There are no ads, please add some


Niet Filipe maar andere Braziliaanse rechtsbuiten eerste keus; Ook Haps en Larsson in beeld’

Ajax hoopt de selectie deze maand nog te versterken: daarbij zou de nadruk liggen op een vleugelaanvaller en een linksback, waarbij een Braziliaanse rechtsbuiten de prioriteit heeft. Volgens VI-watcher Freek Janssen zou het niet gaan om de eerder genoemde Everton Felipe maar is een nog niet genoemde andere Brailiaan de eerste keus. De scouts hebben de rapporten bij de clubleiding neergelegd, waarop een transfer de komende weken vorm moet krijgen. Verder staan onder meer de namen van Ridgeciano Haps en Sam Larsson op de lijstjes van mogelijke aanwinsten, zo weet Voetbal International te melden.

Mocht de beoogde Braziliaanse versterking uitblijven, dan zal Ajax overschakelen op de binnenlandse opties. De namen van Larsson en Haps, die beiden 23 jaar zijn, prijken dan ook op de lijstjes. Haps geldt als een van de revelaties van de eerste seizoenshelft en heeft als moderne linksback zichzelf bij AZ in de spotlights gespeeld. Hij heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2019.

Larsson heeft al langere tijd de ambitie om een volgende stap te maken. Afgelopen zomer was het Italiaanse Sassuolo nog concreet voor de Zweedse buitenspeler, maar SC Heerenveen wilde hem niet laten gaan. Larsson ligt nog tot medio 2018 vast en zou in Amsterdam de strijd moeten aangaan met Amin Younes om de plek van linksbuiten. Zowel Haps als Larsson wordt al langere tijd gevolgd.


Gerelateerde posts

59 reacties

    1. woody79

     maar vind het mooie namen hoor behalve haps zn voornaam. krijg ik mn bek niet uit

     1. 11Younes11

      Dat zou mooi zijn ja, het is jammer voor die jongen maar Dijks komt echt tekort. Bij AZ komt ie misschien wel mee

    2. De Ajacied

     Nou Marc sla maar weer eens spijkers met koppen en schakel snel door zodat de schaal weer terug komt waar hij hoort in Amsterdam natuurlijk
     ❌❌❌

  1. Litmanen

   Haps heeft nog niets bewezen en is speler van AZ. Niet echt goede ervaringen mee. Larson heeft tegen elke topclub tot nog toe gefaald, dus ook bij voorbaat geen versterking.

  1. Charka53

   Nou koote207 het gaat wel ergens over , maar of ze ook werkelijk komen dat blijft een vraagteken.

   1. koote207

    Charka53 dat zeg ik gaat nergens over haha, als ze zelfs kaboutertje Mertens noemen die een jaarsalaris krijgt van 4.000.000 dan heeft het toch geen zin om er serieus over te praten…?

  2. FrankiC

   Nee hoor, er werden eigenlijk maar 2 namen constant genoemd van eredivisiedpelers en dat zijn Larsson en Haps. En het kan zijn dat ze Hateboer (een soort Trabelsi) ook nog gaan polsen.

   1. koote207

    Frankic dat zijn ook de haalbare namen en dat is realistich, maar het lijkt wel of er steeds meer namen met Ajax in verband worden gebracht…

    1. FrankiC

     Alleen roddels over Huntelaar zijn niet reëel. Vooral omdat we al goeie spitsen hebben met Dolberg, Sierhuis en Traoré. Daarbij is hij waarschijnlijk te oud en te duur. Verder zijn er toch weinig namen gevallen.

     1. koote207

      Frankic, ik heb de namen van Mertens,kischna ook al voorbij zien komen, het lijkt wel of er elke transferperiode meer namen worden genoemd.

    1. FrankiC

     Daar heb je een punt Widi. Het was al een tijdje mijn voornemen om die namen te blijven noemen.

