There are no ads, please add some


Veelbelovende Franco Antonucci verruilt Ajax voor AS Monaco

Franco Antonucci zal per direct niet meer voor Ajax uitkomen maar zal het shirt van AS Monaco gaan dragen. Australische toptalent Sebastian Pasquali (Melbourne Victory) was al binnengehaald en zal de plek van Franco bij Ajax O19 overnemen. Franco Antonucci is anderhalf jaar bij Ajax in dienst geweest en had een doorlopend contract tot 2018. Ajax maakt flinke winst bij deze transfer want Antonucci is voor 500.000 euro gekocht van Anderlecht en zal 2,5 à 3 miljoen euro van de huidige nummer twee in de Franse Ligue 1 ontvangen.

Bron: Het Laatste Nieuws

 


Gerelateerde posts

75 reacties

 1. Casbraad

  Wat maakt die winst uit. Zoals ik het begrijp vertrekt er weer een toptalent voor het grote geld.

  1. Charka53

   Daar draait het tegenwoordig om Casbraad voetbal staat op de tweede plaats en wij de supporters staan nog lager in de rangorde.

   1. Litmanen

    Inderdaad Charka. Kinderhandel noemen we dit.
    Heeft niets met voetbal te maken.
    Slimne ouders ook weer…

  2. paulvos

   Hoop wel dat die australier minimaal net zo goed is als die belg, of nog wel beter!

  3. Remco425

   Klopt, zijn wij een handelshuis of een voetbalclub? Jammer, maar weer een carriere voorbij voordat het goed en wel was begonnen.

   1. Widi

    Het is een speler die nu op heel jonge leeftijd al voor de tweede keer van club wisselt. Dat zegt al heel veel. Bazoer 2.0. En hij was op de Toekomst echt niet onomstreden. Dus is het een heel mooi bedrag. En ik vrees voor zijn carriere.

    1. De Ajacied

     Ja vreemde gang van zo’n jonge speler,
     Was niet dé echte topper zoals ons werd voorgeschoteld,
     Dus 3 miljoen is dan prima hoor
     ❌❌❌

 2. De seijs

  Een mooi bedrag voor mij een onbekende speler. En de opvolger hebben we al in huis. Goed gedaan ajax

   1. Litmanen

    Nou, meer dan het grootste talent van Nederland.
    Alleen in dit geval zullen pappa en mamma zich rijker voelen dan die jongen.
    Zouden ze in Belgie geen Jeugdzorg hebben?

 3. KBouter

  Jammer, zo de berichten te lezen had hij zijn kans ooit wel gekregen. Ik heb hem nooit zien voetballen, maar lees dat deze lichtvoetige middenvelder een grote toekomst voor de boeg staat. Maarja…als je zelf graag wilt…veel gaat verdienen….Monaco is een mooie streek…en Ajax verdiend er ook nog op, én we hebben net die Australische Pasquali reeds al een vervanger in huis die ook zeer getalenteerd móet zijn, is het makkelijker om zó n speler van -19 te laten gaan.

  1. Remco425

   Ik denk niet dat hij nu al veel geld zal verdienen. Tuurlijk, meer dan bij Ajax, maar voor hoelang zal dit zijn? Over 2 jaar zit hij waarschijnlijk alweer in de vergetelheid. Een gedegen opbouw van zn carriere had hem veel meer geld opgeleverd.

   1. -buitenkantje rechts-

    Volgens de berichten kreeg hij een niet te weerstaan aanbod van Monaco..

     1. Widi

      Koote, dan vergis jij je in Monaco. Zeer gunstig fiscaal klimaat. En een grote buitenlandse geldschieter erachter.

 4. Indojood

  Jammer. Mooie technisch begaafde speler en zo’n beetje het grootste talent van België.

  1. Toppertje

   Misschien een groot talent maar bij zijn mentaliteit kun je vraagtekens zetten. Hij had het bij Ajax ook niet slecht en kiest op deze leeftijd al voor een “niet te weigeren bod” bij een alweer 3e club. Geld dus boven opleiding.

   1. Indojood

    Eens, Toppertje. Mijn reactie was puur als liefhebber. Wat ik van hem heb gezien beviel me wel. Had ‘m graag zien blijven om te zien of hij het zou redden. Maar dat geldt voor elk talent.

 5. Marcie

  Heb hem zien voetballen. Hetis zonde dat hij vertrekt, absoluut een talent. Begrijp zijn keuze niet. Ajax is een club die talenten kansen geeft, bij Monaco is dat een stuk minder

 6. Widi

  Hij heeft zeker talent. Maar is zeker geen Nouri naar mijn mening. Het is geen ramp dat hij vertrokken is.

