Opstellingen AZ – Ajax

1106opstelling

Peter Bosz heeft vertrouwen in de spelers die hij tegen Celta de Vigo opstelde en daarom mogen zij, behalve Jairo Riedewald die vervangen wordt door Nick Viergever,  het vandaag tegen AZ gaan proberen. Ajax won op bezoek bij AZ al twintig keer en de laatste keer was dat op 9 augustus 2015, toen werd het 0-3. In die wedstrijd vielen alle doelpunten in de eerste helft en werden gemaakt door Anwar El Ghazi (0-1,0-2) en Nemanja Gudelj (0-3). Zoals bekend doen Anwar en Namanja echter even niet meer mee met de selectie van Ajax 1. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Pol van Boekel.

Opstelling Ajax:André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever,  Daley Sinkgraven; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; Bertrand Traoré, Kasper Dolberg, Amin Younes

Opstelling AZ: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Haps; Luckassen, Muhren, Rienstra; Jahanbakhsh, Weghorst, García

Related posts

114 Comments

    1. Toppertje

      Viergever doet het niet slecht maar daar zit geen groei in. Liever Riedewald. Younes wat mij betreft laatste kans en anders even gaan banken. Mag dan wel tegen Celta gescoord hebben maar in de regel spelen we door hem met 1 man minder.

    2. De seijs

      Weer kut di ed opstelling! Wanneer gaat Bosz nou eens met het beste elftal spelen. Tete voor Veltman, Dijks voor Sinkgraven de verdediging moet ijzersterk zijn dan pas komt er vertrouwen in het elftal. Maar ja hoop op een goede partij vandaag, hoop op 0-3 .

    3. koote207

      Liever Tete voor Veltman, en Riedewald voor Viergever, ik snap niet dat het niet zo is, maar ik ben niet bij de trainingen?

  1. dickst14

    De gebruikelijke opstelling dus. Geen Tete en Riedewald en Dijks en Cerny. Hopelijk gaan we Nouri nog zien.

  2. -buitenkantje rechts-

    Had toch gehoopt op Riedewald voor Viergever..
    Maar dit team moet van AZ kunnen winnen.

  3. Indojood

    Had liever Riedewald i.p.v. Viergever gezien maar hiermee moet het ook gaan lukken. Zolang Sanchez, Schöne, Ziyech en Dolberg maar worden opgesteld.

  4. KBouter

    Wat heeft iedereen toch met Riedewald ipv Viergever. Viergever heeft een uitstekende drive naar voren en is een flikker. Zag je van de week regen Celta dat balletjevan Riedewald zo slap uitverdedigen met zijn borst waaruit gescoord werd? Voor mij is Riedewald absoluut geen optie om op CV te zetten ipv Viergever. Hetzelfde gezeur over Dijks ipv Sinkgraven…het systeem wat Ajax voetbalt, waarvan je zó n 70% in balbezit bent, dan voetbal je toch met een aanvallend ingestelde back zodat je eigenlijk een extra middenvelder hebt, dan met 1 die totaal geen techniek heeft en op het middenveld iedereen in de weg loopt. Zo gek ziet Bosz dat echt niet hoor.

    1. -buitenkantje rechts-

      Als je gifkikkers wilt(of flikkers?) dan zou je ook voor Tete en Dijks moeten pleiten.

  5. RonJ64

    Peter Bosz gehoord net ?! Gudelj Terecht uit selectie, voor AJAX hoor je alles te geven en Niet een basisplaats Eisen, want dat verdient hij zeker niet met dat kutverhaal vlak voor de kazen !

  6. dioajax

    mooie…traore wacht altijd dat de bal op zijn voeten komt…en VELTMAN oh oh man hij is zoooo langzaam…

  7. bs

    De zwakte van de verdediging (alleen Sanchez ok) komt nu wel heel pijnlijk bloot te liggen…

  8. Teuntje

    Veltman doet wel heel erg zijn best om of een doelpunt te maken of de assist te geven.
    Verder een verdiende voorsprong….helaas?

  9. Jeroen68

    Wordt het niet eens tijd dat Veltman gaat zeggen tegrn Bosz dat hij het sportief niet meer kan brengen ?! Wat een natte krant !

  10. bs

    Tijd voor 3 wissels: younes, viergever en veltman eruit! Riedewald, dijks en tete erin. Sinkgraven linksbuiten.

  11. Teuntje

    Jezus, zeg gaan we nu elke AZ aanval met angst en beven tegemoet? Wakker worden mannen!!!!

  12. tscheu

    Bosz leeft nog door de resultaten maar moet toch een keer op zijn bek gaan met Veltman en Viergever!!

  13. Iamsterdam2015

    Lijkt wel of ik naar comedy capers kijk als ik ajax en vooral veldmanen onana zie spelen…… geen zin vandaag jongens?!?!?