 1. FrankiC

  Waauw dat zou mooi zijn. Het schijnt toch te helpen als we het maar vaak genoeg herhalen hier. DÉ 2 toppers van de Nederlandse velden.

   1. FrankiC

    Dan geef ik jou de eer van de komst van Ziyech en Traoré!
    Is die transfer van Ferreira trouwens afgerond?

    1. -buitenkantje rechts-

     Naar verluid is er een bod uitgebracht van € 1 miljoen.. De club vraagt € 3 miljoen.. En er is ook belangstelling vanuit Italië voor Ferreira. Op Twitter heeft Ferreira aangegeven de voorkeur te hebben voor Italië.. Nog even afwachten wat het wordt dus.

 2. KBouter

  Van de laatste jaren is volgens mij alleen Moisander een versterking geweest, die kwam vanuit Alkmaar. Haps heeft dus het verleden tussen Ajax en AZ niet mee.

  Verder zullen er nog wel meer namen van Brazilianen, Uruguay enof Paraquanen genoemd worden, dat is leesvoer bij elke topclub.

   1. KBouter

    Viergever doet het dit seizoen uitstekend, maar in al die jaren dat hij er al bij is, is het natuurlijk dunnetjes.

  1. FrankiC

   Dus omdat het niet met El Hamdouie boterde moet je Haps niet halen? Krasse theorie. Waar kwam Sulemani ook alweer vandaan? Moeten we nu vrezen voor het al dan niet slagen van Larsson?

 3. EugAjax

  Ajax moet eerst kijken in Nederland, dan Scandinavie (beste scout ever), dan rest van Europa en daarna Zuid Amerika mss. Dit is de omgekeerde wereld. Maar dat komt wsl omdat Veldmate er nu zit. Wel een goede scout natuurlijk maar heeft hij alleen een netwerk in Zuid Amerika? Lijkt het op. Ajax blijf dicht tegen je identiteit!!!

  1. Widi

   Ja. Stel je voor dat hij nog zo’n klungel als Sanchez heeft gevonden. Veldmate is gehaald omdat hij succesvol is en omdat hij juist een goed netwerk heeft in Zuid-Amerika. Er is helemaal geen volgorde. Ajax kijkt in Nederland, Europa, Zuid-Amerika en ook nog wel verder. Leuk dat je enthousiast bent. Maar als je het woord “moet” gebruikt, denk ik: bemoei je er niet mee.

   1. EugAjax

    Widi ik zeg niet dat Ajax niet in Zuid Amerika moet scouten. Ik zeg niet dat Veldmate slecht is of het niet goed ziet. Ik zeg dat Ajax dermate aparte cultuur heeft dat elke aankoop het wsl al moeilijk gaat krijgen (en ja Sanchez is een uitzondering). Dus volgorde moet toch zijn eerst eigen club, dan indien niet voorradig, Nederland, dan Belige of Scandinavie (meest grote kans op slagen) en daarna ZA. Nu kijken ze eerst naar ZA als je arikel mag geloven en dat vind ik niet goed. Maar mocht er geen betere zijn in de eerste scout categorieeen dan is ZA meer dan voldoende alternatief. Veldmate is goed maar wel beetje eenzijdig tot nu toe. Overigens even mijn stokpaardje. Eerst verkopen en als het echt niet anders kan kopen maar bij voorkeur niet in winter. Met deze selectie gaan we voor kampioenschap en EL. dat moet kunnen. Ik zou niet weten waarom niet

    1. Widi

     Je zeurt om het zeuren Eug. Ajax heeft mensen in dienst die er kijk op hebben. Let maar gewoon op.

     1. EugAjax

      Widi ik geef een mening net als ieder ander hier, Noord Koreaan ben je zeker? Of toch ach je weet wel wie? 😄

     2. EugAjax

      Wel grappig dat je alleen mij daarop aanspreekt. Ach het zal in de naam zitten hahaha. Groet aan je tweelingbroer of zus

     3. Widi

      Het heeft niets met je naam te maken. Misschien met je stijl. Ik lees ongeveer alles hier. En ik reageer als ik het behoorlijk met iemand eens ben of echt niet eens met iemand. Je gebruikte “Ajax moet”. Dan reageer ik.

