There are no ads, please add some


Tweede oefenduel levert forse winst op: 1-5

Ajax heeft het tweede oefenduel in Portugal overtuigend met 1-5 gewonnen van RB Leipzig, de revelatie van de Duitse Bundesliga momenteel. Amin Younes wist drie keer het net te vinden terwijl ook Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi een doelpunt wisten te scoren.

Trainer Peter Bosz had afgelopen week een gesprek met Amin Younes en daarin kwam naar voren dat het bij Younes allemaal iets beter moet in de tweede seizoenshelft. De kleine buitenspeler had het begrepen want hij was bij alle drie de doelpunten voor rust betrokken, twee keer als afmaker en een keer als aangever op Kasper Dolberg. Na rust ging Younes vrolijk verder en bracht hij Ajax op een 0-4 voorsprong tegen de huidige nummer twee van de Bundesliga. De 1-4 van Leipzig werd rap door Anwar El Ghazi beantwoord. De buitenspeler kopte een vrije trap van Ziyech in het doel en bepaalde daarmee de eindstand op 1-5. Zondag vliegt Ajax terug naar Amsterdam en gaat het vizier richting de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op zondag 15 januari.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

66 reacties

  1. vak411

   En Younes was hartstikke goed.. ok een oefenwedstrijd maar hopelijl had hij dit potje nodig om weer een beetje vertrouwen te tanken.. hij is zwaar uit vorm.. maar het gaat mij in tegenstelling tot een aantal anderen hier veel te ver om te roepen: strik dr om… hij was vorig jaar zo goed. Hopelijk komt dat weer.. hij kan het wel!

   1. Charka53

    Ja vak411 ik ben er ook zo één , hij heeft in de competitie nog geen reet laten zien dus is het mooi dat hij toch het doel kon vinden nu maar hopen dat hij niet al zijn kruit heeft verschoten.

    1. vak411

     Das waar Charka, laten we hopen dat dit niet een korte opleving is maar dat hij weer lekker net als vorig seizoen gaat knallen!

     1. Charka53

      Het zou fijn zijn vak411 dan moet ik me niet meer zo ergeren aan zijn geklungel.

  2. De seijs

   De uitslag mooi. Maar als je de 2e helft gezien hebt, was het gewoon van beide kanten slecht. Maar dat zijn oefenwedstrijden. Snel vergeten en op naar volgende week zondag. Pec uit die moeten we met goed en mooi voetbal ruim winnen.

   1. Horst B.

    Als je in een wedstrijd in de tweede minuut van de tweede helft met 4-0 voor komt te staan en het is een oefenpartij, dan ben je gek als je vol gas door gaat. Dan laat je het lekker aan de tegenstander. Zeker niet vergeten, maar voortbouwen op dit mooie resultaat en de uitslag dankbaar koesteren en onthouden. Zeker onthouden omdat je dan straks tegen PEC nog weet dat je een wedstrijd ruimschoots in een helft kan beslissen. In een thuiswedstrijd ga je dan door en in een uitwedstrijd voetbal je de wedstrijd uit.

    1. Litmanen

     Volgende keer wijn opentrekken ipv azijn Horst. Ajax speelde een geweldige eerste helft waarin de standaarddefensie van Leipzig gek werd gespeeld.
     Wel kunnen zien als het erg goed gaat.
     Relatiferen doen we na een kleine overwinning op PEC.

     1. Horst B.

      Beste Litmanen, waar zit de azijn in mijn stukje? Ik zie geen negatief iets over d wedstrijd. De Seijs wil de wedstrijd snel vergeten, ik niet. Mooie dingen moet je onthouden.

  3. FrankiC

   YOUNESSSSssss
   Ook de echte Traoré gaan we zien in de tweede seizoenshelft. Beide Ajaxwaardige spelers.

   1. ajaxhoger

    Onwaardig zal je bedoelen , ze hebben nog geen donder laten zien Eerst maar eens een half jaar goed spelen , dan kan je roepen wat je wil .

