Nigeriaans talent tekent contract Aliyu Mahmoud (17) bij Ajax

De 17-jarige Aliyu Mahmoud zal per direct de selectie van Ajax versterken. Hij komt over van de Mutunchi Football Academy. Dit weet het medium Own Goal Nigeria te melden. Door een stage in Engeland zijn scouts van Ajax op het spoor van dit talent gekomen. In Nigeria zijn ze bijzonder gecharmeerd van Aliyu en noemen hem zelfs ‘Whizzkid’. De Mutunchi Football Academy heeft al eerder talenten voortgebracht zoals Musa Yahaya en Moses John. Deze heren hebben daar hun opleiding bijvoorbeeld genoten en zijn nu actief bij FC Porto.

Related posts

41 Comments

    1. Ajacied407

      Vraag me af wanneer er ‘gewoon’ Nederlandse jongetjes die in de jeugdopleiding doorbreken zoals Kluivert. Jongens die gewoon Klaas of piet heten?

      1. Ajacied407

        In plaats van de scouting van (buitenlandse) talenten bedoel ik dan. Daar is bovendien niks meer hoor, zie Dolberg. Natuurlijk hebben we van de Beek, Nouri etc. Maar bij andere clubs zie je het zelden. Dat maakt Ajax toch wel uniek(er dan andere clubs).

      2. Widi

        Kom dan eens naar de Toekomst. Daar lopen ze. En verder: Eiting, de Ligt, Donny, Appie. Ik verwacht zelf ook nog wel wat van Dekker, Sierhuis en Nunnely.

  1. woody79

    klinkt weer veelbelovend. zie straks graag het bericht dat we die dompies hebben vernederd

  2. marcussboss

    nou laten we hopen dat het wat is! misschien kan hij al uit de voeten als buitenspeler aangezien die nogsteeds niet gestrikt is! ajax mag wel even haast gaan maken met de Braziliaanse Neres, want dat is echt een speler die we wel kunnen gebruiken!

  3. KBouter

    Altijd welkom zó n 17 jarige. Kost niets tot weinig en als het niets word helaas. Voor hetzelfde geld zit er een Kanu tussen, en dat is hartelijk welkom dan.

      1. KBouter

        Juist…en die talenten (ouders) zijn allemaal verstandig genoeg om te weten wat ze doen.

        ahum…laten we het hopen?

  4. KBouter

    Is verder weinig over bekend, gaat het hier over een middenvelder, buitenspeler, verdediger, kan er niets over vinden. Beetje meer info was wenselijk geweest.

    Daarbij, per direct bij de selectie…als dat bij de eerste selectie is, hebben we het over een waanzinnig talent denk ik.

    Ik neem aan dat hij aansluit bij Jong Ajax?

  5. -buitenkantje rechts-

    ” The Whizzkid” belooft veel goeds.. Hij is opgevallen tijdens een stage in Engeland. Waarom is hij niet vastgelegd door een Engelse club?
    Weet iemand ook op welke positie hij speelt? Ik ken deze jongen verder niet en heb ook geen info over hem.

    1. Widi

      Hij schijnt erg goed met computers te zijn…………Salt Lake City United had ook al belangstelling…..

  6. Jimmy1971

    Die gokjes moet je af en toe nemen maar waar blijft onze buitenspeler ( Neres ) die gelijk het verschil gaat maken ?!

  7. vak411

    We wachten het rustig af.. graits binnen en hij kan altijd nog voor 3 miljoen naar monaco ofzo… pfffft..

    1. Widi

      Hoe weet jij dat? In het Eerste spelen nu twee jongens van 17. En misschien is deze Nigeriaan wel 2 meter lang en een meter breed. Ongefundeerde opmerking dus!

  8. JohnDoe77

    Past dit in de visie van Cruyff? Alleen maar aankopen doen als we dit soort gasten niet zelf kunnen opleiden? Hebben we een gat op zijn positie bij de zestien en zeventien jarigen?

  9. Ajax belg

    dit echt iets voor Marc. we zijn opzoek naar vleugel speler die direckt inzet baar is . een die het team onmiddellijk versterkt ,dat is de bedoeling van de wintershopping..toch. Wat doet onze td een jonge knaap die 1 leuk partijtje speelt …Ajax de kinderopvang van Europa. En nu wachten of het wat wordt. we hebben toch tijd zat met 5 punten achterstand.Succes Marc

    1. Widi

      Waarom gebruik jij het woord “we” als je zo lullig doet over Overmars? Wat je zegt slaat nergens op. Terwijl er wordt geprobeerd een buitenspeler aan te trekken, kan deze jeugdspeler ook gecontracteerd worden. Het een sluit het ander niet uit. Wil je alleen maar stoken? Misschien is er in Belgie dan een leuke club voor je.

      1. Ajax belg

        ik wil niet stoken .ik wil een leuk ajax zien . maak werk van wat het hardst nodig is .ik hoor nu al weken namen en wat is het resultaat.daar wacht ok op.

        1. Widi

          Je stookt wel degelijk. En dat brengt je niets. En Ajax ook niet. Het gaat iedere transferperiode hetzelfde. Je bent toch geen kleuter? Gewoon afwachten wat er gebeurt.

          1. Ajax belg

            bedankt voor je advies. wat zien we 2 dagen later. weer jonge knul uit Polen .Niets tegen buitenlanders hoor . Toppers zijn welkom.nog een klein tipje. In Genk wil de 19 jarige Leon Bailly weg dat is een toptalent en wilde graag naar Ajax komen en die kan ons wel KAMPIOEN maken Nu. De anders jongen misschien binnen enkele jaren . Dit is mijn mening met alle respect voor Ajax en zijn bestuur.

          2. Widi

            Nee. Die wilde uiteindelijk niet naar Ajax komen. En Genk wilde hem niet kwijt voor 12 miljoen. Genk had gelijk. Want ze gaan meer voor hem vangen. Uit een land waar Ajax niet mee kan concurreren. Ik sta gewoon achter het Ajax management. En ik neem het af en toe voor ze op.

          3. Ajax belg

            weet je Widi…Sulemani daar gaf Van Basten 18a19mil. aan Toch wel deze is klasse beter .ik zie hem alle weken aan het werk. Leon wilde wilde wel degelijk naar Ajax. Nu ligt de prijs wel wat hoger . Misschien moethet bestuur nu hun ambitie op tafel leggen naarde fans toe.

          4. Widi

            Hij koos er voor om bij Genk te blijven. Nu kost hij ook 20. En kan hij naar Engelse clubs en bijvoorbeeld AS Roma. Daar zijn de salarissen netto een veelvoud van wat hij bij Ajax bruto kan krijgen. Die komt dus niet meer. Ik zeg niets over zijn kwaliteiten hoor.

Comments are closed.