Dolberg: ‘Wij worden dit jaar kampioen’

Ajax begint de tweede seizoenshelft met een achterstand van vijf punten op feyenoord maar wat Kasper Dolberg betreft kan men bij Ajax de bloemist alvast bestellen. De Deense spits steekt het gehele seizoen al in een goede vorm en wil dat besluiten met de kampioensschaal.

‘We beschikken over een goed team met veel kwaliteiten en dat gaat de doorslag geven. Persoonlijk gaat het goed met mij maar ik wil komend jaar nog beter worden en veel speelminuten maken in het eerste elftal. Het maakt niet uit wie de doelpunten maakt als we maar blijven winnen. 2017 wordt mijn jaar omdat ik dan kampioen word met Ajax 1’, laat de spits zelfverzekerd weten tegenover Ajax TV. De negentienjarige spits is dit seizoen van onschatbare waarde voor Ajax. In 27 wedstrijden scoorde Dolberg elf keer en gaf vier assists. Komende zondag hervatten Dolberg en Ajax de competitie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle

Bron: Ajax TV

Related posts

48 Comments

    1. De seijs

      Hoop dat jij de topscorer van de eredivisie wordt dit seizoen. Klasse speler die Dolberg.

  1. Charka53

    Het zeg veel over Dolberg dat het niet uitmaakt wie er scored als me maar winnen , spitsen zijn toch van nature egoïstisch en willen altijd zelf de bal er in trappen en spelen liever niet af.Een klasse vent die Dolberg nu kunnen we alleen maar kampioen worden.

    1. HURBIE

      Zeggen kan je dat altijd
      Maar de laatste anderhalf uur van de competitie kan het nog fout gaan ,weten we uit ervaring helaas

  2. Widi

    Dan zal hij er toch een paar meer moeten maken dan voor de winterstop. En de andere aanvallers ook.

    1. Litmanen

      Eens. Groot talent maar in de laatste wedstrijden scoorde hij en Ajax te weinig. Dat moet echt beter.
      Maar, goed dat hij zelfvertrouwen toont.

  3. KBouter

    Goede insteek van hem natuurlijk, en ik denk dat Ajax ook de beste kans heeft.

    Statistisch gezien pakt Ajax de tweede helft van de competitie de meeste punten en Feyenoord heeft een betere seizoenshelft gehad waar ze zelf op gerekend hadden. Nu is secretaresse wedstrijden Karim El Ahmadi er niet bij en dat is voor feyenoord de belangrijkste speler.

    Verder ben ik benieuwd hoe Kuyt zich gaat gedragen wanneer hij een paar wedstrijden op de bank komt te zitten. Persoonlijk denk ik dat het zal gaan tussen Ajax en psv, die lampenkappen komen nog wel terug.

    Ik ga voor Ajax, die heeft verreweg de beste selectie, en ik heb voor het eerst sinds jaren het idee dat de directie ook vind dat om in Nederland onverslaanbaar te worden en internationaal mee te kunnen doen in de EL of CL…dat er gericht gekocht moet worden. Insteek is en blijft altijd onze eigen jeugdspelers, maar wat er niet is, of nog niet goed genoeg zal er geïnvesteerd moeten worden.

    Keihard doorselecteren, ook al gaat dat ten kostte van populariteit en spontaniteit.

        1. KBouter

          Je zult het haast denken, maar volgens mij hebben die Taiwanezen een ander auto correctie woordenboek dan wat een ander heeft.

          Uitzetten is een optie , maar dan typ je je de klaprazerus.?

  4. Basl

    Natuurlijk gaan we ervoor. Toch lijkt het me niks voor Dolberg om zoiets te zeggen. Jongen is altijd zeer bescheiden en denkt alleen aan volgende wedstrijd. Neemt niet weg natuurlijk dat ik hoop dat hij gelijk heeft 🙂

  5. EugAjax

    Ja als je al met dit materiaal niet kampioen gaat worden dan hebben we gefaald! Veruit het beste middenveld. De beste CV van Eredivisie. Goede voorhoede en sensationele keeper! En dan heb ik het nog niet eens over paar talentvolle inval krachten. Beek, Ligt en Riedewald vnl. Overigens vlak PSV niet uit. Vorig jaar 49 van 54 punten gehaald in 2e helft olv Van Ginkel………..

        1. Widi

          Ik vind niet perse dat er gefaald is als Ajax geen kampioen wordt. Want PSV heeft ook een goede selectie. En Feyenoord kennelijk ook, want die staan nu 5 punten voor op ons omdat ze ook heel veel wedstrijden winnen. Dus wat jij zegt is veel te makkelijk. Beetje popi jopi taal vind ik. Maar dat is mijn mening.

          1. EugAjax

            Noem het zoals je het wilt noemen, geen enkel probleem. Ik blijf van Ajax elk seizoen de titel eisen en anders hebben we gefaald. Plaats 2 of lager telt niet in topsport !

