Kluivert glundert na debuut: ‘Het gaat eigenlijk vanzelf bij mij’

Justin Kluivert kwam zondag tegen PEC Zwolle (1-3 winst) na 39 minuten binnen de lijnen voor Amin Younes en maakte zodoende zijn officiële debuut voor Ajax. De zeventienjarige rechtsbuiten liet zich een aantal keer gelden en stond na afloop met een glimlach de verslaggever van FOX Sports te woord.

“Ik had vooraf wat zenuwen maar die zijn bij mij altijd meteen weg zodra ik het veld op stap. Het gaat eigenlijk vanzelf bij mij. Als er een mogelijkheid is om een mooie actie te maken, dan doe ik dat. Als ik de ruimte zien, dan benut ik de ruimte. Ik denk dat mijn benen het ook zelf een beetje verzinnen, haha. Dat is wel een leuke”, aldus Kluivert.

Trainer Peter Bosz liet weten dat hij het talent goed vond invallen: “Zelfs in de eerste helft al. Wat we van hem kunnen verwachten? Laten we het maar rustig aan bekijken met hem.” In dienst van Jong Ajax kwam Kluivert tot dusverre tot twee doelpunten in vijf wedstrijden. Kluivert junior werd via sms ook gefeliciteerd door zijn vader die er meteen aan toe voegde: “Nu gaat het beginnen!”.

Related posts

13 Comments

  1. KBouter

    En nu maar zien of je Younes uut de basis blijft spelen. Vandaag was het in ieder geval TOP.

  2. -buitenkantje rechts-

    Bij alle goede voetballers gaat het vanzelf.. Voor hem ga ik naar het stadion.. Puur als liefhebber.

Comments are closed.