There are no ads, please add some


Krul: ‘Bij Ajax is het net zo goed als in de Premier League’

Tim Krul is momenteel met Ajax op trainingskamp in Portugal om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft waarin de doelman hoopt minuten te gaan maken in het eerste elftal van Ajax. De doelman staat na vier wedstrijden in Jong Ajax nog altijd achter zijn keuze dat hij zich heeft laten verhuren door Newcastle United en geniet elke dag bij Ajax.

‘Natuurlijk had ik het mij anders voorgesteld en helemaal nadat ik volledig was hersteld van mijn knieblessure. Het is de keuze van de trainer en die respecteer ik. Als Onana een paar missers maakt dan zal mijn kans komen maar dat wil ik niet op die manier. Bij Ajax ben ik echt fantastisch opgevangen en ben inmiddels een gewaardeerd onderdeel van de groep. Als Onana minder gaat presteren zal ik er staan met maar één doel en dat is samen kampioen worden. De faciliteiten bij Ajax zijn echt heel erg goed en misschien wel beter als in de Premier League. Ik train dagelijks met fantastische talenten en heb het enorm naar mijn zin, maar natuurlijk wil ik zo snel mogelijk belangrijk zijn’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

65 reacties

 1. KBouter

  Goede instelling met de wetenschap dat hij aan het eind van het seizoen erg is.

  Mocht hij een meerjarig contract hebben bij ons, en hij zat in deze situatie..dan ben ik benieuwd of hij dan nog steeds dezelfde mening heeft.

 2. RonJ64

  Uiteraard, zou hij toch willen blijven?..we hebben Andre al……al vindt ik Tim een AJAX keeper hoor.

 3. -buitenkantje rechts-

  Onana heeft zich erg goed ontwikkeld dit seizoen… Hij is terecht eerste keus op dit ogenblik. Heeft gewoon zijn kans gepakt yoen Cillessen verkocht werd en Krul nog geblesseerd was. Er waren weinig die dachten dat Onana er al lklaar voor zou zijn en Krul op de bank zou houden. Klasse dat Krul zijn reserverol nu op deze manier oppakt.

  1. koote207

   Blijft natuurlijk zonder twijfel een goede keeper, als hij een contract tekent voor een paar jaar is het gelijk een ander verhaal, ik denk niet dat hij op deze manier onder de lat terecht komt bij ons

   1. -buitenkantje rechts-

    Denk ik ook Koote.. Bosz heeft al asngegeven dat Onana eerste keus is.. masr het seizoen is nog lang.. Een blessure of een paar blunders van Onana.. Wel een luxe situatie voor Ajax.

    1. koote207

     Klopt buitenkantje, ik denk dat als hij zou tekenen voor een paar jaar kan hij er voor gaan nu is het toch inversteren in ?!??? Ik zou hem wel graag bij Ajax zien hoor….

     1. 11Younes11

      Ik zou hem niet kopen, staat ie misschien de ontwikkeling van Onana in de weg. Die moet nu gewoon alles keepen, wordt ie steeds beter

  2. JohnDoe77

   Klasse dat hij zijn reserverol zo oppakt?!? Ajax heeft hem voor een fors bedrag + salaris geblesseerd overgenomen en hij js net terug, niet heel gek dat hij op de bank zit. Dat is niet knap maar logisch! Wat niet logisch is dat Ajax zijn revalidatie betaalt! Zou hij meer jaar getekend hebben, prima maar dit was onzin!

   1. Horst B.

    Wat is het huurbedrag dan? En in het huurbedrag zit toch meestal salaris verdisconteerd?

     1. Horst B.

      Belachelijk hoog voor een speler die eerst bij je komt revalideren en een salarisplafond dat daar ruim onder ligt. Geen goede move van Ajax dus.

     2. Widi

      Ik schrok er ook van. Maar men dacht dat hij in september al kon spelen. En Onana had nog niets laten zien. Achteraf is het makkelijk praten.

  1. FrankiC

   Allemaal de koe in de kot aan het kijken. Cillessen vertrok, Onana was er nog niet klaar voor volgens de kenners, Boer is en blijft een reserve doelman en Krul zou binnen een maand wedstrijdfit zijn. Zeker met het oog op internatinaal voetbal een hele logische stap. De meerderheid was toen enthousiast. Nu pakt het alleen wat anders uit en dat geeft niet.

