Bosz: ‘Idee om Sinkgraven als linksback neer te zetten kwam van Bruins Slot’

Volgens Peter Bosz kwam het idee om Daley Sinkgraven op de linksbackpositie neer te zetten uit de koker van meesterscout Tonny Bruins Slot, zo laat Bosz tegenover De Telegraaf weten. ‘Hij vertelde het verhaal over Sergi. FC Barcelona had Stoichkov gekocht en die deed het fantastisch, waarna Johan Cruijff zei dat Sergi moest worden verkocht. Tonny zei het zonde te vinden, omdat het een goed ventje was. Hij dacht dat hij linksback kon worden. Van Johan mocht hij hem daar in Barça B opstellen en na enige tijd vroeg Cruijff aan Tonny: ’Hoe doet hij het eigenlijk?’ Bruins Slot zei ‘Fantastisch’. Hij was intelligent, zag het en stond altijd goed. ’Oké’, zei Johan. ’Morgen speelt hij tegen Galatasaray.’’

Related posts

73 Comments

  1. woody79

    daarmee bedoeld hij dat het niet zijn eigen inzicht was. Met Dijks achter de hand hebben we toch geen lb nodig?

    1. marcussboss

      Ik zou toch heel graag zien dat ze haps nog halen! hopelijk blijft sinkgraven zich ontwikkelen op die positie, maar mocht dit zijn top zijn dan hoop ik nog wel een echte linksback te zien.

        1. marcussboss

          Jaa bijvoorbeeld! Dijks is een goede, sterke verdediger maar komt voor het spel van ajax wat te kort. ajax heeft een linksback als haps of buttner nodig.

      1. Litmanen

        Zo succesvol zijn spelers van AZ niet bij Ajax. Overigens niet verrassend dat het idee uit een Barca koker komt. Ze zijn daar gewend om echte voetballers op de backplaatsen te zetten.
        Bovendien goed om te horen dat Bosz de credits aan Bruins Slot geeft.

        1. Litmanen

          Ging over de roep naar Haps. Die jongen heeft 10 goeie wedstrijden gespeeld. Derksen lult hem oranje in dus wordt het niets….

    2. FrankiC

      Sinkgraven ontwikkelt zich stormachtig. Had ik niet verwacht. Wordt ook per wedstrijd harder en neemt verantwoording. Dijks daarentegen lijkt per wedstrijd slechter te worden. Ik zou dus een linker CV eerder kopen en Viergever als reserve voor LB positie!

      1. KBouter

        Viergever doet het uitstekend. Waarom een andere CV kopen aks we die al in huis hebben. Prioriteit ligt op andere posities.

        1. FrankiC

          Is en wordt geen Ajax voetballer. Is geen jongen die inschuivend indruk maakt, zoals bijv een Vertonghen (lees hieronder):

          1. KBouter

            Ik vind Viergever dit jaar inschuivend uitstekend, met de juiste drang naar voren. Droom lekker verder over Vertonghen, maar die komt de eerste jaren Never nóóit terug.

      2. FrankiC

        VERTONGHEN heeft heimwee naar huis en dat is Amsterdam, maak daar gebruik van. Op die positie ligt de achileshiel voor het kampioenschap.(daarentegen tekende hij pas bij in Londen tot 2020)

  2. KBouter

    Mooie anekdote dit, bewijst dus dat Johan volledig vertrouwde op de mensen om zich heen. Dat vertrouwen heeft hem bij Ajax niét mee gezeten.

    1. De seijs

      Als Sinkgraven het niet red als linksback dan ligt het niet aan Bosz. Nee dan krijgt Bruin Slot de stront emmer over zich heen bedoelt Bosz. (Sinkgraven is voorlopig nog niet top als verdediger).En we hebben het hier over Sinkgraven als linksback en niemand anders.

      1. KBouter

        Waarom denk je gelijk de negatieve kant op. Je kunt ook zeggen…iedereen vind dat Sinkgraven linksback een uitvinding is en de pluim naar Bosz gaat. Bosz is zo eerlijk om te zeggen dat alle roem in deze naar Bruins Slot gaan.