     4. EugAjax

      Widi ik zou niet woord voor woord alles letterlijk opvatten maar meer de hele tekst in goede context zien. Maar ik ben benieuwd je klinkt heel goed ingevoerd dus ik kom bij je terug als het inderdaad een spectaculaire aankondiging word 😄

     5. Widi

      Je richt je op dingen die nu juist het laatste jaar veel beter gaan. Komt heel interessant over misschien. Maar de realiteit is anders en zal ook anders zijn. Ik kan goed lezen. En ook context inschatten. En dus reageer ik bewust op je zoals ik reageer. En niet om je naam. En puur vanuit mezelf. Het wordt wel heel flauw om mij steeds te koppelen aan AH. Die heeft een heel andere stijl. En inhoudelijk zijn er ook nuance verschillen. Ik hoop niet dat mijn verzoek om te stoppen met ons te vereenzelvigen voor jou aanleiding is om er juist mee door te gaan.

     6. Ajax Barcelona JC for ever

      Ik heb nog even een oude inlog gebruikt. Ik baal ervan als Widi met mij wordt gelijk gesteld. Widi is Widi en niemand anders. Ik ben hier def. vertrokken.

     7. Widi

      Vertrokken? Dat is jammer! Je zult gemist worden, al is het niet door iedereen waarschijnlijk.

     8. EugAjax

      Ik had het over tweelingbroer, jullie mogen bepalen of het 1 of 2 eiig is. Iig zijn jullie koppeltje die elkaar tegen boze buitenwereld beschermt! Dat is te prijzen 😃

     9. EugAjax

      O ja het helpt de beeldvorming niet AB als je meteen mee reageert haha. Jammer dat je vertrekt maar wsl is het beetje mij nabootsen dus tot latere topic 😃

  2. -buitenkantje rechts-

   Ook uit Scandinavië zijn wel een aantal gestrand Eug.. Fischer, Andersen, Boilessen.. Daarom ben ik wel met je eens om erg zorgvuldig te zijn met aankopen.. Merk hier op het forum ook vaak een soort koopgekte.. Alles wat gehaald wordt is niet persé beter. Nu zijn we bezig met het verkopen van middenvelders en het versterken op de vleugels wat ook moet nu.. Neer balans in het elftal.. goede vertegenwoordiging en concurrentiestrijd op alle posities.

   1. EugAjax

    Ik ben dat zeker met je eens. Scandinavie heeft idd ook mindere afgeleverd en dus is zorgvuldigheid geboden. Ajax is nu eenmaal geen hoogvlieger in aankopen spelers. Ik ben benieuwd naar eind Jan wat we dan als selectie hebben

 4. Emilio4Ajax

  Huntelaar kwam ook van Heerenveen toch….! Kan ook aan de coach liggen… Moet wel zeggen dat ik het eigenlijk met Haps nog tevroeg vind. Die speelt pas een half jaar goed…kan alle kanten op gaan met hm…

 5. De seijs

  Haha en wat gaan ze ajax kosten?? Marc is niet gek ,mij benieuwen Hoe dit afloopt.

 6. JohnDoe77

  Klinkt als allemaal halen na de leegloop. Eigenlijk hebben we nu niet/nauwelijks een linksback dus Haps en Dailey kunnen ervoor knokken, Dijks verkopen. En Younes speelt soms oke, meestal matig dus dat we daar 2 nieuwe spelers krijgen zou mooi zijn, ook voor de ontwikkeling van Younes zelf!

  1. ajacied078

   ik vind de andere kant veel zorgwekkender met die huurling en cerny en Ghazi die te wisselvallig zijn

Reageren is niet mogelijk.