 4. Widi

  De kop boven dit artikel dekt de lading niet. En inhoudelijk heeft hij het tegen Telesport ook allemaal net iets anders gezegd.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ja, gelezen.. klopt. Staat er net iets anders. Uit het interview kan je halen dat hij ervan baalt dat Onana niet afgereisd is naar de Aftika Cup.. Verder gaat hij de rest vh seizoen echt de concurrentiestrijd aan met Onana.
   Lachende derde is Ajax natuurlijk.. Twee topkeepers die elkaar scherp houden.

 5. De seijs

  Krul is een voorbeeld reserver keeper. Je zou qua mentaliteit hem bij schone plaatsen. En ja ajax is op de goede weg om zich qua accommodatie en begeleiding bij de Engelse ploegen te scharen. Mooi gesproken Krul.

  1. KBouter

   Krul is totaal geen voorbeeld reserve keeper…Krul wil spelen!!

   Mocht Krul nu een meerjarig contract hebben bij ons, en hij zat in deze situatie, wedden dat hij dan heel anders reageerde?

   Totaal geen vergelijking met Lasse Schone!

   1. De seijs

    Schone wilde ook spelen! we kunnen wedden maar zullen de uitkomst nooit weten. Dus lijkt mij dat onzinnig. En elke speler die reserve is wil spelen. Maar dan kun je ook gaan muiten. Kijk maar naar Bazoer en Gudelj. Krul zou kunnen roepen dat hij weer terug wil naar zijn club in Engeland. Als je maar hard roept en schopt lukt het altijd wel. Dat hebben we de afgelopen tijd wel gemerkt hier Kbouter. Nou krul is voor mij een hele goede reserver keeper, en houd daarbij Onana scherp. Klasse Tim.

    1. -buitenkantje rechts-

     Schöne is natuurlijk een totaal andere situatie dan Krul Seijs.. Krul is gehuurd voor 1 seizoen met als doel na revalidatie veel te spelen en weer voor Oranje in aanmerking te komen.. Hij baalt er nu van dat Onana niet speelt bij de Afrika Cup. Krul gaat echt keihard de concurrentiestrijd aan hoor! Lees het interview maar un de Telegraaf..
     Wel mooi idd dat ze elkaar scherp houden.. goed voor Ajax!

     1. De seijs

      Dat krul baalt is niet meer dan logisch. Elke prof moet dat gevoel hebben. En een andere situatie? Ze staan bijde nu onder contract bij ajax. En ze hebben bijde een aflopende contract. En inderdaad mooi dat ze elkaar scherp houden.

     2. EugAjax

      Seijs ik ben het eens met je. Krul is van andere orde dan Bazoer en Gudelj, die vertrek hebben geforceerd. Ja hij baalt maar daar is hij prof voor. Ik zou het stuk erger vinden als hij zich bij voorbaat neerlegt bij suprematie Onana. Concurrentie onderling kan niet hard genoeg zijn, als je maar wel professioneel opstelt als je toch op bank komt. Ik heb idee dat Krul dat zal doen. Dus zijn jouw woorden terecht.

     3. De seijs

      Dat lijkt mij ook EugAjax. En je weet als je je kont in de kribbe gooit bij Bosz dan ben je klaar. En Krul is een verstandige Hollandse jongen dus die snapt het wel. Die heeft geen uitleg nodig.

     4. EugAjax

      Dat is trouwens ook zo. Het is me opgevallen dat Bosz heel veel moeite heeft om te gaan met mondige types. Dan word je redelijk snel op zijspoor gezet. Het verschil hierin met De Boer is echt heel groot. Daar kwam vuile was nauwelijks buiten. Die wist je egootjes beter te managen.

     5. Horst B.

      Het ging toch om het vergelijk van mentaliteit tussen Schone en Krul? Die vergelijking gaat niet op. Krul is net bij Ajax, niet in de basis gestaan en sinds maximaal 1 maand wedstrijdfit. Dat staat los van het feit dat beide (niet bijde) onder contract staan bij Ajax. Trouwens, het is niet netjes hoor om je kont tegen de kribbe te gooien. Dan valt het kindje Jezus er uit. Dat mag je niet doen.

     6. EugAjax

      Horst B daar ging artikel en eerste commentaar Seijs niet over. Mijn antwoord word Schone niet eens genoemd. Anderen doen de vergelijking. Beide spelers zijn prof genoeg om met teleurstellingen om te gaan. Maar logischerwijs willen ze wel spelen dat wil iedereen !