  1. De seijs

   De een Zegt, is het grootste talent van België. En vind het jammer. En jij zegt dat hij talent heeft maar dat het geen ramp is dat hij vertrokken is. Ik had nog niet echt van die jongen gehoord dus sluit ik me maar bij jou aan. Jij komt immers veel op de toekomst. Dus met deze speler zal jij wel gelijk hebben nu.

 7. Emilio4Ajax

  Het is ook niet goed als er te veel talenten zijn die op dezelfde positie spelen… Het enige wat Ajax moet doen om te kunnen konkureren met het buitenland is de begroting vergroten… Meer en de juiste sponsors aantrekken, vergroting van aanbod en verkoop merchandising en vergroting van de kaartverkoop… Kan niet helemaal onmogelijk zijn als je ziet hoeveel talent er bij Ajax in en uit gaat… Met een grotere begroting kun je nog meer de kaf van het koren scheiden, het salarisplafon verhogen, de “goede” talenten langer behouden met de mogelijkheid dat je je beter staande kunt houden in Europa…😉

  1. Remco425

   Klinkt makkelijk zoals jij het zegt, maar dat is het niet. Juiste sponsors? Voor een club als Ajax en een competitie als de Eredivisie hebben we met Adidas en Ziggo 2 fantastische deals. Beide betalen meer dan 10M per jaar. Daar zijn een aantal grotere clubs uit grotere competities jaloers op. Vergroting kaartverkoop? Het Johan Cruijff Stadion is iedere wedstrijd nagenoeg uitverkocht. Enige manier dat te vergroten is dus de kaarten duurder maken. Dat hebben ze geprobeerd en je kent het resultaat… Blijft dus alleen merchandise over. Daar valt inderdaad nog te winnen, maar zijn ze echt wel mee bezig, in China enzo. Het valt alleen niet mee voor een club uit de Eredivisie zonder absolute topspelers.

   1. Widi

    Als Ajax heel goed gaat voetballen en daarmee resultaten bereikt, gaan al die dingen veel makkelijker.

   2. -buitenkantje rechts-

    De tv gelden zijn belangrijkste inkomensbron.. maar idd alles valt of staat met sporyieve prestaties.. Sponsoren en merchandising zal dan ook toenemen.

    1. Horst B.

     Het is en blijft Nederland met een onbelangrijke competitie. TV sponsoring zal nooit zo worden als in de grote landen. Het blijft kruimelwerk op de andere gebieden. Financieel kunnen we nooit tippen aan het buitenland. Vraag me af of we dat ook moeten willen. Er gaat enorm veel geld naar individuele personen in een wereld die het op een andere manier ook goed kan gebruiken. Liever opleiden, kort (3 jaar) genieten van talenten en afscheid nemen. Als er een rasvoetballer tussen zit blijft hij wel langer omdat spelen dan meer waard is dan met geld op de reservebank.

     1. Emilio4Ajax

      Klopt Widi dat ik het vehaal van BM gelezen heb…tv inkomsten liggen daar op de vierde plaats… Gudelje geeft Ajax nieuwe mogelujkheden in China…😉

   1. Jimmy1971

    Ja , we zijn bij de europese top afgehaakt omdat spelers uit het eerste te jong vertrekken.
    En als nu de grotere talenten al uit de jeugd verkocht worden hoe wil je dan ooit aanhaken ?
    Nu krijgen ze 2/3 miljoen maar als hij echt zo goed is had je na 3 jaar eredivisie het 10 voudige kunnen toucheren !
    En hadden we er bovendien nog loll van gehad en beter gepresteerd !

    1. Toppertje

     Als je goed leest had hij over een jaar gratis weggegaan. Als een speler weg wil is er gewoon weinig aan te doen als het contract nog maar een jaar doorloopt.

 8. KBouter

  Ajax is altijd een opleiding instituut geweest voor buitenlandse clubs, en dat zal altijd zo blijven.

  Zonder verkoop van zelf opgeleide talenten en goede scouting zal Ajax geen bestaansrecht hebben vrees ik.

  De clou is hopen dat de talenten een paar jaar blijven bij Ajax, zodat je een goed elftal kan opbouwen en incidenteel mee kan doen in Europa, voordat je ze verkoopt.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ach.. Ajax graait hem uit de jeugd bij Anderlecht.. anderhalf jaar later staat hij alweer in Monaco..
   Waar gaat dit over vraag ik mezelf wel eens af.. jochies die voor miljoenen verkocht worden.

