There are no ads, please add some


Bosz: ‘Wedstrijd tegen Leipzig was bizar goed’

Peter Bosz zag zaterdag twee elftallen van Ajax aan het werk en met name de A-ploeg stemde de trainer tevreden. Nadat er eerst werd verloren van Excelsior volgde een 1-5 overwinning op RB Leipzig, en dat hadden velen niet verwacht.

‘Natuurlijk weet je dat je tegen de huidige nummer twee van Duitsland speelt maar het was indrukwekkend wat ik heb gezien. We speelden een heel goede wedstrijd, waren vast aan de bal, zetten goed agressief druk en vonden elkaar makkelijk. Met name Amin Younes blonk uit en dat is voor hem natuurlijk erg lekker na de gesprekken van afgelopen week. Maar eigenlijk pik ik niet een speler er specifiek uit want we waren allemaal goed bij de les. Het mooiste is dat we het uitdrukken in doelpunten en dat terwijl het gewoon een slecht veld was waarin sommige spelers noodgedwongen moesten corrigeren. Dit is een mooie afsluiter van de week en geeft weer vertrouwen’.

Bron: VI


Gerelateerde posts

67 reacties

 1. koote207

  Dat kwam wel aardig in de buurt zo als we het willen zien, prachtig zo maar een keer de kakkerlakken oprollen op deze manier☺

  1. Charka53

   Helaas heb ik de wedstrijd niet kunnen zien maar naar wat ik lees en hoor gaat het de goede kant op met het eerste en dat stelt me gerust voor de rest van de competitie.

   1. HURBIE

    1 zwaluw maakt nog geen mooie zomer dus afwachten of er meer zwaluwen komen
    Hoop dat dit spel zo blijft
    Het begin is er

    1. Iamsterdam2015

     Ja precies Hurbie en vergeet niet dat Leipzig een paar belangrijke spelers niet had opgesteld. Maar goed, het resultaat was prima

  1. HURBIE

   Hoop ik ook Rickie
   FF afwachten want de laatste anderhalf uur van de Competitie kan het nog fout gaan
   Als we die Schaal in onze handen hebben geloof ik het pas

 2. KBouter

  Heb het niet gezien, maar lees wel overal dat het goed was en Younes goed op dreef.

  Werd ook tijd voor Younes want als erheen beetje concurrentie voor hem was, was hij allang zijn plek kwijt geweest. Toch mooi dat hij het vertrouwen bleef houden van de trainer.

  Op naar de tweede helft van de competitie…heb er zin in!

  1. FrankiC

   Sommige spelers die tot de eerste 11 horen en een dipje hebben kun je beter laten staan om hun vertrouwen niet helemaal een knauw te geven. Ik sta wat Younes en Traoré betreft helemaal achter Bosz. Het elftal is top zo.
   Alleen op de linker CV zou ik De Ligt neerzetten of stel je voor dat we daar een Vertonghen of Vermaelen zouden hebben……

    1. FrankiC

     Toch niet centaal Woody79? Een linksback mag komen maar ik ben eigenlijk wel enthousiast over de ontwikkeling van Sinkgraven. Een goeie inschuivende linker CV is urgenter. Viergever doet het naar behoren maar dat is allemaal ‘voor zijn doen’. Daar zit voetballend geen rek meer in. Als er dan toch in de buidel getast wordt qua salaris dan is Vertonghen een oplossing en bijv. Huntelaar weggegooid geld…..
     En omdat Vertonghen te duur is: De Ligt (hoe goed is St Justis?)

   1. Toppertje

    Als een speler door gebrek aan concurrentie een half jaar kan falen aan de linkerkant dan moet je wat gaan doen. Risico in deze fase van de competitie is te groot om te hopen dat het beter gaat. Ben het wel met Bosz eens dat het echt een versterking moet zijn en geen afdankertjes die ergens anders weg moeten of mogen.

 3. -buitenkantje rechts-

  Niet teveel conclusies trekken uit een oefenpotje.. Leuk.. goed voor het gevoel, maar straks in de competitie moet het ècht gebeuren.. Eerstvolgende Zwolle.. Kijken of we die ook met 1-5 kunnen oprollen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Antwoord staat hieronden FrankiC.. Schojnt dat Leipzig op 5 posities veranderingen had doorgevoerd. Dus nee.. niet het sterkste team opgesteld.