     7. KBouter

      Eug…nu val je weer tegen, niét anderen doen de vergelijking, maar je vriendje Seijs deed dat. Anderen reageerden daarop.

     8. EugAjax

      Kbouter gelukkig ben je net zo scherp als eerste tegen Leipzig. Verdomme staat nu al 2-0 voor je hahahaha. Je hebt weer gelijk hahahaha. Ik ga eens beter opletten even uit de wintervakantie stappen 😄😄

     9. KBouter

      Dat van Leipzig is me ontgaan, weet niet waar je het over hebt. Gast ook niet om het gelijk hebben, maar gaat om hoe je iemand wegzet met…je hebt gelijk, terwijl die gast een uur uit de wind lult-)

     10. EugAjax

      Kbouter eerste staat te oefenen nu tegen RB Leipzig en het staat 4-1 drie doelpunten van Younes….😄😄. Ik ben het niet altijd eens met Seijs hoor. Toch denk ik wel dat Krul best wel goede mentaliteit heeft. Hij baalt wel enorm maar daar is hij prof voor. Ik denk dat hij wel op een gezonde manier de concurrentie wil aangaan. En ik vermoed dat dat is wat Seijs bedoelde en dat ben ik wel met hem eens. Hij zal willen terugknokken a la Schone dat paar keer heeft moeten doen en nu dus beloond word. OK Krul was geblesseerd en is gehuurd, tov Schone jarenlang Ajacied al. Dat is idd groot verschil bij beide. Neemt niet weg dat Krul op een waardige manier voor zijn plek wil vechten. Hoe hij gereageerd zou hebben als hij in vaste dienst was kunnen we niet weten. Hopelijk weet Ajax Kruk definitief te strikken na dit jaar! Zou mooi zijn

     11. Horst B.

      Het gaat om het knokken al la Schone. Die vergelijking gaat zo mank als wat en doet de klasse van Schone geen eer aan. Krul komt niet terug van iets bij Ajax, hij is geblesseerd gekomen en heeft nog niets bewezen. Dus niets a la Schone. Gewoon knokken voor een plek meer niet. Schone staat qua mentaliteit op eenzame hoogte bij Ajax op dit moment. Niemand van de selectie komt daar ook maar enigszins in de buurt.

     12. De seijs

      Ik heb het over dat beide spelers Krul en schone de beste mentaliteit tonen. Keihard knokken op de training om beter te worden en Door te stromen naar het hoogste het eerste, schone staat er momenteel al. Krul doet zijn uiterste best om er te komen, om posetief te zijn en niet te gaan muiten. Dat bedoel ik dus. Misschien moet je mijn stukjes eens posetief bekijken en begrijpen.

     13. Horst B.

      Misschien moet je proberen mij te begrijpen? En jezelf? Nogmaals, Schone heeft jarenlang een prima mentaliteit getoond en is daardoor nu weer basisspeler. Krul is eerst maanden aan het revalideren geweest en nu pas maximaal een maand aan het trainen waarin hij ongetwijfeld wil aantonen dat hij wil. Als jij jaren met een maand gelijk wil stellen, prima dan zijn we het gewoon heel erg oneens. Niks mis mee.

     14. De seijs

      Zeker niks mis mee!Ik jou begrijpen? Jij reageert op mij! Krul traint al een paar maanden mee. En ik heb het over mentaliteit in het algemeen! Posetief denken en begrijpen niks mis mee HB!

     15. EugAjax

      Seijs is het HB, of AB en AH gecombineerd😂😂😂😂😂. De goede man is weer terug !!

     16. De seijs

      Hahaha volgens mij is het widi en ab ah en nog een stuk of 10 andere Namen. (de stille supporter)

     17. Widi

      Zou je mij er buiten willen laten? Je weet dondersgoed dat ik 1 account heb: Widi. Met een duidelijke eigen stijl. En eigen ideeen.

    2. koote207

     Dat is de insteek helemaal niet van Krul, die wil gewoon fit worden en weer keepen en als dan zo’n prachtige club als Ajax voorbij komt pak je de kans toch, nu kijken hoe het verder loopt.!

  2. Charka53

   Of Krul dit ook vindt De seijs ik denk het niet hij is blij dat hij op z’n gemak mocht revalideren en als hij 100% fit is gaat hij gewoon de strijd aan om in het doel te staan , dus al die mooie woorden neem deze maar met een korreltje zout.