        1. De seijs

          Omdat ik vind NET ALS CRUYFF dat zo’n jongen eerst ervaring op moet doen bij jong ajax. Wedstrijd ritme op doen. Maar nee deze jongen wordt gelijk ingezet zonder ervaring. En dat Dee Johan Cruyff nou net niet! Dus verstandig vind ik het niet. En dat blijkt ook wel want zoals hij verdedigt. Zo zal ajax zo iemand nooit kopen. Ik vind het Tot nu een drama qua verdedigen, ajax onwaardig. Zoals ik al zij, als hij zo verdedigt bij een andere club zou ajax hem nooit kopen.

          1. KBouter

            Je wijkt af…ik reageerde over die stront emmer waar jij het over had. Waarom altijd negatieve gedachten?

          2. De seijs

            Ik wijk niet af. Ik reageer op dat jij zegt dat Sinkgraven een uitvinding is. En dat vind ik nou eenmaal zeker niet.

          3. Piet van Reenen

            Seijs doet alsof hij Vruijff snapt maar dat is zo veel te hoog gegrepen voor hem. De enige hoogte die de Seijs haalt is een dak.

          4. De seijs

            Vruijff nooit van gehoord. Maar Pietje zoals jij over iemand zijn naam schrijft zo weinig verstand zal jij dan wel hebben over voetbal in het algemeen!

          5. De seijs

            En hij is gewoonweg niet ajax waardig. En als je iets anders wil proberen. Dan net zoals Cruyff het Dee. Eerst Wedstrijd ritme op doen een treetje lager. We zijn wel ajax en we willen wel kampioen worden. We zijn niet bal op het dak 7. Waar je dat kan doen. Nogmaals doen zoals Cruyff het deed.

          6. KBouter

            Herriner me een wedstrijd dat AANVALLER Cruijff zelfs laatste man speelde tegen Celtic. Dat zul jij waarschijnlijk niet weten, toen scheet jij je luier nog vol?

          7. De seijs

            Is geheel niet relevant wat betreft Sinkgraven! En ik zie dat je niet meer normaal kan reageren dus ??

          8. KBouter

            Sorry Seijs…ik ging ff met het niveau mee reageren. Ik paste mee aan, zal niet weer gebeuren-)

          9. Always JC

            ???de Seijs en iemand beschuldigen van niet normaal reageren??Moet ik al je beledigingen die je hebt gedaan faan opnoemen? Nee toch. Meest jammerlijke is dat iemand sorry zegt tegen de Seijs.

          10. De seijs

            Faan? ? leer eerst eens Nederlands! Tik fout is ook een fout!! En een echte kerel durft sorry te zeggen. (daar kan jij nog een voorbeeld aannemen! ) En ik veel beledigen? ik weet 100% met zekerheid te zeggen dat jij het laatste half jaar onder wat voor kneuzen naam jij ook telkens weer hier bent veruit de meeste beledegingen hier verzonden heeft. Maar Door jou burn-out weet jij dat niet meer. Dus laat ik het hier bij!

          11. Always JC

            Het is “verzonden hebt” niet heeft. NSB, je moeder is een hoer, nicht, jankert, bal gehak is slechts een minimale opsomming. Jij bent gestart met doodsverwensingen (2e ring Arena). Jij bent het persoontje wat niet tegen een terug gekaatste bal kan. Jij bent het sukkeltje wat met het openbaar vervoer vanuit Assendelft naar Hillegom gaat in het weekend. Jij moet elke doordeweekse dag vroeg op om je schamele loontje op het dak te verdienen. Jij bent de loser van het forum met een Nederlands waar elke rechtgeaarde inwoner van dit land zich diep voor schaamt. Gegroet en prettige wedstrijd. Oh, ja ik kan niet wachten op je volgende onnozele en simpele commentaar. Het is zo makkelijk bij je.

          12. Litmanen

            Seijs, je hebt een half seizoen niet opgelet. Sinkgraven is een geweldige ontdekking die Oranje WEL gaat halen.

          13. Widi

            Nee de Seijs. Dat deed JC niet. Die liet Bergkamp maanden ervaring opdoen in destijds Ajax 2. Die liet hem niet vanuit de A2 spelen tegen Malmö.