    1. FrankiC

     Nee ik heb me niet verschreven ajaxhoger. De meesten roepen om bijvoorbeeld Cerny maar het kwaliteitsverschil in het voordeeel van Traoré in (nog) schrijnend.

 1. Remco425

  Zegt natuurlijk niet zoveel, maar toch lekker. Beter dan met 4-1 verliezen van de nr. 6…

 2. dickst14

  Prachtig resultaat en hopelijk is Younes weer helemaal terug. Als de vleugels ook nog gaan draaien zijn we niet te stoppen.

 3. Velibor

  Nou die younes zal ook wel weer naar de bundesliga terug willen of zit Red Bull daar niet achter als sponsor bij Leipzig😉😏

 4. paullus

  younes prikt er een paar in
  dus nieuwe vleugelspelers
  kan je nu wel weer vergeten
  straks in de competitie bak hij er weer niks van

  1. ajaxhoger

   Juist Paullus , een hele matige voetballer , en dan druk ik het nog mild uit .
   Totaal niet geschikt voor ajax , vorig jaar was hij iets beter , en daar is alles mee gezegd .
   Net wat jij zegt ,er komt weer geen donder .
   Weer geen kampioen , dat kan ik nu al op een briefje geven , veelste wisselvallig elftal , de ene week is het hossana , en de andere week kunnen ze nog geen bal goed raken .

  2. HURBIE

   Ben ik ook bang voor paullus maar er moeten idd vleugelspelers bij
   Was maar 1 goeie wedstrijd van Younus

   1. Horst B.

    5-1 tegen de nr 2 van Duitsland en nog gezeik. Ook Leipzig wilde niet verliezen in een oefenpot hoor. Prima eerste helft na behoorlijk trainingskamp. Glas is bij mij driekwart vol hoor.

    1. ajaxhoger

     Dan ben je vlug tevreden horst , na een zo,n onbeduidende game .
     Er komen nog meer wetstrijden neem ik aan .

   2. ajaxhoger

    Sommige vinden een wetstrijd al voldoende Hurbie .
    Ze moeten er heel het jaar staan , en dat is jammer genoeg niet .

 5. -buitenkantje rechts-

  Younes eindelijk hoe we hem willen zien. Gevaarlijk en bepalend. Prima!
  Nu graag ook tijdens competitiewedstrijden laten zien..

  1. Geroldkohlen

   idd BR! maar ik neem deze oefenpotjes niet heel serieus, om nu ook weer in hosanna stemming te zijn vind ik ook wat ver gaan.

 6. EugAjax

  Net zoals de wedstrijd tegen Excelsior zegt deze wedstrijd ook niet veel. Wel genoten van Younes. Hopelijk een keerpunt, want hij heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten, maar eerste helft seizoen flinke tegenvaller qua rendement. Verder is er wel veel verschil tussen eerste elf en tweede elf. Dat was me al eerder opgevallen. Wel jammer betekent dat Bosz minder te kiezen heeft dan ik aanvankelijk dacht. Ik heb nog wel een vraag want het zit me niet lekker hoe het met hem gaat. Maar wanneer gaat Nouri eindelijk zijn belofte waarmaken? Ik word steeds bezorgder dat hij de nieuwe Oulida word!!

  1. Horst B.

   Ik had jou iets slimmer gedacht EugAjax. Inpassen van spelers in een basisteam is heel iets anders dan een wedstrijd met alleen wisselspelers. Excelsior is geen amateurteam.

   1. EugAjax

    Er is hooguit 2 spelers die in de buurt komen van de basis, mss 3 maar dan heb je het wel gehad schat ik in.

 7. RonJ64

  Amin, niet te snel opgeven dus, heeerlijke 1-5…lampies ook, maar verloren 😂😂😂😂😂😂

 8. Indojood

  Prima wedstrijd. Vreemd dat Bosz de credits niet krijgt voor het laten spelen van zijn basiself. Wanneer hij jonge spelers opstelt tegen Standard, is de lucht niet te harden hier.

