Wat moet hij dan! Een betere linksback is er niet. Kun je de trainer niet verwijten. En ook betere buitenspelers kun je alleen opstellen als ze voor handen zijn. Je kunt niet verwachten dat Kluivert het hele seizoen goed in de basis speelt. Ik ben helemaal niet bijzonder voor of tegen Bosz. Maar hij moet wel eerlijk beoordeeld worden.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ik vind niet dat Bosz de beste spelers opstelt Widi.. vind zijn keuzes ook getuigen van willekeur.. in ieder geval niet consequent. Heb andere voorkeuren en zeg dat al een hele tijd. Niks oneerlijk commentaar!

    2. Geroldkohlen

      idd, dit was de perfecte pot om onze tekortkomingen aan te tonen. ik zei al eerder er met een vleugelaanvaller, spits en een linksback bij!! voor Rechtsback hoef je niet te kijken, want we hebben gewoon een betere op de bank. ja we winnen daar is alles mee gezegd. en ik had echt gehoopt dat we eens een keer weer Utrecht van de mat zouden spelen, gewoon triest dat het weer niet lukt!!

  26. Jimmy1971

    Enige hoogtepuntje tot nu toe , is van onze Viergever..
    wat een matte aanval hebben we op het moment !

  27. Iamsterdam2015

    Hij laat younness gewoon staan en haalt el ghazi eruit……… zeg mij aub dat ik het verkeerd zie………

  28. EugAjax

    Snap verontwaardiging wissel niet. El Ghazi was in begin aardig zonder echt goede voortzetting tweede helft is Younes iets gevaarlijker. Met deze voorhoede Younes, Dolberg en Kluivert op naar winst

    1. vanzanten

      Kan het zijn dat je al eens eerder hebt gezegd dat je Bosz geen trainer voor Ajax vindt?

  29. PvL020

    Nou de ligt en kluivert erin en blijft billen knijpen door slecht middenveld met verkeerde keuzes en niet vol in een duel durven gaan

    1. Widi

      Jammer he, ajaxpers, dat we (en dus ook Bosz) gewonnen hebben! Kruip maar lekker een week onder je steen. Volgend weekend mag je weer domme dingen roepen.

  30. Geroldkohlen

    door het oog van de naald! ik zag de bui al hangen! maar er zakken er toch een paar door het ijs vandaag pfff

          1. vak411

            Dat roep je vaker.. denk je echt dat hij zo ver is dat hij verschil maakt? Liever Huntelaar aantrekken als hij wil. Goals gegarandeerd

    1. vak411

      Juist Eug… viergever wordt vaak afgemaakt hier maar is misschien niet de beste maar wel betrouwbaar. Zeikt nooit, verzaakt niet en voor mij man of de match vandaag!

      1. -buitenkantje rechts-

        Mee eens.. Viergever verdient compliment.. lis daarvan zegt het iets over de prestatie van de rest.

    1. De seijs

      Ja helemaal waar widi dit hadden ze niet verwacht. We staan er weer waar die kakkerlaken dachten los te zijn.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ze staan nog steeds los.. hou er ook niet van om na een overwinning het over een andere club te hebben.. kijk naar jezelf.. behoud het goede en orobeer te verbeteren wat nig niet gied gaat..

          1. -buitenkantje rechts-

            Hoezo? Als zij verloren hadden was het een tik geweest. Nu is het nog zoals het al was.. wij moeten nog steeds 5 pt goed maken.

          2. Widi

            Nou BR, als Ajax zo kort voor tijd nog op 0-0 staat, hoopt 010 dat Ajax 2 punten laat liggen. Als Ajax dan toch nog, nota bene bij Utrecht, de volle winst pakt, is dat een tikkie. En als jij vindt van niet, is dat oke hoor.

    2. vak411

      Zeker Widi.. kakkerlakken gaan zeker veel punten verspelen.. bij de druk van het moeten winnen om kampioen te worden loopt het ze dun door de broek. Denk zelfs dat pisvlekken boven kakkerlakken gaan eindigen..

  31. EugAjax

    Heerlijke pot voetbal. Ajax uiteindelijk net wat beter zeker in eerste half uur en tweede helft. En ja Lasse hoe neem je revanche op een zeer slechte penalty. Wat een ongelofelijke kanjer deze man! EINDELIJK weer eens even adrenaline eruit lopen en wandelen met mijn hond ?. Gefeliciteerd mannen !

  32. KBouter

    Kortom…een goed startend Ajax, maar eindigt slap einde eerste helft, zodat die gasten een paar kansen krijgen.

    Zolang Ajax ze niet maakt, ruiken die gasten bloed, in de enigste wedstrijd van het jaar wat telt voor hen. Goede wissel Bosz..die El Ghazi wisselt voor Kluivert, wat direct gevaar oplevert. Mooie goal van Schone, eindelijk na zoveel jaar een overwinning op Utrecht.

    En we blijven Feyenoorder achtervolgen. Verder Ghazi goed begin, maar in mijn ogen te licht voor Ajax. Sinkgraven ook niet super, maar dragende speler Veltman wederom zeer slecht, struikelend over zijn eigen benen .Wanneer betaald West Ham die 10 mio? Nu lekker achterover leunend met een biertje, en straks die lampjes punten zien laten liggen tegen Heerenveen

    Proost Allen!