 6. Horst B.

  Schone heeft zich teruggevochten van basis naarcresrve terug naar basis. Daar gaat een periode overheen, dit is niet met Krul te vergelijken die terugkomt van een blessure en nog nooit in de basis bij Ajax heeft gestaan. Over zijn mentaliteit valt nog niets te zeggen. Ik denk dat hij aan hetveinde van het seizoen gewoon vertrekt. Onana heeft zijn kans gewoon eerder gepakt dan Ajax had verwacht.

  1. koote207

   Om Schone met Krul te vergelijken gaat mij veel te ver, Schone staat op eenzame hoogte kwa inslelling👊

   1. -buitenkantje rechts-

    Heb je helemaal gelijk in Koote. Krul heeft helemaal geen Ajaxverleden.. komt terug van een langdurige blessure. Schöne speelt al jaren bij Ajax en heeft na jaren voor zich nu een basisplek verovert. Tijdens de periode dat hij op de bank zat nooit een wanklank en bleef hij gemotiveerd. Denk ook dat hij gewoon gaat verlengen. Zijn gevoel bij Ajax is goed. Echt zijn club geworden! Krul is voorbijganger. Zal aan het eind van dit seizoen weer vertrokken zijn.

 7. Jimmy1971

  Met 2 eerste keepers in de selectie zijn de keepers prestaties wel altijd beter !
  Toen Vermeer naar Feyenooit ging , ging Cilissen ook slechter keepen !! Ben dan ook benieuwd welke keeper Ajax komend seizoen Onana scherp gaat laten houden ..

  1. Ajacied407

   Heb je die tweede goal van Exselsior net gezien?😂. Schiet hem ff over Krul heen van een meter of 30-35

 8. Horst B.

  Tempo lag erg laag begreep ik wat in het voordeel is van het verdedigende team. Wel logisch na intensief trainingskamp. Verlies niet erg, het is de tweede keus tegen een ere-divisieclub. Een Nouri, een vd Beek en een de Ligt komen meer tot hun recht als ze tussen ervaren spelers staan. Daar leren ze uiteindelijk meer van.

  1. EugAjax

   Excelsior uit altijd lastig…….ach die oefenwedstrijden en b-keus dus ach jammer maar geen man overboord

   1. Widi

    Het stoort me dat jij spelers als Appie en Donny “B-keus” noemt. Ik kan je niet tegenhouden, maar je wel verzoeken je wat respectvoller over ze uit te laten. Je neemt tenslotte ook de moeite om naar Volendam te rijden om ze te zien spelen.

    1. Horst B.

     Wat dacht je van de Ligt? Niet bepaald B-keus maar uitzonderlijk talent die a la minuut mee kan bij het eerste van Ajax.

    2. EugAjax

     Widi boven elk artikel van een krant of VI staat B keus. Waarom mag ik het niet zo noemen. B keus is in volksmond tweede keus. Ligt is tweede keus achter Sanchez, Beek is tweede keus na Klaassen (beide geen schande want die twee zijn top voetballers) en Nouri is vrees ik mss wel derde keus inmiddels. Ik heb zeer veel respect voor de jongens zeker voor Ligt en Beek. Ik vind dat beide de grootste talenten achter eerste keus van Bosz! Nouri heb ik vaker gezegd. Daar krijg ik zeer sterke twijfels over of hij uberhaupt Ajax 1 gaat halen als regelmatige basis speler! Overigens over die wedstrijd in Volendam gesproken. Ook daar bewezen de meesten niet on eerste elftal voorlopig te horen. Het verschil word voor de meeste spelers met de week groter. Ik had gedacht dat eerste en tweede keus dichter op elkaar zat. Alleen Ligt, Beek en Riedewald zit in mijn optiek de basisspelers op de hielen

     1. EugAjax

      Widi je zeurt nu beetje, ik leg toch uit hoe ik het zie. Je valt over 1 woordje terwijl mijn volledige bijdrage respect uitdraagt naar trio, alleen van dat trio zie ik helaas Nouri het niet redden. Maar neem van mij aan dat ik hou van voetballers zoals hij is!

 9. Indojood

  Het is heerlijk weer daar. Ik zie allemaal gebruinde koppen op TV. Toen bekend werd dat Ajax naar de Algarve ging, werd er hier neerbuigend over gedaan.

  1. KBouter

   Niét door mij, ik ben al jaren tegen die klote sponsoren trapjes in de winterstop naar Aziatische landen ect.

   Keihard trainen, en terugkomen met een zware jetlag.

Reageren is niet mogelijk.