Opstellingen Ajax – FC Utrecht



De wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht zal onder leiding van Bas Nijhuis om 12:30 uur gespeeld worden. Zoals bekend zal Utrecht altijd tegen Ajax het onderste uit de kan proberen te halen en Ajax zal alle zeilen bij moeten zetten om de Utrechtenaren zonder wist naar huis te sturen. Op 17 april van dit jaar werd het 2-2 tegen Utrecht door doelpunten van Davey Klaassen en Arkadiusz Milik en die doelpunten voor Ajax vielen respectievelijk in de 86ste en 89ste minuut. Tot die tijd keken we tegen een achterstand van 0-2 aan. Een spannende wedstrijd is mooi maar voor onze gezondheid zou het beter zijn om de nul te houden en er minimaal één in te prikken.
Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; Bertrand Traoré, Kasper Dolberg, Amin Younes

Opstelling Utrecht: Ruiter; Leeuwin, Janssen, Conboy; Amrabat, Strieder, Barazitem Ayoub, Joosten; Zivkovic, Haller

Related posts

112 Comments

    1. De seijs

      Ik had Tete voor veltman gezet. Met de rest kan leven. Alhoewel klaassen daar twijfel ik over.

  1. DanielenRico

    Alleen viergever en Veltman eruit voor Tete en Riedewald.

    Voorspelling: 3-0 voor Ajax natuurlijk

  2. Iamsterdam2015

    Niet omdat hij nu twee foutjes maakte hoor, maar snap sinkgraven niet op die positie…… Dijks is een exhte back klaar!!!!

  3. fjonkman

    Het moet tegen uitgerekend Utrecht zeker weer misgaan? Het is weer ouderwets slap inspiratieloos en zonder echte scherpte.. en gewoon weer 0-1..

      1. PvL020

        Idd meer bal bezit is niet per definitie beter. Maar waarom dat gebrei voor de goal van Utrecht. Wie schiet er nou een keer, spitsen moeten soms egoisten zijn!!! Had je allang voor gestaan

  4. Jimmy1971

    Zijn we een paar van de selectie te laat naar bed gegaan ..
    Wanneer leren ze ooit eens fel tegen Utrecht te beginnen ?!

  5. DennisTheMenace

    Goede mentaliteit, echte Ajacied, vaak belangrijke doelpunten gemaakt, maar haal Klaassen er alsjeblieft af. Speelt al weken als een natte krant.

    1. Teuntje

      Wat kan je Viergever nou verwijten als hij een opdrachtg meekrijgt om steeds het hele veld te moeten bestrijken? Waanzin!!!

  6. ajaxpers

    Jammer dat het zo lang moet duren voordat PB door de mand valt. Deze man heeft totaal geen visie en overwicht op deze selectie. Wat heeft hij zelf ooit gepresteerd????????

    1. Michel6172

      Groot gelijk ajaxpers, geluk dat ie een paar wedstrijden gewonnen had, anders was het misschien al gebeurd.

  7. fjonkman

    Maar het is wel weer treffend om te zien dat Klaassen de hele eerste helft met succes verstoppertje aan het spelen is. Haal hem er maar eens uit.. niemand zijn plek mag zeker zijn, ook die van Klaassen niet

  8. PvL020

    Het is weer drama, Sinkgraven voetbalt tegen zichzelf, deze wedstrijd vraagt Dijks….. Traore is geen speler die diepte zoekt

  9. PvL020

    Leest de ajax directie dit? Zo, ja; vragen jullie je niet af waarom het wéér niet uitverkocht is???? Vragen jullie je niet af waarom jullie de sfeer vermoord hebben door 410 samen te voegen met de F-Side (trouwens gefeliciteerd jongens)????? Geen enkele tegenstanders is bang meer als ze hier komen. Heeft tegenwoordig de sfeer van een club uit de topklasse

  10. Jimmy1971

    Wordt lastig , dit is precies het spelletje wat Utrecht graag wil en kan , counteren ..

  11. Teuntje

    1-1 op een Ajax onwaardige manier.
    Peter Bosz, ik blijf het zeggen, jij bent niet de trainer voor Ajax…..

