Jong Ajax wint met 2-4 van Helmond Sport

1217helmond-jongajax

Jong Ajax heeft vrijdagavond een fraaie zege geboekt op bezoek bij Helmond Sport. De Helmonders hadden voor het duel met Jong Ajax al zeven thuiswedstrijden op rij niet verloren en stonden na achttien wedstrijden op een knappe zevende plaats in de Jupiler League.

Het duel golfde vanaf het eerste fluitsignaal op en neer en beide elftallen waren dan ook gebrand op een goed resultaat. Na een kwartier kwam Helmond Sport op voorsprong maar had daarbij de hulp nodig van Terry Lartey-Sanniez die de bal ongelukkig achter doelman Leeuwenburgh werkte. Toch liet Jong Ajax het hoofd niet hangen en was het uiteindelijk Justin Kluivert die in de 37ste minuut de 1-1 scoorde.

Na de thee kwam Jong Ajax gretig uit de kleedkamer en het was Zeefuik die de ploeg van Marcel Keizer op voorsprong schoot. Zeefuik aarzelde niet en schoot de bal schitterend van ongeveer achttien meter in de linkerbovenhoek en maakte zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Zes minuten later was het opnieuw raak en scoorde Dankerlui de 1-3. In de slotfase leek het nog even spannend te worden na de 2-3 van Helmond Sport maar de treffer van Mazraoui betekende een 2-4 overwinning voor het team van Marcel Keizer. Jong Ajax gaat nu als nummer 2 met 39 punten uit 19 gespeelde wedstrijden de winterstop in. Op vrijdag 13 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij FC Emmen.

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh; Zeefuik, Lartey-Sanniez, Bergsma, Savastano; Eiting, Dankerlui, Mazraoui, Kluivert, Sierhuis, Walian (76. Matusiwa).

Bron: Ajax.nl

 

 

Related posts

20 Comments

      1. De Ajacied

        Had jong Ajax afgelopen donderdag maar laten spelen, had zeer waarschijnlijk stuk beter uitgepakt
        ❌❌❌

        1. marcussboss

          dat was toch bijna jong ajax? ze doen het erg goed en hopelijk kunnen ze die lijn doortrekken. het verlies in de beker is een klein smetje, maar als wij zondag van die lampies winnen dan heeft niemand het daar meer over ?

          1. marcussboss

            precies dit Remco! Wanneer er gewonnen word is het allemaal prima, maar verliest hij een partij of speelt hij gelijk dan wordt hem van alles verweten. hopelijk gaan meerdere inzien dat hij niet eens in het veld staat en ook hij er soms naast kan zitten met de opstelling.

    1. Remco425

      Tuurlijk, Jong Ajax laten spelen was de arrogantie ten top en nam Bosz de beker niet serieus, maar de reserves van Jong Ajax aangevuld met spelers van de A1, dat zou niet arrogant zijn…

  1. EugAjax

    Schitterende overwinning. Zelfs heel even aan kop gestaan. Helaas scoorde VVV nog laat anders was wel heel gaaf geweest. Toch ook dit elftal super eerste helft seizoen!

  2. Jimmy1971

    Lekker bezig hoor mannen !
    Ajax hoeft de komende jaren niet veel meer bij te kopen !!
    Alleen een speler ( wanneer nodig ) met veel ervaring en die echt significant beter is dan wat we hebben ( zoals Ziyech ) ..

  3. Ajax Barcelona JC for ever

    Als je naar de stand kijkt in de JL zie je waar we nog wat kwaliteit missen. Dat is de verdediging. Aantal tegen doelpunten is nog te hoog. Scoren gaat prima. Vrees dat de Ligt voorlopig verdedigend gezien de enige topper wordt uit eigen opleiding. Zeefuik is vrees ik toch te licht voor het echt grote werk maar wie weet gaat hij nog met sprongen vooruit.

Comments are closed.