KNVB gaat in kwartfinales bekertoernooi testen met scherm naast veld

De KNVB gaat tijdens de kwartfinales van het bekertoernooi opnieuw gebruik maken van de videoscheidsrechter. Daarnaast wordt getest met een scherm naast het veld, waarmee de arbiter op het veld zelf beelden kan terugkijken. “We hebben al in oefenduels getest met deze on field review. En dat gaan we over twee weken ook toepassen in de vier kwartfinales van de KNVB-beker”, aldus scheidsrechtersbaas Dick van Egmond tegenover NUsport. De KNVB heeft al vaker in het bekertoernooi gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter, maar de test met het scherm naast het veld is nieuw.

“De videoref zal de scheidsrechter adviseren, maar de arbiter kan indien nodig op het scherm kijken voor bevestiging”, vertelt Van Egmond. “Dat is het protocol dat de FIFA wil volgen en ze hebben ons gevraagd om dat uit te proberen.”

De kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi worden eind januari afgewerkt. Ajax is al uitgeschakeld na een nederlaag in Leeuwarden tegen Cambuur.

 

Related posts

36 Comments

  1. KBouter

    Zullen we het over dat scherm hebben, of over dat Cambuur Ajax heeft uitgeschakeld voor de KNVB Beker?

    1. FrankiC

      Die laatste zin was wat mij betreft een volslagen overbodige nsb actie binnen eigen gelederen. Niemand zit te wachten op het openreten van oud zeer. Dat scherm is ook overbodig en houdt onnodig op. De scheids moet gewoon de videoscheids volgen.

      1. HURBIE

        Zie echt de bal door het scherm gaan
        Hebben toch 2 grote schermen hangen bij AJAX kan de scheidsrechter het ook op zien

          1. Horst B.

            Team had gewoon moeten en kunnen winnen. Lag niet aan gebrek aan kwaliteit maar dat weet jij net zo goed als ik. Maar je lijkt best wel op Ajaxpers als het Bosz aangaat. Ik denk dat het je tweede nick is.

      1. Widi

        Onzin Eug. Dat zei je destijds ook al. De ploeg die toen speelde was intrinsiek goed genoeg om Cambuur te verslaan. Vind ik.

        1. Horst B.

          Dat weet hij ook wel, maar hij vindt het leuk Bosz met steekjes onder water af te zeiken. Vervolgens de vermoorde onschuld spelen.

          1. EugAjax

            Horst en Widi kijk uit dat je geen kramp in je vingers krijgt van reageren op jezelf ???

          2. Widi

            Ik reageer op jou. Omdat ik het niet met je eens ben. Jij reageert niet inhoudelijk op mij. Maar met een flauw uitgekauwd grapje dat je niet eens zelf hebt bedacht.

          3. EugAjax

            Widi weer niet opgelet. Ik noemde jullie als eerste dezelfde, en 9 van 10 keer is alles inhoudelijk bij mij. De 10e keer vaak niet pas ik me aan aan jullie niveau! Grootste reden waarom jullie voor mij dezelfde zijn is dat jullie altijd oneens met me zijn wat ik ook schrijf……….zelfs als ik jullie mening weleens geleend heb hahahaha fijne avond nog.

          4. Widi

            Ik ben het niet altijd oneens met je. En als ik het eens ben, zeg ik dat ook. Is echt gebeurd. Calimero?

          5. EugAjax

            Hahaha je hebt wel humor en omdat ik nu flink gelachen heb om je Calimero opmerking (dat is echt waar!) stop ik voor vandaag. Op hoogtepunt stoppen niet waar?. Was me weer genoegen

  2. -buitenkantje rechts-

    Met de belangen van tegenwoordig ben ik eigenlijk wel voor.. ontetechte strafschoppen en buitenspelsituaties uitbannen.

    1. Charka53

      Ja de belangen zijn zo groot tegenwoordig . Bij voetbal gaat er wel eens wat fout een spits mist het doel een verdediger stapt wel eens te laat de keeper komt niet van de grond en de scheids kan ook niet alles zien dan heeft de scheids nog twee grensrechters en soms nog zo’n dooie lul naast het doel en nog een video rechter en een tv scherm op het veld , nou wat maakt het uit de supporters blijven tieren , de media blijft zeiken en de voetbal bazen blijven klagen , dat is nou pas voetbal.

      1. FrankiC

        Wat is dat voor nostalgisch gewauwel Charka53?
        Is toch voor iedereen beter te verhappen als arbitraire beslissingen terecht en eerlijk zijn. Soms een kleine correctie bij buitenspel of een vermeende doodschop. Ik ben voor.

        1. Charka53

          Dat is wel zo FrankiC maar ik vind het zonde van het voetbal straks krijgen we om de haverklap een onderbreking dat gaat tenkoste van het voetbal en een voorbeeld ,als er een handsbal wordt gemaakt zitten de scheidsrechters nooit op één lijn en hebben allemaal een ander verhaal , of geel of rood is gaat de hand naar de bal of toch weer niet enz enzo het blijft een hoop gedoe.

          1. FrankiC

            Daarom ben ik er op tegen dat een coach een ‘challenge’ aan zou kunnen vragen. Zijn hebben een eigen belang en dát geeft oponthoud. Een scheids kan ernaast zitten en sls dat jersteld kan worden omdat het anders de wedstrijd verkrachten dan maakt die 10 seconddn niet uit.

          2. Charka53

            Nou dan maar door gaan met die vernieuwingen en hopen dat het toch leuk blijft om naar voetbal te kijken.

  3. Horst B.

    Gewoon ff 5 minuten pauze om de beelden te bekijken. Kan ik pilsje halen zonder iets te missen. Prima plan dus.

  4. EugAjax

    Datzelfde elftal (bijna dan) creerde ook al niks in JL tegen Volendam en die zijn gelijkwaardig. Maar goed het was onverantwoord gokken van Bosz voorlopig zijn enige echte fout! Dus hij mag nog wel even blijven hoor. Hij maakt verder goede indruk. Ik moet alleen wel zeggen dat hij wel moet uitkijken bij verkeerde lopende dingen niet alleen naar anderen te wijzen binnen Ajax. Voorbeeld. Ajax heeft wsl voor niks Krul gehuurd. Dat was achteraf een slechte keuze en Bosz zei laatst gewoon. Destijds leek het een logische keuze die Ajax maakte………volgens mij werkt hij daar toch? Maar goed dat is wel beetje typisch Bosz. Ligt eigenlijk nooit aan hem. Gelukkig heeft hij ook zulke fans binnen Ajax supporters forum! Ik blijf hem kritisch volgen. Overigens tegenover deze twee minpunten staat de geweldige keuzes voor Sinkgraven en Schone, ook heel mooi gezegd door FdB laatst. En ook mooi dat hij aangaf ook te genieten van Ajax. En dat is ook iets wat Bosz voor elkaar krijgt. Dus nee zeker niet alles is slecht aan Bosz nog erger ik vind de positieve ontwikkelingen groter dan de negatieve dingen in 1e seizoen helft

    1. EugAjax

      Oeps was reactie op Widi en Horst (en nee niet omdat jullie dezelfde zijn) maar anders had ik copy paste moeten doen..

      1. Widi

        Is je laatste werkstuk niet goed ontvangen bij Ajax? Ik heb er niets mee van doen hoor. En Bosz volgens mij ook niet.

        1. EugAjax

          Widi ik heb werkelijk geen idee wat je nu bedoelt……..sorry dat ik niet zo intelligent ben

Comments are closed.