  33. dioajax

    veel veel mensen hier zeggen dat Bosz niet een goeie trainer voor ajax is…hij is een hele goeie trainer voor ajax en je kan het zien hoe ajax speeld dit half jaar…dit voetbal heeft ajax niet gespeeld onder de boer in de 5 jaren…wel kampioenen maar niet goed voetbal…je kan zien hoe aanvallend ajax speeld onder Bosz…en ik begreep de frustratie wel maar het is omdat feyenoord boven aan ziet maar dat zal niet lang duren want 010 heeft geen team…ajax wordt kampioen dit jaar en ben benieuwt hoe de mensen die niet Bosz willen hoe die gaan reageren…ik vindt dat Bosz een uitstekend werk doet…alle supporters moeten achter de trainer en spelers st aan…we gaan winnen we gaan verliezen alles kan gebeuren want het is voetbal maar we blijven altijd ajax…en sommige zeggen waarom hij el ghazi uit halde en niet younes en dat is omdat el ghazi niets kon in de tweede helft…hij was sneller dan de verdediger en bosz heeft aan hem veel keer gezegd sneller sneller maar el ghazi kon het niet…en omdat bosz zag dat op deze kant heel veel kansen hadden heeft hij justin in gebracht en het ging veel beter…iedereen heeft een “kleine”trainer in zichzelf maar als je een trainer bent is het niet makkelijk anders was elke mens in de wereld een top trainer…bosz is een hele goeie trainer voor ajax…

      1. dioajax

        yoooh buitenkantje dank je wel man…ja ben terug van vakantie en ik heb een andere mobile en had mijn wachtwoord vergeten en nu ben ik weeeeer hahahhaha…

    1. vak411

      Goed verhaal Dino.. mee eens… maar volgens mij heb je er al een paar op om het te vieren…

  34. Geenemotie

    Ajax heeft een puike prestatie geleverd. Rustig gebleven en goede wissels van Bosz. Wordt soms niet goed van al dat negatieve geroep. Beetje meer vertrouwen uitspreken helpt meer ipv spelers afbreken of de trainer. We doen het goed en pakken 3 belanrijke punten. Reken maar dat de Kakkerlakken balen. ???

  35. jonk supporter

    Begin van de wedstrijd bovenliggende partij maar onvoldoende kansen gecreeerd. Daarna met geluk de nul gehouden bij de rust. Alle linies zwak vandaag. Sinkgraven was het niet vandaag. Veltman wederom niet goed vandaag. Beetje 010 overwinning. Niet overtuigend, niet des Ajax maar achterstand blijft gelijk. Was het 0-0 gebleven had niemand gesproken over een puike prestatie.

    1. -buitenkantje rechts-

      Eens JS.. daarbij vraag ik me af hoeveel krediet sommige spelers krijgen?

      1. jonk supporter

        Klopt maar wat er aankomt is jong en ook niet rijp voor 100% rest seizoen. Zie Dolberg. Meer afwisseling zou wel goed zijn, maakt ze onderling mogelijk scherper. Maar qua ervaring zou Tete nu wel eens aan de bak mogen. Verder zou ik ook wel eens het tandem de Ligt Sanchez willen zien en Viergever op de plek van Sinkgraven. Dijks is denk ik gewoon over en uit.

          1. Widi

            Wat bedoel jij met exact, BR? Ook dat Dijks over is? Want in de rust vond je nog dat hij moest invallen. Ik vind ook dat Dijks over en uit is. En volgende week gewoon een keer Cassierra in de basis in de spits.

          2. -buitenkantje rechts-

            Ik dacht dat Dijks deze wedstrijd beter zou zijn dan Sinkgraven.. Maar de oplossing van JS vind ik nog beter. Of het definitief over en uit voor Dijks is valt nog te bezien.. Wel duidelijk dat Bosz het niet in hem ziet zitten. Dus in die zin over en uit. Wil graag de beste spelers in het veld zien. Sinkgraven wordt geroemd om zijn aanvallende impulsen.. die heb ik deze wedstrijd niet gezien en tegen PEC nauwelijks.. Noemde dat Sinkgraven geïnfecteerd leek door het “tikkie breed, tikkie terug” virus.. Dat zou Dijks niet slechter gedaan hebben. Dijks zou wel beter verdedigd hebben. Eigenlijk zou voor links achter de volgorde Viergever..Riedewald..Dijks.. Sinkgraven moeten zijn. Maar ook Riedewald lijkt onder Bosz exit.. Voor Schöne en Ziyech wordt vd Beek ingezet, voor Sanchez wordt de Ligt gebruikt..

          3. Widi

            Steeds als Dijks een week of 4 niet gespeeld heeft, gaan mensen vergeten hoe slecht hij, ook verdedigend, speelt. Over en uit. De scouting moet uitkijken naar goede vleugelspelers. Voor en achter. Maar dat doet de hele wereld.

Comments are closed.