          14. De seijs

            Ik heb in de gaten dat jij dingen Door elkaar haalt. Ik heb het over Sinkgraven dat hij linksback is neergezet zonder enige ervaring en daar al tijden lang staat met al zijn risico’s. En dat is heel wat anders dan jij bedoelt. En over Bruin Slot met die speler die Johan niets vond. Waarop Bruin Slot zei zet hem in het 2e, en whala na een lange periode op de back plaats hebben gevoetbald kwam daar een hele goeie back voor terug in het 1e. En dat is wat ik bedoel. En DAAR gaat de discussie over. widi

          15. Widi

            Je hebt het over JC. En je zegt dingen over hem die niet kloppen. Dat vertel ik jou. En ik ga verder geen ruzie met je maken.

          16. De seijs

            Een discussie is voor mij geen ruzie. En jij reageert op mijn bericht over Sinkgraven en over de back van Barcelona en over hoe dat gegaan is. En hoe Johan dat vond. En dat is een feit.

          17. Widi

            Dat eerste klopt. Maar ik zie het hier uit de hand lopen tussen mensen. En dat wil ik zelf liever niet. Al maakte ik vandaag voor iemand een uitzondering.

      2. FrankiC

        Nee De seijs: Bosz gunt een ander de eer die die ander toekomt. Een gentleman en geen straatje schoonveger.

        1. De seijs

          De eer????? Sinkgraven verdedigt als een krant. Ajax onwaardig! Of zeg jij dat hij ajax waardig is momenteel als linksback. FrankiC

          1. FrankiC

            Ja, dat schrijf ik toch hierboven. Én… hij wordt wekelijks beter. Goeie oplossing gebleken, want het leek eerder een behoorlijke miskoop te worden.

          2. De seijs

            Ik hoop dat die jongen echt de beste linksback van de wereld wordt. Dan heeft Bruin Slot het goed gezien. Maar ik heb mijn twijfels. En zeker op de manier zoals het gaat . Ik hou mijn liever vast aan cruijff. Die deed het op de juiste manier. Eerst Wedstrijd ritme op doen bij het 2e. En als hij het onder de knie heeft laten Door stromen.

          3. FrankiC

            Dan hebben we dezelfde hoop De seijs, da’s mooi. Verder verschillen we van mening en daar is weer niks mis mee.

        2. -buitenkantje rechts-

          Volgens mij vertelt hij (Bosz) een anecdote over een situatie bij Barcelona. Wellicht heeft hij daaruit inspiratie opgedaan. Maar dit verhaaltje betekent toch niet dat Bruins Slot Sinkgraven linksback heeft gezet?

          1. EugAjax

            BR in hele verhaal op Telegraaf komt beter naar voren dat het wel een idee uit de koker van BS komt, echter is het Bosz die natuurlijk de opstelling heeft gemaakt en niet onbelangrijk Sinky ook heeft moeten overtuigen dat dit zijn toekomstige plek zal zijn. Dus goede samenwerking en geeft aan dat Bosz openstaat voor ideeen van mensne om hem heen. Daar had ik persoonlijk twijfels over in begin toen Ajax hem aantrok. Maar wat dat betreft logenstraft hij mij,

          2. -buitenkantje rechts-

            Volgens mij heeft hij Sinkgraven nog niet overtuigd hoor! Voor het overige.. zie mijn reactie onderin ergens.

    2. De seijs

      Jij hebt het over een mooie anekdote. Maar lees eerst eens wat er geschreven is. De speler waar het over gaat heeft eerst wedstrijd ritme opgedaan in het 2e. Is heëeeeel anders dan er nu met Sinkgraven gebeurt, dus je slaat de plank geheel mis over wat jij over Johan zegt hier!

      1. Piet van Reenen

        Als jij nu eens kapt met het aanhalen van Cruijff, je snapt die man voor geen meter dus doe niet zo bijdehand. Daarnaast kan jij niet begrijpend lezen achetrlijk keukenkastje. Ga nu maar daken repareren, zolang je maar bij mijn dak weg blijft.

    1. Bossa

      Ik weet 100% zeker dat Sinkgraven nog grote stappen gaat maken, dit seizoen al. En dat terwijl hij het al erg goed gedaan heeft tot nu toe. Ik geniet van zijn vooruit dekken, duelkracht, voetballende vaardigheden voor een linksback zijn natuurlijk helemaal optimaal, draait vrijwel altijd vooruit, balbehandeling onder druk… Perfecte keuze, erg benieuwd naar het vervolg!