 9. -buitenkantje rechts-

  Voor 5 tin naar Ajax vertrokken, omdat Ajax “de beste opleiding ter wereld heeft” Kennelijk is Antonucci snel uitgeleerd en gaat nu voor de club ” met het gunstigste belastingklimaat ter wereld”..

 10. Skills

  Misschien moeten jullie een beetje rustig doen met roepen dat zijn carriere meteen voorbij is wat dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Tuurlijk het is jammer maat waarschijnlijk heeft hij niet alleen maar voor het geld gekozen, misschien voelde hij zich nooit op zijn plek in Amsterdam maar wel in Monaco. Dus even niet overdrijven zonder idee waarom hij is vertrokken.

  1. -buitenkantje rechts-

   Hoe jan hij zich wel thuis voelen bij Monaco? Daar is hij nig nooit geweest. Denk toch echt dat je moet denken aan €…
   Wil trouwens niet zeggen dat zijn carrière voorbij is.

 11. ajaxhoger

  Verkopen lukt markie wel ,maar kopen dat is een beetje moeilijk bij hem , we gaan weer de competitie in met nog meer verkochte spelers .
  Dat gaat ze op breken op den duur , het duurt allemaal veelste lang .
  We hebben belangstelling in die bla bla nla , er komt weer helemaal niks , je moet toch je oefen partijen ingaan met je nieuwe aan winsten lijkt me .
  Geld zat , maar kopen lijkt moeilijk , wil je mee doen zal dat toch moeten , met die snotapen ga je het niet redden heel het jaar .

  1. Indojood

   Hé, ajaxhoger. Tijd geleden, alles goed? Nog de beste wensen. Ik mis je bijdragen. Men is hier veel te optimistisch, we hebben Legia Warschau al verslagen. 😎

    1. Indojood

     A.k.a Peter Bosz, haha. Oh, nu moeten we oppassen anders gaat iemand zijn tanden uit de Steradent halen en deze erin zetten. 🤓

     1. EugAjax

      We hebben dus niet echt mogen genieten van Antonucci. Zo gaat dat tegenwoordig. Maar goed Ajax doet daar ook aan mee, zie Bazoer, El Ghazi, Dolberg en dus ook deze jongen. Ik bedoel dan talenten weg kopen van andere clubs. En ja dat er geld mee gemoeid is niet heel raar in betaald voetbal! Zelfs bij amateurs word betaald. Monaco is mooi qua club en omgeving en financieel een klapper voor die jongen. Dus allemaal heel begrijpelijk. Maakt Ajax trouwens niet meteen een handelshuis. Dat slaat nergens op. Die jongen wil graag weg, wij hebben zijn vervanger al klaar staan dus dan werk je mee. Wsl is Ajax niet heel erg onder indruk geweest van deze jongen afgelopen 1.5 jaar. Ik las wel vanochtend dat Ajax alleen maar gaat kopen als ze kwaliteit kunnen krijgen op de vleugels, em anders gaat Bosz werken met Kluivert. In mijn optiek een zeer goede ontwikkeling. Eigen jeugd ontwikkeling moet niet gedwarsboomd worden door aankopen van gemiddelde kwaliteit. We zullen het zien. En mbt ervaring die heeft Ajax genoeg nu voor aanval winst competitie en EL

     2. EugAjax

      Helemaal niks beantwoord knop zit blijkbaar dicht bij de gewone reactie knop. Ik weet niet waarom het onder jou staat. Was een losse bijdrage van mij geen reactie op jou of iemand anders. Sorry.

 12. ajaxhoger

  Gelukkig wel weer Indojood , veel gezondheidsklachten gehad , ontstoken knieen door reuma .
  Ik loerde hier wel mee hoor , het viel me ook op dat vele het eens zijn met het beleid wat er gevoerd word bij ajax .
  Ik dus niet , maar jij wist dit al natuurlijk , er moet meer gericht gekocht worden , onze jongere gaan het echt niet redden , europees niet , en in de competitie ook niet .
  Dat wil niet zeggen dat de jongeren geen kans n moeten krijgen , maar willen we prijzen winnen zal er toch gekocht moeten worden , gebeurd dat niet , dan winnen we ook niks

  1. -buitenkantje rechts-

   Welkom terug Ajaxhoger! Hoop op beterschap en verlichting van je reuma. Je klinkt in ieder geval nog als vanouds..👍

   1. ajaxhoger

    Dank je BR , het is niet niks die klote ziekte , gelukkig alleen mijn benen maar .