  14. dioajax

    iedereen moet positie blijven…ajax gaat winnen 1-2 maar moeizaam…az speelt minuut tot minuut nog zwakker…ajax gaat winnen…

  15. marcussboss

    die scheidsrechter mag wel wat meer kaarten geven aan az! Dit is geen voetbal meer joh

  16. ritchy

    een hele hoop spelers geven niet thuis in de eerste helft ongelofelijk wissel die traore aub die heeft last van de vallende ziekte

  17. -buitenkantje rechts-

    1e helft duidelijk verschil in instelling.. AZ ziet dit als prestigestrijd en klapt er vol op.. Ajax denkt dit op halve kracht te klaren..
    Voorlopig 1-0
    Achterin gepruts.. middenveld geen grip.. aanval onzichtbaar..

  18. Teuntje

    Zagen we even hoe makkelijk Sinkgraven net uitgespeeld werd? Zagen we ff hoe slecht Veltman, Younes en Traoré in de wedstrijd zitten? Of moet ik zeggen weer slecht in de wedstrijd zitten?
    PB ik wordt zo langzamerhand een beetje lacherig van je ongelooflijke eigenwijsheid!!

  19. Velibor

    Het is weer es kut met peren,stuk voor stuk gvd dat kun je toch niet geloven! Spelen die lampekappen weer es gelijk en kun je punten pakken dus denk je dat ze bij de les zijn ,nou niet echt dus,dijks en tete erin zou ik zeggen en ff later cerny of zo

  20. dioajax

    az spelers zijn moe..ze hebben alles gegeven in de eerste 25 minute…ze hebben niet veel energie je kan het zien…ajax gaat winnen…iedereen positive blijven…

  21. Iamsterdam2015

    Tja dan kan traore wel scoren en ben er ook heus blij mee hoor. Maar het rendement van die knakker zo laag….. bijna geen dreiging

      1. Velibor

        Belachelijk, die gasten moeten toch een knal onder de kloten hebben na zon eerste helft en dan binnen 20 min 2-1 maken!! Maar goed beter zo dan anders!

  22. bs

    Fraaie bal van onze held Schone!! Younes … scoren is ook lastig … tijd voor Actie van PB!

  23. Amsterdamse Hagenees

    Zit
    Ivrpool -Watford te kijken. 3-0 eerste helft en ze blijven doorgaan. Klasse die inzet.

  24. bs

    Duidelijke signaal voor PB en onze verdediging is niet denkbaar!! En dat leidt dus tot 2-2. Fijn zo!

  25. Iamsterdam2015

    Ja. Duidelijk een off-day. Nu krigen ze wer vleugels dus wordt nog billenknijpen…..
    nou, morgen ff iets langer evalueren PB want dit is niet best….

  26. tscheu

    Waarom, godverdegodver wisselt die Bosz dan ook niet en haal je die 1-2 binnen. Sinkgraven en Veltman blijven risico’s!!

  27. -buitenkantje rechts-

    Jongens.. we kunnen er lang of kort over lullen, maar de backs functioneren gewoon niet. Klaar.. We hebben Tete.. Dijks.. Riedewald en De Ligt beschikbaar.. Doorselecteren dus!!

    1. Indojood

      Helemaal eens. Zoals Johan al zo vaak heeft gezegd: backs moeten op de eerste plaats verdedigen en zo mogelijk de aanval ondersteunen met opkomen. Sinkgraven en Veltman zijn geen backs en dat zullen ze nooit worden.

      1. Amsterdamse Hagenees

        Hier willen mensen dat backs als eerste vereiste aanvallende kwaliteiten moeten hebben en direct moeten uitdragen waardoor verdedigen op tweede plan komt. Heel apart toch.

        1. Indojood

          Ze halen opbouwen en opkomen door elkaar. Ajax heeft altijd opkomende backs gehad. Als ze ook goed kunnen voetballen is dat mooi meegenomen maar backs moeten zich niet gaan bezighouden met opbouwen en spelverdelen.

          1. Amsterdamse Hagenees

            Volgens mij is dat hier al herhaaldelijk duidelijk uitgelegd. Zo zonde dat dat niet goed land tussen de oortjes bij velen.

  28. Iamsterdam2015

    Goed, denk over de hele wedstrijd gezien terecht. Maar verder niet meer over praten.

  29. Jeroen68

    Sinkgraven als linksback, dat is toch een lachertje !!! Als Bosz Dijks niks vindt, loopt er in het tweede toch nog wel een betere back dan Sinkgraven ?!?!

  30. Amsterdamse Hagenees

    Oke als lb de enige overgebleven plek is voor Sinkgraven dan ervaring opdoen in jong Ajax. Voor de hele linkerkant defensie kan gekozen worden uit Dijks, Riedewald, Viergever en d Ligt. Rechts hebben we mindder opties met eigenlijk alleen Sanchez en Tete met op afstand Veltman. Daar zit het grootste probleem. Deze conclusie puur op basis commentaren drie sites tijdens de wedstrijd 🙂

  31. ajaxpers

    Ik wil de reactie van Bosz niet horen want er komt alleen maar onzin uit. Gaat hij ooit kijken naar zijn tactiek en eigen onvermogen?

Comments are closed.