  1. ajaxhoger

   Juist BR , een goede oefenpot maakt nog geen goed seizoen, hoeveel hebben we niet in de eerste seizoenshelft gezien dat na een goede partij weer een hele slechte kwam .

 4. ajaxpers

  Nu praat ie openns wel over “we” en anders heeft ie altijd over “zij”. Het blijft walgelijk.

  1. KBouter

   Weet je wat walgelijk is….je nickname, en weet je waarom?
   Ajax hoor je altijd en overal met een Hoofdletter te schrijven!!

     1. KBouter

      Seijs…vul jij je dagen vol met dit soort onzin? Jij ziet vast achter elke boom een inbreker?

     2. De seijs

      Dat bedoel ik nou kb! Daarom reageer ik ook op dat soort stomme reacties. Slaat nergens op hoort hier ook niet. Daarom nogmaals reageer ik daarop. Maar pak de eerste aangever eens aan! Dan hoef ik dit niet te doen want jij ziet het dus ook! Maar widi moet hier gewoon mee ophouden, dan zijn we met dit soort onzin klaar!!!!!

     3. KBouter

      Ik zie helemaal niets, het enigste wat ik zie is een Horst B die reageert. Dat jij daar namen aan koppelt is jou pakkie an. Ik denk niet bij een nieuwe naam…Hee..dat zal die of die wel zijn.

     4. De seijs

      Hij is altijd andere mensen aan het verbeteren! Daar is deze forum niet voor!!!! En dan zo schijnheilig onder een andere naam!!! Zo kinderachtig! Nogmaals daar is het forum niet voor. We praten hier over ajax onze club. En of nou iemand een letter of vergeet of iets hier verkeerd schrijft doet er niet toe. Of zijn we hier bezig om elkaar te verbeteren?

     5. De seijs

      Dat bedoel ik widi jij moet een andere forum op gaan zoeken , hier gaat het over ajax. En als jij schoolmeestertje wil spelen, doe dat dan met je kinderen. Zo kinderachtig, zo van kijk mij nou!! Wat ben ik goed hè . Nou lekker belangrijk dan Joh.En dan krijg je nu een sticker! !!! Widi denk toch eens na man je zet hè eigen zoooo voor LUL hier.

     6. Widi

      Ik heb hier bij een ander topic iets over geschreven. Je weet dat ik Horst B niet ben. Je weet ook wie dat wel is. Stop svp met steeds mijn naam te misbruiken. Ik heb onze verbale oorlog beeindigd. Waarom wil jij weer beginnen? KBouter heeft de juiste instelling in deze.

     7. Horst B.

      Je stookt dus wel en dat weet je. Mogelijk geil je daar op, kan best. Er stond op de meer inderdaad ajax, dat klopt. Ik laat aan jou waarom ze dat gedaan hebben, dat had een reden. Ajax is vernoemd naar een Griekse god en deze namen schrijf je met een hoofdletter. Het is dus taalkundig gezien Ajax en niet ajax. DecSeijs heeft echter in het algemeen wat problemen met het Nederlands gezien de woorden posetief, bijde etc. Kortom het is Ajax en niet anders. Je gifstookplaatje was hierbij overbodig want het is bij de oudere supporters algemeen bekend.

     8. EugAjax

      HB, AH en AB ik geef gewoon mijn mening en ik vind “ajax” zo geschreven echt mooi! Ik ben dan ook heel blij dat het straks in Arena, sorry Johan Cruijff stadion ook zo te zien zal zijn. Verder interesseert me jouw taal les niet. Ik ken Seijs niet maar ik heb sterk het idee dat hij jullie veelal op kast wil hebben met zijn schrijftaal en lukt aardig hahahaha. Maar bovenal is er maar 1 club als je van voetbal houd AJAX, mooist geschreven als ajax zoals op De Meer !!!!