  12. Michel6172

    Ja jongens dit is aanvallend en aantrekkelijk voetbal wat PB bedoeld.? Misscien is dat een wens van velen dat dit op veld neer gezet wordt maar dit voetbal ligt er ver van af. Liever op dit moment lomp 3 punten binnen halen hoe dan ook, waar je tenminste nog wat aan heb dan wachten op dat voetbal wat ons beloofd is, aantrekkelijk aanvallend voetbal.

    1. Velibor

      Zie ik dat nou verkeerd of krijgt ziyech geen ballen voor de goal van klaassen?of ziet die blinde dat gewoon niet?

  13. ajaxpers

    Misschien is pb in zn gedachten meer met de wedstrijd van 16.45 bezig want daar heeft ie meer mee.

    1. Teuntje

      Zullen we nu eens stoppen om steeds zijn Feijenoord verleden er bij te halen?
      Ook ik vind het (overigens van begin af aan) niet de trainer voor Ajax, maar niet om die reden

  14. Alabe

    Wanneer brengt hij Bazoer en Tete eens binnen de lijnen. Hebben het mes tussen de tanden.

  15. Iamsterdam2015

    Djjeeeeeeezus!!!!!! traore!!!!!! Echt als het 3-3 wordt ben ik klaar dit seizoen. Wat een zaad wedstrijd en wat een k€* prutser die traoré. Omhoog gevallen speler!!!!

  16. Velibor

    Laat ik het even voorzichtig zeggen,traoré is geen echte spits pfffff wat eeb kans!

  17. Michel6172

    ????comedy factory???? gewoon om te lachen dit. Goed bezig Peter B, mooi aantrekkelijk aanvallend voetbal.

  18. ajaxpers

    Peter Bosz gaat met gemengde gevoelens zsm naar Tilburg om de wedstrijd van zijn favoriete team te zien. Hopelijk gaat hij samen met hen terug naar 010 waar hij meer thuis hoort.

  19. KBouter

    Waar Ajax in het verleden met de combinatie 12.30 uur én Utrecht of Ado het lastig had en punten verspeelde, pakken we nu de volle pond. Ook dat mag men niet vergeten.

  20. ajaxpers

    Vergeten dat we blij moeten zijn met deze twee kutgoals en een penalty en topspelers die op de bank aan het verrotten zijn.

  21. Sonsee

    In de ogen van bepaalde mensen is het ook nooit goed. Ze hebben doordeweeks gespeeld en ken me wedstrijden onder de Boer herknneren dat je er tegen Utrecht gewoon 6 om de oren kreeg. Dat ze er vandaag 2 hebben geincasseerd boeit me niks, 3 punten erbij en de angstgegner verslagen wat wil je nog meer ? Op naar den Haag 😉

  22. Geroldkohlen

    jammer dat dit ook weer een wedstrijd is om snel te vergeten! ben bang ,dat het er nog een boel zullen worden dit seizoen! maar op deze manier winnen een heel seizoen lang, pfff dan kijk ik liever niet meer! ik heb echt het idee dat Bosz geen klik heeft met dit team!

  23. EugAjax

    Voor de neutrale kijker was dit een redelijke goede wedstrijd. Er gebeurde zeker in tweede helft wel het nodige. Er was spanning, drama (Bazoer), en een mooi scoreverloop. Echter ik als Ajax supporter heb niet echt genoten. Het is allemaal nog steeds fragiel, ook met Ziyech in de basis. Wel van paar momenten van hem genoten, goede goal ook. Verder blijf ik groot fan van Sanchez. In warming up geblesseerd met wond en dan in wedstrijd op goede manier de 0-2 voorkomen. In ieder geval gefeliciteerd mannen want 3-2 winnen na 0-1 achterstand en grote mogelijheden op 0-2 geeft aan dat er voldoende mentaliteit binnen de selectie zit. Drie dagen na zware Europese wedstrijd ben ik toch blij met 3 punten en iig 2 punten voorsprong op PSV. Al met al ‘Lucky Ajax’, maar geluk dwing je af en op basis van mentaliteit wedstrijd toch over streep getrokken. O ja en sinds wanneer spreekt men eigenlijk van ‘Lucky Ajax’? Geloof begrip uit begin jaren 70? Word nog weleens wat met onze club. Dit was overwinning nummer 8 achter elkaar, we beginnen op Feyenoord te lijken. Op naar ADO en Feyenoord.