     1. Horst B.

      Ik zal een keer op dit soort kinderachtig gedoe reageren en je mag er mee doen wat je wilt de Seijs. Ik ben Widi niet, ik ken Widi niet en ik heb een bloedhekel aan dom Nederlands. Ik vind dat een verloedering van de Nederlandse taal. Tip: gebruik de spellingcontrole of zoek de spelling op op Google. Verder wens ik je een goed weekend en als je schaatsliefhebber bent, mooie wedstrijden gewenst vanmiddag. Verder is het ridicuul zoveel aandacht er hier hier wordt gegeven aan nick names. Totaal onbelangrijk lijkt mij. Ik heb hier eerder ook wel een andere nick gehad. Horst Blankenburg is een favoriet van mij uit het verleden en ik vond het leuk deze naam nu eens te gebruiken. Over een half jaar misschien Ruud Krol, wie zal het zeggen. Mijn mening over alles wordt er niet anders door. Voor mij is het onderwerp nu afgesloten maar taal correcties kan je blijven verwachten.

     2. De seijs

      Erg kinderachtig om iemand te corrigeren. Maar zoals jij hier schrijft ben jij op zeker widi. En ga jou daar keer op keer op aanspreken! Zo kinderachtig ben jij widi wees gewoon eerlijk en zeg hier dat je meerdere nemen Namen gebruikt. Wees eens een kerel!

     3. Widi

      Jij weet heus wel dat ik Horst B niet ben. En je weet ook wie het wel is. Je probeert gewoon iets uit te lokken. Ik zou jou elke dag een aantal keren kunnen corrigeren. Maar het is maanden geleden dat ik dat heb gedaan. Ik ben daar, op een enkele uitzondering na, mee gestopt. Ik zou er anders een dagtaak aan hebben. Ik laat jou al een tijd met rust. Maar het irriteert me dat jij anderen hier met mij vereenzelvigt. Je blijft dat doen. Ik verzoek je er mee te stoppen. Ik heb 1 account. Daar heb ik voldoende aan. Jij houdt van strijd met anderen. Laat mij daar gewoon buiten. Dat is voor mij en veel anderen hier een stuk beter. Als je hier alleen bent om over Ajax te lezen, zijn die prive oorlogjes heel irritant. Vorig jaar liet ik me een tijd meeslepen. Dat wil ik niet meer. Dus hou mij er gewoon buiten, Seijs. Het is niet de eerste keer dat ik je dat vraag.

     4. FrankiC

      Terug in de tijd. Ik kende nog niemand wiens favoriet Blankenburg was. En Velibor zal wek fan zijn geweest van jouw CV maatje, die toen nog achter elkaar speelden (ausputzer en voorstopper) ipv links en rechts

     5. Widi

      Ik heb geen van beide ooit live zien spelen. Voor mijn tijd. Zou ze dus ook niet als nick kiezen. Van Widi heb ik nooit 1 wedstrijd gemist. 😂😂😂

     6. Horst B.

      Ben je een stuk jonger dan ik dacht. Horst is uit mijn tienerjaren. Jij hebt de 3 EC dus niet live meegemaakt Widi?

     7. Widi

      Op tv. Maar was toen nog geen 10. Om je een indicatie te geven: Ruud Krol was mijn eerste idool. (Dacht ik……).

     8. Widi

      Iets later. JC, Keizer, Swart, Neeskens, Suurbier waren al weg en Krol was aanvoerder. Speelde ook al in het centrum. Ik begon zelf te voetballen met rugnummer 5.

     9. Widi

      Ja. Maar toen ik het echt begon te begrijpen, speelde hij al centraal. Niet meer linksback.

 9. JohnDoe77

  Leuk vooral voor Younes! Hopelijk kan hij nu net dat stapje extra maken waar hij nu steeds tegenaan hikt. Gun ik hem wel en een topper op links is wel echt welkom!

Reageren is niet mogelijk.