          2. Widi

            Stoere praat hoor. Wanneer heb jij aan topsport gedaan? Verder gewoon dom gelul want in (top)sport zijn per definitie veel meer verliezers dan winnaars. Ik noem niets. Ik geef argumenten. Over de kracht van onze tegenstanders. Waar zijn jouw argumenten?

          3. EugAjax

            Mijn argumenten heb ik toch allang gegeven? Lezen Widi. Ik heb het over beste middenveld, beste CV, goede voorhoede met nu als toevoeging spelers die uit niets een kans of doelpunt kunnen creeeren. Sensationele linker verdediger Simkgraven. Solide Viergever en sensationele doelman, en paar grote talenten erachter! Lijkt me een mooie mix voor een zeker lijkende kampioenschap. Kan je nagaan hoeveel vertrouwen ik in Bosz heb. Wsl dus meer als jullie? ??? ironisch dus………mijn hele leven heb ik aan topsport gedaan tot op dag van vandaag!

          4. EugAjax

            Weet ik zeker. Kwestie van alle onterviews lezen, kijken en beluisteren…..dat is geen hogere wiskunde hoor

          5. Widi

            Van lezen word je geen kenner. Niet in voetbal. In jouw geval is het eerste probleem waarschijnlijk al dat je nooit op niveau gespeeld hebt.

  6. Horst B.

    Zolang Ajax goed en aantrekkelijk voetbal op de mat legt is dat dit jaar al een enorm winstpunt. Kampioenschap is dan een mooie extra bonus. Als we nu geen kampioen worden maar wel de weg naar boven voortzetten qua spel komt dat kampioenschap de volgende jaren weer. Eerst het publiek blijvend laten genieten van het spel.

    1. Horst B.

      Oh ja Eug, wederom een steekje richting Bosz he. Hij zou natuurlijk gefaald hebben dan.

      1. EugAjax

        Horst je bent supporter van Ajax en Bosz is trainer van Ajax. Dan mag je nooit en te nimmer genoegen nemen met minder dan titel!!! En ja dan heeft Ajax gefaald. Zeker nu. Selectie is echt top. En ja we eisen ook nog mooi voetbal. Bosz zal daar mee moeten dealen en voorlopig zie ander topic heeft hij positieve balans vind ik. Maar kampioen worden is een must. Laatst hoorde ik Bosz gelukkig hetxelfde roepen net als de spelers zoals nu Dolberg. Dat is de juiste topsport mentaliteit die hoort bij Ajax. En als je liever reactie ps hebt als “o we zullen het wel weer verpesten, of iets” dan kan je beter supporter worden van Feyenoord

        1. Horst B.

          Ik wil genieten van voetbal daarom ben ik supporter van Ajax. Een team kan nooit elk jaar kampioen worden, een team kan wel als uitgangspunt hebben het publiek met aanvallend voetbal vermaken. Nogmaals, dan komen de successen ook. Jou eisen zijn niet realistisch, jij bent sowieso niet realistisch ajaxpers.

  7. -buitenkantje rechts-

    Sommigen verwarren uitspraken met instelling..
    Ik wil het graag zien in wedstrijden.. ik vond hem de laatste wedstrijden eerlijk gezegd niet zo goed.. Als Ajax ergens dun bezet is dan is dat wel bij de spitspositie.. Vleugelspelers is wel op te lossen.. Maar een goede spits erbij naast of achter Dolberg is geen overbodige luxe.

    1. EugAjax

      Eens BR, spits positie vind ik bij Ajax minst volledig bezet. Iemand moet Dolberg komen ondersteunen voor als vormdip (overigens logisch als jonge speler) te lang blijft duren

        1. EugAjax

          Weet ik. Heb ik gelezen. Eerder zivco denk ik dan maar ik ben nog niet overtuigd genoeg van beide. Maar ik geef toe Zivco maakt indruk bij Utrecht. Ik hou mijn hart vast voor over 1.5 week…..

  8. a.p.

    o, o, hij durft …… ik hoop het echt dat hij gelijk heeft, maarrrrrrr we staan nog wel 5 vijf punten achter.

    1. BobbyHaarms

      Wordt nog een zware bobber idd. En ook psv staat slechts 3 puntjes achter ons, en aan het eind vd competitie speel je nog uit tegen ze. Het wordt gewoon reuze spannend deze 2e seizoenshelft, en kampioen worden was nog nooit zo belangrijk. Het duurt niet lang meer of de landskampioen speelt voorrondes voor de CL ipv rechtstreekse plaatsing, een ware nachtmerrie dus. Al heeft Nederland het voornamelijk aan zichzelf te wijten..

  9. -buitenkantje rechts-

    Update:
    Ajax zou geïnformeerd hebben naar Christian Pavon..Pavon staat op dit moment onder contract bij Boca Juniors en is een rechtsbuiten..
    Afwachten.

    1. ajaxhoger

      Informeren doen ze overal lijkt het , maar kopen niet , we hebben gvd spelers nodig .

      1. Widi

        Ze doen gewoon hun werk. En jij begrijpt er echt helemaal niks van. Negatieve mensen maken zichzelf ziek.

Comments are closed.