      1. EugAjax

        Nee Widi ik ben niet neutraal. Alleen kan ik wel genieten van spanning in een wedstrijd en mooi scoreverloop en zelfs van mooie acties tegenstanders. Als ik puur naar Ajax kijk, kort samengevat niet tevreden vandaag. Paar kleine hoogtepunten maar over algemeen slecht tot redelijk

        1. Widi

          Ik “geniet” nu al jaren van die spanning. Ik wil nu weer genieten van goed en mooi voetbal van Ajax. En dan hoeft het echt niet perse spannend te zijn. Ik wil het hele stadion binnen 5 minuten “10′, 10, 10” horen roepen.

  24. Amsterdamse Hagenees

    Mooiste moment was dat Zivco onder applaus van het Ajaxubliek naar de kant ging. Zo kan het dus ook. Gelukkig zaten een aantal forumleden niet in het stadion. Verder heb ik opgelucht het stadion verlaten, geen lach geen glimlach daarvoor was het gewoon wederom niet goed genoeg.

  25. EugAjax

    Helemaal eens AH, mooi kippenvel moment. Groot compliment aan Ajax supporters, zo moet het altijd gaan!

  26. Velibor

    Tja het is net als na zon hardloop wedstrijd van de Martina, ik vin mooi manheb gewonnen wat wil je nog meer haha?

  27. Indojood

    Weer terug thuis. Leuk dat vuurwerk met het dak vrijwel dicht, niet zo handig.

    Klaassen mag nu wel naar het bankje, Schöne is onomstreden, bezig aan zijn tweede jeugd. Actie van de wedstrijd: sliding Sanchez, daar werd ie gewonnen.

    1. Amsterdamse Hagenees

      Heb van die knallen bijna gehoor beschadiging. Hoe vond je die actie van Schone in de tweede helft: twee keer achter elkaar bal hoog houden om speler te passeren. Die actie en de actie van Sanchez de hoogtepunten voor mij.

      1. Indojood

        Jazeker! Ik heb perioden dat ik alleen maar Schöne aan het kijken ben, geweldig om te zien, zijn positiespel. Dit is waar Johan het altijd over heeft. Op tijd vertrekken, dat beheerst hij als geen ander.

        1. Amsterdamse Hagenees

          Helaas was Dolbeg vandaag ongelukkig in zijn acties. Leek af en toe een negatieve pool op zijn schoen te hebben, bal sprong telkens weg ipv dat hij hem mee kon nemen. Maar ach …… dat komt wel goed.

          1. Indojood

            Dolberg heeft veel krediet en is nog erg jong. En anders Cassierra een keer starten. Geen probleem.

          2. Amsterdamse Hagenees

            Viel me trouwens op dat Ziyech vrijer mocht bewegen over het veld. Ik zag hem op een gegeven moment in de verdediging, datwvas weer overdreven 🙂 maar verder bestreek hij het hele veld zonder dat hij terug gefloten werd.

    2. Widi

      Ik denk ook dat hij de komende week op de bank zit, maar daar hebben jij en Ajax niks aan……

        1. Amsterdamse Hagenees

          Klaassen moet weer terug naar de basis. Alles moet maar apart en speciaal. Even gewoon voetballen en trucjes pas weer doen als je minimaal 3-0 voor staat. Die kans in de tweede helft had hij ook gewoon simpel in moeten tikken, de keeper was al uit positie maar hij wilde het perse buitenkantje rechts doen. Het gaat in eerste instantie om het doelpunt pas daarna kijken we of het ook nog mooi was of niet.

          1. Widi

            Mee eens AH. Ik denk dat het goed is om hem de eerstvolgende wedstrijd eens te laten toekijken. We hebben middenvelders zat. Hij kan dan eens kijken hoe het allemaal kan en moet. Vervolgens opnieuwd beginnen en doen waar hij goed in is. Want mits in vorm hoort hij in de basis.

Comments are closed.