     9. De seijs

      Ja klopt EugAjax. En zo hoort het ook geschreven te worden. Maar ook als je het anders schrijft blijft het ons ajax. En stoken? Dat laten we aan widi over. Zie hierboven!!

     10. EugAjax

      Mooie derde zin Seijs, vergeten sommige hier, dat we allemaal Ajacieden en dus 1 gemeenschappelijk doel hebben 😄😄

     11. Horst B.

      Oke dan, de reden waarom ajax zo werd geschreven op de Meer was alleen omdat de bal als punt op de j dan veel beter en mooier uitkwam. Het was niet in overleg met Ajax maar door de architect zo bedacht. Het stond inderdaad mooi.

     12. EugAjax

      Bij deze met terugwerkende kracht mijn complimenten voor de architect. Echt heel mooi!!

 5. Horst B.

  Als ze straks elke eerste helft zo starten als tegen Leipzig komt het allemaal best goed.

  1. ajaxhoger

   Droom maar lekker verder , dat gaat niet gebeuren dat kan ik je nu al vertellen .

   1. Widi

    Waarom kijk jij eigenlijk nog naar Ajax? Het is echt nooit goed voor jou. Zelfs van een klinkende overwinning op een zeer sterke tegenstander weet jij nog iets negatiefs te maken. Van teveel negativiteit wordt een mens ziek.

    1. Horst B.

     Heeft ook een negatief effect op het hele forum, net als met Ajaxpers. Bijdragen zonder enige inhoud.

     1. -buitenkantje rechts-

      Vind dat Seijs meer een negatief stempel drukt..
      Reacties van Ajaxhoger en Ajaxpers horen er ook bij. Geeft verscheidenheid op het forum.

     2. Horst B.

      BR alleen maar zeggen het is kut en Bosz moet weg is niet echt verscheidenheid. Maar goed, ieder zijn mening, dat is ook gewoon zo.

  1. Widi

   Dan is hij weer een half jaar ouder. En Dolberg en Cassiera ook. Voor mij hoeft hij niet meer te komen.

  2. Horst B.

   Brokamp, eerlijk gezegd hoop ik niet dat hij komt. Die jongen wil niet nu al een reserverol vervullen en dat zal wel moeten wil Dolberg zich verder kunnen ontwikkelen. Dolberg terug naar tweede plan is voorlopig niet aan de orde.

 6. KBouter

  Had gekund, twee seizoenen geleden, nu Never nóóit méér doen, of hij moet zelf aangeven om nop het tweede plan te gaan.

  Snap de mensen ook wel die graag Hunte weer terug zien keren, maar dat zijn meestal reacties die voortkomen uit emotie.

  Ik zeg ..niét doen!

  1. Widi

   Ik ken Leipzig niet zo goed. Iemand anders beweerde hier dat Leipzig met de vaste verdediging speelde. Het zit het?

   1. Horst B.

    In het elftal zaten 5 aanpassingen t.o.v. De wedstrijd van Leipzig tegen Bayern. Dan hoor je niet met 5-1 te verliezen.

    1. Widi

     Niet helemaal het sterkste elftal is mijn conclusie. Maar een team uit de top van de Bundesliga heeft echt wel 16 heel goede spelers. Dus blijft een goede prestatie van Ajax.

     1. Horst B.

      Ajax kan Standaard met tenslotte ook verslaan zonder basis team. Van Leipzig had ik dus meer verwacht of Ajax was de eerste helft echt bizar goed 😀. Vaak als je een tegenstander overklast ziet het spel er simpel uit en zie je niet direct de klasse er van af.

  1. Horst B.

   Seijs 6 staat gelijk aan 2×3. Als je het een paar keer leest begrijp je het wel.

  2. De seijs

   Widi Horst B widi Horst B widi Horst B widi Horst B een pot nat. Widi is Horst B is wel duidelijk!

 7. EugAjax

  Wedstrijd en vooral eerste helft was echt goed, nu ook voor echie graag. Ik heb er zin en vertrouwen in. Dit elftal staat vrij goed en behoeft weinig kwaliteitsverbetering voorlopig. Ga zo door mannen

Reageren is niet mogelijk.