  3. EugAjax

    Schitterence anekdote. Ik gaf laatst Bosz nog complimenten voor zijn twee beste beslissingen blijkt 1 van die beslissingen te komen van goeroe Bruins Slot. Prachtig om te lezen. Want wat een voetbalverstand heeft Tonny. Die heb ik heel hoog zitten. Prachtig ook om te lezen dat Johan blind vaarde op deze man. Is ook ironsich. Grootste Cruijff aanhanger binnen Ajax op dit moment, zorgt voor meest bediscussieerde zet in basisopstelling binnen forum. Tonny bedankt voor goed advies. Ik geniet bijna wekelijks van Sinky op LB!

  4. Jimmy1971

    Niet alleen een meester in het ontleden van tegenstanders dus , mooi dat Bruins Slot nog bij ons Ajax is !
    Ik vind Sinkgraven prima als back en hij zal alleen maar beter worden , veel zeuren over hem terwijl er rond hem genoeg spelers zijn die veel meer fouten maken ..

  5. -buitenkantje rechts-

    Bruins Slot is volgens mij analist.. wordt gebruikt om tegenstanders en spelers te analyseren. Hij is geen meester scout zoals genoemd wordt in het topic..
    Daarna volgt een verhaaltje voor het slapen gaan over Sergi die linksback werd gezet. Ja! Die werd linksback gezet in Barca 2! Die moest het eerst leren! Daarna pas mocht hij debuteren in Barca1.. Een wezenlijk verschil met de situatie van Sinkgraven die nog nooit linksback had gespeeld en direct voor de leeuwen werd gegooid.. Echt een onverantwoord risico dat ons zeker punten heeft gekost..
    Nu vind ik dat Sinkgraven zich goed heeft ontwikkeld op zijn positie. Gelukkig maar! Hoe lang had hij daar anders mogen blijven ploeteren? Ik vind het toch meer een toevalstreffer dan gebaseerd op enig inzicht. Daarbij komt dat je Dijks hiermee een behoorlijke douw geeft.. als zelfs een tot linksback omgebouwde middenvelder die het nog moet leren de voorkeur krijgt..
    Al met al blijft het een noodoplossing die gelukkig..met de nadruk op GELUK.. beter uitvalt dan verwacht. Ik hoop dat Sinkgraven zich nog beter kan doorontwikkelen, want ook nu blijft het een Ajaxonwaardige verdediger. Kijk even naar het kwaliteiten die een verdediger moet hebben bij een topclub en vergelijk dat met Sinkgraven..

    1. EugAjax

      BR in algemeen vind ik dat je nu het werk van BS beetje te veel bagatiliseert. Ja hij is analist maar wel een verdomd goede en hij heeft heel veel kijk op het spelletje. Niet voor niets hebben grootheden als Cruijff, Koeman, De Boer als een van de eerste acties hem aan- of meegenomen. Als BS dus iets verzint is het verstandig zeer serieus te nemen. Ik ben wel eens met je en dus ook in dat opzicht met Seijs dat het beter was geweest om hem zijn eerste stappen te laten maken als LB in Jong Ajax. Dat deed Johan dus beter met Sergi. Maar ondanks het te snel in diepe gooien ontwikkelt Sinkgraven zich razendsnel vind ik. OK verdedigend is hij natuurlijk nog geen wereldtop. Maar deze jongen heeft de kwaliteiten om nog veel beter te worden. En indien we veel beter zijn dan tegenstander ben je sneller en makkelijker tijdens een wedstrijd in 3-4-3 formatie. Als je het vergelijkt met Dijks. Dijks heeft overigens in begin seizoen zelf aangegeven moeite te hebben met aanhaken voetbalideeen Bosz. Niks mis mee op zich en eerlijk bovendien. Dat valt te prijzen echter dat is het niet raar dat Bosz naar andere oplossigen zoekt en nu samen met BS in een brainstorm sessie tot deze oplossing te zijn gekomen. Het moet allemaal nog veel beter, maar dat is met veel spelers binnen Ajax nog !