   1. ajaxhoger

    Wat is haalbaar , alles is haalbaar mits je geld uit wil geven natuurlijk .
    Daar wringt de schoen , dat willen ze niet , centeneuker mark zit op het geld , dat moet op het veld staan , wat zeg je als linksback onze urby terug halen , ze willen toch een buitenspeler een spits en een linksback halen .
    Ik zal je uit de droom halen , er komt geen donder , met die jongere word het twee keer niks .

    1. ajaxhoger

     Dat wil niet zeggen dat ze het over de balk moeten gooien , maar gerichte aankopen doen , daar is een goede scouting voor .
     En daadkrachtig optreden , ook daar wringt de schoen , het duurt allemaal veelste lang , een ander is ze altijd voor , dat krijg je als je langzaam bent met kopen .

    2. Widi

     Jezus! Ik wilde je vanmiddag ook al om namen vragen. Maar als je niet verder komt dan Urby, ga dan eerst eens bedenken wat en wie je wilt kopen van al dat geld. Vanaf de zijlijn roepen dat het niet goed is, kan iedereen. Het is gewoon heel moeilijk om nu spelers te vinden die echt veel beter zijn dan de spelers die we hebben. Jij weet het gewoon ook niet. Van alleen maar heel negatief zijn en op alles en iedereen afgeven worden mensen ziek.

     1. Horst B.

      Waarom dacht dat ik aan Ajaxhoger deze vraag stelde. Alleen al het antwoord “alles is haalbaar” geeft aan dat Ajaxhoger met zijn commentaar een lege huls is. Natuurlijk mag een supporter (is hij dat echt?) commentaar hebben. Je mag ook zeggen dat je niet blij bent maar als je het aankoop beleid en de mensen keihard gaat bekritiseren dan moet je met meer komen dan met: geld doet alles (wat overigens niet waar is) en daar zijn scouts voor (geen garantie voor aankopen). Kortom Ajaxhoger, ik ben blij dat het beter met je gaat maar radiostilte lijkt me beter.

     2. ajaxhoger

      Dat maak jij niet uit Horst B , ik kan wel namen op gaan schrijven , waarom , die kopen ze toch niet , het voegt dus niet veel toe verder
      Ze hebben een scoutings apparaat , die zullen wel namen hebben denk je niet , dan moeten ze nog willen kopen .
      Kan jij zonder geld iets kopen dan hahahahah
      Gelukkig weet jij het zo goed , maar van mij krijg je echt geen gelijk .

     3. Horst B.

      Joh Ajaxhoger, rustig aan joh. Jij hebt een mening die je uit en dat doe ik ook. Staan we gelijk toch of mag jij het alleen doen?? Ik vind dat je makkelijk commentaar hebt en ik hoor liever geen makkelijk commentaar. Is toch niks mis mee? Meteen dat “dat maak jij niet uit” het blijft een fanatiek forum hier af en toe met korte lontjes. Jammer hoor.

     4. Horst B.

      Zou zo maar kunnen dat de spelers zelf niet willen komen spelen in Nederland. Toch? Kunnen Ajax en de scouts niets aan doen. Kan ook zijn dat ze het salaris niet kunnen/willen etalen, dan gaat het ook nietvdoor. Blijft er een dunne spoeling over en ben je voor een grootvdeel afhankelijk van je eigen opleiding. Het is altijd leuk en aardig als supporters hier ook, haalbare, namen noemen. Maakt de discussies leuker. Alleen maar zeggen, kopen, kopen, kopen en het is kut wat ze doen, is redelijk nietszeggend en makkelijk en trouwens ook niet slim om dat als club te doen.

     5. Widi

      Dat zou niet alleen zomaar kunnen, dat is gewoon zo. In veel andere landen verdienen spelers netto een veelvoud van wat ze hier bruto verdienen. Daarnaast is onze competitie lang niet zo aantrekkelijk als die van veel andere landen. Dat zijn gewoon de beperkingen waar Ajax mee te maken heeft bij het aantrekken van echt goede spelers die beter zijn dan de spelers die we al hebben. Daarom kan Ajaxhoger ook geen spelers opnoemen die gekocht moeten worden. Hij weet het zelf niet.

     6. Horst B.

      Dat weet ik, dat weet jij maar het is goed dat anderen ook beseffen dat het iemand is die alleen schreeuwt maar zonder inhoud. De meest makkelijke weg.

 13. Ajax belg

  weer een Belgisch talent weg . klinkt niet echt Belgisch . ga lekker je carrière verkloten . Je ging bij ANDERLECHT weg dat je er geen kansen krijgt. Die zal je in Monaco zeker ook niet krijgen . Al zal je bankrekening die weg krijgen.

Reageren is niet mogelijk.