      1. -buitenkantje rechts-

        Tja.. ik ben niet zo’n fan van Bruins Slot.. Vind zijn analyses vaak te gedetailleerd.. tot op het niveau van ” deze speler knippert per wedstrijd 100x met zijn ogen en veegt 30x per wedstrijd met zijn handen door het haar”.. Daardoor worden details belangrijk gemaakt en verlies je uit het oog waar het om draait. Ik vind ook dat hij zich moeilijk kan uiten en zijn analyses niet helder kan overbrengen.. Maar als ern soort menselijjke database zeker bruikbaar.

        1. EugAjax

          BR was idd duidelijk dat je geen groot fan bent?. Ik moet wel zeggen je uitleg zit zeker wat in. Verstand hebben van spelletje is 1 het duidelijk overbrengen is ook belangrijk.

      2. Gerrie Mühren (AH;AB)

        Volgens mij was het ook Cruijff die spelers uit het niets zomaar in het eerste liet debuteren. Daar zijn vele voorbeelden van dus in mijn ogen is de stelling dat Cruijff het anders zou hebben gedaan onjuist. Daar is niet veel tekst voor nodig.

        1. Gerrie Mühren (AH;AB)

          Daarnaast is hij ook nog eens in zekere zin in Jonk Ajax gestart op die plek. In de wedstrijd voor de beker tegen Willem II.

          1. -buitenkantje rechts-

            Debuteren in Ajax1 in een bekerwedstrijd op linksback vind ik toch wel wat anders.. 21 september speelt hij tegen Willem II voor het eerst linksback. In november stelt Bosz dat het experiment geslaagd is.. lees de kritieken in de kranten over Sinkgraven maar eens terug.. Knap als je dat kunt concluderen na een paar wedstrijden.

          2. Gerrie Mühren (AH;AB)

            Sinkgraven in verhouding tot Dijks maakt Sinkgraven tot winnaar. Zit meer potentie in op die plek dan bij Dijks. Verder alternatief is er niet.

    2. Jimmy1971

      Klopt , maar dan moet je ook de rest van het team 1op 1 gaan vergelijken met een Topclub BR !
      En dan gaat de vergelijking wel vaker mank ..
      Als je kijkt hoe hij het nu al doet wordt hij echt wel heel goed op die plek , en ja Dijks , het is natuurlijk lullig voor hem , maar hij hoort zeker niet bij een Topclub ( hij heeft wel de mentaliteit en clubliefde ) maar komt gewoon tekort ..

      1. -buitenkantje rechts-

        Klopt Jimmy.. ook daar ben ik het niet eens met de keuzes die gemaakt worden.. heb het bv al vaak gehad over Younes die tot nu toe, in een half seizoen, alleen nog maar een goede oefenpot heeft gespeeld.. hoeveel krediet krijgt hij wel niet? Veltman vind ik ook tekort komen. Te traag en teveel fouten. Viergever scoort iedere wedstrijd wel een 6 tot 6,5.. toch vind ik niet dat hij iets extra’s brengt.. moet hij veel meer inschuiven om het middenveld te ondersteunen. Meer passes moet hij geven.. wat dat betreft zie ik daar veel liever Riedewald bv.. Zet Riedewald en Viergever naast elkaar.. ga eens vergelijken.. Iedereen met een beetje voetbalkennis ziet dan toch dat Riedewald de veel betere speler is? Ook zit er nog rek in Riedewald.. kan echt een 2e Rijkaard worden.. Voor mij dus ook een onbegrijpelijke keuze.. Ajax wordt op dit moment gedragen door een uitstekend middenveld, maar daar omheen valt nog veel te sleutelen.

        1. Widi

          Riedewald laat zich te vaak aftroeven. Met als gevolg tegengoals. Maar dat zou aan een gebrek aan wedstrijdritme kunnen liggen. Ik vind dat de belangrijkste wissels hun kansjes niet hebben gepakt. Riedewald ook niet.

          1. -buitenkantje rechts-

            Dat zijn er wel meer in de verdediging.. Zie Veltman en Sinkgraven.. Ik vind de keuzes daardoor wat willekeurig.

Comments are closed.